...
Na és most akkor egy kellemetlen eset, ami múlt pénteken történt meg egyik labdarúgónkkal, Toe Sunnyboy Joellal. Idézet a rendőrségnek tett vallomásából:
"2012. október 19.-én kb. 20 óra körüli időben a tartózkodási helyemről, ami a Honvéd akadémia, elmentem az Europarkban található McDonald’s étterembe ételt vásárolni. Velem jött egy 13 éves fiú is, akit Tamásnak hívnak és ő is a Honvéd Akadémián lakik. Neki nem tudom a teljes nevét, és a telefonszámát sem tudom most megmutatni, mert a telefonom teljesen lemerült.
Kb. 5-10 percet tartózkodtunk a mekiben, aztán a 42-es villamos megállójába mentünk. Ott mindketten felszálltunk a villamosra. Rajtam volt a Kispest Honvéd rendszeresített melegítő felsője. Már a villamoson tartózkodtunk, ami még várakozott a megállóban, amikor odalépett hozzám négy férfi, és ezek közül egy férfi megszólított és kérdezte tőlem, hogy a Kispest Honvédban focizok-e? Ezt magyarul kérdezték. Én ezt értettem, mert egy kicsit beszélek magyarul, és azt feleltem, hogy igen a Kispestben focizok. Erre ő azt mondta nekem, hogy akkor szállj le a villamosról. Én kérdeztem tőle riadtan, hogy miért szállnék le. Továbbra is ezt hajtogatta, hogy szállj le a villamosról. Úgy láttam, hogy egy kicsit ittas volt. Ez a férfi alul és felül is Ferencváros feliratú, zöld, fehér színű melegítőt viselt. Korábban még soha nem láttam egyiküket sem.
Miután továbbra sem szálltam le a villamosról. Ez a fiú egyik pillanatról a másikra hirtelen elkezdett ütni, ököllel, a fejemen megütött és a lábával próbált térdelni. Én igyekeztem védekezni, a kezemet tartottam magam elé, és elugráltam a további ütések elől. Ez a férfi sajnos jóval nagyobb és erősebb volt nálam. Hátráltam és lecsúsztam közben a villamosról. A villamos ekkor még mindig a megállóban volt és nem indult el.
Egy alkalommal elestem, de hirtelen fel is ugrottam. Nem számoltam, hogy hány alkalommal ütött és rúgott meg.
Akkor hagyta abba a támadást, amikor a lépcsőn a metróból feljött a felszínre két egyenruhás rendőr. Ők beszéltek Tamással, aki az egész bántalmazást végignézte, valamint beszéltek a támadómmal is. Elkérték a tartózkodási engedélyemet, valamint a támadóm személyi igazolványát.
Majd nem értették, amit mondtam nekik. Úgy emlékszem, hogy berádióztak a központba, majd visszaadták az igazolványainkat. Azt mondták nekem, hogy menjek haza. A támadóm barátai már a rendőrök kiérkezése előtt elmentek.
Miután visszakaptuk az okmányainkat a támadóm felszállt a villamosra és elment vele. Én nem értettem az egész intézkedést, ezért még ott maradtam a rendőrökkel és kértem, hogy adják meg nekem az engem megtámadó férfi adatait, hogy fel tudjam jelenteni. De nem adták meg. Még kb. 20 percig mentem velük fel s alá, de azt mondták, hogy nem értik, hogy mit akarok. Megadták a Kispesti rendőrkapitányság címét és eljöttem a következő villamossal a rendőrségre feljelentést tenni."