Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.07. 15:31:57

Remélem nyerünk, de szerintem egy döntetlen is bőven elég. 5 pont előnyünk van éppen a Celtic előtt.
Viszont tartok a meccstől ami a sérüléseket illeti. Amúgy is hajlamosak most a srácok 1 meccsen 3-an lesérülni és ez egy jó küzdelmes nehéz meccs lesz jó pár favágóval. Egy sérülésmentes döntetlennek én már örülnék.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.11.07. 15:19:42

Vakmacska írta:Valdes

Alves- Bartra- Adriano- Alba
Song
Messi- Fabregas

Alexis- Villa- Pedro

Szerintem...
Nemtom nézted e a hétvégi meccsünket...Adriano megsérült :D
Amúgy vétek lenne Ini és Xavi nélkül felállni nekem egy Vv,Alves,Masch,Barta,
Alba,Song,Xavi,Cesc,MVP :D
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.11.07. 15:13:41

Valdes

Alves- Bartra- Adriano- Alba
Song
Messi- Fabregas

Alexis- Villa- Pedro

Szerintem...
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.05. 15:05:19

A Celtic elleni keret:

Valdés, Pinto, Alves, Fàbregas, Xavi, Villa, Iniesta, Alexis, Messi, Jonathan dos Santos, Mascherano, Bartra, Pedro, Jordi Alba, Montoya, Piqué, Song, Tello, Sergi Roberto, Oier. :P
mess2009
Director del Fútbol

2012.10.25. 10:08:51

Boixos írta:jó ez a 90-10es vagy 72-28as labdabirtoklás és a százezer passz, de az nem jó, h mindezek ellenére majdnem lehozták xre a meccset a skótok a két darab támadásukkal. az ilyen meccseket 32-1re illene megnyernünk, jobban kell figyelni a végén.

de lényeg a győzelem, meg az, h a kényszerhelyzet miatt egyre több fiatalt lehet felhozni a fakóból, akik meg is állják a helyüket.
szerintem is az utánpótlás a megoldás és hála Istennek, vannak is bőven lehetőségek. ezzel a hozzáállással lehetünk a továbbiakban is különbek az összevásárolt brigádoknál.
nagyon egyetértek az első bekezdéssel...
Boixos
Llegenda del Barça

2012.10.25. 09:42:28

jó ez a 90-10es vagy 72-28as labdabirtoklás és a százezer passz, de az nem jó, h mindezek ellenére majdnem lehozták xre a meccset a skótok a két darab támadásukkal. az ilyen meccseket 32-1re illene megnyernünk, jobban kell figyelni a végén.

de lényeg a győzelem, meg az, h a kényszerhelyzet miatt egyre több fiatalt lehet felhozni a fakóból, akik meg is állják a helyüket.
szerintem is az utánpótlás a megoldás és hála Istennek, vannak is bőven lehetőségek. ezzel a hozzáállással lehetünk a továbbiakban is különbek az összevásárolt brigádoknál.
PUYOL-XAVI-INIESTA
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.10.24. 20:11:23

Gareth Tello írta:
Game90 írta:Barcelona's 82% ball possession against Celtic last night was the 4th highest ever in a Champions League game #fcblive [via opta]
Összesen meg 983-at passzoltunk. Ez rekord vagy volt már több is nekünk?
Whoscored is 82-t ír, akkor csak ez a jó.

Viszont a passzoknál teljes a káosz:
Barça made 998 passes to Celtic’s 229, 912 of them successful to Celtic’s 169.
Az uefa oldalán ball possession 90-10 míg a pass 996 attempt 883 completed
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.24. 19:50:22

Game90 írta:Barcelona's 82% ball possession against Celtic last night was the 4th highest ever in a Champions League game #fcblive [via opta]
Whoscored is 82-t ír, akkor csak ez a jó.

Viszont a passzoknál teljes a káosz:
Barça made 998 passes to Celtic’s 229, 912 of them successful to Celtic’s 169.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.10.24. 19:38:26

A meccs két pozitívuma a győzelem és Bartra jó játéka. Már az előszezonban is jól teljesített a fiatal, ám valamiért eddig nem kapott elég lehetőséget. Szerintem bátrabban lehet rá építeni, de talán a Celtic elleni meccs Titót is meggyőzi a következő meccseket illetően.

A Celtic a várt játékot hozta, majdnem összejött neki a bravúr, ehhez kellett az is, hogy Messiék ezúttal kicsit fásultabbak voltak. Az első gól orgazmus-jellegű volt, nem akartam elhinni, mekkora gól volt az a sok passz után. :D

Mascherano szerintem kicsit gyengébb idén, mint korábban.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2012.10.24. 18:29:08

Full-time stats Barcelona-Celtic: Shots (on target) 28(10) - 6(1), Possession 82% - 18%, Pass Accuracy 93% - 75% [via @whoscored]

Barcelona's 82% ball possession against Celtic last night was the 4th highest ever in a Champions League game #fcblive [via opta]

Xavi completed 177 passes against Celtic last night, 27 more than Celtic's whole team managed over the 90 minutes #fcblive [via @whoscored]

A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.24. 18:19:19

Gareth Tello írta: 90-10 :shock:
Ez bullshit, eredmenyek.com-on megnézheted, 72-28 volt a labdabirtoklás. Gyanús, hogy passzok alapján számoltak.
Már ott kilóg a lóláb, hogy eszerint a statisztika szerint nem volt blokkolt lövés, pedig volt bőven az is.
MessiFan91
Jugador d'estrella

2012.10.24. 18:05:58

Gareth Tello írta:Én is sajnálattal láttam Alexis gyenge teljesítményét. Azért azt túlzásnak gondolom, hogy idegen elem a pályán, de látszik, hogy néha valóban nem találja a helyét. Iniesta és Jordi ott kényszerítőzgetnek körülötte, mellette, ő meg csak forgolódik, és láthatóan nem tudja, mi van...
A párharcokat sem vállalja fel, ráadásul még azt a helyzetet elpuskázta az elején... Védekezésben meg sokszor túlságosan is agresszív, amint azt már írtátok.
Nem mondom, hogy nincsenek erényei, sőt, nagyon is sok van benne, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem tudja ezeket kihozni magából.
A probléma megoldása egyrészt Tito és a stáb feladata, másrészt viszont a chileinek kéne a saját fejében rendet teremtenie.
Bízom benne, hogy még ebben a szezonban láthatjuk azt a Sánchezt, akit Pep látott, amikor leigazolta.

Hogy ne legyek annyira off:
Kép
90-10 :shock:
Ez szerintem kamu 75-80 százalékban birtokoltunk, de nem hiszem, hogy volt 90 is. A meccs után az összefoglalóban hetvenöt körüli százalék volt.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.24. 18:01:13

Én is sajnálattal láttam Alexis gyenge teljesítményét. Azért azt túlzásnak gondolom, hogy idegen elem a pályán, de látszik, hogy néha valóban nem találja a helyét. Iniesta és Jordi ott kényszerítőzgetnek körülötte, mellette, ő meg csak forgolódik, és láthatóan nem tudja, mi van...
A párharcokat sem vállalja fel, ráadásul még azt a helyzetet elpuskázta az elején... Védekezésben meg sokszor túlságosan is agresszív, amint azt már írtátok.
Nem mondom, hogy nincsenek erényei, sőt, nagyon is sok van benne, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem tudja ezeket kihozni magából.
A probléma megoldása egyrészt Tito és a stáb feladata, másrészt viszont a chileinek kéne a saját fejében rendet teremtenie.
Bízom benne, hogy még ebben a szezonban láthatjuk azt a Sánchezt, akit Pep látott, amikor leigazolta.

Hogy ne legyek annyira off:
Kép
90-10 :shock:
recrea
Llegenda del Barça

2012.10.24. 15:49:12

Ha nyerünk Skóciában, a Moszkva pedig nem nyer Portugáliában, akkor február közepén lesz tétmeccsünk legközelebb a BL-ben, ezt szépen ki lehetne használni. Moszkvába pl. csak hógolyózni kéne menni, tétje nem lesz számunkra. Erre most komoly esélyünk van.

Villa és Alexis gyengébb játékát annak tudom be, h center nélkül játszunk, ők pedig ott tudnak a legjobban teljesíteni a mi rendszerünkben, gyakorlatilag 80 millió eurót pazarolunk a széleken. Továbbra is érthetetlen számomra a center nélküli játék, valaki elmondhatná, mi értelme van, azon kívül, h Messi játszik középen. Mert ettől még elbírnánk egy csatárt a védők között.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.10.24. 15:14:13

Mikaos írta:Kezdem azt érezni, hogy -mint minden poszton- itt is a saját nevelésű játékosok jelentik (fogják jelenteni) a megoldást. Speciális helyzethez speciális játékosok kellenek. Pedro és Tello elég jó szintet hoznak, de én egy kicsivel még többre vágynék a széleken. Ugyanakkor tény, hogy én már ott tartok lassan, hogy e két embert tartanám inkább a kezdő 11 részének, mint a két "idegen" játékost.
Sajnálatos, de teljesen egyetértek ezzel, én is kezdem így érezni. Alexis játékát förtelem nézni jó ideje, pedig szerintem az egyik legnagyobb fanja vagyok. Villa már talán kevésbé, de Alexisen látszik hogy teljesen idegenül mozog nálunk. Én még bízom benne, de jelenleg Pedro és Tello is körökkel veri valóban.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.10.24. 15:02:10

Mikaos írta:
Bartra nagyon jó. De nem értek egyet azokkal a hangokkal, akik azt mondják, hogy már hamarabb be kellett volna vetni. Egyrészt mi alapján mondják? Másrészt a szezonban eddig egyetlen meccsen lehetett volna őt kezdetni, de Tito tudja / érzi igazából, hogy mikor jön el az idő. Most jött el, és utólag csak annyit mondhatunk: tökéletes időzítés. Várjuk a folytatást, mert ez eddig nagyon biztató. Jó öreg Puyi nem fog 50 éves koráig játszani (aztán nehogy elkiabáljam!).
Mondjuk 2 hét múlva ismét a skótok ellen. Közben lesz egy randink az Alavessel és utána is lesz velünk 1 meccsünk. Ha minden jól megy és nyerünk Skóciában, akkor Bartranak további 2 biztos meccs kinéz. Azért ilyen szempontból jó hamar letudni ezeket a meccseket, aztán meglátjuk. Talán még a Rayo ellen is játszatnám hátul.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
mess2009
Director del Fútbol

2012.10.24. 14:10:30

csababarca írta:
sjd írta: Mondjuk én ezeket az "elemi hibákat" sem vettem észre, viszont kétségkívül igaz, hogy nagyon hiányoznak a gólok tőle. De (főleg a posztján belüli riválisait nézve) annyira negatív irányban nem lóg ki a csapatból
Elemi hiba pl az,hogy egy veszélyes kiugratást nem tud úgy átvenni,hogy gólveszély alakuljon ki belőle. ez ezen a szinten elemi hiba.
Az,hogy nem sikerül egy csele az benne van,de a labdaátvételei is döcögnek,az már nincs rendben.

Ráadásul nem hogy gólveszélyes,de még úgy un bloc kapura sem jelent semmilyen veszélyt. meg sem próbál kapura törni,mindig visszafordul. nem azt mondom,hogy eszetlenül rohanjon a falba,de lehetne benne több kreativitás. mert több van benne ennél,amit mutat.
sajnos nagyjából egyet kell hogy értsk ezekkel a kritikákkal, anélkül hogy nagyképűnek tűnjek azt mondanám, hogy a legjobb jelző rá: a játék-inteligenciája nem megfelelő! egyszerűen sokszor hoz rossz döntéseket, ezért nem hatékony a játéka. azt viszont ne vitassuk el tőle, hogy sokat melózik, vannak azért jó passzai is és képes magára vonni egy-két védőt mivel bátrabban megy előre sokkal mint pl. Pedro.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.24. 12:46:45

sjd írta: Mondjuk én ezeket az "elemi hibákat" sem vettem észre, viszont kétségkívül igaz, hogy nagyon hiányoznak a gólok tőle. De (főleg a posztján belüli riválisait nézve) annyira negatív irányban nem lóg ki a csapatból
Elemi hiba pl az,hogy egy veszélyes kiugratást nem tud úgy átvenni,hogy gólveszély alakuljon ki belőle. ez ezen a szinten elemi hiba.
Az,hogy nem sikerül egy csele az benne van,de a labdaátvételei is döcögnek,az már nincs rendben.

Ráadásul nem hogy gólveszélyes,de még úgy un bloc kapura sem jelent semmilyen veszélyt. meg sem próbál kapura törni,mindig visszafordul. nem azt mondom,hogy eszetlenül rohanjon a falba,de lehetne benne több kreativitás. mert több van benne ennél,amit mutat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.24. 12:35:38

csababarca írta:
sjd írta:
barlacy írta:de feltűnt Alexis gyenge játéka. Lehet, hogy ügyetlen? vagy nincs ütemérzéke?
sőt, focizni sem tud, adjuk el.... :roll:
Bocs,de Alexis nagyon negatívan lógott ki tegnap is a csapatból.
Idegen test a pályán,sokkal idegenebb,mint Ibra volt pl.
Rossz néz,hogy mennyire nem tudja mit kéne csinálnia.
Pedig nem rossz játékos,technikás,de itt elemi hibákat vét.
Nem tudom miért,de tavasz óta így "játszik".
Az egy dolog, hogy rosszul játszott, de hogy ennek kapcsán "ügyetlen", "nincs ütemérzéke" kifejezések hangzanak el, az egészen röhejes. Aki ügyetlen és nincs ütemérzéke, az megyei szintnél nem jut tovább, nem hogy még a Barca igazolja le....
Mondjuk én ezeket az "elemi hibákat" sem vettem észre, viszont kétségkívül igaz, hogy nagyon hiányoznak a gólok tőle. De (főleg a posztján belüli riválisait nézve) annyira negatív irányban nem lóg ki a csapatból
Mikaos
Director del Fútbol

2012.10.24. 12:04:37

csababarca írta:Bocs,de Alexis nagyon negatívan lógott ki tegnap is a csapatból. Idegen test a pályán,sokkal idegenebb,mint Ibra volt pl.
Érdekes, én pont úgy látom, hogy Ibra lógott ki jobban a csapatból - annak ellenére, hogy eredményesebb volt, mint Sanchez!
Ibra-nak fájt a munka, a mezőnyjátékban alig vette ki a részét, keveset futott, és a passzjátéka szintén negatív irányban lógott ki. Persze, Ibra tehetséges és gólérzékeny is, ami kiegyenlítette a mérlegét.
Egyébként Sanchez-zel kapcsolatban igaz, amit írtál, csak szerintem Ibra-nál mindössze a (viszonylagos) eredményességét emelted ki.

Borzasztó nehéz dolguk van nálunk a csatároknak (a Pep-érától számítva). Én még nem láttam az igazi David Villa-t sem nálunk, csak helyenként voltak jó (=eredményes!) időszakok. Sem Ibra, sem Villa, sem Sanchez nem tudja azt hozni, amit egykor tudtak, vagy amit elvárnánk tőlük. Többnyire nagyon körülményesek, és mondjuk ki: ügyetlennek tűnnek a sok passz-zseni és játékmester mellett.
Kezdem azt érezni, hogy -mint minden poszton- itt is a saját nevelésű játékosok jelentik (fogják jelenteni) a megoldást. Speciális helyzethez speciális játékosok kellenek. Pedro és Tello elég jó szintet hoznak, de én egy kicsivel még többre vágynék a széleken. Ugyanakkor tény, hogy én már ott tartok lassan, hogy e két embert tartanám inkább a kezdő 11 részének, mint a két "idegen" játékost.
Kash
Entrenador del Barça

2012.10.24. 11:51:56

Mintha csak a Chelsea elleni meccset láttam volna. :roll:
Egy ilyen betömörülő védelmet nagyok nehéz áttörni, még egy Barcának is. Ahelyett, hogy lehordanátok a csapatot, hogy miért nem rúgtak több gólt vagy hogy miért passzoltak mindig hátra, elgondolkodhatnátok azon, hogy mennyire jól védekeztek a Celtic-esek...Szerintem egy ilyen védelmet csakis a Barca törhet át, egy csapat sem képes ilyesmire. Ha a védelem szellősebb lett volna, nyilván több helyzet lett volna, de mégtöbb gól(Ezt úgy értem hogy minden helyzetet képesek vagyunk berúgni). Vannak meccsek melyek nem úgy végződnek, vagy nem úgy kezdődnek ahogyan kellene,(lásd Real - Barca 2-1) de Barcelona képes a végsőkig is harcolni.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.24. 11:33:50

mess2009 írta:hidd el a baj oka, hogy a sokpasszos játéknak (is) vannak komoly hátulütői!! az egyik pl. hogy nem mindég sikerül megtalálni a helyes arányt!!
sokkal többet próbálkozunk távolról mint a pep érában. nah, ott soha nem volt 16-oson kívülről kapuralövés. ha adriano játszik, ő 3x-4x biztos megkuldi. rajta kívöl iniesta meg xavi is szokott próbálkozni, tegnap, ha jol emlékszem volt 1 kaput eltaláló ilyen lövés, 2-3 a lelátón kötött ki, a többit meg már a 16-osnál blokkolták...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.10.24. 11:23:31

csababarca írta:Bocs,de Alexis nagyon negatívan lógott ki tegnap is a csapatból.
És akkor még meg sem említettük, hogy a Celtic gólját is az ő agyatlan szabálytalansága miatt kaptuk. Nagy reményeket fűztem a sráchoz, de sajnos borzasztóan beszürkült a játéka. Néha összejön neki 1-2 jobb meccs, de hosszabb távon inkább negatív irányba lóg ki a csapatból.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.10.24. 11:18:13

bzozo írta:na ennyit az enerváltságról!!
Küzdelem és a megérdemelt kiharcolt Isten adta Győzelem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akkor is ezt írnád, ha csak 3 percet hosszabít a spori? Dícséretes a csapat küzdőszelleme, de ettől még nem játszunk jól. A korábbi években egy ilyen Celtic-et félóra alatt lerendeztünk volna, a tegnap meg azon kellett izgulni, hogy nehogy pont nélkül maradjunk.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.24. 11:11:56

sjd írta:
barlacy írta:de feltűnt Alexis gyenge játéka. Lehet, hogy ügyetlen? vagy nincs ütemérzéke?
sőt, focizni sem tud, adjuk el.... :roll:
Bocs,de Alexis nagyon negatívan lógott ki tegnap is a csapatból.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése