Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
rizla
Barça B
Kapcsolat:

2012.11.09. 21:35:30

Lionelm301 írta: Köszönöm. Ebben azt mondja, hogy nincs értelme az aranylabdának, amíg Messi létezik. Ez tényleg durva. Nem Messi tehet arról, hogy ennyi tehetséget kapott. A 4. aranylabda egy nagy esély lenne Messinek, hiszen még senki nem kapta meg. Elég fura, mert Alves elvileg a barátja.
nem érted.

messi magasan a legjobb, ezért szavazást tartani sincs értelme.

így értette.
Lionelm301
Barça B

2012.11.09. 21:15:03

Lionel85 írta:
Lionelm301 írta:Olvastam Alves interjúját és nemigen állt ki Messi mellett az aranylabda kapcsán!!! Ezt azért nem gondoltam volna, hiszen a barátja.
Menj a Barƒçanoticiasra, ott is van ez a cikk, csak más szókinccsel megfogalmazva. Ott nem ennyire "zord" a cikk hangulata, egyáltalán nem igaz, hogy nem áll ki Messi mellett!
Köszönöm. Ebben azt mondja, hogy nincs értelme az aranylabdának, amíg Messi létezik. Ez tényleg durva. Nem Messi tehet arról, hogy ennyi tehetséget kapott. A 4. aranylabda egy nagy esély lenne Messinek, hiszen még senki nem kapta meg. Elég fura, mert Alves elvileg a barátja.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.11.09. 20:56:32

Lionelm301 írta:Olvastam Alves interjúját és nemigen állt ki Messi mellett az aranylabda kapcsán!!! Ezt azért nem gondoltam volna, hiszen a barátja.
Menj a Barƒçanoticiasra, ott is van ez a cikk, csak más szókinccsel megfogalmazva. Ott nem ennyire "zord" a cikk hangulata, egyáltalán nem igaz, hogy nem áll ki Messi mellett!
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.11.09. 20:56:08

Nem láttam benne semmi kivetni valót, inkább felemeli Xavit és Iniestat Messi mellé.

"Ami Messit jobbá teszi Ronaldónál, az a játékossága. Ez az ami Cristiano fölé emeli."

Ez pedig egy nagyon jó és érdekes megfogalmazás.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.11.09. 20:45:27

Ha nem is vagyok elégedett mindig a játékával, a nyilatkozatai tetszenek. Nem kertel, nem rizsázik hanem megmondja a frankót. Néha oda szúr azoknak akik megérdemlik. Jelen esetben az újságiróknak.

Amúgy szerintem teljesen kiállt Messi mellett. :roll:
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
Lionelm301
Barça B

2012.11.09. 20:24:02

Olvastam Alves interjúját és nemigen állt ki Messi mellett az aranylabda kapcsán!!! Ezt azért nem gondoltam volna, hiszen a barátja.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.09. 20:12:46

Capon írta:Alvesnek hogy álla szerződése? 2014-ig szól vajon?
Csak próbálok okoskodni hogy Montoyát mennyi ideig lehetne Alves mellet szépen beépíteni és hogy még mindig elég jó korban lenne ahhoz Dani, hogy jó pénzt kapjon érte a klub a szerződése lejárta előtt.
Brazilian right back Dani Alves has agreed a new contract at Primera Division side Barcelona which will keep him at the club until the summer of 2015.
Akkorra Montoya 24 lesz.
(A mostani tapasztalatok alapján szerintem akkorra bőven lesz olyan jó, hogy átvegye az első számú jobbhátvéd szerepét Alvestől.)
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.09. 13:53:58

Az utolsó gólpassza amire emlékszem az Ibrának tekert beadás volt a Clasicón.
Nekem meg a Cescnek tekert beadása a Clasicón. :wink:
Balinho
Entrenador del Barça

2012.11.09. 12:37:27

Beadni nem tud, nincs is kinek mégis előszeretettel rugdossa a labdákat a vakvilágba beadást mímelve. Az utolsó gólpassza amire emlékszem az Ibrának tekert beadás volt a Clasicón. Nem hiszem el, hogy nem lehet erről leszoktatni, mert ezeknél még a meddő tilitoli is jobb.

Védekezni viszont igenis tud. Csak idén/az utóbbi időben nem akar. Nem vállalja fel a párharcokat, nem tudom hogy flegmaságból, vagy nem akarja felvállalni a felelősséget, de így még zavaróbb a hozzáállása. Régen fel-le sprintelt, most meg kocorászik, mintha azt gondolná, hogy úgyis megoldjuk valahogy. Az embereire nem lép ki, lövéseket felháborító módon meg sem próbálja blokkolni.

Montoya személyes kedvencem a Masiaból, de egyelőre még rutintalan, sokszor megverik, úgyhogy első számú jhv-ként ő sem életbiztosítás. Ha (egy egészséges és topformában lévő) Puyol/Pique/Masch hármasból lenne kettő belsővédőben mellette akkor nálam egyre több meccset kaphatna, így azonban még Alves a legjobb megoldás.

Mindenesetre jó lenne, ha visszanyerné a régi formáját és hozzáállását, mert így közép-hosszútávon Montoya berobbanhat a kárára.
Léfe
Entrenador del Barça

2012.11.09. 10:38:11

Ha valaki mint téma sokadszor jön elő - már maga jelzi a gondot. Első évben szuper volt, sőt golokat is rugott. Évente gyengébb, beadni nem tud. Jobb még nincs nála, de ki tudja mit hoz a jövő.
Fecó
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.08. 21:26:26

Alvesnek hogy álla szerződése? 2014-ig szól vajon?
Csak próbálok okoskodni hogy Montoyát mennyi ideig lehetne Alves mellet szépen beépíteni és hogy még mindig elég jó korban lenne ahhoz Dani, hogy jó pénzt kapjon érte a klub a szerződése lejárta előtt.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.08. 20:58:38

Messa írta:Biztos sok ilyen volt, de főleg az első szezonjában. Védekezni egyébként nem védekezik kimagaslóan szerintem
http://www.youtube.com/watch?v=V57L9Jz0J0k

Tényleg messze van attól, amit az első szezonban láttunk, de idáig kb. minden szezonban ilyen hullámzó volt, úgyhogy sztem lesz még jobb periódusa.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.11.08. 20:17:55

13l4cks!d3 írta:Számomra Masch mellett Ő is kiemelkedő egyénisége a védelmünknek. Míg Masch a megtestesült terror a csatárok szemében, addig Alves a gyorsaságával tűnik ki. Hányszor mentett már olyan helyzetben, amikor mások elindulni nem indultak volna el, mondván, hogy lehetetlen ? Ő elindult, utolérte és szerelni tudott.
Biztos sok ilyen volt, de főleg az első szezonjában. Védekezni egyébként nem védekezik kimagaslóan szerintem, támadásban meg már egy jó ideje talány hogy mi van vele. A Sevillás korszakát szerintem nálunk egy szezonjában sem hozta. Téptem a hajamat tegnap a Celtic ellen is. Akart ő az látszott, de nyögés lett a vége. Szvsz utolsó szezonja itt, bár kitudja...
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.08. 19:46:19

Őszintén szólva, én is szívesebben nézném jobb bunkóban Montoyát vagy Adrianot. Jó ideje keresni önmaga árnyékát. Lehet azért van, mert megnőtt a haja. :D
Tivornya
Capitá del Barça

2012.11.08. 19:04:35

Yaya(07-10) írta:Alves beadásai ma kivételesen jó helyre mentek, de a mezőnyben nem játszott jól. sok pontatlansága volt, sajnos nem értik meg egymást se pedroval, se sanchezzel. de jó is volt, amikor messivel bolondítottak meg mindenkit a szélen. minél messzebb van tőle leo az ő játéka annál kevésbé hatékony.
Alves már a sokadik játékosunk, akinél előjön a téma, h Messit vissza kéne tenni a szélre...és ugyanúgy ugyanaz a válasz érkezik rá: de hát miért húzzuk le Messi teljesítményét Alves(Villa, Alexis, urambocsá' Ibra, Fabre, Ini, Xavi, Puyi, Valdes és lassan mindenki) miatt?
Háááát...nézném én szívesen a csapatot kevésbé hatékony Messivel a szélen, de hatékonyabb mindenki mással ugyanúgy a saját posztján :)
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
Alcantara
Director del Fútbol

2012.11.08. 18:19:10

Alves jó lesz inkább jobbhátvédnek. :lol:
ge3yra
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.11.08. 14:49:52

nagyiibarca írta:
Yaya(07-10) írta:Alves beadásai ma kivételesen jó helyre mentek, de a mezőnyben nem játszott jól. sok pontatlansága volt, sajnos nem értik meg egymást se pedroval, se sanchezzel. de jó is volt, amikor messivel bolondítottak meg mindenkit a szélen. minél messzebb van tőle leo az ő játéka annál kevésbé hatékony.
Hát a beadásai elképesztő rosszak voltak,beívelte középre és majdnem a fele
zőnél lett bedobás.......
Teljesen igazad van csakhát azért mert Alves játsszon jól nem fogják Messit
behozni középre.Nagyon várom már vissza azt az Alvest aki a világ legjobb
balhátvédje lett!

Fordított nap van? :twisted:
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.11.08. 14:36:02

Hát a beadásai elképesztő rosszak voltak,beívelte középre és majdnem a fele
zőnél lett bedobás.......
Teljesen igazad van csakhát azért mert Alves játsszon jól nem fogják Messit
behozni középre.Nagyon várom már vissza azt az Alvest aki a világ legjobb
balhátvédje lett!
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2012.11.07. 23:53:29

Alves beadásai ma kivételesen jó helyre mentek, de a mezőnyben nem játszott jól. sok pontatlansága volt, sajnos nem értik meg egymást se pedroval, se sanchezzel. de jó is volt, amikor messivel bolondítottak meg mindenkit a szélen. minél messzebb van tőle leo az ő játéka annál kevésbé hatékony.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.07. 22:28:51

LG írta:
Alcantara írta:Én nyugodtabb vagyok, ha a mi keretünkben van, mintha ellenfélként néznénk szembe vele. :lol:

Az igaz, hogy ő sem fiatalabb, de emlékszem a Sevilla elleni derbikre, görcsbe rándult a gyomrom, amikor elindult a szélen a kapunk felé.

Jó helyen van ő ebben a csapatban.
Azért a Sevillás korszakában egészen más szinten játszott Alves, azt a játékot itt a Barcában csak az első szezonjában tudta hozni. Aztán ahogy lejjebb is írták, szezonról szezonra esett vissza, szürkült be teljesen. Én sem lennék szomorú, ha hamarosan távozna, mert számomra Valdes mellett a legantipatikusabb ember a csapatban a pénzéhségével és a nagyképűségével. Sosem kedveltem, de amíg jól játszott, könnyebb volt elviselni, mint mostanság.
Azt hiszem ez már volt téma korábban is, akkor is azt mondtam, hogy Alves az 1. évében tudta a játékával feledtetni a hülyeségeit. Azóta viszont megy lefelé a leejtőn.
Nem divatból mondom, de Montoya játéka sokkal jobban tetszik, sokkal jobb volt a csapat játéka is vele, igaz 2-3meccs alapján durván hangzik ez.

Utálom mikor megkapja a labdát, elkezd ugrálni jobbra balra,de semmire nem megy vele, vagy kilövi a világ végébe a labdát... Védekezésben meg egyre gyakrabban elcsúszik,stb.
Viszont ameddig Montoya nem kap jóval több lehetőséget, addig nem hiszem, hogy el lesz adva...
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.11.07. 22:21:42

Annyira megnézném mi játszódik le az agyában,amikor a 140cm-es embereinknek próbál úgy "beadni",hogy akkor sem érnék el,ha másfél méterrel magasabbak lennének,de úgy az egész játéka óriási rejtély nekem,ezért kár fárasztania magát a szaladgálással,mert úgyis csak ellövi a K szektor tetejébe,ink. maradjon hátul.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.11.04. 14:43:11

Alcantara írta:Én nyugodtabb vagyok, ha a mi keretünkben van, mintha ellenfélként néznénk szembe vele. :lol:

Az igaz, hogy ő sem fiatalabb, de emlékszem a Sevilla elleni derbikre, görcsbe rándult a gyomrom, amikor elindult a szélen a kapunk felé.

Azért a Sevillás korszakában egészen más szinten játszott Alves, azt a játékot itt a Barcában csak az első szezonjában tudta hozni. Aztán ahogy lejjebb is írták, szezonról szezonra esett vissza, szürkült be teljesen. Én sem lennék szomorú, ha hamarosan távozna, mert számomra Valdes mellett a legantipatikusabb ember a csapatban a pénzéhségével és a nagyképűségével. Sosem kedveltem, de amíg jól játszott, könnyebb volt elviselni, mint mostanság.
Alcantara
Director del Fútbol

2012.11.04. 13:31:31

Én nyugodtabb vagyok, ha a mi keretünkben van, mintha ellenfélként néznénk szembe vele. :lol:

Mikaos
Director del Fútbol

2012.11.04. 11:43:02

Emberek, Dani Alves sérült volt több héten keresztül, a tegnapi volt a második "fél-meccse".
Azt nem vitatja senki sem, hogy a beadásainak 95%-ban nincs értelme, de nem szabad elvenni azokat az elemeket, amit ad a csapatnak.
Hatalmas munkabírás, pontos passzok, gyakorlatilag bejátssza az egész jobb szélünket (láthattuk, hogy beállítása után Pedro-nak kb. alig volt létjogosultsága a jobb szélen), gyorsaság, és nem utolsósorban azért nem tudnék olyan jobbhátvédet mondani, aki pótolni tudná.

Montoya nagyon tehetséges srác, de egy kis időre még mindig szüksége van, hogy teljes rutinnal játssza be a posztot. És egyre több játékidőt kap.
13l4cks!d3
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.11.04. 11:41:17

BritishKnight írta: Lehet,hogy a világ legjobb jobbhátvédje sokak szerint(nálam csak az első két Barcás szezonjában volt az) de számomra nagyon szürke a játéka és sok támadás is éri a Barcát Alves színészi megmozdulásai miatt.

Felőlem télen is mehetne....
Ezzel nagyon nem értek egyet. Ha Alves a pályán van, akkor a támadásaink 80%-a rajta megy keresztül és ha ekkora visszahúzó erőt jelentene a csapat számára, akkor egyrészt nem játszana, másrészt meg ahogy már többször is láthattuk a csapattól, okosan minél kisebb jelentőséget titulálnának neki a pályán Egy nagyon nagy hullámvölgyére emlékszem nagyjából 1,5 évvel ezelőtt, amikor a beadásaiból 10ből 9 vagy taccsra ment vagy kirúgás lett belőle.

Amiről mind idáig szó volt az a támadásokban betöltött szerepe és egy jobbhátvédről beszélünk. Számomra Masch mellett Ő is kiemelkedő egyénisége a védelmünknek. Míg Masch a megtestesült terror a csatárok szemében, addig Alves a gyorsaságával tűnik ki. Hányszor mentett már olyan helyzetben, amikor mások elindulni nem indultak volna el, mondván, hogy lehetetlen ? Ő elindult, utolérte és szerelni tudott.

Szvsz Alves eladása egyenértékű lenne egy öntököndöféssel.
Kép
Válasz küldése