Én lefeküdtem este 8-kor, úgy hogy sikerült felkelnem a meccsünkre:) Kicsit vegyesek az érzelmeim, mondjuk, ha valaki azt mondja a meccs előtt, hogy nyerünk Chicagoban, akkor biztos rábólintottam volna, bármilyen játékról is szól a fáma. Viszont végignéztem, így árnyalnám a képet

Az első 3 negyed, de legfőképp az első félidő (a 3-ik negyedben már futotta a Chicagonak egy X-re, de akkor is végig magabiztosan vezettünk) nagyon jó játékot hozott csapatszinten, járt a labda, a támadójáték zseniális volt, védőoldalon pedig hoztunk egy erős közepeset, de már játszik a javulás. Aztán feljött a cseresor, a kritikus cseresor, akik közül egyénileg senki sem játszott rosszul ( a pályára lépők mindegyike dobott pontot és a védőoldalon sem volt vészes, ez hízelgő is lenne), de valahogy nekik együtt a csapatjáték nem ment. Barbosa nem tudja igazán irányítani őket, meg kell találni azt a rotációt, melyben a cserék Rondoval játszanak szinte kizárólag együtt. Bár igaz, hogy így is 40 perceket játszik, de talán lehet keverni úgy a paklik, hogy percnövekedés nélkül ez megvalósuljon. A majd visszatérő Bradley irányítóképességében nem bízom annyira, inkább az eshet még meg, hogy Barbosa belejön, hisz nem rég játszanak együtt. Nem is azzal van a baj, hogy ő rosszul játszik (most is dobott 6 szép pontot, 3 gólpasszt is kiosztott és csak 1 eladott labdája volt), de vele a pályán nincs karmester. Esetleges a támadójáték. Szóval feljöttek 5-6 pontra és vissza is kellett térnie szépen lassan Rondoéknak. Ez lehetett a 4-ik negyed közepén, ahol több perc káosz alakult ki

Mondjuk ezért érdemes letölteni és megnézni (na nem a Celtics és Chicago rajongóknak

) bénázott mindkét csapat, a Bulls még csak-csak betalált kb 1-szer, de eladott labdák tömkelege, 3-4 kihagyott Garnett tempó (nagyon nem ment tegnap az öregnek a dobás középtávolról), ebből egy homály

Biedrins..... stb-stb. Kabaré... Szóval így feljöttek 95-93-ra, időkérés, mi jöttünk... És ez az nba.com-os összefoglalóban is benne van: Rondo-KG alley-oop

Majd Rondo zseniális passza Bassnek a kivédekezett támadás után, így elmentünk 6-ra és gyakorlatilag megnyertük a meccset. Persze még jöttek a faultolások, de igazából a Bulls szinte meg sem próbált triplát dobni, ők is szinte csak büntetőztek (abból is kimaradt 1-1, ugye két pontot dobtak eztán összesen), úgy hogy maradt a különbség.
A játékosokról:
Pozitívan kiemelném Rondot és Basst, az előbbinek csak rá kell nézni a statjaira, igaz volt 5 eladott labdája (és ebből legalább 2-3 akkor, amikor feljöttek 2 pontra....),de aztán a végén, amikor kellett megint összekapta magát és az első félidőben a betörései miatt szinte tarthatatlan volt. (nem tudom pontosan, de a pontjai nagyobb részét (legalább 15-öt), akkor szerzett. A tripla-duplát nem is figyeltem meccs közben, inkább a 10 gólpasszos meccs miatt izgultam, mert az utolsó kettőt ehhez az utolsó egy percben osztotta ugye

Na meg kb 3-4 perccel a 4-ik negyed vége előtt még csak 6 volt neki.
Bass a szokásos nagyon harcos játékát hozta mindkét oldalon, szinte képtelen tempót és büntetőt hibázni emellett, elképesztő vaj keze van.
Emellett szerintem mind a védő, mind pedig a támadóoldalon elfogadható teljesítményt nyújtott az egész cserepad, valamint Terry, aki most kezdett. (Sullinger triplát dobott, fontos helyzetben ráadásul

). Most Green sem volt rossz, egyedül Lee momentumaira emlékszem kevésbé. Piercenek és KG-nek nem ment a támadóoldalon, ez látszik is a statjaikon, hátul menetben pedig PP már kevés egy Denggel szemben, persze minden megpróbált. Azért számít a jelenlétük és csak összekapartak 10, illetve 15 pontot (ebből KG 7-et a legelején, 11 pontunkból 7-et ő dobott... 3/3-al és egy +1.. Aztán meg 3/12...) , a +/- mutató is elárulja, hogy fontosak (mondjuk azért mond talán kevesebbet, mert velük a pályán Rondo és Bass szárnyalt inkább). A túloldalt ki kell emelni Denget, aki ugyan néha úgy tűnt túl sokat vállal, de nem volt más és nélküle nem lett volna meccsben a Bulls. Nagyot játszott. Emellett Noah volt időszakosan foghatatlan (főként amikor feljöttek 2 pontra). Boozer az első negyedben szórt azt hiszem 12, aztán meg szinte a pályán sem volt

Mondjuk a +/- mutatóiból talán látható, hogy miért játszott csak 27 percet.... A védekezése konkrétan nulla volt.