Tdavid írta:
Köszönöm szépen!
Adok a szavadra, mivel a régebben írt 4 napos edzésterved is nagyon bejött!
azért a saját tapasztalataid alapján változtass rajta nyugodtan,nekem ez maximálisan bevált.
iszonyúan fontos,hogy minden egyes ismétlésre maximálisan koncentrálj és igyekezz az adott izmot "érezni".
mellre fontos a ferde pados nyomás,azt teszem az elejére. időnként javaslom,hogy egykezes súllyal is nyomj fekve,de a társad mindenképp legyen melletted(a súlyokat ne érintsd össze a felső ponton és a karod se nyújtsd ki teljesen,csak majdnem). az egyenes pad alap,a tárogatás mehet utána,ez akár gépen,akár egykezessel. az áthúzás jófajta gyakorlat,a végére próbáld be. 4 gyakorlat elég kell legyen a mellre. az áthúzást minden második héten tolódzkodással helyettesítsd.
bicepsz,azt hiszem nincs kérdés,a kalapács bicepsz nagyon jó,az alkarod is erősíti rendesen. 3 gyakorlat elég,mert kis izom
egy vádli ide befér
has: én a youtube-os manny pacquiao abs workout-ban hiszek,de ha neked nem jön be,akkor maradj a szokásosnál
a tricepszet én nem tudnám ezek után leedzeni,ezért elraktam más napra,szerdára: itt a lábbal legyilkolod az altested és véged van,ezért előbb a tricepszet csinálnám. a test mögötti tolódzkodással kezdve,lórúgás,majd a végén a csigás letolás,ahol a behajlított karnál a csúcsponton sem engedem le teljesen a súlyt és a nyújtott karú csúcspontnál jól rá is feszítek. míg bicepsznél a kevesebb ismétlés és gyakorlatonként 3 sorozat jött be,addig tricepsznél a több(12-15) ismétlés és a 4 sorozat.
láb,has: igény szerint
péntek: amíg húzódzkodni nem tudsz,jó a csiga,de ha elég erős vagy,akkor először a húzódzkodást csinált. nyak mögé ne húzz,mert a válladnak árthat. a döntött törzsű evezésre egyre többen mondják,hogy félelmetesen jó gyakorlat,így ne hagyd ki semmiképp. a felhúzás nagyon kényes gyakorlat és utána a hiperhajlítás nem tudom mennyire fog menni,próbáld ki és kiderül.
váll:azért nyomtam mellről állva,mert a törzs merevítő izmai is megedződnek,hisz az elején aránylag kisebb súlynál is labilis lesz a tartásod,de ez remekül meg fog erősödni.
nagyon szerettem az előre emelést is,amikor egy 15-20 kilós tárcsát két kézzel előre elemeltem nagyjából nyújtott karral,majd lassan le. pusztító!
oldal és döntött emelés meg alap.
hassal végezd a hetet
váltogasd néha a gyakorlatokat,ne edz mindig egyforma pihenőkkel. mondjuk 1 hónapig a sorozatok között 45-60 másodperccel,majd 1 hónapig 2 perccel.
nekem ezek a tapasztalataim és ezek váltak be
az esetleges nyelvtani helytelenségekért elnézést,csak a zh-k miatt nagyon kevés az időm