Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.02. 20:11:21

sjd írta:Amúgy, csak, hogy örülj, tegnap óta Hugo Weaving az egyértelmű jelölésem a mellékszereplői Oscarra.
Hogy hogy?
sjd írta:Mondjuk nekem ettől a jelenettől lett igazán drámai. Mint ahogy az elcsépelt temetési beszédekben is elmondják, hogy " de hát tegnap még itt volt mellettem, és ezt és ezt csinálta", ez is adta nagyon.
Én arra a kocsiban nevetgélős jelenetre gondolok.
Szerintem borzasztó hatásos lett volna, ha miután megtalálták a két srác szitává lőtt testét jött volna egy (ennél picit szolidabb) temetési snitt és puszi.
Főcím, ülsz a képernyő előtt bámulsz. Mert őszintén rám nagyon durván hatott, mikor megsorozták őket.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.02. 20:03:36

Lui, ez nem semmi, végre egyetértünk egy film kapcsán. :lol:
Amúgy, csak, hogy örülj, tegnap óta Hugo Weaving az egyértelmű jelölésem a mellékszereplői Oscarra.
lui1698 írta: Ami kicsit levon nálam az érdemeiből, hogy szerintem nagyobbat ütött volna a vége, ha mindkét srác meghal, plusz az utolsó jelenet se kellett volna.
Mondjuk nekem ettől a jelenettől lett igazán drámai. Mint ahogy az elcsépelt temetési beszédekben is elmondják, hogy " de hát tegnap még itt volt mellettem, és ezt és ezt csinálta", ez is adta nagyon.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.02. 19:58:00

End of Watch

Fuck Yeah! Végre egy film amiről jókat olvasok, nagy elvárásokkal ülök elé, és nem okoz csalódást.
Nem szupermeneket meg betmeneket mutattak, hanem embereket! Ezt valami kegyetlen jól megvalósították. Egyik pillanatban még vigyorgunk valami marhaságon, aztán már majd becsokizunk az idegtől.
Ez a félkamerás módszer szerintem, abszolút teli találat.
Az akció jelenetek profi módon lettek kivitelezve, de az egész nagyon egybe volt.
Ami kicsit levon nálam az érdemeiből, hogy szerintem nagyobbat ütött volna a vége, ha mindkét srác meghal, plusz az utolsó jelenet se kellett volna.
De, ez tényleg csak egy nagyon kis tüske bennem.

9/10

Jake Gyillenhaal meg decemberben lesz 32. WTF?! :shock:

Egyelőre én még nem mondom, hogy az év filmje, de hogy mondjuk a top 3-ban benne lesz az biztos.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
mixer
Jugador del Barça

2012.12.02. 17:09:42

sjd írta:
Barcaforever írta: Felhő Atlasz: nálam 10/8
Na örülök, h vannak ínyencek még, akik értékelik az ilyen filmeket.Tuti meg kell majd nézni másodjára, nem tudom te milyen részletekre lettél még figyelmes, érdekes a kannibalizmus amire gondoltál.Pl: a végén az egyik kannibál majdnem megöli, Tom Hanks-t a nyaklancával, ami az elején lévő ügyvéd mellény gombjaiból állt.Vagy pl a kínai csaj monológja szinte a kiadó férfi megfilmesített verziója miatt indult el.Nekem a kérdésem:Ugye a meleg srác mentora megígérte, h ha elmegy soha senki nem fogja megismerni a Felhő Atlaszt, de amikor Hale Berry bement a sráchoz a lemez üzletbe, mondta, h ő ismeri ezt a zenét, h hallotta vhol.Ötlet!!??
Hale volt Vyvyen felesége. Nála is hallhatta a nem végleges verziót.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.02. 17:09:34

Deus írta:total recall
egy kérdés: Akkor az egészet álmodta a Rekallban? (Tetkója eltűnt a végénél)
hu én már nem emlékszem rá :lol: de sztem nem :roll:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.02. 16:36:19

Barcaforever írta: Felhő Atlasz: nálam 10/8
Na örülök, h vannak ínyencek még, akik értékelik az ilyen filmeket.Tuti meg kell majd nézni másodjára, nem tudom te milyen részletekre lettél még figyelmes, érdekes a kannibalizmus amire gondoltál.Pl: a végén az egyik kannibál majdnem megöli, Tom Hanks-t a nyaklancával, ami az elején lévő ügyvéd mellény gombjaiból állt.Vagy pl a kínai csaj monológja szinte a kiadó férfi megfilmesített verziója miatt indult el.Nekem a kérdésem:Ugye a meleg srác mentora megígérte, h ha elmegy soha senki nem fogja megismerni a Felhő Atlaszt, de amikor Hale Berry bement a sráchoz a lemez üzletbe, mondta, h ő ismeri ezt a zenét, h hallotta vhol.Ötlet!!??
1. Sőt, ha jól emlékszem, az eredetileg Ewing nyaklánca volt, amit az orvos szedett le róla. De ott van még az üstökös is (a tetoválás, illetve végén ténylegesen egy üstökös), vagy természetesen egymás történetei, amelynek csak egy része a Cavendish-ről szóló film. Igazából nem tudom milyen összefüggések vannak még, de biztos fel fogok fedezni párat második nézésre.
2. Asszem egészen pontosan azzal fenyegette meg, hogy nyilvánosságra hozza a homoszexualitását és ezzel lehetetleníti el. Szvsz végső soron ezért is lett öngyilkos, amikor befejezte a művet. Tehát a zenét kiadták végül is, Frobisher neve alatt. A csaj meg gondolom pont úgy ismerte, ahogy eredetileg az öreg is hallotta az álmában (ami elvileg Sonmi éttermében játszódott), szóval kicsit megmagyarázhatatlan módon.
Barcaforever
Director del Fútbol

2012.12.02. 16:22:17

sjd írta:Cloud Atlas
Basszus, mondanám, hogy az év filmje, de nem tudom egyértelműen az End of Watch fölé emelni. Gyakorlatilag két végletet képvisel a két film.
Nagyon ambiciózus műről van szó, ugyanakkor meg tudom érteni azt, akinek nem tetszett (vagy hülye volt hozzá). Nekem mindenesetre, ha nem is tökéletes formában, minden benne volt, ami egy filmhez kellhet a sci-fis látványtól a komoly drámán át a humorig. Egyszerűen ilyen komplett filmet még nem láttam, és még tetejébe nagyon el is találták az ízlésem.

Ez egy kicsit dagályosabban kifejtve ITT.

Egyébként második nézés tuti, mert rengeteg átívelő motívum van, egyre különösen is felfigyeltem és sztem van benne több is, úgyhogy a segítségeteket kérem.
A kannibalizmusra gondolok, amelyet 4 történetszálban is felfedeztem.
1849: az ügyvéd srác viccelődik a négerrel, hogy ha nem vitt volna neki kaját, akkor tuti megeszi.
1936, 1973: ? (lehet, hogy csak nem vettem észre)
2012: az első szökési kísérletnél mondja az öreg, hogy a zöld szója emberekből van
2144: a "szappan"
2321: a Kona törzs
Az End of Watch-ról nem is hallottam, megnézem, ha jó!

Felhő Atlasz: nálam 10/8

Sanama-nak pedig osztom a véleményét, a Skyfall egy rakás *****. A kritikusok a legjobb Bond filmként írnak róla, hát nálam a leggyengébb az esemény.Amikor a pali ment M-ért ott pörgött az esemény, de a végén az a vadászpuskás,késdobálós reszkessetek betörők feeling.Hát nálam is egy ilyen 10/4 amint már korábban leírtam.
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.12.02. 16:14:44

visca el barca írta:vmelyik nap megnéztem a total recallt
Egyetértek veled... Én is megnéztem pár nappal ezelőtt, de nem mertem beírni, hogy tetszett a film, mert én leszek a hülye itt :)

Én se tudom miért húzták le a filmet nagyon, de szerintem nagyon látványos volt, és jó kis akciók voltak benne. Ennyi bőven elég egy kikapcsolódáshoz.

A régit nem láttam és nem hiszem hogy megnézem...

egy kérdés: Akkor az egészet álmodta a Rekallban? (Tetkója eltűnt a végénél)
KépKép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.02. 16:08:04

vmelyik nap megnéztem a total recallt, és nem értem miért van ennyire lehúzna. jó, nem egy korszakos darab, de egy esti kikapcsolódásnak teljesen megfelel. látványos, akciódús még a története is elfogadható (jobb mint az ilyen mentsük meg / bosszuljuk meg akciófilmek). önmagában kell értékelni, nem a régihez mérni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.02. 13:33:26

miihii írta:Looper Mondjuk Bruce papó ide, akárki oda, a legnagyobb játékos a kisgyerek benne. Parádésan adja a karaktert, van benne vmi felnőttes már akkor is , amikor beszélgetnek és amikor begőzöl, elég ütősen borul ki :D
Nekem az tetszett nagyon, hogy mennyire jól adta elő Bruce Willist a legkisebb gesztusoktól kezdve. Tényleg elhitted, hogy ő a fiatalkori énje.
miihii írta:Mi értelme van új szinkront adni lényegtelen dolgoknak?
Én egyre inkább azon gondolkodom, h mi értelme van szinkront adni dolgoknak.
Tegnap is a Cloud Atlas közben gondolkodtam el újra ezen. Egyrészről volt egy elég nehezen visszaadható tájszólás (a feliratozó egyébként zseniálisan oldotta meg, úgyhogy ez még akár működhetett is volna a szinkronban), de pl. az egyik jelenetben hangsúlyos szerepet kapott a skót akcentus, amit aztán tényleg lehetetlen lenne átadni, és még volt egy lefordíthatatlan szóvicc, amit csak akkor értettél igazán, ha hallottad az eredeti szöveget.
És eleve rengeteg olyan dolog van a filmekben, amelyek kulturális szempontból nehezen értelmezhetőek magyarul (first name basis, különböző akcentusok), de azért erőlködünk mindenképpen velük. És aztán ebből jön az összes ilyen probléma, rossz a fordítás, rossz a színész, új színész van, aki szokatlan, új fordítás van, ami nem annyira jó stb .stb.
Szóval sztem nem csak arról van szó, hogy most a szinkronszínész jó-e annyira, mint az eredeti (egyébként nagyrészt továbbra sem), hanem pont tegnap gyakorlatilag egy-két dologgal szegényebb lett volna a film a szinkron miatt.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.02. 13:19:45

REMY írta:
sjd írta:Amúgy ma ennek a trailerét adták a Cloud Atlas előtt:
http://www.imdb.com/title/tt0454876/

Nem sok szó esett róla még itt, de egészen jónak tűnt, meg azért az imdb értékelések is biztatóak.
Erre kíváncsi vagyok... már szemezgettem vele.

Viszont van egy másik film is ami megütötte a szemem --> The Perks of Being a Wallflower

Emma Watson az egyik főszereplő. De az IMDB pontszám a durva :shock:
1-2-3 ezer szavazatnál azt mondom oké.. megesik, de 16 ezer szavazat azért már nem kevés.
érdekes egy film lehet :shock:

megnéztem a trailert, sablon nyálas, tini maszlagnak tűnik az egész, viszont ez a 16k szavazat után 8.5 ez nagyon ütős. ahogy nézegettem erre-arra a kommenteket, állítólag a könyv sem egy nagy eresztés, de van benne valami ami megfog :shock:
Kép
miihii
KHAL

2012.12.02. 11:09:33

Looper

Na, ez igen jó kis sci-fi akció cuccos, tetszett a sztorija és a megvalósítása is. Ütős, ahogy a csávó így küzd önmagával a jövőért. Mondjuk Bruce papó ide, akárki oda, a legnagyobb játékos a kisgyerek benne. Parádésan adja a karaktert, van benne vmi felnőttes már akkor is , amikor beszélgetnek és amikor begőzöl, elég ütősen borul ki :D
Szóval ez egy jó film, érdemes csekkolni.

Más.

Mi értelme van új szinkront adni lényegtelen dolgoknak? Egy csomó filmben van, h teljesen más szövegeket mondanak, mint az eredeti, ráadásul olyanokat, amik se káromkodós, se semmi, tényleg tök értelmetlen átírni.
Most a legújabb. Épp megy a Nagyon vadon 2. a digifilmen, ebben van egy girhes, felemás színű macska, akinek lóg a nyelve és mindig fröcsög a nyála, amikor beszél. Na, neki van egy olyan szövege, h "ezer éve nem láttalak". Ezek a mondaton mindig szakadtunk a csajéval, akivel néztük. Most a digin játszott verzióban azt mondja, h "nem láttalak már vagy ezer éve". Így már nem olyan jó, elrontották a legnagyobb dumát a filmben :? De miért? Vajon erre miért van szükség? Ha káromkodás vagy ilyesmi, azt még megértem, ha esetleg cenzúrázzák és más korhatárba kerülhet v akármi. De egy mesében egy ilyet??? Meg normál filmekben is van, aminél tudom a szöveget és teljesen más szinkronja van néha. Minek?

Végül.

Pár filmelőzetes:

JAnuár 25-től, Jason Statham új filmje:
PARKER

Szerepel még benne J-Lo, Bunk a Wire-ből és Vic a Shield-ből 8)

Stallone is jön hamarosan új akciófilmjével:
Bullet of the Head
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.02. 00:54:08

REMY írta: Viszont van egy másik film is ami megütötte a szemem --> The Perks of Being a Wallflower
Ezt én is nagyon várom már, Chbosky, mint a Jericho egyik fő írója egyébként is kötelező darabbá teszi számomra.
Amúgy csak a teljesség igénye nélkül egy-két film, ami még ebben a kategóriában van nálam:
http://www.imdb.com/title/tt1931533/
http://www.imdb.com/title/tt2106476/
http://www.imdb.com/title/tt1649419/
REMY
Madridista

2012.12.02. 00:46:31

sjd írta:Amúgy ma ennek a trailerét adták a Cloud Atlas előtt:

Nem sok szó esett róla még itt, de egészen jónak tűnt, meg azért az imdb értékelések is biztatóak.
Erre kíváncsi vagyok... már szemezgettem vele.

Viszont van egy másik film is ami megütötte a szemem --> The Perks of Being a Wallflower

Emma Watson az egyik főszereplő. De az IMDB pontszám a durva :shock:
1-2-3 ezer szavazatnál azt mondom oké.. megesik, de 16 ezer szavazat azért már nem kevés.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.02. 00:41:16

Amúgy ma ennek a trailerét adták a Cloud Atlas előtt:

Sanama
Llegenda del Barça

2012.12.01. 21:04:42

REMY írta:
Sanama írta:Skyfall 10/3

Hát ez mi?? Majdnem elaludtam rajta, nagyon gyenge :O IMDB-n meg 8.1/10.
Más aki még látta?!
9/10 és hatalmas film volt. Amúgy mit vártál a filmtől?? Mert ez a 3 pont nagyon durván kevés :D
Hát a sztori az egyszerűen egy nagy nulla. Váza volt, de nem nagyon volt normálisan összerakva.
Az egész film arról szólt,hogy volt vagy 4 olyan 15perces blokk, ahol felrobban minden, és meghal mindenki csak Bond nem. Az összes többi részben, a vontatott, unalmas beszélgetések, okfejtések az őrületbe kergettek.
Vágom én, hogy akció meg minden, de akkor azt rendezzék már le 90percben, mert 140percen keresztül ez valami kínkeserves volt.

Egy 90perces esetben lehet azt mondom,hogy 7-8/10, de 140percben eluntam az életemet, a harmadik felrobban minden blokk után már kicsit unalmas volt szerintem.
Nekem Bond poénjai sem nagyon jöttek át, meg a szerepet sem játszotta valami jól Daniel Craig szerintem.

Összességében: Hosszú, vontatott, akcióhoz képest is sok a robbanás, lövöldözés aránya a sztorihoz képest. Ennyi, nagyon nem tetszett. Az utolsó 45percben már azt vártam, mikor lesz vége.
REMY
Madridista

2012.12.01. 20:53:11

Sanama írta:Skyfall 10/3

Más aki még látta?!
9/10 és hatalmas film volt. Amúgy mit vártál a filmtől?? Mert ez a 3 pont nagyon durván kevés :D
Sanama
Llegenda del Barça

2012.12.01. 20:50:57

Skyfall 10/3

Más aki még látta?!
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.01. 20:41:30

Cloud Atlas
Basszus, mondanám, hogy az év filmje, de nem tudom egyértelműen az End of Watch fölé emelni. Gyakorlatilag két végletet képvisel a két film.
Nagyon ambiciózus műről van szó, ugyanakkor meg tudom érteni azt, akinek nem tetszett (vagy hülye volt hozzá). Nekem mindenesetre, ha nem is tökéletes formában, minden benne volt, ami egy filmhez kellhet a sci-fis látványtól a komoly drámán át a humorig. Egyszerűen ilyen komplett filmet még nem láttam, és még tetejébe nagyon el is találták az ízlésem.

Ez egy kicsit dagályosabban kifejtve ITT.

Egyébként második nézés tuti, mert rengeteg átívelő motívum van, egyre különösen is felfigyeltem és sztem van benne több is, úgyhogy a segítségeteket kérem.
A kannibalizmusra gondolok, amelyet 4 történetszálban is felfedeztem.
1849: az ügyvéd srác viccelődik a négerrel, hogy ha nem vitt volna neki kaját, akkor tuti megeszi.
1936, 1973: ? (lehet, hogy csak nem vettem észre)
2012: az első szökési kísérletnél mondja az öreg, hogy a zöld szója emberekből van
2144: a "szappan"
2321: a Kona törzs
messideco
Presidente del Barça

2012.12.01. 15:43:41

http://hungarian.imdb.com/title/tt0405676/

Ez ilyen gyenge film lenne? Vagyis miért nem jobb? Pedig a szereplőgárda nem mindennapi. Egy próbát talán megér...
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.12.01. 12:10:16

Eszelős szívatás

Gyerekkorom egyik legjobb vígjátéka volt. Sok-sok sztárral fűszerezve. Ajánlom a figyelmébe annak, aki még nem látta.

bővebben --> ITT
Deus
Boixos Nois

2012.12.01. 05:55:11

Írtam már erről korábban...... :roll:
Deus írta: The Apparition --> Kerüljétek el. Bűn rossz. Trailerje csalóka... Ha meg akarod nézni a filmet, akkor ELÉG a trailert megnézni, és voilá, meg is "nézted" a filmet (Copyright by Kash)... Ráadásul a karakterek IQ -ja nem haladja meg a kavicsét... Istenem... Egyszerűen könnyen fel tudod szabni az agyad mialatt nézed a filmet, mert annyira buták ezek karakterek.
3/10

Inkább Sinister -t csekkoljátok meg.
KépKép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.11.30. 23:37:40

The Apparition
Miihii, most már kijelenthetem, hogy ez egy trágya. Rengeteg fail van benne, a színészi játék egyenlő gyök 2-vel, és a csaj segge is kicsi. :(
Persze voltak jó pillanatai, de nagyon kevés. Hihetetlen mennyi hülyeség volt benne, néha már fogtam a fejem, mondom "hogy lehettek ilyen hülyék?"
Tele van klisével, a végét szerintem elszabták, pontosabban a végét IS elszabták, szóóval csak annak ajánlom aki nagyon unatkozik, és vágyik valami agymenésre.
Ha megnézte valaki, spoilerezzünk már egyet, mert vicces volt ahogy magamba kommenáltam az eseményeket, megtenném írásban is :lol:
Kép
miihii
KHAL

2012.11.30. 22:32:21

Fék nélkül - Premium Rush

Bringás futárokról szól a film, akik közül az egyik kap egy borítékot, amit kézbesítenie kéne. Csakhogy egyáltalán nem sima az útja, mivel más is keresi a boríték tartalmát, így elég zűrös lesz a menet.

Egész jó volt a cucc, ritkaság manapság a bringás téma, ez meg elég frankón meg is van csinálva, ahogy a nagyvárosi forgalomban tekernek, mint az őrült mindenfele, közben meg üldözik őket.

Nem egy világmegváltó film, de egynek bőven elmegy. Igazából egy jelenetsor volt, ami nem tetszett, amikor a csávó törött bordákkal rodeózik a rendőrség telepén a kocsikon meg ilyenek :roll: De tényleg egészen rendben volt. Ráadásul egyéb szépsége is volt a filmnek, Dania Ramirez 8) Nah, vele tekernék egy nagyot én is, annyi szent :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
soadroli
Llegenda del Barça

2012.11.30. 20:00:55

miihii írta: Aztán, h milyen lehet valójában... Most van még más a terítéken, uh egyelőre megvárom Rolit, hátha megnézi és mond rá vmit :P
Majd késő este megnézem, mert úgy az igazi :D De nem fűzök nagy reményeket hozzá, és már most megmondom, hogy Tom Felton tuti megmurdel :lol:
Kép
Válasz küldése