Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A Marca csupán egyéni elismeréseket oszt spanyolországban, mint a Zamora díj, vagy esetünkben a Pichichi. Ugyan ez a gólkirálynak felel meg a ligában végülis, attól még nem madridista firkászok írják a történelmet.clué87 írta:A Marca szerint Messi csak 20 gólos, én úgy tudom hogy spanyolba a Marca számít és ők öngólnak írták be.
Igen, én is emlékszem, barçás haverjaimmal teljesen el voltunk ájulva már a 2009-2010-es idényben is, amikor ugye 47 gólt rúgott, mondogattuk, hogy ez a csúcs, ennél már nem lehet feljebb. Aztán jött az 53... Ekkor azt gondoltuk, ez már tényleg a maximum.Mezner2 írta:Ezt meg kell osztanom veletek olvasgattam egy kicsit odaát visszamenőleg a Barca vs Real topicot (igen,ezen a héten nagyon sok szabadidőm van és még lesz is,hát elütöm most ezzel) és ezen megakadt a szemem :
2010.05.03 17:30
"Messi már most beállította CR utolérhetetlen, megdönthetetlen, negyvenkétgólos szezonját. akkor még a legnagyobb ellendrukkerek is elismerték, hogy hiába unszimpatikus a világ legjobbja címet egyértelműen megérdemli a portugál. "
Azért ez teljesen elképesztő két év alatt ennyit fejlődni egy igazi csoda a pali, 2éve még a 42 gólos szezont mindenki csodaként kezelte a 2011/2012-esben 73 gólt vágott...
Amit a csoportban is mondtam,az egy évadban szerzett legtöbb gólshutterisland írta:messi, 2012.
- spanyol kupa győztes
- spanyol gólkirály (rekord gólszámmal)
- bl gólkirály (rekord gólszámmal)
- a barcelona történetének legtöbb gólt szerző játékosa (ugye mikor cesart előzte meg)
- a barcelona történetének legjobb bajnoki gólszerzője (ugye most van egálban cesar-al ebben)
- a legtöbb egy naptári évben szerzett gól rekordjának megdöntése (ha sikerül)
- a legtöbb egy szezonban szerzett gólok számának megdöntése (ezt a rekordot is müller tartotta.)
- a dél amerika vb selejtezőben a válogatottal féltávnál az első hely, és holtversenyben a selejtező csoport gólkirálya.
- feljött a 2. helyre a bl örökös góllövő listáján, van nistelrooy mellé, raúl mögé.
van még valami ?
óó köszöntem szépenS.Agüero írta:http://www.youtube.com/watch?v=C_FmP455ueM18Barca99 írta:Valaki betudná nekem linkelni azt a videót amikor az öreg bácsival is készül interjú aki úgymond felfedezte? Sír is benne és már sajnos elhunyt szegény. Nem találom sehol. :S
http://www.youtube.com/watch?v=C_FmP455ueM18Barca99 írta:Valaki betudná nekem linkelni azt a videót amikor az öreg bácsival is készül interjú aki úgymond felfedezte? Sír is benne és már sajnos elhunyt szegény. Nem találom sehol. :S
Pláne, hogy mellé van 109 gólpassza is, úgyhogy gól+gólpassz tekintetében már túl is lépte az 1/1-et.Barcaman1993 írta:350 meccsen 281 gól nem rossz statisztika. Így halad, akkor pár éven belül lehet, hogy eléri az 1/1-es átlagot.Gareth Tello írta:Amúgy ez volt 350. tétmeccse a Barça színeiben.
http://www.youtube.com/watch?v=SUWYKNLqVKE18Barca99 írta:Valaki betudná nekem linkelni azt a videót amikor az öreg bácsival is készül interjú aki úgymond felfedezte? Sír is benne és már sajnos elhunyt szegény. Nem találom sehol. :S
350 meccsen 281 gól nem rossz statisztika. Így halad, akkor pár éven belül lehet, hogy eléri az 1/1-es átlagot.Gareth Tello írta:
Amúgy ez volt 350. tétmeccse a Barça színeiben.
Köszi! Nos, mivel kapura ment, gól lehetett volna belőle. Marcelo beleért, igen, de semmi sem bizonyítja, hogy Casillas kivédte volna. Tudjuk, hogy Iker kiváló kapus, de nincs bizonyíték, hogy tényleg kivédte volna, lehet hogy megcsúszik és bemegy, bármi lehetett volna. Ez Xavi gólja részemről, kapura tartott, gól lett, mindegy hogy közvetve vagy közvetlenül.Gareth Tello írta:szerk.: Rinku: http://www.youtube.com/watch?v=OLFHJEUD_eI
Plusz itt volt még ez is: Alexis - http://www.youtube.com/watch?v=ygVi667OsuMlui1698 írta:Ott van Xavi gólja tavaly a Bernabeu-ban. Ha azt neki adták, akkor most nem tudom miről beszélünk?
Ha egy videót tudnál linkelni a dologról, megköszönném.lui1698 írta:Ott van Xavi gólja tavaly a Bernabeu-ban. Ha azt neki adták, akkor most nem tudom miről beszélünk?
Kérlek olvasd el újra a kommentemet. Leírtam benne, hogy amennyiben a labda beavatkozás nélkül is a hálóban kötött volna ki, akkor teljesen mindegy, hogy ki ér bele, nem öngól, hanem rendes találat.. Vegyünk úgy, hogy Messi üres kapura ívelt. Ha bement volna, gól. Innentől kezdve teljesen lényegtelen információ, hogy jött egy másik srác, aki annyiban változtatta meg a gól milyenségét, hogy az nem a bal sarokba pattant, hanem középre lett lőve, mert beleért. DE GÓL LETT! Mindegy, hogy a sarokba pattan, vagy középre bikázzák, gól született Messi rúgásából, tőle indult ki a labda, ő a gól szerzője, a b.aszk fiú csak aszisztált.Barcaman1993 írta:Akkor Song gólját múltkor miért nem öngólnak írták? Ilyen alapon minden 2. gólba be lehetne kötni, mert egy védő beleért.
Mondjuk ez érdekes, miért csak 3 gól van feltüntetve?S.Agüero írta:Itt a bizonyíték:
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 1652_n.jpg
A szabály kifejezetten a mezőny játékosokra vonatkozik,a rúgás pillanatától a gólvonalon való áthaladás közötti időben.mellesleg: ha a labda a kapusról kerül a hálóba akkor sem öngól?!!
őszintén: először én is azt gondoltam, hogy az nonszensz miszerint egy másik játékos lövéséből keletkezett gólt neki adnak, de ma minden szabályismeret nélkül is el tudom logikusnak fogadni mert: Messi lövése nyilvánvalóan gólba tartott, nem volt szüksége arra, hogy más besegítsen! u.ez a logika: ha egy lövés a kapu MELLÉ tart de egy hazai játékos révén mégis gól lesz akkor öngól. mellesleg: ha a labda a kapusról kerül a hálóba akkor sem öngól?!!Mezner2 írta:Csak az úgy történt,hogy Pepe fején ha jól emlékszem,egy szabadrúgás után változtatott irányt a labda,és a kapuson úgy jutott túl a bogyesz,itt Messinek az üres kapuba tartott a labda,így teljesen más a két eset.Barcaman1993 írta:Ismerem ezt a szabályt, csak emlékszünk 2 éve Ronaldo 40 (41) góllal lett gólkirály. Én még mindig úgy tartom, hogy az nem az ő gólja volt, de most mindegy is. Viszont akkor a bajnokságban 1-gyel többet számoltak neki, míg nemzetközi szinten Pepének adták. Ezért a kérdés.Mezner2 írta:Neki adták egyértelműen,az ok pedig pofon egyszerű,a szabály szerint ,hogy,ha a hozzáéréstől függetlenül is egyértelműen gól lett volna,tehát a kapu felé tartott a labda,akkor az a támadójátékos gólja![]()
Így Messinek már 84van 2012-ben,kövi meccsen meg is dönti,ja és 10.duplája volt 14forduló alatt,egészen elképesztő.