sjay írta:
Rosszul közelítetted meg a mondanivalóm. Azt egy szóval sem jelentettem ki, hogy az adott film nem elég jó a kellő tapasztalat hiányában, és azt sem , hogy a néző mit érez a nézése közben. Csupán azt próbáltam elmondani, mennyire fontos a filmeknél a kellő tapasztalat, ezzel egy újabb szintre emelve a produkciót.
Sztem ugyanarról beszélünk, azt mondtad, hogy "nem fog annyira tetszeni neki az adott film, ami későbbi tapasztalatai fényében már mesterműnek tűnhet."
De sztem ha a film alapból ilyen, akkor az már eleve rossz. Jó esetben nem kellene, hogy ilyen különbségek legyenek, hanem mindenki számára ugyanazt kéne, hogy jelentse (ha meg eleve nem így készítik el, azt már akár öncélúnak is mondanám). Éppen azért volt (szándékosan) rossz példa Shame, mert az ilyen szempontból nem függött attól, hogy volt-e bármilyen tapasztalatod (ahogy Te is mondod), de kismillió filmet tudnék mondani, ami még szintén ilyen.
Szvsz ez egy kicsit utólagos belemagyarázás a néző részéről, mert ez esetben már nem magát a művet értékeli, hanem a saját emlékeit, és igazából azok váltják ki belőle a hatást. Ilyen szempontból éppen ezért nem mondanám, hogy a film ettől egy "újabb szintre" lép.