2012.12.22. 22:41:09
Pí élete
Ang Lee munkássága teljesen sötét számomra, annyit tudok, hogy van egy oszkárja, és hogy csinált egy gyötrelem Hulkot. A Pí életénél viszont kettő trailer meggyőzött, hogy mindenképpen látni akarom.
Azt kell hogy mondjam, csodálatos film. Az első 20 percet, bár muszáj valahogy felvezetni a sztorit, eléggé untam, viszont ahogy a viharba kerül a teherhajó...na onnantól ámultam és bámultam. A látványvilág valami egészen elképesztő, a CGI hihetetlen jó (tökéletes példa arra, hogy miként dobja fel a filmet a jól kivitelezett számítógépes grafika), néhol már egészen csodálatos a képi világ. A tigrincs is nagyon jól animált.
A történet nem nagy szám, viszont aranyos. Érdekes, hogy az alapvetően kevés interakcióval dolgozó, egy helyszínen játszódó sztorit mennyire jól sikerült feldobni rengeteg aprósággal, gondolok itt a különböző állatok szerepeltetésére, a szigetre. Állatkedvelőknek fokozottan javallott a megtekintés, én gyakorlatilag végigmosolyogtam az egész filmet.
A végén viszont volt egy kis hiányérzetem, de nem tudnám megfogalmazni, miért. Viszont nagyon tetszett, hogy a végén nem vitték el nagyon nyálas irányba a dolgot, Richard Parker nem néz vissza, nincs nagy búcsú, nincs életre szóló barátság - elvégre egy vadállatról van szó. A vallási töltet bár indokolt, nem titkolom, hogy eléggé zavart, de könnyen túllendültem rajta.
A maga egyszerűségében egy szép mese ez a film, szerintem nem is akar annál több lenni. Nagyon tetszett, és reménykedem a jövőben egy extrákban bővelkedő kiadásban, mert nagyon kíváncsi vagyok a forgatási titkokra...
Nézzétek meg, na.
9/10