Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Deus
Boixos Nois

2012.12.24. 15:21:10

Vörös Riadóóó!

Cloud Atlas elérhető már a "boltokban" (magyar felirat is megvan hozzá). Illetve még a Taken 2 is.
KépKép
REMY
Madridista

2012.12.24. 12:04:01

Karácsony Artúr

Ünnepi filmezés vol. 2 8) könnyed, animációs film.

bővebben --> ITT
miihii
KHAL

2012.12.23. 23:00:00

Faust írta:
Igen, amikor a dínók egy-egy részlete volt mutatva, de az egész testes jeleneteket mind-mind CGI-al oldották meg, és máig megállja a helyét a cucc.
Elkezdtem matekozni rajta, h milyen JP-ről beszéltek vajon, de ez a dínó szó egyértelműsítette :P

És ha már Jurassic, akkor jövő nyáron kitolják újra, 3D-ben.

Ez a Pí cucc meg nem kifejezetten érdekelt a tréler alapján, de ha ennyire áradoztok a képi világáról, akkor sztem kap majd egy esélyt.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.23. 20:44:11

LA Confidential
Kevin Spacey játszik benne, kell még bármi mást mondanom? :D
Russel Crowe sztem élete egyik legjobbját nyújtotta, Guy Pearce is elég jó volt, Basingerről már nem is beszélve. Egyébként meg jó kis krimi, és a hangulata is tetszett, jól erősítettek rá a zenével meg a rendezéssel.
Faust írta:Nekem az a szimpatikus, hogy itt a CGI nem költségkímélő/egyszerűsítő tényező volt, hanem olyan dolgokat hidaltak át vele, amiket aligha tudtak volna megoldani nélküle, és tényleg nagyon ráfeküdtek - meg is lett az eredménye. Rengeteg filmmel az a bajom, hogy az utólagos animációt csak könnyítésként, a költségek visszaszorítása miatt használják, és sokat ront a filmélményen
Nem ismerem a költségeket, de én inkább azt gondolom, hogy egyszerű hanyagság. Egyszerűbb kifizetni 3 informatikust, mint egy élethű makettet megalkotni. Persze manapság már egyre olcsóbban egyre élethűbb animációkat lehet csinálni, de nem hiszem, hogy valaki szándékosan így spórolna. Bay és a többiek alá csak úgy tolják a dollármilliókat, mégsem használnak valami igényesebb megoldást. (ezért tisztelem pl. Nolant, Peter Jacksont)
De egyébként én is úgy vagyok vele, hogy ha már CGI-t használnak, akkor próbáljanak már meg valami újat alkotni vele. Ez a film tökéletes példa volt rá.
Faust
Madridista

2012.12.23. 18:11:39

Amúgy a Prometheusban volt orrszarvú?
Nem, ellenben volt pár szánalmas földönkívüli szídzsíáj életforma. :mrgreen:

Amúgy szerintem is a mocapen van itt a fő hangsúly, egyszerűen túl élethű a cucc. :) Nagyon várom az Ígykészült videókat.

JP-ben azért elég sokban támaszkodtak az életnagyságú robotokra. Más elvárások is lettek volna sztem a Gladiátorban.
Igen, amikor a dínók egy-egy részlete volt mutatva, de az egész testes jeleneteket mind-mind CGI-al oldották meg, és máig megállja a helyét a cucc.

Nekem az a szimpatikus, hogy itt a CGI nem költségkímélő/egyszerűsítő tényező volt, hanem olyan dolgokat hidaltak át vele, amiket aligha tudtak volna megoldani nélküle, és tényleg nagyon ráfeküdtek - meg is lett az eredménye. Rengeteg filmmel az a bajom, hogy az utólagos animációt csak könnyítésként, a költségek visszaszorítása miatt használják, és sokat ront a filmélményen, jó példa a Thing prequel. Ott láttam werkfelvételeket, és elképesztően jó animatronikus cuccaik voltak...csak inkább abbahagyták a gyártásukat financiális okokból, és megcsinálták nevetséges CGI-al. Csöff.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.23. 17:42:27

Faust írta:
"fú ez egy olyan sztori h istenhívő leszel tőle." És talán Neked is pont ez hiányzott (nekem mindenképpen), hogy amikor befejezi a sztorit, nem érezzük ezt a hatalmas kinyilatkoztatást.
Én hálát adtam az égnek, hogy nem erőltették ezt a vonalat. :) Bár akkor jó kérdés: minek rakták bele egyáltalán...?
Most világnézettől függetlenül, de pont ez a nagy kérdés.. Ez így számomra mindenképpen félmunka
Faust írta:
Én végig azon győzködtem magam, hogy ez a tigris tuti nem lehet CGI, de akkor meg hogyan tudták ilyen jól idomítani?
Barátnőmnek a film végén mondtam, és nem akarta elhinni. :mrgreen: Rettenetesen jó, igazából annyi a szembetűnő, hogy egy igazi bengáli tigrist, ami (ha jól tudom) fokozottan veszélyeztetett faj, nem fognak bedobni az óceánba, meg addig éheztetni, amíg a súlya felét le nem dobja...
Ez nekem is átfutott a fejemen, de a mozgása annyira élethű volt, hogy nem akartam elhinni (felteszem azért volt pár tigris motion-capture-ön a stúdióban). Pl. most éppen a The Grey jutott az eszembe, ott a farkasok mozdulatairól vágtad le egyből, hogy nem igaziak. Embereknek és állatoknak is motion-capture nélkül van egy iszonyat jellegzetes CGI-mozgásuk
Faust írta:A Gladiátorhoz: erről olvastam én is, csak abban a kontextusban, hogy Scott szerint nem lett volna élethű (na mert a Prometheusban az :lol: ). Aztán lehet, hogy anyagi okai voltak, hiába "régi" film, a technika már készen állt, elég a JP-re gondolni, ami '93-as film.
Végül is meg lehet fogalmazni úgy, hogy 2000-ban kicsit sok pénz kellett volna ahhoz, hogy élethű legyen :D Mondjuk elvileg a forgatás közben elhunyt Oliver Reed jeleneteit részben CGI-vel fejezték be, az viszont egyáltalán nem lett feltűnő.
JP-ben azért elég sokban támaszkodtak az életnagyságú robotokra. Más elvárások is lettek volna sztem a Gladiátorban.
Amúgy a Prometheusban volt orrszarvú?:mrgreen:
Faust írta:Hogy nagyobb mérföldkő-e, mint az Avatar, érdekes kérdés. Technikailag nem hinném, mivel javarészt ezek a stábok a Cameron által kifejlesztett technikát használják, viszont csiszoltak rajta, az tuti. Az Avatarban a környezet volt olyan durván meggyőző, mint itt az állatok, és az óceán.

De sztem sokkal meggyőzőbb valamit élethűen animálni, mint 200 millió dollárból 600 ezerszer renderelni egy mozdulatlan tájat. Éppen ezért volt nagy dolog Gollam, a tavalyi Majmok bolygója és most ez a film CGI-szempontból.
TT
Capitá del Barça

2012.12.23. 17:25:27

Faust
Madridista

2012.12.23. 15:07:10

"fú ez egy olyan sztori h istenhívő leszel tőle." És talán Neked is pont ez hiányzott (nekem mindenképpen), hogy amikor befejezi a sztorit, nem érezzük ezt a hatalmas kinyilatkoztatást.

Én hálát adtam az égnek, hogy nem erőltették ezt a vonalat. :) Bár akkor jó kérdés: minek rakták bele egyáltalán...?

Én végig azon győzködtem magam, hogy ez a tigris tuti nem lehet CGI, de akkor meg hogyan tudták ilyen jól idomítani?
Barátnőmnek a film végén mondtam, és nem akarta elhinni. :mrgreen: Rettenetesen jó, igazából annyi a szembetűnő, hogy egy igazi bengáli tigrist, ami (ha jól tudom) fokozottan veszélyeztetett faj, nem fognak bedobni az óceánba, meg addig éheztetni, amíg a súlya felét le nem dobja...

A Gladiátorhoz: erről olvastam én is, csak abban a kontextusban, hogy Scott szerint nem lett volna élethű (na mert a Prometheusban az :lol: ). Aztán lehet, hogy anyagi okai voltak, hiába "régi" film, a technika már készen állt, elég a JP-re gondolni, ami '93-as film.

Hogy nagyobb mérföldkő-e, mint az Avatar, érdekes kérdés. Technikailag nem hinném, mivel javarészt ezek a stábok a Cameron által kifejlesztett technikát használják, viszont csiszoltak rajta, az tuti. Az Avatarban a környezet volt olyan durván meggyőző, mint itt az állatok, és az óceán.

Hogy melyik a jobb film, az viszont egyértelmű. :)
Kép
REMY
Madridista

2012.12.23. 13:03:22

Karácsonyi történet

néhol hangulatos, de összességében egy kisebb csalódás.

bővebben --> ITT
sjay
Entrenador del Barça

2012.12.23. 11:44:41

albicelesteX írta:Sziasztok!

Igen a Fogadom című filmre gondoltam csak a címét nem tudtam és valóban nem is az érdekelt,hanem hasonló film..nem igazán vagyon híve ezeknek a filmeknek de ez tetszett meg most erre van szükségem...
Hát, ehhez hasonlót nem igazán tudok ajánlani sajna. Ami igazán tetszett, és romantikus filmnek is tekinthető, az a Ne engedj el! volt, amely nem csak komplex mondanivalóval rendelkezik, de a zenéi és a karakterei is nagyon jók, és akkor még a színészek és színésznők brillírozásáról nem is beszéltem. A lezárás meg elemien ver mellkason minden jóérzésű embert. Nem csak neked, de minden fórumtársamnak ajánlott, bár csak azok nézzék meg, akik képesek túl látni a vékonyka felszínen. :D :wink:
albicelesteX
A Vadász

2012.12.23. 11:34:08

Reszkessetek betörők 1-2 nem poén nekem KArácsonykor nagyon bejön...jó beflashelek rá... :D :lol:
Kép
REMY
Madridista

2012.12.23. 11:18:47

messideco írta:Már egyszer láttam, de nekem tetszett :P Nem úgy ültél le nézni :P
Úgy ültem le, hogy Karácsonyi hangulat stb .... de eddig nekem nem adja :D
messideco
Presidente del Barça

2012.12.23. 11:16:27

Már egyszer láttam, de nekem tetszett :P Nem úgy ültél le nézni :P
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.12.23. 11:14:21

messideco írta:Akkor az ünnepi menü beszerezve :)
Karácsonyi történet
épp most nézem... hát eddig hatalmas csalódás. De majd jövök az értékeléssel. :wink:
messideco
Presidente del Barça

2012.12.23. 10:52:53

Akkor az ünnepi menü beszerezve :)

Egyszer
Gandhi
Karácsonyi történet
Pillangó

Ti milyen filmeket terveztetek a hét elejére?
Kép
albicelesteX
A Vadász

2012.12.23. 08:54:36

Sziasztok!

Igen a Fogadom című filmre gondoltam csak a címét nem tudtam és valóban nem is az érdekelt,hanem hasonló film..nem igazán vagyon híve ezeknek a filmeknek de ez tetszett meg most erre van szükségem...
Kép
miihii
KHAL

2012.12.23. 01:18:39

Dredd

Frankóóóság 8)

Nem sűrűn jönnek be a remake-k, főleg újabban, de ez nagyon ott van.

A sztori is tetszett, a megvalósítás is, uh le a kalappal.

Utólag néztem meg, h ki is a főhős, mivel egy pillanatra nem mutatják sisak nélkül :D A Sly-os szájtartást nagyon adta, macssssóó :P

Más.
A tippelésben a Fogadom c. film a nyertes, bár tényleg nem az volt a kér(d)és :P
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.23. 00:38:36

Nekem úgy jött le, hogy albicelesteX nem kitalálósdit akart játszani, hanem egy hasonló filmet kért. :wink: :D
De azért így hajnalra legalább megjött a segítő szándék. :D :D

Amúgy a Denzel-féle Flight már "a boltokban", feltételezem rajtam kívül érdekel még pár embert.

szerk.: messideco, ez büntet :D :D Jó hogy nem a Memento-t írtad :D
messideco
Presidente del Barça

2012.12.23. 00:31:31

Tudnátok ajánlani estére valami romantikus filmet?Olyasmit mint amikor a csaj autóbalesetet szenved és kimarad neki az a része az emlékeinek,emikor a palijával van együtt...és a végén újra meghódítja...Valami olyat,ahol meg kell küzdeni a nőért...
Ez nem a Pillangó hatás? :P
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.12.23. 00:27:51

MichaaBee írta:

Tudnátok ajánlani estére valami romantikus filmet?Olyasmit mint amikor a csaj autóbalesetet szenved és kimarad neki az a része az emlékeinek,emikor a palijával van együtt...és a végén újra meghódítja...Valami olyat,ahol meg kell küzdeni a nőért...
Így leírás alapján ez nagyon hajaz valamelyik Adam Sandler filmre, de nagyon régen láttam és a világért sem fog most eszembe jutni a neve.
Vagy az 50 első randi, vagy a Fogadom című film.
Deus
Boixos Nois

2012.12.23. 00:23:43

MichaaBee írta:

Így leírás alapján ez nagyon hajaz valamelyik Adam Sandler filmre, de nagyon régen láttam és a világért sem fog most eszembe jutni a neve.

50 első randi?
KépKép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.12.23. 00:20:05

H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
messideco
Presidente del Barça

2012.12.23. 00:19:36

Lehet h már késő, de a Szerelmünk lapjai tökéletes :wink:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.23. 00:02:47

Tropa de Elite
Nagyon nagy mű ez is. Feltételezem, amit ezért Brazíliában kaptak, azt nem tették zsebre. Megvan benne minden tabumentesség, ami egy nem-amerikai filmre jellemző lehet. Viszont mint film annyira nem tetszett, főleg a low-budget minőség (kamerarángatás, hangkeverés stb.) zavart és egy kicsit több és jobb zenét is elviselt volna. Persze ettől még mindig nagyon jó, de egy kicsit jobban is meg lehetett volna csinálni.
Faust írta:A maga egyszerűségében egy szép mese ez a film, szerintem nem is akar annál több lenni.
Ezzel alapvetően nem is vitatkoznék, de itt pont Pi mondja el, hogy "fú ez egy olyan sztori h istenhívő leszel tőle." És talán Neked is pont ez hiányzott (nekem mindenképpen), hogy amikor befejezi a sztorit, nem érezzük ezt a hatalmas kinyilatkoztatást. Legalábbis én néztem, hogy ok, most ettől leszek hívő? Van egy srác, aki belekóstol minden vallásba, pár mondatot filozofál az apjával a hitről, túlél egy kicsit, amiből 5 perc szól arról, hogy üvöltözik a viharban Istennel és kb. ennyi volna a mondanivaló. (És ezen még a csavar a végén sem változtat sokat)
Faust írta: A látványvilág valami egészen elképesztő, a CGI hihetetlen jó (tökéletes példa arra, hogy miként dobja fel a filmet a jól kivitelezett számítógépes grafika), néhol már egészen csodálatos a képi világ. A tigrincs is nagyon jól animált.
Én végig azon győzködtem magam, hogy ez a tigris tuti nem lehet CGI, de akkor meg hogyan tudták ilyen jól idomítani? :D
Pedig aztán nekem most már egyre inkább van szemem ezekre a dolgokra, kis túlzással bármelyik filmben megmondom, hogy mi CGI és hány méterre van a green screen a kamerától. Úgyhogy esküszöm ez a film nagyobb mérföldkő, mint az Avatar volt.
fun fact: a Gladiátorba akartak tenni egy orrszarvú-fight-ot, csak aztán meggondolták magukat, mert a CGI-orrszarvú drága lett volna. Ez volt 12 éve, és egy max 5 perces jelenetről beszélünk. Ebben a perspektívában végképp eszméletlen.
miihii
KHAL

2012.12.22. 23:25:19

Kill'Em All

Egy újabb thai akciófilm, tele verekedéssel, akcijjóval.
A sztori annyi, h összegyűjtik a világ legjobb bérgyilkosait és egymást leküzdve a győztes jut ki.
Szal semmi világmegváltó dolog, de a kivitelezéssel is akadnak gondok :)

A verekedős téma még hagyján, vannak benne dögivel látványos jelenetek, csak maga a sztori eléggé el lett trógerolva. Egy kicsivel több energiabefektetéssel többet is ki lehetett volna hozni, illetve jobban kivitelezni. Na meg a vágások... Volt egypár jelenet, amikor fogtam a fejem. Amikor semmi sem történik, de drámai zenével mutatják hosszú ideig az adott szereplőt, mintha egy dél-amerikai sorozatot néznék :D

Szóval egy erősen közepes film, de vannak jó pillanatai.

Most pedig jön a Dredd 8)
Válasz küldése