Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Elkezdtem matekozni rajta, h milyen JP-ről beszéltek vajon, de ez a dínó szó egyértelműsítetteFaust írta:
Igen, amikor a dínók egy-egy részlete volt mutatva, de az egész testes jeleneteket mind-mind CGI-al oldották meg, és máig megállja a helyét a cucc.
Nem ismerem a költségeket, de én inkább azt gondolom, hogy egyszerű hanyagság. Egyszerűbb kifizetni 3 informatikust, mint egy élethű makettet megalkotni. Persze manapság már egyre olcsóbban egyre élethűbb animációkat lehet csinálni, de nem hiszem, hogy valaki szándékosan így spórolna. Bay és a többiek alá csak úgy tolják a dollármilliókat, mégsem használnak valami igényesebb megoldást. (ezért tisztelem pl. Nolant, Peter Jacksont)Faust írta:Nekem az a szimpatikus, hogy itt a CGI nem költségkímélő/egyszerűsítő tényező volt, hanem olyan dolgokat hidaltak át vele, amiket aligha tudtak volna megoldani nélküle, és tényleg nagyon ráfeküdtek - meg is lett az eredménye. Rengeteg filmmel az a bajom, hogy az utólagos animációt csak könnyítésként, a költségek visszaszorítása miatt használják, és sokat ront a filmélményen
Nem, ellenben volt pár szánalmas földönkívüli szídzsíáj életforma.Amúgy a Prometheusban volt orrszarvú?
Igen, amikor a dínók egy-egy részlete volt mutatva, de az egész testes jeleneteket mind-mind CGI-al oldották meg, és máig megállja a helyét a cucc.JP-ben azért elég sokban támaszkodtak az életnagyságú robotokra. Más elvárások is lettek volna sztem a Gladiátorban.
Most világnézettől függetlenül, de pont ez a nagy kérdés.. Ez így számomra mindenképpen félmunkaFaust írta:Én hálát adtam az égnek, hogy nem erőltették ezt a vonalat."fú ez egy olyan sztori h istenhívő leszel tőle." És talán Neked is pont ez hiányzott (nekem mindenképpen), hogy amikor befejezi a sztorit, nem érezzük ezt a hatalmas kinyilatkoztatást.Bár akkor jó kérdés: minek rakták bele egyáltalán...?
Ez nekem is átfutott a fejemen, de a mozgása annyira élethű volt, hogy nem akartam elhinni (felteszem azért volt pár tigris motion-capture-ön a stúdióban). Pl. most éppen a The Grey jutott az eszembe, ott a farkasok mozdulatairól vágtad le egyből, hogy nem igaziak. Embereknek és állatoknak is motion-capture nélkül van egy iszonyat jellegzetes CGI-mozgásukFaust írta:Barátnőmnek a film végén mondtam, és nem akarta elhinni.Én végig azon győzködtem magam, hogy ez a tigris tuti nem lehet CGI, de akkor meg hogyan tudták ilyen jól idomítani?Rettenetesen jó, igazából annyi a szembetűnő, hogy egy igazi bengáli tigrist, ami (ha jól tudom) fokozottan veszélyeztetett faj, nem fognak bedobni az óceánba, meg addig éheztetni, amíg a súlya felét le nem dobja...
Végül is meg lehet fogalmazni úgy, hogy 2000-ban kicsit sok pénz kellett volna ahhoz, hogy élethű legyenFaust írta:A Gladiátorhoz: erről olvastam én is, csak abban a kontextusban, hogy Scott szerint nem lett volna élethű (na mert a Prometheusban az). Aztán lehet, hogy anyagi okai voltak, hiába "régi" film, a technika már készen állt, elég a JP-re gondolni, ami '93-as film.
Faust írta:Hogy nagyobb mérföldkő-e, mint az Avatar, érdekes kérdés. Technikailag nem hinném, mivel javarészt ezek a stábok a Cameron által kifejlesztett technikát használják, viszont csiszoltak rajta, az tuti. Az Avatarban a környezet volt olyan durván meggyőző, mint itt az állatok, és az óceán.
"fú ez egy olyan sztori h istenhívő leszel tőle." És talán Neked is pont ez hiányzott (nekem mindenképpen), hogy amikor befejezi a sztorit, nem érezzük ezt a hatalmas kinyilatkoztatást.
Barátnőmnek a film végén mondtam, és nem akarta elhinni.Én végig azon győzködtem magam, hogy ez a tigris tuti nem lehet CGI, de akkor meg hogyan tudták ilyen jól idomítani?
Hát, ehhez hasonlót nem igazán tudok ajánlani sajna. Ami igazán tetszett, és romantikus filmnek is tekinthető, az a Ne engedj el! volt, amely nem csak komplex mondanivalóval rendelkezik, de a zenéi és a karakterei is nagyon jók, és akkor még a színészek és színésznők brillírozásáról nem is beszéltem. A lezárás meg elemien ver mellkason minden jóérzésű embert. Nem csak neked, de minden fórumtársamnak ajánlott, bár csak azok nézzék meg, akik képesek túl látni a vékonyka felszínen.albicelesteX írta:Sziasztok!
Igen a Fogadom című filmre gondoltam csak a címét nem tudtam és valóban nem is az érdekelt,hanem hasonló film..nem igazán vagyon híve ezeknek a filmeknek de ez tetszett meg most erre van szükségem...
Úgy ültem le, hogy Karácsonyi hangulat stb .... de eddig nekem nem adjamessideco írta:Már egyszer láttam, de nekem tetszettNem úgy ültél le nézni
épp most nézem... hát eddig hatalmas csalódás. De majd jövök az értékeléssel.
Ez nem a Pillangó hatás?albicelesteX írta:Sziasztok!
Tudnátok ajánlani estére valami romantikus filmet?Olyasmit mint amikor a csaj autóbalesetet szenved és kimarad neki az a része az emlékeinek,emikor a palijával van együtt...és a végén újra meghódítja...Valami olyat,ahol meg kell küzdeni a nőért...
Vagy az 50 első randi, vagy a Fogadom című film.MichaaBee írta:Így leírás alapján ez nagyon hajaz valamelyik Adam Sandler filmre, de nagyon régen láttam és a világért sem fog most eszembe jutni a neve.albicelesteX írta:Sziasztok!
Tudnátok ajánlani estére valami romantikus filmet?Olyasmit mint amikor a csaj autóbalesetet szenved és kimarad neki az a része az emlékeinek,emikor a palijával van együtt...és a végén újra meghódítja...Valami olyat,ahol meg kell küzdeni a nőért...
MichaaBee írta:Így leírás alapján ez nagyon hajaz valamelyik Adam Sandler filmre, de nagyon régen láttam és a világért sem fog most eszembe jutni a neve.albicelesteX írta:Sziasztok!
Így leírás alapján ez nagyon hajaz valamelyik Adam Sandler filmre, de nagyon régen láttam és a világért sem fog most eszembe jutni a neve.albicelesteX írta:Sziasztok!
Lehet h már késő, de a Szerelmünk lapjai tökéletesalbicelesteX írta:Sziasztok!
Ezzel alapvetően nem is vitatkoznék, de itt pont Pi mondja el, hogy "fú ez egy olyan sztori h istenhívő leszel tőle." És talán Neked is pont ez hiányzott (nekem mindenképpen), hogy amikor befejezi a sztorit, nem érezzük ezt a hatalmas kinyilatkoztatást. Legalábbis én néztem, hogy ok, most ettől leszek hívő? Van egy srác, aki belekóstol minden vallásba, pár mondatot filozofál az apjával a hitről, túlél egy kicsit, amiből 5 perc szól arról, hogy üvöltözik a viharban Istennel és kb. ennyi volna a mondanivaló. (És ezen még a csavar a végén sem változtat sokat)Faust írta:A maga egyszerűségében egy szép mese ez a film, szerintem nem is akar annál több lenni.
Én végig azon győzködtem magam, hogy ez a tigris tuti nem lehet CGI, de akkor meg hogyan tudták ilyen jól idomítani?Faust írta: A látványvilág valami egészen elképesztő, a CGI hihetetlen jó (tökéletes példa arra, hogy miként dobja fel a filmet a jól kivitelezett számítógépes grafika), néhol már egészen csodálatos a képi világ. A tigrincs is nagyon jól animált.