Tropa de Elite
Nagyon nagy mű ez is. Feltételezem, amit ezért Brazíliában kaptak, azt nem tették zsebre. Megvan benne minden tabumentesség, ami egy nem-amerikai filmre jellemző lehet. Viszont mint film annyira nem tetszett, főleg a low-budget minőség (kamerarángatás, hangkeverés stb.) zavart és egy kicsit több és jobb zenét is elviselt volna. Persze ettől még mindig nagyon jó, de egy kicsit jobban is meg lehetett volna csinálni.
Faust írta:A maga egyszerűségében egy szép mese ez a film, szerintem nem is akar annál több lenni.
Ezzel alapvetően nem is vitatkoznék, de itt pont Pi mondja el, hogy "fú ez egy olyan sztori h istenhívő leszel tőle." És talán Neked is pont ez hiányzott (nekem mindenképpen), hogy amikor befejezi a sztorit, nem érezzük ezt a hatalmas kinyilatkoztatást. Legalábbis én néztem, hogy ok, most ettől leszek hívő?
Van egy srác, aki belekóstol minden vallásba, pár mondatot filozofál az apjával a hitről, túlél egy kicsit, amiből 5 perc szól arról, hogy üvöltözik a viharban Istennel és kb. ennyi volna a mondanivaló. (És ezen még a csavar a végén sem változtat sokat)
Faust írta: A látványvilág valami egészen elképesztő, a CGI hihetetlen jó (tökéletes példa arra, hogy miként dobja fel a filmet a jól kivitelezett számítógépes grafika), néhol már egészen csodálatos a képi világ. A tigrincs is nagyon jól animált.
Én végig azon győzködtem magam, hogy ez a tigris tuti nem lehet CGI, de akkor meg hogyan tudták ilyen jól idomítani?
Pedig aztán nekem most már egyre inkább van szemem ezekre a dolgokra, kis túlzással bármelyik filmben megmondom, hogy mi CGI és hány méterre van a green screen a kamerától. Úgyhogy esküszöm ez a film nagyobb mérföldkő, mint az Avatar volt.
fun fact: a Gladiátorba akartak tenni egy orrszarvú-fight-ot, csak aztán meggondolták magukat, mert a CGI-orrszarvú drága lett volna. Ez volt 12 éve, és egy max 5 perces jelenetről beszélünk. Ebben a perspektívában végképp eszméletlen.