daffy írta:]nálam nincs ilyen. nem töltöttél le valamit,ami nincs megfelelően feltelepítve?
én nem tudok védekezni. hogy kell lepattanót szedni? amikor a legkisebb irányító is leszedi james elől,akkor idegösszeomlást kapok. más csapatok szednek ellenem 40-50 pattanót lazán,én 10-15tel kevesebbet. képtelen vagyok védekezni. 100 fölött kapok. igaz,hogy 120 fölött dobok,de ez tragédia..
Sajnos Kalapnak nem tudok segíteni más platformon játszok.
Ezt a Slidert próbáld ki :
http://www.operationsports.com/forums/n ... r-set.html
Védekezéshez pár tipp.
Felhozza az irányító a tripla mögé kb 1 méterre kell behelyezkedni, intense d-t ne nyomogasd.
Van a beállás kombináció: intense d plusz jobb kar valamelyik irány.
Mindig úgy állj be, hogy a gyűrűhöz vezető szöget zárd be.
Ha elengeded az intense-d (bal ravasz) akkor kiesik a pozícióból, de viszont ha simán csak elindulsz egy irányba, akkor gyorsabban indul el.
Mutatja a játékos alatt hogy mennyire állsz az embertől, 2 nyíl 1 nyíl vagy ugye nincs nyíl.Ha elkezd patttogtatni, akkor érdemes 2 nyílra behelyezkedni, hogy legyen esélyed elzárni az útját.Ha viszont megkapja és a kezében a labda, rákell menni, hogy megfogja és fedezze, ezzel lehet nyerni pár másodpercet az órából, s kénytelen az ellenfél felállni.
Ha vezeti a zsugát, intense-d csak akkor nyomj ha vel szembe kerültél.
Ez nagyon fontos.Intense d, azt úgy kell felfogni, hogy védekezési beállás, lent a súlypont kezek fent

Szóval a való életben is csak akkor fogsz valakit, ha vele szemben vagy teljesen, így kell helyezkedni a játékban is, tudom elméletileg könnyű, de sokszor azt veszem észre online is, hogy mégis az embereknek annyira nem egyértelmű, pedig egyszerű a képlet, védekezésnél mindig a gyűrű és az ellenfél között kell lenni.Bármilyen szög is vezet a gyűrű felé.
Tehát elindul valamerre, próbálj 1-2 nyíl távolságban maradni majd mikor jó helyen vagy és vele szembe akkor intense d, s lezártad,s megfogja, ilyenkor betudod kettőzni, de óvatosan mert ha kipasszolja akko tiszta 3as van.
Ha kezd lejárni a támadóidő, akkor hagyd hogy a gép védekezzen, s menj be magas emberre, hogy majd a pattanót zárd ki (ez a játék hibája továbbra is, meg a röplabdázás....

)
Visszatérve még a betörés megelőzésére, ha valamelyest elhagytad az embered, akkor cut off mozgás kell, bal ravasz+jobb ravasz+irány.De ez "végső megoldás" ha ezt elszúrod, akkor elmentek melletted.
Ez egy amolyan beugrós mozdulat, de muszáj alkalmazni, csak ezt is ütemben.
Remélem tudtam segíteni, igazából a legfontosabb a türelem szerintem, a cél nem adott esetben a labdáson való labdaszerzés stb, hanem hogy szorítsd ki az ellenfelet és járjon le a 24 mp.Ezt kell mindig magad előtt tartani.
Van még 2 kisebb "trükk" amit érdemes használni, ha védekezel a tripla környékén, s látod hogy valaki backdoor cutot csinál, akkor a jobb karral (gyors berántás) lehet passzsávba beugró mozdulatot tenni.Érdemes ezt használni, elakadhat a labda.
Illetve ha mondjuk kettőztél és kipasszolják, akkor a blokk gombot felejtsd el, bal ravasz+jobb kar , akkor a dobót zavarja.
Alapaból a jobb kar behúzásával felteszi a kezét, de azt figyeltem meg, hogy ha nyomod a bal ravaszt meg a jobb kart, akkor "gyorsabban" kiér.
Alapból blokkot nem kell nyomogatni, csak ha kis ember mondjuk betör, s ziccerezik stb, akkor a magasságot ki lehet használni, s tényleg lecsapja, de pl pozíciós játéknál is, megtartod figyeled merre akar elindulni (alapból mindig a kezét kell figyelni a játékosoknak) és jobb kar behúzásával felteszed a kezed.
Remélem valamit tudtam segíteni, igazából ez is olyan sportjáték, hogy a mozgást kell elsajátítani, s mivel NBA-ben van 15ezer kombináció nem egyszerű, de hangsúlyozom még egyszer türelem.
Én ezért játszok 48 perces rendes meccseket, hogy ne kapkodásról szóljon.
Mert lehet úgyis nyomni, ah agresszív vagy elől hátul, de akkor 140 pont lesz itt is ott is
Plusz elfelejtettem, hogy betörésnél elindul, véded a szöget stb, de ő visszahúzza (stepback) akkor itt is két lehetőséged van, felteszed a kezed, vagy "vársz" a köv mozfulatra és cutoffal beugrasz.
Vannak ugye a jobbra-balra cikkázók, mint Wade-Ellis és társai, szóval velük szemben tényleg nehéz, meg azért is raktam idézőjelbe a vársz szót, mert pár mp az egész, de olyankor nincs mit tenni ha visszahúzta és kialakított magának helyet, akkor hátrányban vagy, de javaslom a kezek felemelését hogy legalább ha tempózik akkor akadályozd (illetve bal ravasz+jobb kar, hogy gyorsabban odaérjen) de ilyenkor van az hogy "beszorulsz" mert előre jön, véded, de visszahúzza, megvan a hely, de te a gyűrűhöz visszább szorultál, fel kell venni gyorsan a pozíciót intense d-vel, vagy mint írtam kezek fent, s ha csak elindul valamelyik irányba akkor cut offal odazárni, csak ezek a kópék még 15 flikkflakkot nyomnak, olyankor nem tudsz mit tenni visszább állsz, s hagyod inkább tempózzon, mint betörjön.
Én legalábbis ezt az elvet követem, hogy inkább dobjon tempó kettest, mint zsákoljon.
Igazából a visszalépős dologra még "megoldásom" nincs, olyankor tényleg ki vagy szolgáltatva, meg kell próbálni rendeződni és mint írtam intense d beállás, vagy kar felemelés, vagy cut off.
Van még ezer dolog, ebből a szempontból tényleg zseniális a 2k Sports, mert a mesterséges intelligencia jó benne, a gép reagál dolgokra.Ha látja valami működik erőlteti, ha látja hogy támadásban többször ugyanazt a figurát játszod, sikeresen akkor vált, vált akár zónára, vált kettőzésre stb.
Támadásban szintén ha valaki elemében van, akkor isokra koncentrál, ha nem megy neki, akkor pozíciózik stb.
Érdemes pl kicsi kettesekre mint pl Ellis, erősebb 3ast rakni.
Én pl Bobcats-szel vagyok, s MKG-vel fogom általában.
De ha akárki beindul akkor időkérés, s valamit találj ki

Tudom ez is olyan hogy leírni könnyű, de viccet félre téve az intelligencia magas, s az időkérés is megvan benn úgy csinálva, hogy azzal igenis megtudsz fogni egy nagy futást, mert "kihűlnek".
Fontos még stratégiailag hogy ha vezet a gép mondjuk 10el, akkor ne kapkodj (de ezt írtam) nem fogod 2 perc alatt ledolgozni, inkább lassítsd a játékot, s dolgozz ki tiszta dobóhelyzetet, mert ha erőltetted hogy gyorsan akarod befejezni a támadást, leindítanak.S pont ezt kell a gép ellen fordítani, türelmesen okosan befejezni a támadást, s védekezésben is koncentrálni, hogy legyenek "defensive stoppok" (amit egy edző is mond időkérésnél a valóságban

) s abból pont hogy te tudsz gyorsindítást kezdeményezni.
S a gép ugyanúgy eltudja veszteni a fonalat, kivezeti a labdát, eladja, kihagyja az opent stb.Erre kell bazírozni, mikor azt írom türelmesen, mert 48 perc hosszú, s fokozatosan kell bedarálni.Legfontosabb mint a valóságban is a védekezés

Ha nem engedsz könnyű kosarakat, elveszti a ritmust a gép, s láthatóan nincs ötlete, csak berakja poziba, vagy rossz dobásokat vállal el.Tényleg mint a valóságban is, egyszerűen nincs ötlet. (mintha csak a Celtics lenne leszimulálva

)
De ha te erőltetted, akkor neked lesznek rossz dobásaid, magasaknak nem lesz idejük bent harcolni adott esetben támadópatiért, s leindít a gép.Sokszor ovlasom hogy ez probléma, hogy a gép leindít, de pont amiatt, hogy 6 mp alatt beakarja verni a triplát valaki, vagy elfutni a védő mellett zsákra.
Nem, ez nem így működik, ha nincs kijátszott figurád, csak mész előre mint a birka a gép nem hülye, megakadályoz és leindít.
Ha besült egy figura klasszikus elzárás leválás, vagy hívj újat, ne "tuszkolódj" befelé, s mindenáron beakarj törni, mert értelmetlen, nem lesz belőle tiszta helyzet, csak erőlködés, kimarad ők meg jönnek.
Betörnél de lezártak, semmi gond állj meg, kezd el pattogtatni, újat hívni, kezd előröl, vagy tedd be pozícióba.
Ezt is arra írom, hogy sokszor látom online, hogy 15 mp-e xy-al próbál betörni és már jobbról-balra 3szor körbe futott vele, felesleges.
Ezt kell elérni fordított esetben, hogy a gép (ellenfél) essen ebbe a hibába, hogy nem tudja mit csináljon, s szoruljon ki.
Amikor kapkodás ilyenre írom.Van 24 mp-ed használd ki, mert ha gyorsan akarod, rossz helyzet lesz, s a gép leindít, s mókuskerékbe kerülsz, elmennek, próbálod gyorsan ledolgozni, de még inkább elmennek.