Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem rossz, mondjuk nekem már kicsit túl művészfilmes, de a top5-ük tetszetős.messideco írta:Az év filmjei az origo szerint
End of watch-ról pont a héten írtam. A többit valószínűleg megnézem.kanty írta:Érdekes lista, nagyjából a top filmek jelen vannak, a sorrend pedig teljesen szubjektív. Legalább tízet nem láttam, s van pár, ami ígéretesnek tűnik.messideco írta:Az év filmjei az origo szerint
Érdekes lista, nagyjából a top filmek jelen vannak, a sorrend pedig teljesen szubjektív. Legalább tízet nem láttam, s van pár, ami ígéretesnek tűnik.messideco írta:Az év filmjei az origo szerint
Ezt így látatlanban nehéz megmondani, de screener (és nem kamu), tehát elég jóDeus írta:Milyen a minősége?sjd írta:szerk.: Lincoln a boltokban!!!!
Igyekszek ellenállni. Menni fog, menni fog, menni fog.sjd írta:szerk.: Lincoln a boltokban!!!!
Ha jól emlékszem addigra már eléggé megutálta a srácot a család, meg akartak szabadulni tőle (mondták is neki előtte, h tűnjön el), meg alapvetően Joe talán sakkban is tartotta őketmiihii írta: Am miért állt Joe pártjára mindenki a végén, h lefogták a srácot? A fater is lefogta, de miért?
Érdekes, Hitchcocktól még én sem láttam semmit, de már nagyon érikREMY írta:Hitchcock meg eddig kimaradt. Pedig érdekelnek a filmjei, de valami mindig közbeszólt
Polanski számomra nem tud értékelhető filmet csinálni. Egyedül a Kínai negyed. Bergman filmjeihez meg szerintem még fiatal vagyok. Láttam 2 filmjét, de nem igazán tudtam megérteni...visca el barca írta:azért a repulsionra ahogy nézem te is odahasítottál egy 3,5-etpersze nem azt mondom h nincsenek jo régi filmek, de ha megnézel egyet (témától, mufajtol függetlenül) sokkal nagyobb az esélye annak h unni fogod, mint hogy bejön. ezért nem is állok neki magamtól már ilyennek. próbálkoztam én polanskitól kezdve hitchcockon át bergmanig mindennel, de kevésnél éreztem azt, hogy hu de jo volt.
Mondjuk sokszor megkapom, hogy mi a ****** élvezel egy régi filmen?? Hogy tudod végig nézni őket???visca el barca írta:remy, adok neked egy commodore64-et játsszál veleazért nem olyan könnyű elvonatkoztatni a jelentől. neked ezeke szerint jobban sikerül mint másoknak...
Na de én pont erre nem vagyok hajlandó, mert én mindig abszolút módon értékelem a filmeket a saját ízlésemnek megfelelően. És ebbe nem tartozik bele a színpadias játék és hasonló megoldások.REMY írta: Mondjuk így azért nehézamúgy nem kell feltétlenül rosszabbnak lennie egyiknek sem, csak meg kell nézni, hogy a korhoz képest, hol volt a film.
Mondjuk így azért nehézsjd írta: Másrészről meg én képtelen vagyok arra, hogy úgy értékeljek két tök ugyanolyan filmet, hogy "ezt a 70-es években csinálták, ezért ez jobb, ezt meg 2000-ben, ezért ez rosszabb"
De nekem nem technikailag volt vele bajom, hanem a zenével, színészi játékkal, rendezéssel, forgatókönyvvel stb.REMY írta:Próbáld elhelyezni időben, és nem összehasonlítani a mai technikával, és akkor nem lehet nagy gond.
Próbáld elhelyezni időben, és nem összehasonlítani a mai technikával, és akkor nem lehet nagy gond.sjd írta: Igen, én is erre tippeltem látatlanban. Csak félek, hogy hasonló csalódások fognak érni, amikor a többi klasszikust is nekiállok pótolni.
sztem meg azon kevés minőségi folytatások egyike, ahol a 2 sokkal jobb mint az 1 (lecsekkoltam gyorsan imdb-n, ez is alátámasztja). a 3. rész az tényleg borzalom, akárhányszor nekifexek a trilogiának, a 2. résznél befejezemFaust írta:A két folytatás szerintem borzalom. Tinatörner.![]()
![]()
Na de az a másik bajom, hogy ez még nem is posztapokaliptikus. Van társadalom, kormány, rendőrség, TV-adás, csak egy kicsit disztópikus, vadnyugati környezetben. Ha azt mondják, hogy igaz történet Ugandából vagy Moldáviából, minden további nélkül elhiszem.visca el barca írta: azért mert egy posztapokaliptikus klasszikus![]()
Igen, én is erre tippeltem látatlanban. Csak félek, hogy hasonló csalódások fognak érni, amikor a többi klasszikust is nekiállok pótolni.visca el barca írta: akkoriban hatalmas movie volt ez, a 80-as évek elején nem toltak ki kéthetente ilyen filmeket. de tipikusan az a kategoria, ami a mai szemnek már borzalmasan kevés és bugyuta.