Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.01. 22:28:37

Kép
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
noname
Llegenda del Barça

2013.01.01. 21:51:02

Suarez szerintem nem egy szint Falcaoval. Suarez nagyon agilis, mindig keresi a helyzetet, mindig gólt akar lőni, de van vele sok probléma: a legnagyobb h nem épp az eszéért szeretek a Pool szurkolók. Nagyon tehetséges, de sose passzolja le a labdát, ráviszi az ellenfélre. Mondhatnánk h nincs társa, de Suarez tipikusan az a játékos, aki akkor se passzolná le, ha tőle 2 méterre Messi ordítaná le a fejét ziccerben. Nagyon jó csatárnak tartom, de véleményem szerint Falcao jobb. Falcao jobban lecsap a helyzetekre, ha rossz napja van, akkor is bármikor veszélyes, Suareznek ha nem jönnek össze egy rossz napon a szólók, akkor már gond van. Falcao okosabb és erősebb.
Suarez egy Messi-féle csatár, a különbség csak az, hogy Messi annyival jobb h nem legyen abból gond, ha egy meccsen semmi se jön be neki(Messi akkor is jó eséllyel dupláz).
A Fifa egy szégyen
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.01.01. 21:42:22

Hm, talán fél éve, de lehet régebben pont azon vitáztam itt,hogy én Suarezt pl simán jobbnak tartom egy Benzemánál. Akkor talán Daffyval,de nem esküszöm meg.

Persze azóta Falcao lett a szint úgy látom, nah kb vele egy szintnek tartom, de csak kb, még nálam előtte van az Uruguayi.

Benzemánál meg továbbra is legalább 2 szinttel jobbnak, semmit se látok abban az emberben, pontosabban semmi különlegeset. Hozza a közepesnél jobb szintet, szürkén, de semmi extra.

Akkor is ezt gondoltam,amikor vmivel jobban ment neki a Realban.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.01. 21:30:40

kanty írta:De megnéznék egy jó, kompetitív Liverpool-t is. Az a klub, a szurkolók egyszerűen megérdemlik.
Rodgers ugye pont olyan csapatot épít, amilyen tavaly a Swansea is volt.
Passzjátékra alapoznak, szép focit játszanak, csak ugye az más kérdés, hogy milyen az alapanyag, hogy ezt mennyire tudja a csapat megvalósítani.

Remélem, hogy meglesz felé a bizalom és sikerül egy jó kis csapatot összeraknia, mert annyira ugyan nem ugrálok a Pool-ért, de nekem hiányoznak a BL-ből.

Allen, Suarez, Sterling, Suso vonulat minden esetre ígéretes, melléjük még kellenek emberek, de kezdésnek ők nem rosszak.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.01. 21:24:30

Suarez nálam is kb. Falcaoval egy szint. Piszok jó futballista. Technikás, harcol, sokoldalú. Nem nézek sok Pool meccset, de ha látom, akkor általában messze kiemelkedik a csapatból. Megnézném egy jobb csapatban, a spanyol bajnokság szerintem neki nagyon feküdne.
De megnéznék egy jó, kompetitív Liverpool-t is. Az a klub, a szurkolók egyszerűen megérdemlik.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.01. 21:00:45

Suárez szerintem egy Real-ban például simán képes lenne megrúgni azt a gólmennyiséget, amit Falcao.
Akárhányszor látom mindig nagyon agilis, olyan mint a vércse egyfolytában támadja a labdát, és van benne az a gyilkos ösztön ami nem sok mai csatárban, ahogy érzi, hogy mikor csapjon le a labdára.
Emellett barom technikás, és gyors is, a játékintelligenciája is elég jónak mondható.
Emberileg az egyik legnagyobb féreg, de nem tudom nem szeretni a játékát, annak ellenére, hogy amiket csinál sokszor nem szimpatikusak, hiszen ezeket azért kompenzálja nagyon szép dolgokkal.

Pölö: http://www.youtube.com/watch?v=jcF2gk2pnUI

vagy: http://www.youtube.com/watch?v=j0o__dpEiKg

Amúgy Csabi, azért valld be, hogy nem bánnád a zs kategóriás Drogba helyett ő lenne a 'Zenálban. :)
Kép
PCsabi
aka Game90

2013.01.01. 20:25:11

Ilyen gólt is csak mi tudunk ajándékozni az ellenfélnek. Tapsoljuk meg magunkat. Ma nem rossz ez a Southampton, mi meg nagyon gyengék vagyunk támadásban, védelem ill. a középpályás védekezés meg csak a szokásos...

Na, egy öngóllal 1-1, Walcott szabadrúgása után.

Maradt az 1-1, ez valami hihetetlenül gyenge teljesítmény volt, S'ton bőven megérdemelte az 1 pontot és ha nem ilyen szerencsétlenek a kapu előtt, akkor nyerhettek is volna. Mondjuk amikor a 70. perc körül bejött Gervinho és Ramsey, na, ott mindennek vége volt.

Ja, Suárez-nél meg alapból fel lehet sorolni 5 jobb csatárt.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.01.01. 18:10:36

Bob_Marley írta:Viszont az hogy feldobta magát az miért taplóság??Az amit Evrával művelt anno az taplóság vol, de ez viszont nem, inkább nagyon gyenge színészi előadás :D
Igaz, talán nem a taplóság a legjobb kifejezés rá. :D
Bob_Marley írta:És ne menjen ő sehova, én még hiszek benne, hogy lesz még jó csapat PL és Európa szinten is a Pool és ehhez elengedhetetlen lenne egy jó Suarez.
Érdekes elgondolás, összességében azért elég sokat kéne fejlődnie a Poolnak ahhoz, hogy akár a PL-győzelemre, akár a jó BL-szereplésre esélyes legyen. De szerintem ha megbíznak Rodgersben, és nem rúgják ki egy-két eredménytelen idény után, ő elhozhatja egy újabb sikerkorszak reményét Liverpoolba.
Ehhez pedig kétségtelenül szükséges Suárez, ebben igazad van.
Csak kérdés, mennyi türelme lesz az uruguayinak... Mert ha nem jön a jobb szereplés (esetleg trófeákkal) záros határidőn belül, szerintem továbbáll.

Közben szépen elvertük a Readinget, de a meccs rengeteg meglepetéssel szolgált.
- Adebayor gólt rúgott ( http://www.101greatgoals.com/gvideos/2- ... v-reading/ ) :arrow: Lennonnak jár a pacsi a gólpasszért
- Sigurdsson gólpasszt adott (Dawsonnak)
Igaz, gólt lőni még mindig nem tud.
No player has hit more shots without scoring than Gylfi Sigurdsson in the Premier League this season (27).
- És még Dempsey is rúgott egyet :D
Sandro megint nagyot játszott a gólpasszán kívül is.
Dembélé szintúgy.
:arrow:
Total passes 86
Pass success 94%
Key passes 6

United simán nyert, RvP elképesztő, megint duplázott, az első elég tetszetős volt:
Kép

Swansea-Villa is jó kis összecsapás volt, 2-1-re vezettek a vendégek, aztán Graham a 94. percben mentett pontot a Swansea-nak. (MU-style... :mrgreen: )

Southampton-Arsenal következik.
Southampton: Boruc; Cork, Fonte, Yoshida, Shaw; Puncheon, Schneiderlin, S. Davis, Guly, Ramírez; Lambert.
Arsenal: Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Arteta, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Podolski, Walcott.
Sima Senal-sikert várok.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.01. 17:26:56

REMY írta:
Bob_Marley írta: Mikaos-szal egyet értek, talán lehet nem a második legjobb csatár, de jó pár embert megelőz, én speciel Falcaonál jobbnak tartom.
Most nem azért, de mégis miben jobb? Legalább, ha góllövésben tartaná a lépést Suarez, de abban sem. Túl van sztárolva. Nem mondom, hogy rossz csatár, de azért gólokat is kéne néha lőni, ha már ott van a kapu előtt. 20 gól fölé azért illene menni egy szezonban.... (nem a holland bajnokságot kell nézni, mert az nem szint)

Egyszerűen nála nem lehet azt a veszélyt érezni, amit a kolumbiainál.
Jóval jobban kiveszi a részét az összjátékban és játékintelligenciára is magasabb szint mint a kolumbiai, az hogy ő veszélyesebb az tény, de én nem ezt vagy ennek ellenkezőjét írtam.Szerintem Suarez jobb játékos, s komplexebb.
Kép
Kép
Kép
REMY
Madridista

2013.01.01. 16:58:10

Bob_Marley írta: Mikaos-szal egyet értek, talán lehet nem a második legjobb csatár, de jó pár embert megelőz, én speciel Falcaonál jobbnak tartom.
Most nem azért, de mégis miben jobb? Legalább, ha góllövésben tartaná a lépést Suarez, de abban sem. Túl van sztárolva. Nem mondom, hogy rossz csatár, de azért gólokat is kéne néha lőni, ha már ott van a kapu előtt. 20 gól fölé azért illene menni egy szezonban.... (nem a holland bajnokságot kell nézni, mert az nem szint)

Egyszerűen nála nem lehet azt a veszélyt érezni, amit a kolumbiainál.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.01. 16:07:04

Gareth Tello írta:
Sneijder meg lehet, hogy végül a Liverpoolban köt ki a Spurs helyett.
Azért ő nem lenne rossz.
Gareth Tello írta:
Mikaos írta:Suárez megérdemelne egy jobb csapatot. Szerintem ő a világ második legjobb csatára. Hihetetlen játékintelligenciája van, és nemcsak góllövéssel "foglalkozik", hanem kiveszi a részét a csapatjátékból is (mind passzokban, támadásépítésben, mind védekezésben).
És egy jókora tapló.
Kép
United, City esélytelen, Chelsea-ben talán el tudnám képzelni, ha nem viszik el a Ba-Falcao páros egyik tagját.
Mikaos-szal egyet értek, talán lehet nem a második legjobb csatár, de jó pár embert megelőz, én speciel Falcaonál jobbnak tartom.
Viszont az hogy feldobta magát az miért taplóság??Az amit Evrával művelt anno az taplóság vol, de ez viszont nem, inkább nagyon gyenge színészi előadás :D
És ne menjen ő sehova, én még hiszek benne, hogy lesz még jó csapat PL és Európa szinten is a Pool és ehhez elengedhetetlen lenne egy jó Suarez.
Kép
Kép
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.31. 16:10:25

Initom írta:hát Moses nem csatár :) szélső. Alig kap időt,szerintem nála is nagyobb volt a hype mint a tudás.
Di Matteo volt az, aki szinte teljesen mellőzte Mosest, Benítez azért egyre gyakrabban játszatja, főleg Óscar helyett. Tavaly a Wiganban nagyon jó volt a srác, ha ennyi lehetőséget kap, szerintem élni fog vele.

A Ba-dologból tényleg nem lesz semmi, úgy tűnik, elvileg megszakadtak a
tárgyalások a szenegáli és a Chelsea között.

Sneijder meg lehet, hogy végül a Liverpoolban köt ki a Spurs helyett.
Mikaos írta:Suárez megérdemelne egy jobb csapatot. Szerintem ő a világ második legjobb csatára. Hihetetlen játékintelligenciája van, és nemcsak góllövéssel "foglalkozik", hanem kiveszi a részét a csapatjátékból is (mind passzokban, támadásépítésben, mind védekezésben).
És egy jókora tapló.
Kép
United, City esélytelen, Chelsea-ben talán el tudnám képzelni, ha nem viszik el a Ba-Falcao páros egyik tagját.

Ha már Pool: a QPR érdeklődik Joe Cole iránt.

City: Mancini kijelentette, hogy mindenképpen szeretne játékosokat igazolni télen, már csak azért is, mert Yayáék mennek az Afrikai Nemzetek Kupájára.

January 2013 transfer window: Top 50 players who could move
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20521275
barca99
Llegenda del Barça

2012.12.31. 12:48:58

Elég valószínűtlen, mivel én az angol sportsajtóban mindig fonttal találkozok. De elég megnézni angol csapatok hazai szurkolói fórumát ők is mindig fontban értik az árakat. Egy magyar Bayern/Juve/Barca-fan mindig eurókban gondolkozik, egy Chelsea-s legtöbbször fontban. Főleg ha PL-ben belül megy a csapatváltás.

Másrészt 7 millió font az 8.5 millió euró körül van. :)
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.12.31. 12:38:01

barca99 írta:A Skysports szerint nem valószínű, hogy Ba a Chelseabe menne. De ezt a Mirror-os forrást sem sikerült értelmeznem, a szenegálinak van egy 7 millió fontos kivásárlási ára szerződésbe foglalva, azok meg megírják, hogy 10 millióért megveszi a Chelsea? :lol:
Lehet, hogy a 10 milliót még euróban írták. :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
barca99
Llegenda del Barça

2012.12.31. 12:27:15

A Skysports szerint nem valószínű, hogy Ba a Chelseabe menne. De ezt a Mirror-os forrást sem sikerült értelmeznem, a szenegálinak van egy 7 millió fontos kivásárlási ára szerződésbe foglalva, azok meg megírják, hogy 10 millióért megveszi a Chelsea? :lol:

Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás, gólkirály jelöltként Torres mögött padozni nem egy kihívás. Torrest meg szereti Benítez, és egyre jobb, mióta megint együtt dolgoznak. Az Arsenal már talán, főleg ha a bizonytalan jövöjű Walcott játszik legtöbbször középen.

Sturridge szerintem beférne a Liverpoolba, Rodgers három támadóval játszik, ő meg sokszor játszott már hasonló szerepben a jobbszélen.

Sneijder nagy fogás lehet januárban, a Spurs nagyot erősödne vele (már persze ha többet lesz egészséges, mint sérült). Kb. ő hiányzik a Tottenhamnek a BL-helyhez, és van is egy üres helyük a csatár mögött. Szerintem oda jobban is illene mint a Liverpoolba, bár nyilván ott is megtalálnák neki a szerepet. Csak az még egy elég kezdetleges állapotban lévő csapat, a hollandnak így közel a 29-hez már jól meg kell néznie hová igazol. Egy Sandro - Dembelé - Sneijder hármas már PL-szinten is elég erős középpálya.
Initom
Entrenador del Barça

2012.12.31. 11:36:06

Mikaos írta: Más:
Suárez megérdemelne egy jobb csapatot. Szerintem ő a világ második legjobb csatára. Hihetetlen játékintelligenciája van, és nemcsak góllövéssel "foglalkozik", hanem kiveszi a részét a csapatjátékból is (mind passzokban, támadásépítésben, mind védekezésben).
ezt nem tagadva,de ezzel szemben egy utolsó....tapló,bunkó, a fair play szellemét megtagadó játékosról beszélünk. A szezon 1/5 részét a lelátón tölti,és nem sérülések miatt.
Abi & Tito
Mikaos
Director del Fútbol

2012.12.31. 11:33:17

Én azt olvastam, hogy nem voltak sikeresek a tárgyalások Demba Ba és a Chelsea között - amit örömmel vettem. Egy újabb tehetséges játékos szürkülne bele egy teljesen átlagos csapatba (tudom, nyertek valahogy egy BL-t...).
De nem is ez lenne a szembetűnő, hanem Demba Ba szerény jelleme számomra teljesen összeférhetetlen a Chelsea nagyképű zsoldos sztárjaival.

Más:
Suárez megérdemelne egy jobb csapatot. Szerintem ő a világ második legjobb csatára. Hihetetlen játékintelligenciája van, és nemcsak góllövéssel "foglalkozik", hanem kiveszi a részét a csapatjátékból is (mind passzokban, támadásépítésben, mind védekezésben).
kristop
Entrenador del Barça

2012.12.31. 09:52:18

azért leszek kíváncsi mi lesz baval, mert emlékszünk mennyire hisztizett torres, amikor a gyenge teljesítménye miatt a padra került, drogba meg a kezdőbe. hogy bl győzelem ide vagy oda, ő nem boldog. ez a néger gyerek meg nem olyan szintű, mint sturridge, hogy csak kupa meccseken, meg utolsó öt percekre játsszon. ha meg már sturridge, ő meg megy valószínűleg a poolba, ahol suarez miatt megintcsak nem fogja megkapni a hőn áhított csatár posztot.

sneijder tottenham? arda turan melyik pl csapatba kerül végül? balo milan? jó lesz az a téli átigazolási időszak.

edit:
ez mindenkinek kötelező, nem csak pl :D
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.12.31. 01:50:53

Initom írta:
MichaaBee írta:Jól látom, hogy a Chelseanél így egy posztra lesz Torres, Moses és Ba? Szükségük van nekik ennyi emberre egy posztra? :) Torres Benítez alatt állítólag kezd belejönni, Moses-ről viszont semmit sem tudok, ő hogyan tolja?
hát Moses nem csatár :) szélső. Alig kap időt,szerintem nála is nagyobb volt a hype mint a tudás.

+1 bukás Marin mellé.

Lamaprdot meg elakarják zavarni ...vicc. :roll:
Ja hogy akkor Torresen kívül nincs másik középcsatár... Így már értem. :D Köszönöm a felvilágosítást, én még abban voltam, hogy ez a Moses gyerek is támadó, hát akkor biztos csatár. :)
H a t t r i c k
Initom
Entrenador del Barça

2012.12.31. 00:43:21

MichaaBee írta:Jól látom, hogy a Chelseanél így egy posztra lesz Torres, Moses és Ba? Szükségük van nekik ennyi emberre egy posztra? :) Torres Benítez alatt állítólag kezd belejönni, Moses-ről viszont semmit sem tudok, ő hogyan tolja?
hát Moses nem csatár :) szélső. Alig kap időt,szerintem nála is nagyobb volt a hype mint a tudás.

+1 bukás Marin mellé.

Lamaprdot meg elakarják zavarni ...vicc. :roll:
Abi & Tito
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.12.31. 00:39:31

Jól látom, hogy a Chelseanél így egy posztra lesz Torres, Moses és Ba? Szükségük van nekik ennyi emberre egy posztra? :) Torres Benítez alatt állítólag kezd belejönni, Moses-ről viszont semmit sem tudok, ő hogyan tolja?
H a t t r i c k
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.12.31. 00:29:22

ab1daL írta:Már pedig Ba nagyon úgy néz ki, tényleg megy a Chelseabe. A Mirror szerint már meg is született a megállapodás: 10 millióért veszi meg a Chelsea, heti 70 ezer font lesz a fizuja. Valamint azt írja a Mirror, hogy a három közül az első igazolása a szenegáli a kékeknél. Akkor ezek szerint még két játékos télen költözik London kék felébe? :roll:
Majd meglátjuk, mire lesz ott képes. A Chelsea azért elég nagy játékos temető, félek, hogy ő is egy lesz a sok áldozat közül. :roll:
Az Arsenalban biztos, hogy könnyebb lett volna érvényesülnie, igaz, a Chelsea-vel tágabbak a lehetőségei, nagyobb sikereket érhet el, de nagyobbat is bukhat.
ab1daL
Director del Fútbol

2012.12.30. 23:59:50

Már pedig Ba nagyon úgy néz ki, tényleg megy a Chelseabe. A Mirror szerint már meg is született a megállapodás: 10 millióért veszi meg a Chelsea, heti 70 ezer font lesz a fizuja. Valamint azt írja a Mirror, hogy a három közül az első igazolása a szenegáli a kékeknél. Akkor ezek szerint még két játékos télen költözik London kék felébe? :roll:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
daffy
Madridista

2012.12.30. 19:56:06

barca99 írta:Írjatok már nekem erről az M'Viláról, mert nem igazán ismerem, de több embertől is olvastam már itt, hogy milyen jó lenne ide vagy oda, és érdekelne, hogy mit tud.

Nekem annyi van meg belőle, hogy nagy tehetségnek indult, de iszonyat balhés, kb. kezelhetetlen, és egy jó szezon hatására pedig igencsak megnőtt az arca. Ebben mondjuk lehet valami, tekintve, hogy azóta eltiltották a válogatottól 2014-ig(!!), idén októberben meg a Rennes edzője rakta át egy kis időre a tartalék keretbe. Én mondjuk nem láttam tőle semmi extrát, de nem is láttam sokat játszani. Szintén nem perdöntő, de érdekes, hogy a whoscored-on nincs benne a 100 legjobb Ligue1 játékosban (megjegyzem Jonathan Zebina a 99.). Eközben a toulouse-i Capoué, aki egyszerre robbant be a köztudatba M'Vilával, a második, csak Ibra előzi meg teljesítményben az összes játékost figyelembe véve.
m'vila képességeit és tehetségét tekintve egy kb arsenal szintű játékos. hogy az is legyen,azt kis túlzással saját maga akadályozza meg. nagy teherbírású,ha passzolni kell,nem botlik el a lábában,kellően kemény,de elkallódhat. én azt mondom,az arsenal jó boltot csinálhatna,nem drága és wenger talán tudná kezelni. ha hasonlítanom kéne,jelenleg khedira és vidal közé tenném. 10-15 millió körül vállalható üzletnek gondolom
barca99
Llegenda del Barça

2012.12.30. 19:49:02

Írjatok már nekem erről az M'Viláról, mert nem igazán ismerem, de több embertől is olvastam már itt, hogy milyen jó lenne ide vagy oda, és érdekelne, hogy mit tud.

Nekem annyi van meg belőle, hogy nagy tehetségnek indult, de iszonyat balhés, kb. kezelhetetlen, és egy jó szezon hatására pedig igencsak megnőtt az arca. Ebben mondjuk lehet valami, tekintve, hogy azóta eltiltották a válogatottól 2014-ig(!!), idén októberben meg a Rennes edzője rakta át egy kis időre a tartalék keretbe. Én mondjuk nem láttam tőle semmi extrát, de nem is láttam sokat játszani. Szintén nem perdöntő, de érdekes, hogy a whoscored-on nincs benne a 100 legjobb Ligue1 játékosban (megjegyzem Jonathan Zebina a 99.). Eközben a toulouse-i Capoué, aki egyszerre robbant be a köztudatba M'Vilával, a második, csak Ibra előzi meg teljesítményben az összes játékost figyelembe véve.
Válasz küldése