Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2013.01.01. 13:49:04

Deus írta:No, van egy film ami felkeltette az érdeklődésem és kikölcsönöztem a könyvtárból:

Upside Down

http://www.youtube.com/watch?v=dkYvYGR7Ys4

Ki hallott már róla?
Én nem rég néztem meg. Az ötlet meg a látványvilág elég jó, a történet, meg a szereplők alakítása eléggé lapos. A romantikus szál miatt barátnővel megnézősnek ajánlanám. :wink:
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.01. 01:48:42

Unkown / Ismeretlen férfi
Tetszett nagyon. 10/8

A film közben voltak dolgok, amiket nem értettem, de örültem, hogy a végén tényleg minden világossá vált. Pl. mikor a csaj házában Liam leverte a tagokat, nem értettem, hogy egy tudós/tanár hogy verekszik ilyen jól. :)
Még valami:
Az öreg kém csávót sajnáltam egy kicsit.
Azt mondja meg nekem valaki:
Mikor a másik öreg mondta Liamnak, hogy a kém tag rájött mindenre, akkor rájött arra is, hogy Liam nem az akinek mondja magát? Mert ugye a 15ös osztagról vagy miről beszélt, és mondta azt is, hogy aki nem mond igazat, az eltér/változtat a kérdések hatására. Csak nekem ez nem derült ki, hogy akkor most Liamel kapcsolatban ő mit gondolt halála előtt.
Deus
Boixos Nois

2012.12.31. 12:55:32

No, van egy film ami felkeltette az érdeklődésem és kikölcsönöztem a könyvtárból:

Upside Down

http://www.youtube.com/watch?v=dkYvYGR7Ys4

Ki hallott már róla?
KépKép
Faust
Madridista

2012.12.31. 03:10:21

Nem kitartás kell ehhez, csak élettelennek kell lenni. :mrgreen:

Amúgy január elsejétől én is elkezdtem írogatni excelbe a megtekintett filmeket, pontozásokat, láttam-e/nem láttam adatokat, aztán ha jól emlékszem májusban ráuntam teljesen. :lol: Pedig kíváncsi lennék. 100-150 közé saccolom.

Amúgy az Oscaron én is a Lincolnt várom a befutónak. Amerikának kedves téma, Spielberg...
Kép
REMY
Madridista

2012.12.31. 01:01:15

sjd írta: Miért, Te hogy vezeted?
Én csak annyira gondoltam, h cím-pontszám és kész, és bár köszi, hogy felajánlottad, de ezt sztem megoldom önerőből :)

szerk.: tök más, az indexen olvastam, hogy az Oscar zsűritagok átlagéletkora 62 év. No comment.
így vezetem --> KÉP
:D

62?? pff. Amúgy Lincoln fölényt várok... Szerintem 4-5 díjat bezsebelhet. Már csak a témája miatt is. + szerintem DDL megkapja a legjobb színész díjat is. Ezt látatlanban mondom, de ismerve az Oscar díjazásokat... :D
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.31. 00:53:45

REMY írta:Ha küldesz egy e-mail címet, akkor elküldhetem az enyémet, és akkor nem kell megszerkesztened, hanem csak kitörlöd a filmeket. Ha gondolod.
Miért, Te hogy vezeted?
Én csak annyira gondoltam, h cím-pontszám és kész, és bár köszi, hogy felajánlottad, de ezt sztem megoldom önerőből :)
REMY írta: amúgy én mindig leszedem a filmeket, mert nem vagyok hajlandó neten nézni. Az számomra nem minőség. :D
Alap, én olyan emberrel kb. szóba sem állok, aki CAM-ot néz v ilyen netes gagyi oldalakon :D Így van tele nekem egy 1 terrás vinyó filmmel meg sorozattal. Durván 330-350 film vár megnézésre, sorozatból meg legalább 30 (és azokból még nem is szedtem le mindet)
Mondjuk pont a napokban fanyalodtam rá, hogy a Duel-t youtube-on nézzem meg (szinkronosan, csak hogy még egy vétséget hozzátegyek), mert nem volt sehol fellelhető. De alapvetően semmi baj nem volt vele.

szerk.: tök más, az indexen olvastam, hogy az Oscar zsűritagok átlagéletkora 62 év. No comment.
szerk2.: Zero Dark Thirty 6.9-cel ég imdb-n :oops:
REMY
Madridista

2012.12.31. 00:41:37

sjd írta: Én csak a 2012-eseket számoltam össze, az a Lincolnnal együtt lesz 33. De jövőre lehet h én is fogok vezetni valami ilyet.
nekem is 33 darab a 2012-es :lol:

amúgy érdemes. pár másodpercet vesz csak el az életedből, minden egyes film után, tehát elenyésző.

Ha küldesz egy e-mail címet, akkor elküldhetem az enyémet, és akkor nem kell megszerkesztened, hanem csak kitörlöd a filmeket. Ha gondolod.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.31. 00:30:12

Cloud Atlas (másodszorra)
Ez nem lett rosszabb film azóta sem. De legalább jobban oda tudtam figyelni a szövegekre, érdekes átfedésekre lehet bukkanni
Luisa az első jelenetében azt mondja az interjúalanynak, hogy "legszívesebben kidobná az erkélyről"
Noakes az első reggel Cavendish káromkodásaira úgy reagált, hogy "most még nem etetem meg szappannal"
Meg a Hugo Weving szövegek: "The weak the meat, the strong do eat." Ezt a Tom Hanks játszotta orvos és Ol' Georgie szájából is hallhatjuk. Illetve a "There's a natural order..." monológot Ewing mellett Sonminak is elmondja Weaving.

REMY írta: 375 film összesen

346 új film.
29 ismételt film.
:shock: :shock:
Napi egy film megvolt akkor, az komoly
Én csak a 2012-eseket számoltam össze, az a Lincolnnal együtt lesz 33. De jövőre lehet h én is fogok vezetni valami ilyet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2012.12.31. 10:38:43-kor.
REMY
Madridista

2012.12.30. 22:53:40

miihii írta:...
120 megás net csodákra képes :D

amúgy most töröltem 200 giga filmet a vinyóról, mert "majd máskor leszedem" címszóval illettem őket. Amit megakarok nézni, az majd úgyis előkerül újra. Talán nem volt itt az ideje a megtekintésének. Hát van ilyen. Annyi film van mint a szemét :D úgyhogy mindig lesz valami kéznél.

amúgy én mindig leszedem a filmeket, mert nem vagyok hajlandó neten nézni. Az számomra nem minőség. :D
az évben 2x néztem youtubon filmet, azt is telóról :D Az egyik a Kölyök című Chaplin film volt a másik, meg egy Svárcis film, aminek a címe most nem ugrik be.
miihii
KHAL

2012.12.30. 22:50:00

REMY írta: - van amikor előveszem az 1001 film, ami látnod kell mielőtt meghalsz című könyvet és abból választok.
És ezt hogyan update-eled? :mrgreen:

Mondjuk én is nagyjából ilyen szempontok alapján szoktam dönteni, de sokkal kisebb szám jön ki :D

Am érdekes, h korábban mindig full tele volt a gépem 250 gigája mindenfélével, egy rakás filmmel.
Aztán egyszer elhasalt a technika és elveszett róla szinte minden. Újrarakás óta alig van, ami sokáig porosodik a gépen, kb egy éve. Vhogy sokkal kevesebb film kelti fel az érdeklődésemet, ebből is látszik. Meg abból, h cirka feléig van csak a vinyóm :D
Régebben leszedegettem elég sokszor a "na majd talán vmikor kap egy esélyt" c. filmet, amik nézetlenül szoktak törlésre kerülni :D Most már ezeket nem is kölcsönzöm ki, ha mégis megkapja az esélyt, akkor többnyire vmelyik onlány oldalon lesem meg.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2012.12.30. 22:33:09

miihii írta: Tehát nyomatják ki a rengeteg filmet, ezekből hogyan választasz?
Hát nehéz kérdés, mert mikor hogy jön.
- van amikor olyan filmre esik a választás, amit rengeteg ember ajánl, mert jó film.
- van amit egy színész miatt nézek meg.
- van amikor xy műfajú filmre vágyok.
- van amikor direkt gagyi filmet keresek (ezek általában horror filmek szoktak lenni)
- van, amikor nézelődök IMDB-n és megakad egy filmen a tekintetem.
- van amikor előveszem az 1001 film, ami látnod kell mielőtt meghalsz című könyvet és abból választok.

Tehát mikor, hogy :D + ugye a filmklub.
miihii
KHAL

2012.12.30. 22:25:04

És am milyen szempontok alapján választod ki, h miket nézel meg? Mondjuk így az újkorban mérve :D Azt olvastam, h a maratonokban a nagyon régi filmektől kezdve mindenbe belelapozol és az okait. De maradva az elmúlt mondjuk 10 évnél, ahol nagyjából egyazon technikák adottak (amik nyilván fejlődtek közben, de ettől függetlenül) és azért nagyobb a merítési lehetőség, mint mondjuk az 50-es évekből. Tehát nyomatják ki a rengeteg filmet, ezekből hogyan választasz?
REMY
Madridista

2012.12.30. 21:40:12

miihii írta:Azért irigylem a kitartásod. Ennyiből azért sanszos, h igen sok volt kukába való is, mégsem csömörlöttél meg tőle. Én ennek a töredékét nézem csak meg, mert alaposan szelektálom, h mire vagyok kíváncsi és mire nincs ingerem már az előzetesek alapján sem. És még így is belefutok sok olyanba, ami csak még inkább elveszi a kedvem az idővesztegető kísérletezésektől.
De te igazán elhivatott vagy :)
hobbi :) érdekel, hogy mennyire színes a kínálat a piacon, és honnan hova lehet jutni. Kor és minőség tekintetében is.
Filmes könyveket vettem, hogy a tudásomat is bővítsem, mert egyszerűen érdekel a dolog.
És még így is rengeteg pótolni való van, de majd idővel. Még bőven van időm :D (remélhetőleg xd)
miihii
KHAL

2012.12.30. 21:35:18

Azért irigylem a kitartásod. Ennyiből azért sanszos, h igen sok volt kukába való is, mégsem csömörlöttél meg tőle. Én ennek a töredékét nézem csak meg, mert alaposan szelektálom, h mire vagyok kíváncsi és mire nincs ingerem már az előzetesek alapján sem. És még így is belefutok sok olyanba, ami csak még inkább elveszi a kedvem az idővesztegető kísérletezésektől.
De te igazán elhivatott vagy :)
REMY
Madridista

2012.12.30. 21:29:21

kanty írta:375 film, az igen. Hogy van időd, s ami még érdekesebb hogy nem untad meg?
Engem is elkap néha a gépszíj, s rövid idő alatt megnézek 15-20 filmet, de egy idő után érzem, hogy sok. Ilyenkor kell váltok és kiolvasok pár könyvet.
Amióta elkezdődött a suli, azóta eléggé megfogyatkozott a filmek száma, de előtte, amikor még középsuli volt, akkor nagy mennyiségben termeltem :D
január 40 film
február 50 fim
március 50 film...

aztán jött az érettségi, és megint lejjebb ment, aztán jött a nyár, ahol ismét több lett. :D
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.30. 21:26:58

375 film, az igen. Hogy van időd, s ami még érdekesebb hogy nem untad meg?
Engem is elkap néha a gépszíj, s rövid idő alatt megnézek 15-20 filmet, de egy idő után érzem, hogy sok. Ilyenkor kell váltok és kiolvasok pár könyvet.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
REMY
Madridista

2012.12.30. 21:23:24

sjd írta: OFF: amúgy Te szoktad olvasgatni, hogy milyen keresőkifejezésekkel találnak rá a blogodra? Nagyon jókat lehet röhögni egy-kettőn :D
jaja :D

na... befejeztem a Gyűrűk Ura 3. részét is, úgyhogy lezárhatom az évet. A bővített verzió méltó befejezése volt a 2012-es évnek.

375 film összesen

346 új film.
29 ismételt film.

:P
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.30. 16:35:32

Skyfall
Kifejezetten jobb volt, mint a korábbiak. Ugyanakkor nagyon nem is vagyok elájulva tőle, volt benne egy-két jó pillanat (metró és az utána következők), de alapvetően nem mutatott sok újat. Persze volt benne pár jó önreflexív poén, meg utalás, jó operatőri munka, és egy terveiben és játékában is Joker-szerű Javier Bardem.
Bond-filmek között abszolút jónak számít, de egyébként valahogy nem dobtam el tőle az agyam, főleg a vége okozott csalódást.
REMY írta:de ezt nem úgy kell felfogni, hogy akkor ezt mindenkinek szeretnie kell és ennek így kell lennie. Ez csupán egy szubjektív vélemény lenne. Mindenkinek más a kedvence.
Ez abszolút így van, én csak azt mondom, hogy addig nem ragasztgatom a "világ legjobb filmje" címkéket, amíg vannak potenciális trónkövetelők.
Kb. mint ahogy júniusban sem hirdetem ki az év filmjét. Az is egy szubjektív dolog, csak ha jön novemberben egy (szerintem is) jobb film, akkor hiteltelenné váltam.

OFF: amúgy Te szoktad olvasgatni, hogy milyen keresőkifejezésekkel találnak rá a blogodra? Nagyon jókat lehet röhögni egy-kettőn :D
REMY
Madridista

2012.12.30. 15:59:19

sjd írta:
REMY írta: Viszont Faust ötletét megvalósítom majd és egy all-time top 10-es listával is jövök majd. De ezzel még várok kicsit, mert nehéz lesz kiválasztani.
Én mondjuk korrekt módon nem tudnék ilyen listát csinálni addig, amíg nem láttam a világon az összes filmet. Legalábbis sztem ennek akkor van értelme. Ha van potenciálisan olyan film a világon, ami ennek a listának a része lehetne és még nem láttad, akkor sztem nem lesz jó egy ilyen lista
de ezt nem úgy kell felfogni, hogy akkor ezt mindenkinek szeretnie kell és ennek így kell lennie. Ez csupán egy szubjektív vélemény lenne. Mindenkinek más a kedvence.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.30. 15:16:33

REMY írta: Viszont Faust ötletét megvalósítom majd és egy all-time top 10-es listával is jövök majd. De ezzel még várok kicsit, mert nehéz lesz kiválasztani.
Én mondjuk korrekt módon nem tudnék ilyen listát csinálni addig, amíg nem láttam a világon az összes filmet. Legalábbis sztem ennek akkor van értelme. Ha van potenciálisan olyan film a világon, ami ennek a listának a része lehetne és még nem láttad, akkor sztem nem lesz jó egy ilyen lista
lui1698 írta:A tökéletes trükköt meg most elkezdtem, és még mindig a legjobb filmje Nolan-nek, így sokadszorra is tűnnek fel elejtett mondatok amik utalnak valamire, nagyon durván odatette.
Nekem is nagyon érik már egy újranézés, sztem másodszorra sokkal jobban fog tetszeni
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.30. 14:43:19

REMY írta:Nem rossz ötlet, de azért egy all time 10-es lista nem nagyon változik. Ahhoz nagyon jónak kell lennie egy filmnek. Legalábbis nálam.
Hát nálam is, de óltájm csináltam már 10-nél bőven több olyan filmet amitől elélvezek, és mint már írtam is valamikor, lehet, hogy ma összedobok egy listát, holnap a fele nem lesz rajta. :)

A tökéletes trükköt meg most elkezdtem, és még mindig a legjobb filmje Nolan-nek, így sokadszorra is tűnnek fel elejtett mondatok amik utalnak valamire, nagyon durván odatette.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2012.12.30. 14:39:51

lui1698 írta:
REMY írta:Viszont Faust ötletét megvalósítom majd és egy all-time top 10-es listával is jövök majd. De ezzel még várok kicsit, mert nehéz lesz kiválasztani.
Csak egy ötlet, de miért nem csinálsz olyat, hogy évtizedenként állítasz össze listákat?
kurdt csinált ilyet 2000-ből, 90-esben meg asszem 80-asból is.
30-40-es listák, jobban össze lehet szedni, mint egy all-time top tizet, mert azért elég változó szerintem.
Nem rossz ötlet, de azért egy all time 10-es lista nem nagyon változik. Ahhoz nagyon jónak kell lennie egy filmnek. Legalábbis nálam.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.30. 14:36:36

REMY írta:Viszont Faust ötletét megvalósítom majd és egy all-time top 10-es listával is jövök majd. De ezzel még várok kicsit, mert nehéz lesz kiválasztani.
Csak egy ötlet, de miért nem csinálsz olyat, hogy évtizedenként állítasz össze listákat?
kurdt csinált ilyet 2000-ből, 90-esben meg asszem 80-asból is.
30-40-es listák, jobban össze lehet szedni, mint egy all-time top tizet, mert azért elég változó szerintem.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2012.12.30. 14:24:58

lui1698 írta:
Én inkább olyan filmeket írnék egy ilyen listára, mint a Csatahajó, Titánok haragja, Project X, Diktátor...
Project X-en gondolkodtam, hogy belerakom, de szerintem az nem volt rossz, mint az említett filmek.

Viszont Faust ötletét megvalósítom majd és egy all-time top 10-es listával is jövök majd. De ezzel még várok kicsit, mert nehéz lesz kiválasztani.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.30. 14:20:45

REMY írta:Sajnos ebben az évben sem sikerült elkerülni a minősíthetetlen alkotásokat, (bár néha nem is akartam elkerülni :D ) így nem volt nehéz összeállítani egy TOP 5-ös listát az év legrosszabb filmjeiről. Bővebben --> ITT
Én azt nem értem, hogy az Éjsötét árnyék mitől ilyen rossz, hogy szinte mindenhol szrozva van.
Oké, hogy nem a legjobb Burton film, de azért szerintem közel nem volt olyan borzasztó, mint ahogy be van állítva.

Én inkább olyan filmeket írnék egy ilyen listára, mint a Csatahajó, Titánok haragja, Project X, Diktátor...
Kép
Válasz küldése