Pillangó
Veb elvtárs már emlegeti egy ideje, de sajnos eddig annyi
dolgom volt, hogy csak most tudtam rá időt szakítani...
Klasszikus. Engem Steve McQueennel meg lehet venni, a régi színészek közül egyik kedvencem. Már A nagy szökés c. filmmel megvett, most is hasonló volt a film témája.
Dustin Hoffman meg akkora volt ezzel az idióta szemüveggel, hogy hasított rendesen, nagyon passzolt hozzá a szerep, de azt tudjuk, hogy ő legjobban a lassúbb észjárású figurákat tudja rendre jól megformálni.
A történet jól felépített, de sajnos hosszú játékidővel rendelkezik, a vége fele kissé leül, de aztán ismét remek fordulattal ér véget. Éreztem, hogy
Dega nem fog elmenni a szigetről, neki mindig alkalmas volt, és kényelmesebben tudott élni, mint a Pillangó. Meg hát a malacokat is meg kellett... ...etetni.
8/10
A nyomorultak
Victor Hugo regényét kb. 5 évente feldolgozza Hollywood, az egyik ilyen verzióra találtam rá ma.
Nagyon várom már a musical feldolgozást, az sem lehet majd rossz
A 98-as,
Bille August féle verzióról van szó, ahol a főszerepet Liam Neeson játssza, de feltűnik Uma Thurman és Geoffrey Rush is.
A történetet nem ecsetelném fölösleges. Tökéletes filmet alkottak, féltem, hogy unalmas lesz, de egy percre sem volt az. Liam Neeson egyik kedvencem, de úgy érzem, hogy nem tudott teljesen azonosulni a szereppel, vagy hasonló, de nálam nem teljesen működött.
Viszont a másik fontos szereplő, Geoffry Rush tökéletesen eljátszotta Javert felügyelő szerepét. A filmtörténet egyik legvagányabb karaktere van szerintem ábrázolva ebben a darabban, szerintem kevés olyan színész van, aki nem játszaná el ezt a szerepet. A színész meg úgymond b-kategóriás, de rendre magas szintet képvisel.
Uma Thurmant pedig még midig meg...
9/10