Hülyén hangozhat, de én egy Pinokkió adaptációt néznék meg szívesen tőle. Szerintem amúgy újítani kellene a filmnyelvén, ez a barokkos díszletvilág már elavult, Depp meg bár jó színész , sokszor átlépi a fárasztó határt, és inkább ripacs mint valódi komikus.REMY írta:Mondjuk egy Burton féle Addams Familyt megnéznékez most jutott eszembe
szerintem az ő stílusával nagyon jól meglehetne oldani
bár a régiek sem rosszak.
Mozi & Filmek
- sjay
- Entrenador del Barça
Ja értem, ezt értettem, csak azt hittem kamuzola8787 írta:CsúcshatásSanama írta:Megnéztem a Csúcshatást.
Végén a csávó most akkor leállt a cuccal, vagy mi van, nem teljesen értem. Megjósolta a karambolt, de cucc nélkül?!
Amúgy nem volt rossz, kis időbe telt mire rájöttem, hogy a főszereplő már nem másnapos
Hozzászoktatta a szervezetét, sőt, tovább fejlődött így tudta megmondani, hogy karambol lesz, így nem kell tovább szednie a bogyókat. Szerintem

CsúcshatásSanama írta:Megnéztem a Csúcshatást.
Végén a csávó most akkor leállt a cuccal, vagy mi van, nem teljesen értem. Megjósolta a karambolt, de cucc nélkül?!
Amúgy nem volt rossz, kis időbe telt mire rájöttem, hogy a főszereplő már nem másnapos
Hozzászoktatta a szervezetét, sőt, tovább fejlődött így tudta megmondani, hogy karambol lesz, így nem kell tovább szednie a bogyókat. Szerintem
más:
http://www.youtube.com/watch?v=zHca_WF8tt4
ááááááááááááá

Megnéztem a Csúcshatást.

Mondjuk egy Burton féle Addams Familyt megnéznék
ez most jutott eszembe
szerintem az ő stílusával nagyon jól meglehetne oldani 

Blog - Supernatural Movies
Ezzel teljesen egyetértek. A Dark Shadows elég gyenge volt, az Alíz még annál is rosszabb, főleg mert elméletileg mindkét projekt illett hozzá.sjay írta: Burton-Burton.. az utóbbi évek egyik legfájóbb pontja a filmes világban számomra az ő elfásulása, pedig korábban bármihez nyúlt, arannyá vált.. de most meg.. ez a tavalyi Éjsötét árnyék is egy elemi katasztrófa, az azt megelőző Alice az ígéretes témája ellenére is közhelyes és idegesítő volt. Szerinted van visszaút a jó öreg Tim számára?
Nekem ő a kedvenc rendezőm, és egy darabig még ő is marad, mert a korábbi érdemeit (1982-2003/2007) senki nem veheti el tőle. Kivéve a Majmok bolygóját, annak sem kellett volna megtörténnie.
De én attól félek, hogy nincs visszaút. Remy ötlete nem hülyeség, de amíg a nevével minden filmet el lehet adni (egy darab veszteséges filmje volt, az Ed Wood, ami mára viszont kultfilm), addig legalább kétévente kifog jönni egy új film tőle. Nem azt mondom, hogy mind rossz lesz, de szerintem már olyan igazán jó filmet nem fogunk látni tőle...

Your village called. Their idiot is missing.
-
- Llegenda del Barça
Íjjj....REMY írta:erre én is válaszolnák.Szerinted van visszaút a jó öreg Tim számára?
VálaszolNÉK !
Go home Remy, you are drunk

De, h ne legyen off:
Érdekes, ősszel nem nagyon jöttek ki a jó filmek moziba, most meg vagy 3 van, amit megszeretnék nézni + a Hobbit, amit már láttam, de ha nem tettem vna meg az is a listán lenne

Ez tény, de a sok mosléka mellett ez most felüdülés volt. Maga a story, ahogy írtam is lapos volt és unalmas, de mégis látszódott az, ami Burtont jellemzi.kurdt írta:Olyannyira, hogy ehhez a saját korai rövidfilmjét kellett kinyújtania másfél órásra. Nem tudom elképzelni, hogy harmadannyi időben mit nem tudott elmondani. Bár az animáció biztos feldobja a dolgot és keretein belül meg lehet olyan dolgokat is csinálni, amit egy élőszereplős filmben nem lehet.REMY írta:Burton végre valahára visszatért a régi énjéhez
Egy szó, mint száz: elhiszem, hogy jó a film; de az utolsó igazán jó Burton-film idén lesz tíz éves, és már a Sweeney Todd is öt éves...
erre én is válaszolnék.Szerinted van visszaút a jó öreg Tim számára?
Szerintem pihennie kéne, és pár évre elvonulni. Aztán előállni egy igazi produkcióval.
SZERK:
íjjÍjjj....
VálaszolNÉK !
Go home Remy, you are drunk

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára REMY 2013.01.04. 21:08:38-kor.
- sjay
- Entrenador del Barça
Burton-Burton.. az utóbbi évek egyik legfájóbb pontja a filmes világban számomra az ő elfásulása, pedig korábban bármihez nyúlt, arannyá vált.. de most meg.. ez a tavalyi Éjsötét árnyék is egy elemi katasztrófa, az azt megelőző Alice az ígéretes témája ellenére is közhelyes és idegesítő volt. Szerinted van visszaút a jó öreg Tim számára?kurdt írta:Olyannyira, hogy ehhez a saját korai rövidfilmjét kellett kinyújtania másfél órásra. Nem tudom elképzelni, hogy harmadannyi időben mit nem tudott elmondani. Bár az animáció biztos feldobja a dolgot és keretein belül meg lehet olyan dolgokat is csinálni, amit egy élőszereplős filmben nem lehet.REMY írta:Burton végre valahára visszatért a régi énjéhez
Egy szó, mint száz: elhiszem, hogy jó a film; de az utolsó igazán jó Burton-film idén lesz tíz éves, és már a Sweeney Todd is öt éves...

Olyannyira, hogy ehhez a saját korai rövidfilmjét kellett kinyújtania másfél órásra. Nem tudom elképzelni, hogy harmadannyi időben mit nem tudott elmondani. Bár az animáció biztos feldobja a dolgot és keretein belül meg lehet olyan dolgokat is csinálni, amit egy élőszereplős filmben nem lehet.REMY írta:Burton végre valahára visszatért a régi énjéhez

Your village called. Their idiot is missing.
- sjay
- Entrenador del Barça
Pont ezzel szemeztünk barátnőmmel tegnap, bár őszintén szólva nem gondoltam, hogy valami elsöprő horderejű produkcióról van szó, de ezek szerint akár tévedhetek is. A stáb miatt talán teszek vele egy próbát (mint korábban írtam az idei filmremek nagyszerű volt) de őszintén szólva nem tudom hogy mit várhatok ettől a filmtől, mindenesetre köszönöm hogy véleményt kaphattam erről is.messideco írta:
A nyomorultak
Victor Hugo regényét kb. 5 évente feldolgozza Hollywood, az egyik ilyen verzióra találtam rá ma.
A 98-as, Bille August féle verzióról van szó, ahol a főszerepet Liam Neeson játssza, de feltűnik Uma Thurman és Geoffrey Rush is.
9/10

-
- Jugador del Barça
Egy héttel ezelőtt a mozi felé vezetett az utunk, a barátommal terveztünk egy jó kis filmnézést, és a végére a Nyomorultak - Les Misérables 2012 kerekedett ki.
Előzetesen elvárásokat támasztottam a filmmel kapcsolatban, mivel jelenleg is még gyűröm Victor Hugo írását, pontosabban annak is a második kötetét, így még nem értem végig a sztorin, amikor a filmmel találkoztam. Bár egy önmagában tökéletes filmről beszélhetünk, sajnos nálam az egyetlen negatív momentumot az okozta, hogy túlzottan kapkodott a cselekményekben. Tudom, hogy nem lehet egy ~1400 oldalas könyvet csak úgy hipp-hopp vászonra vinni, és a játékidőt sem lehet a végtelenségig nyújtani, így tulajdonképpen ez bocsánatos bűnné avanzsált a végére - és aki nem ismeri a könyvben található részleteket, az nem is hiányolja őket.
Szó ami szó, ez a film megéri a pénzét.
Előzetesen elvárásokat támasztottam a filmmel kapcsolatban, mivel jelenleg is még gyűröm Victor Hugo írását, pontosabban annak is a második kötetét, így még nem értem végig a sztorin, amikor a filmmel találkoztam. Bár egy önmagában tökéletes filmről beszélhetünk, sajnos nálam az egyetlen negatív momentumot az okozta, hogy túlzottan kapkodott a cselekményekben. Tudom, hogy nem lehet egy ~1400 oldalas könyvet csak úgy hipp-hopp vászonra vinni, és a játékidőt sem lehet a végtelenségig nyújtani, így tulajdonképpen ez bocsánatos bűnné avanzsált a végére - és aki nem ismeri a könyvben található részleteket, az nem is hiányolja őket.
Szó ami szó, ez a film megéri a pénzét.
sjay <3
Pillangó
Veb elvtárs már emlegeti egy ideje, de sajnos eddig annyi dolgom volt, hogy csak most tudtam rá időt szakítani...
Klasszikus. Engem Steve McQueennel meg lehet venni, a régi színészek közül egyik kedvencem. Már A nagy szökés c. filmmel megvett, most is hasonló volt a film témája.
Dustin Hoffman meg akkora volt ezzel az idióta szemüveggel, hogy hasított rendesen, nagyon passzolt hozzá a szerep, de azt tudjuk, hogy ő legjobban a lassúbb észjárású figurákat tudja rendre jól megformálni.
A történet jól felépített, de sajnos hosszú játékidővel rendelkezik, a vége fele kissé leül, de aztán ismét remek fordulattal ér véget. Éreztem, hogy Dega nem fog elmenni a szigetről, neki mindig alkalmas volt, és kényelmesebben tudott élni, mint a Pillangó. Meg hát a malacokat is meg kellett... ...etetni.
8/10
A nyomorultak
Victor Hugo regényét kb. 5 évente feldolgozza Hollywood, az egyik ilyen verzióra találtam rá ma.
Nagyon várom már a musical feldolgozást, az sem lehet majd rossz
A 98-as, Bille August féle verzióról van szó, ahol a főszerepet Liam Neeson játssza, de feltűnik Uma Thurman és Geoffrey Rush is.
A történetet nem ecsetelném fölösleges. Tökéletes filmet alkottak, féltem, hogy unalmas lesz, de egy percre sem volt az. Liam Neeson egyik kedvencem, de úgy érzem, hogy nem tudott teljesen azonosulni a szereppel, vagy hasonló, de nálam nem teljesen működött.
Viszont a másik fontos szereplő, Geoffry Rush tökéletesen eljátszotta Javert felügyelő szerepét. A filmtörténet egyik legvagányabb karaktere van szerintem ábrázolva ebben a darabban, szerintem kevés olyan színész van, aki nem játszaná el ezt a szerepet. A színész meg úgymond b-kategóriás, de rendre magas szintet képvisel.
Uma Thurmant pedig még midig meg...
9/10
Veb elvtárs már emlegeti egy ideje, de sajnos eddig annyi dolgom volt, hogy csak most tudtam rá időt szakítani...
Klasszikus. Engem Steve McQueennel meg lehet venni, a régi színészek közül egyik kedvencem. Már A nagy szökés c. filmmel megvett, most is hasonló volt a film témája.
Dustin Hoffman meg akkora volt ezzel az idióta szemüveggel, hogy hasított rendesen, nagyon passzolt hozzá a szerep, de azt tudjuk, hogy ő legjobban a lassúbb észjárású figurákat tudja rendre jól megformálni.
A történet jól felépített, de sajnos hosszú játékidővel rendelkezik, a vége fele kissé leül, de aztán ismét remek fordulattal ér véget. Éreztem, hogy Dega nem fog elmenni a szigetről, neki mindig alkalmas volt, és kényelmesebben tudott élni, mint a Pillangó. Meg hát a malacokat is meg kellett... ...etetni.
8/10
A nyomorultak
Nagyon várom már a musical feldolgozást, az sem lehet majd rossz

A történetet nem ecsetelném fölösleges. Tökéletes filmet alkottak, féltem, hogy unalmas lesz, de egy percre sem volt az. Liam Neeson egyik kedvencem, de úgy érzem, hogy nem tudott teljesen azonosulni a szereppel, vagy hasonló, de nálam nem teljesen működött.
Viszont a másik fontos szereplő, Geoffry Rush tökéletesen eljátszotta Javert felügyelő szerepét. A filmtörténet egyik legvagányabb karaktere van szerintem ábrázolva ebben a darabban, szerintem kevés olyan színész van, aki nem játszaná el ezt a szerepet. A színész meg úgymond b-kategóriás, de rendre magas szintet képvisel.
Uma Thurmant pedig még midig meg...
9/10
Burton végre valahára visszatért a régi énjéhez, és nem csúszik tovább a lejtőn, legalábbis a Frankenweenie erről árulkodik. Ajánlom mindenkinek.
Azt nem mondom, hogy húú, de jó, de azért Burtontől ez most jól esett.
A kritikát ITT olvashatjátok.
Azt nem mondom, hogy húú, de jó, de azért Burtontől ez most jól esett.
A kritikát ITT olvashatjátok.

- miihii
- KHAL
Simánsjd írta: Akkor be van célozva nálad is a 375?![]()

Csak nekem 5 éves tervként, ami lehet, h 10 év alatt jön össze, amolyan magyarosan

Addig vagánykodok, amíg még van mireREMY írta:
nem kell itt felvágnicsak legyen vége a vizsgaidőszaknak
![]()
amúgy mondtam én, hogy jó a Sinister

Jaja, tényleg már ez is el unico-nak számít a silány felhozatalban...

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Akkor be van célozva nálad is a 375?miihii írta:Akkor eddig alaposan le vagy körözve, én ma kb mást sem csináltam idénREMY írta:Na megnéztem az első filmet 2013-ban![]()

De azért nem is egy Kevin Spacey ilyen térenmiihii írta:Denzelnek nem sok rossz filmje van.

Amúgy most a Lincoln kapcsán gondolkodtam el rajta, hogy Day-Lewis sem válogat rosszul. Jó, ha 5 évente szerepel egy filmben, de az 90%-ban Oscar-jelölés.
nem kell itt felvágnimiihii írta:
Akkor eddig alaposan le vagy körözve, én ma kb mást sem csináltam idén

amúgy mondtam én, hogy jó a Sinister

- miihii
- KHAL
Akkor eddig alaposan le vagy körözve, én ma kb mást sem csináltam idénREMY írta:Na megnéztem az első filmet 2013-ban![]()

Amerika kapitány
Nem is tudom igazán mit mondjak rá. Képregényfilm

(A főhősnőnek adhattak volna több szerepet, bár akkor biztos még jobban dagadt volna a keble a büszkeségtől, úgy meg már kellett volna a 18-as karika

Flight
Egész jókat olvastam róla, bár ez nem meglepő, mivel Denzelnek nem sok rossz filmje van. Ez sem tartozik közéjük sztem. Érdekes témát feszeget, maga a nagyjelenet pedig remekül meg volt csinálva a repülővel. Utána is jól tartotta a szintet a pilóta belső vívódásával, a körülötte zajló dolgokkal és hogy vajon mi lesz a vége az esetnek. Szóval nekem tetszett.
Mártírok
Már régóta hegyeztem rá a szemem, de most egy barinőmmel be is pótoltuk végre. Háááát... Olyan fura volt, na. Egyrészt a sztori nem volt rossz, főleg mivel sokáig azt sem lehetett tudni mi a háttere a dolgoknak. Aztán amikor kiderült, elég furcsa motivációnak tűnt az, amiért keresték az ominózus mártírokat. De ugye kevesebbért is kínoztak már embereket a filmekben, uh egye fene elnézhető

Volt pár durva hiba pl. amikor a kattant lány harcol a Gollam külsejű fantáziateremtményével és végül felvágja az ereit, szinte egyáltalán nem vérzett, pedig..., ezekre azért odafigyelhettek volna.
Összességében nem dobtam hanyatt magam tőle, bár láttam már sok rosszabbat is a műfajban...
Sinister
Ez már jobban tetszett valamivel. (A csajszinak is, többször bújt el

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Na megnéztem az első filmet 2013-ban
itt olvashattok róla --> Trainspotting
kezdésnek egy ilyen klasszikus nem volt rossz 8/10 ment is rá.

itt olvashattok róla --> Trainspotting
kezdésnek egy ilyen klasszikus nem volt rossz 8/10 ment is rá.
Lincoln
Jobb volt, mint amire számítottam. Spielberg (ill. inkább a forgatókönyvíró Kushner) kihozta belőle a maximumot, csak sajnos ez a maximum (történelmi filmről lévén szó) nem volt túl sok. Alapvetően még érdekes is lett, jók voltak a párbeszédek, sikerült elkerülni jó pár klisét.
Day-Lewis ugyan jó volt, de nekem speciel Tommy Lee Jones jobban tetszett.
Amit viszont nem tetszett, hogy a film egyik üzenete gyakorlatilag azt sugallja, hogy az önjelölt "haladó szellemiségű" kisebbség részéről a morális akadályok áthágása sem probléma céljaik eléréséhez. Őket ugyan a történelem igazolta, de rengeteg párhuzamban (köztük a mostani világpolitika alakításában) ez a mondanivaló nem igazán szerencsés.
Mad Max 2
Na ez már tényleg jobb volt, bejött nagyon a hangulata, volt egy-két jó ötlet a posztapokaliptikus világ kapcsán. Akciójelenetek többé-kevésbé korrektek voltak, a végén pedig még sikerült meglepniük is. Alapvetően sok mindent nem lehet mondani róla, egyszerű volt, jó volt, de semmi különös.
Jobb volt, mint amire számítottam. Spielberg (ill. inkább a forgatókönyvíró Kushner) kihozta belőle a maximumot, csak sajnos ez a maximum (történelmi filmről lévén szó) nem volt túl sok. Alapvetően még érdekes is lett, jók voltak a párbeszédek, sikerült elkerülni jó pár klisét.
Day-Lewis ugyan jó volt, de nekem speciel Tommy Lee Jones jobban tetszett.
Amit viszont nem tetszett, hogy a film egyik üzenete gyakorlatilag azt sugallja, hogy az önjelölt "haladó szellemiségű" kisebbség részéről a morális akadályok áthágása sem probléma céljaik eléréséhez. Őket ugyan a történelem igazolta, de rengeteg párhuzamban (köztük a mostani világpolitika alakításában) ez a mondanivaló nem igazán szerencsés.
Mad Max 2
Na ez már tényleg jobb volt, bejött nagyon a hangulata, volt egy-két jó ötlet a posztapokaliptikus világ kapcsán. Akciójelenetek többé-kevésbé korrektek voltak, a végén pedig még sikerült meglepniük is. Alapvetően sok mindent nem lehet mondani róla, egyszerű volt, jó volt, de semmi különös.
Azokkal éppen ez a volt a bajom, hogy általánosságban voltak nagyon jók. Nem tudtam mondani egy kiemelkedő részt valamettől valameddig. A többiből inkább, azért is választottam azokat.lui1698 írta: Én még talán a Messzi dél vadjaiból és az Utolsó műszakból választottam volna jelenetet, mert volt mindkettőben (főleg utóbbiban) sok nagyon jó jelenet.
- lui1698
- Llegenda del Barça
Nekem afrikai filmből a Yesterday van egy ideje a gépen, majd meg szeretném nézni, de ez is jól néz ki (plakát alapjánsjd írta:Tsotsi

És a toplistákat én személy szerint nem unom, de ezt most nem tudom értékelni, mert csak a felét láttam filmeknek.
Én még talán a Messzi dél vadjaiból és az Utolsó műszakból választottam volna jelenetet, mert volt mindkettőben (főleg utóbbiban) sok nagyon jó jelenet.

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
2012 legjobb jelenetei szerény személyem szerint
(ha még nem unjátok a toplistákat)
(ha még nem unjátok a toplistákat)
- sjay
- Entrenador del Barça
Nyomorultak
Baromi nagy meglepetés volt a film, mivel előzetesen sokkal unalmasabb produkciót vártam. Ennek ellenére Hooper a Király beszédével ellentétben most tényleg egy nagyon szórakoztató produkciót tárt elénk, és annak ellenére, hogy a szirup gyakorlatilag lefolyik a vászonról, az összhatás (főleg a dalok szövege és a főszereplők sorsának alakulása miatt) nem csak megható, de egyes oldalról rendkívül heroikus is. Azonban akik Skrillexet, meg hasonló "hülyeségeket" hallgatnak, azok messziről kerüljék a produkciót.
9/10 (A blogon talán majd megemlékezem róla a napokban bővebben is).
Baromi nagy meglepetés volt a film, mivel előzetesen sokkal unalmasabb produkciót vártam. Ennek ellenére Hooper a Király beszédével ellentétben most tényleg egy nagyon szórakoztató produkciót tárt elénk, és annak ellenére, hogy a szirup gyakorlatilag lefolyik a vászonról, az összhatás (főleg a dalok szövege és a főszereplők sorsának alakulása miatt) nem csak megható, de egyes oldalról rendkívül heroikus is. Azonban akik Skrillexet, meg hasonló "hülyeségeket" hallgatnak, azok messziről kerüljék a produkciót.
9/10 (A blogon talán majd megemlékezem róla a napokban bővebben is).
Tsotsi
Ezt a filmet látnotok kell, gyönyörű alkotás. (Mellesleg 2006-ban Oscart is kapott.)
Ezt a filmet látnotok kell, gyönyörű alkotás. (Mellesleg 2006-ban Oscart is kapott.)
- lui1698
- Llegenda del Barça
Székely moziplakátok
http://www.filmtett.ro/cikk/3245/szekely-moziplakatok
http://www.filmtett.ro/cikk/3245/szekely-moziplakatok

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.