Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
130×160-ig elmehet a mérete, de ne a gépről töltsd fel, hanem mondjuk a tinypic-re és onnét másold be a linket az avatar kép belinkelése sorba.StickyFingaz írta:Találtam egy jó avatar képet,le is kicsinyítettem 100x100 pixelre,de a mérete még mindig túl nagy.Azt hogy lehet lejjebb venni?
Mondjuk éppenséggel lehet tanár v orvos is ezzel a fizuval és akkor még jól is keres....Slither írta:Milyen diplomák ezek?zola8787 írta:nővérem 2 diplomával, 3 nyelvvizsgával keres havi 120at...
Mondjuk az utolsó mondatodból az jön le, hogy Te sem szabadbölcsésznek tanultálSlither írta: Friss pályakezdő vagyok, és én abszolút nem látom olyan vészesnek a dolgot. Állás se volt nehéz találni, meg a munka sem olyan rossz. Nyilván ha a kinti fizukat nézzük, akkor csorog a nyálunk (ugyanazért a pozícióért amiben most vagyok USA-ban $5k-t fizetnek havonta)
Lehet azért nem látod vészesnek,mert olyan szakmád van,amiben könnyebb elhelyezkedni.Slither írta:
Friss pályakezdő vagyok, és én abszolút nem látom olyan vészesnek a dolgot. Állás se volt nehéz találni, meg a munka sem olyan rossz. Nyilván ha a kinti fizukat nézzük, akkor csorog a nyálunk (ugyanazért a pozícióért amiben most vagyok USA-ban $5k-t fizetnek havonta), de azért a legtöbb helyen ez hozzá van igazítva az ottani árakhoz is, és sok embernek nem fekszik a külföldi élet.
Milyen diplomák ezek?zola8787 írta:nővérem 2 diplomával, 3 nyelvvizsgával keres havi 120at...
ez jól hangzikBob_Marley írta:..
Írek szerintem konzervatívabbak mint az angolok, s utálják a lengyeleketsjd írta:
Amúgy kicsit bővebben mit tudsz mondani az írekről? Milyen ott az élet, milyen a hangulat, emberek stb.?
Írbe is vannak rokonaink, faterom bátyja pl, aki 3 évet dolgozott kint, mint portás, nyugdíjasként kap kint átszámítva havi 300 ruppót.sjd írta:Azt tudom, de ilyen alapon akkor inkább maradok itthonBob_Marley írta:Íreknél se sokat süt a nap.![]()
Tőlünk északra napsütés, tőlünk délre GDP-növekedés nincs, ez így sehogy nem kóser![]()
Amúgy kicsit bővebben mit tudsz mondani az írekről? Milyen ott az élet, milyen a hangulat, emberek stb.?
Azt tudom, de ilyen alapon akkor inkább maradok itthonBob_Marley írta:Íreknél se sokat süt a nap.
Tavalyelőtt ment ki unokatesóm keresztanyámmal Svédországba. Jégkorongozik a srác, szerencsét próbált és nem gyengén bejött neki. Kertes házban élnek ott, nem is akár milyenben, persze nem az övéké. Ott úgy van, hogy az emberek annyira szeretik ott a hokit (mármint jégkorongotSkeraj írta:Sziasztok!
Remélem nem baj ha én is hozzászólok a témában! Én most márciusban megyek majd ki Svédországba. Volt szerencsém nyáron kint lenni 1 hónapot és hát elképesztő! Annyira más annyira élhetőbb! Úgy van h egy svéd "ház-gondnok" céghez megyek dolgozni. Angol társalgási szint kell de itt is úgy van h a cég fizeti a nyelvtanulást! Szóval ha angolt tudsz akkor már könnyebb a helyzeted!
Ebből a hétből talán Írországba nem mennék. Egyébként Svájc lett volna az első opció, de egy skandináv jóléti rendszert is simán bevállalnék.sjd írta: Én egyelőre az ír-német-svájci-norvég-svéd-finn-spanyol hetesben gondolkodom (már persze ha a spanyoloknak sikerül 25% alá szorítani a munkanélküliséget), ezek tűnnek úgy legalább egy minimálisan is izgalmas országnak.
Dániában és Hollandiában konkrétan mindenki, de tényleg mindenki beszél angolul. Ott az nem probléma, hogy nem beszéled a helyi nyelvet. Ráadásul pl. a dánoknál az állam fizet 3 év dán nyelvoktatást, szóval nagyon nincs értelme előre rágyúrni erre a kettőre.Primitive írta: Legszívesebben Belgiumba mennék ki melózni, de úgy hallottam Dánia és Hollandia is eléggé élhető ország.![]()
ez országon belül is nagyon változó. németeknél a nyugati rész nagyságrendekkel drágább,mint a keleti és a fizetések is ezzel arányosakPrimitive írta:Valószínűleg a német lesz az. Azért azzal jó pár helyen meg tudok élni. Egyébként valaki nem tud egy olyan oldalt, hogy az egészségügyi szférában melyik országban mennyi az átlag kereset?daffy írta: én a külföldre kiutazás előtt 2 nyelv közül választanék:
1. angol,mert azt mindenki beszélni
2. német,mert az célország lehet.
ha angolul beszélsz,már valószínű felvesznek. a munkáltatók szokták fizetni a kinti nyelvoktatásod és így a helyi nyelvet is megtanulhatod. ez persze csak akkor érvényes,ha nincs konkrét célországod. azt viszont érdemes megjegyezni,hogy a nyelvvizsga nem jelenti azt,hogy beszéled a nyelvet
Valószínűleg a német lesz az. Azért azzal jó pár helyen meg tudok élni. Egyébként valaki nem tud egy olyan oldalt, hogy az egészségügyi szférában melyik országban mennyi az átlag kereset?daffy írta: én a külföldre kiutazás előtt 2 nyelv közül választanék:
1. angol,mert azt mindenki beszélni
2. német,mert az célország lehet.
ha angolul beszélsz,már valószínű felvesznek. a munkáltatók szokták fizetni a kinti nyelvoktatásod és így a helyi nyelvet is megtanulhatod. ez persze csak akkor érvényes,ha nincs konkrét célországod. azt viszont érdemes megjegyezni,hogy a nyelvvizsga nem jelenti azt,hogy beszéled a nyelvet
én a külföldre kiutazás előtt 2 nyelv közül választanék:Primitive írta:Köszi skacok. Mindenképpen külföldön gondolkodom. Idén már aktuális, fejezem az egyetemet. Szóval lassan neki kell fogni legalább egy alapszintűnek.
Legszívesebben Belgiumba mennék ki melózni, de úgy hallottam Dánia és Hollandia is eléggé élhető ország.![]()
Mondjuk vakok közt a félszemű is király!![]()
Egy németországi holland ismerősöm szerint (aki Németországban született és él, viszont nem német, hanem holland), nem olyan piskóta a holland nyelv, mint amennyire mondják. Persze, én is simán az angol+német tudásommal megértem, ami le van írva, de hallgatva érteni, beszélni, leírni állítólag nem könnyű. Viszont gondolom egy angolul és németül értő embernek még mindig könnyebb, mint a francia vagy a dán.Primitive írta:Holland akkor ezek szerint vállalható?![]()
Most olvastam picit utána, és Belgiumban kb. mindneki 3 nyelet beszél. Francia, holland és a németet is használják. Valamelyik nyelvet jó lenne megtanulni. A barátnőm beszéli a franciát, de az valami hihetetlen értelmetlen volt nekem első hallásra.sjd írta:Hollandot volt szerencsém kb. két hétig tanulni, a nyelvtan és az egész rendszer a német és az angol után röhejesen egyszerű, viszont beszélni és hallgatni a nyelvet borzalmas.Primitive írta:Valaki otthon van esetleg a dán, belga, holland nyelvekben? Mennyire összetett, nehezen tanulható?![]()
Amúgy meg olyan, h belga nyelv nem létezik
Hollandot volt szerencsém kb. két hétig tanulni, a nyelvtan és az egész rendszer a német és az angol után röhejesen egyszerű, viszont beszélni és hallgatni a nyelvet borzalmas.Primitive írta:Valaki otthon van esetleg a dán, belga, holland nyelvekben? Mennyire összetett, nehezen tanulható?![]()