Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2013.01.08. 20:07:24

miihii írta: Egy kicsit fura, h a Lionel és a Messi külön hasáb, a Cristiano Ronaldo meg ugyanabba sorolandó :)
Nekem meg az fura hogy Xavi és Neymarnak csak nem tudták a teljes nevüket. :lol:
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.08. 19:58:43

miihii írta:[Egy kicsit fura, h a Lionel és a Messi külön hasáb, a Cristiano Ronaldo meg ugyanabba sorolandó :)
Gondolom azért, mert mind a kettő keresztnév. Van még utána a dos Santos Aveiro.
Messi-nél az Andrés lehetne a Lionel-el egy rublikában.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
miihii
KHAL

2013.01.08. 19:53:03

Kép

Íme a teljes lista a végeredményről, mind a 100%-nyi szavazat :D

Egy kicsit fura, h a Lionel és a Messi külön hasáb, a Cristiano Ronaldo meg ugyanabba sorolandó :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.01.08. 18:26:57

Valóban elég érdekesre sikerült ez a 11. Ekkora a spanyol bajnokság fölénye...hát közel sem tükrözi a valóságot szerintem. Jó pár név megkérdőjelezhető, Piqué,Alves,Marcelo,Xabi Alonso. Ettől eltekintve szerintem okés.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
albicelesteX
A Vadász

2013.01.08. 17:14:21

Én ezt a legjobb 11-et nem értettem....

Alves,Marcelo,Alonso...Közük nem volt oda szerintem... :?
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.08. 17:11:10

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Kash
Entrenador del Barça

2013.01.08. 16:53:25

Gratulálok Messinek az aranylabdához bár megköszönni úgy sem fogja de nem nagyon izgat. :D
Az év kezdő 11-éhez nem nagyon tudok hozzáfűzni semmit. Alonso az egyetlen aki semmilyen értelemben nem fér oda...Alvestől jobb jobbszélső nem láttam, ha van akkor még nem halottam róla. Marcelo az igen, még Pique-vel is egyetértek. Egyedül Alonso szúrja a szemem.
Üdv: Kash 8)
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2013.01.08. 15:55:25

Bestbarca írta:...

Az év 11-re reagálva. Első hármas szerintem is vitathatatlan. Ami igazából kirívó ebben a "kezdőben" az a védelem. :shock: TE JÓ ÉG.

Ramos: Szódával ezt értékelem. Őt bennhagynám
Alves: Wá! :arrow: Lahm. Szerintem nem bizonytalan ez. Ő klasszis. Németek jól játszottak az EB-n az Olaszokig. Húzóember volt. A Bayernben szintén. BL döntő az is valami.
Piqué: Ugyanazt lehet elmondani mint Alvesről arnyéka volt önnmagának. Ő kicsit mintha jobban belendült volna a naptári év második, a szezon első felére. :arrow: Az én választásom Mats Hummels. Német bajnok. Csapata egyik legjobbja. Ilyen fiatalon húzóembere a válogatottnak is. Érzésem szerint a Squadra Azzuri elleni kiesésben ő sem volt ludas.
Marcelo: őt nem magyaráznám túl. Nevetséges! :arrow: Csak simán Jordi

És akkor bla bla bla dehátachelseabajnokokligát nyert. Szerintem a kékek szurkolóin kívül senki nem gondolja komolyan hogy Cech-en kívül bárkit ki lehetne emelni onnan ésszerű kereteken belül. Őt beraknám iker helyett.

összegezve: Cech-Lahm, Ramos, Hummels, Jordi, Pirlo/ Alonso, Xavi, Ini, Ronci, Radamel, Messi
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Bestbarca
Entrenador del Barça

2013.01.08. 15:19:09

Az,hogy ki érdemelte meg az aranylabdát,nem volt kérdés idén sem...Ez egy egyéni elismerés,az adott év legjobbjának jár...Nem annak aki a legtöbbet nyert...Sokak azt mondják,hogy a régi rendszer jobb volt,amikor a France Football ítélte oda,sztem nem...Nem tudom mi reálisabb annál,hogy a szavazatok 1/3a a válogatott csapatkapitányoktól jön,1/3ad a válogatott edzőktől,1/3 a a szakújságíróktól...Mindez névvel,szal nem az van hogy ez lett kész,anoním...Hanem mindenki névvel válalja mit szavazott...Persze egyet értek hogy az olyan országok amelyeknek nem sok közük van a focihoz miért szavaznak,meg mit értenek hozzá,dehát fifa tagok,innentől nem lehet kizárni őket...Nomeg csak edzőkről,válogatott csapatkapitányokról beszélünk,és lehet az teszem azt Trinidad adott embere,akkor is gyanúsan több köze van a labdarúgáshoz,mint a rendszert bíráló emberek zömének,mégis csak edző,labdarúgó...Amúgy meg mindez lényegtelen,mert lehet ezen kötöszködni hogy kire szavazott,meg a régi rendszer jobb volt...De akárhogy nézzük a szavazatokat,ha csak az újságírók,ha csak a nagy futball nemzetek szavazatait nézzük,így vagy úgy,Messi kapta volna,szal nem tudom mi itt a kérdés...Az meg hogy bunda,hát aki ezt gondolja,azt megkérdezném,hogy hogyan lehetséges csalni,ha mindenki névvel válalja kire szavazott,és azt közzéteszik...

Az év legjobb 11e,viszont már kérdőjeles,ez tény...

CASILLAS - Nálam az utóbbi 10 évben mindíg odafért volna,de idén nem raktam volna be az őszi teljesítménye miatt...Cech kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott idén...

DANI ALVES - Hát ez nálam közröhej...Igaz nehéz mondani egy jó jobb szélsőt 2012ből,de Alves nagyon messze van régi önmagától,a beadásai viccek,és hát nem véletlen hogy alig bírt visszakerülni a keretünkbe,kellett hozzá Adriano újabb sérülése is...Lahm azt hiszem érdemesebb ide,bár nem nyert semmit,de ez nem rajta múlt...

RAMOS - szódával elmegy...

PIQUE - hogy mire fel ezt sem értem...Nem volt az igazi,sérülésekből tért vissza nehezen tudott újra formába lendülni...Nem kétséges,hogy ha ő hozza mit tud,amit mostanság tesz is újra,akkor simán ott a helye,de idén nem szabadott volna bekerülnie...Nálam Thiago Silva kerülne ide...Tudom nem nyert semmit,de amit teljesített játékban...Megérdemelte volan sztem...

MARCELO - Elismerem húzó embere volt a Realnak,és nagyon jól játszott,nem mondom hogy botrányos hogy itt van,de a sérülése miatt már rég nem játszott,így ha az egész évet nézzük,Alba jobban ide illene...

XABI ALONSO - szintén xes...Na az ő helyére én beraknám Pirlot...

XAVI - Hát nem a régi,ez is tény,bár mostanság jobb formát mutat...Nem hiba hogy bekerölt,de nem annyira egyértelmű mint korábban...

INIESTA - ez nem kérdés...Elképesztő...Amiket csinál játékban,néha még Messi is megirigyelheti...

A következő 3ba meg aki beleköt,azt meg nem értem...
MESSI,FALCAO,CRISTIANO RONALDO

MESSI - áhhh 92 gól...Meg ahogy,meg amiket csinált...Mérföldekkel a világ előtt,megkockáztatom,hogy bárki ott lenne a helyén a múlt nagyjai közül,nem tudná ezt a teljesítményt megismételni...Minden kor más,a labdarúgás sokat változott,a jelen kor labdarúgásában ő az isten...

CR - egy baja van,hogy van Messi...Ő a 2. legjobb,ezt is el kell ismerni...ÉS okés Ini vagy Xavi lehet mondani hogy előtte van,és tény,hogy zsenialitásban legalább egy szintek,de azért a labdarúgást gólra játszák,innentől a gólvágók sztem jogosan kapnak egy fokkal nagyobb figyelmet...Ugyan akkora zseni Xavi vagy Ini,lehet nagyobbak is mint ő,de a gólok felértékelik CRt...Azért ha belegondolunk,mindíg mondják,hogy "csak" be kell lőni,azt láthatjuk sokszor,hogy nem olyan egyszerű az,lásd pl. Barca-Chelsea...No ezért jogos sztem,hogy aki sok gólt lő,azért felértékelődik...

FALCAO - meg te jó ég miket művelt...Ő a legjobb jelenkori klasszikus 9es...Nem kérdés,hogy itt a helye...Az az elegancia,könnyedség pimaszság...Ő a center poszt Messije...(Messit ne tekintsük centernek,ő sokkal több annál)
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2013.01.08. 14:23:48

Sanama írta: Fifa 11-ből szerintem 3 embert lehetne kicserélni: Alonso-Alves-Marcelo +1 pedig Pique, akkor összesen 4. a többivel azért én egyetértek.

De azt se értem, aki Cesc-et berakja az év csapatába... Na mind1. :)
Ha meg Falcaot szidják, akkor RvP-re is simán lehet mondani, hogy nagy blamát tolt az eb-n, de ez a rész kevésbé érdekel már engem személy szerint
Szerintem Casillas is bőven megkérdőjelezhető. Az EB-n jó volt, de a Reallal szerintem élete egyik legrosszabb éve volt a 2012-es. A legnagyobb baj azzal 3 v. 4-el akiket te is írtál meg az, hogy nem véleményes, hogy a posztjukon volt nála jobb, hanem egyértelmű, kb. 10-ből 8-an nem tették volna be őket, maradék 2 is csak azért, mert nem követi igazán a labdarúgást, csak az EB-t látta, és ott jól voltak, illetve Marcelonál ez sem lehet az indok, ő rejtély számomra.
Dr.Dre
Capitá del Barça

2013.01.08. 13:51:51

Sanama írta: De azt se értem, aki Cesc-et berakja az év csapatába... Na mind1. :)
Ha meg Falcaot szidják, akkor RvP-re is simán lehet mondani, hogy nagy blamát tolt az eb-n, de ez a rész kevésbé érdekel már engem személy szerint
Hát mondjuk Fábregásról sokat gondolkodtam, de hát jó emlékeim vannak róla. Jó meccsei voltak. Xavit rösstelltem berakni a TOP11 be. Más KK pedig így nem nagyon jut eszembe,aki ideférne.
Amúgy meg ,hogy RvP nagyot blamázott,az igaz.De hát sok mindenkinek nem a blamája marad emlékezetes, hanem a góljai,amit a MU -ban lőtt.(és persze még az Arsenalban).És szerintem az utóbbi fontosabb egy kicsit.
Meg pl ha Messit nézzük, 09-10-11 ben az argentín válogatottal nem épp úgy játszott,ahogy kellett volna. És mégis Ő kapta az aranylabdát.Persze kétségkívül megérdemelten. Szerintem a szavazók nem nagyon veszik figyelembe(most pl én sem),hogy hogyan játszanak a válogatottban. Pedig szerintem kéne, Iniesta megédremelte volna 2010-ben az aranylabdát.
De ez csak az én véleményem persze, mi lenne ha mindenkinek egyezne a véleménye :shock: :D
LG írta:http://www.hatharom.hu/article/3b7f55-k ... di-csapata
Ez is a te csapatodhoz áll közelebb, mint a Fifáé.
Elolvastam énis ezt a hatháromos cikket, és tényleg eléggé egyezik.
De szerintem ez a cikk nem épp a megfelelő hangnemben van leírva,vagy én nemtudom. Kicsit finomabban is lehetett volna azért. De hát ők tudják :D .
Kép

Titi - The Legend!
Lego
Jugador del Barça

2013.01.08. 13:32:50

Fúúú akkor én is összeraknék egy best 11-et:

Kapus: San Iker
Védelem: Ramos, Chiellini, Alba (vagy Bale)
Középpálya: Yaya, Pirlo, Iniesta
Támadók: Messi, Falcao, CR

Jobbszélső védőt én egyszerűen nem tudok mondani (olyat nem aki idén kiemelkedett volna) [talán Lahm]

Edző: Bosque

Laszti: Ini
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.08. 12:52:33

LG írta:
Dr.Dre írta:....
http://www.hatharom.hu/article/3b7f55-k ... di-csapata
Ez is a te csapatodhoz áll közelebb, mint a Fifáé. Én teljesen egyikkel sem értek egyet, de ez a csapat, vagy a te csapatod úgy gondolom még mindig sokkal reálisabb, mint Fifa ámokfutása. Eleve, hogy képzelik, hogy csak a spanyol bajnokságból válogatnak be játékosokat? Erős a PD, na de nem ennyire. Azt ajánlom azoknak, akik ezt az álom 11-et összehozták, hogy soha többet ne foglalkozzanak semmivel, aminek egy kis köze is van labdarúgáshoz.
Fifa 11-ből szerintem 3 embert lehetne kicserélni: Alonso-Alves-Marcelo +1 pedig Pique, akkor összesen 4. a többivel azért én egyetértek.

De azt se értem, aki Cesc-et berakja az év csapatába... Na mind1. :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2013.01.08. 12:45:30

Dr.Dre írta:....
http://www.hatharom.hu/article/3b7f55-k ... di-csapata
Ez is a te csapatodhoz áll közelebb, mint a Fifáé. Én teljesen egyikkel sem értek egyet, de ez a csapat, vagy a te csapatod úgy gondolom még mindig sokkal reálisabb, mint Fifa ámokfutása. Eleve, hogy képzelik, hogy csak a spanyol bajnokságból válogatnak be játékosokat? Erős a PD, na de nem ennyire. Azt ajánlom azoknak, akik ezt az álom 11-et összehozták, hogy soha többet ne foglalkozzanak semmivel, aminek egy kis köze is van labdarúgáshoz.

Az Aranylabda viszont egyértelműen a legjobb helyre került, szerintem ennyire egyértelmű rég volt már. Mondjátok többen, hogy Iniesta is megérdemelte volna. Szerintem nem, mert Messi jobb volt nála. A spanyol is zseniális volt ebben az évben, a korábbi években jóval kevesebbért is kaptak Aranylabdát, de akkor nem volt egy történelmi évet záró Messi.
De CR és Falcao is többet tettek le az asztalra, mint egy-két korábbi Aranylabdás, ez az év különleges volt az egyéni teljesítményeket nézve.
messideco írta:
Problem? 8)
És most tényleg nem kötekedésből, de igazából Figo, és Cannavaro sem azért kapott az adott évben Aranylabdát, amit a Reallal mutatott. Előbbiben a Barcával, utóbbi a Juveval, illetve a válogatottjukkal mind2en remekül szerepeltek. De a realos teljesítménye egyiknek sem olyan volt, amilyenért Aranylabda járt volna, de főleg utóbbinak nem. :lol:
messideco
Presidente del Barça

2013.01.08. 12:42:24

Kép

Problem? 8)
Kép
"And my heart will leave you never."
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.08. 11:10:38

EZ ÉRDEKES! odaát,egy Barca fan írta be,gondoltam megosztom itt.
Messi állandóan megkapja, hogy nevesincs országok nevesincs játékosai,szöv. kapitányai szavaznak rá, mert ugye a média hype.

Akkor némi száraz tény:

Akik C. Ronaldonak ítélték volna az aranylabdát.

csapatkapitányok: (170ből 26 tette az első helyre, Messit 98-an)

Albania, American Samoa, Australia, Barbados, Belize, Cape Verde Islands, Congo, Dominican Republic, Eritrea, Ethiopia, Guatemala, Guinea, Hungary, Iceland, Kyrgyzstan, Macau, Mozambique, New Caledonia, Portugal, Scotland, Serbia, Singapore, Slovakia, Thailand, Turkmenistan, Zimbabwe

szövetségi kapitányok: (170ből 24 szavazott rá. Messire 109)

Antigua and Barbuda, Bosnia-Herzegovina, Brazil, Cape Verde Islands, Croatia, Cyprus, Dominican Republic, Egypt, Ethiopia, Georgia, Greece, Guatemala, Japan, Kyrgyzstan, Macau, Madagascar, Mongolia, Mozambique, Portugal, Samoa, Slovenia, Turkey, Turks and Caicos Islands, Uganda

média: (36 an voksoltak rá, Messire 92en, a 170ből)

Angola, Bahrain, Botswana, Burkina Faso, Cameroon, Canada, Congo, Croatia, Czech Republic, Denmark, Egypt, England, Faroe Islands, France, Gambia, Georgia, Ghana, Honduras, Japan, Lithuania, Mauritania, Morocco, New Zealand, Nicaragua, Oman, Palestine, Portugal, Republic of Ireland, Senegal, Slovakia, Slovenia, Somalia, Tahiti, Tajikistan, Tanzania, Zimbabwe

a 41 és 23 % úgy alakult ki, hogy a második és harmadik helyért is jártak pontok. Ha szigorúan csak azt vesszük figyelembe, hogy az első helyre hányan tették őket akkor Messi az 510 szavazat 56,8%- át kapta, C. Ronaldo 16,8 %

Akkor most nézzük meg, hogy ebből a 16.8 %-ból is, hány szavazat jött az itt sokak által semmibe nézett országokból és hány azokból akik a világ elitjébe tartoznak.
Dr.Dre
Capitá del Barça

2013.01.08. 01:04:33

Kardi írta:http://www.youtube.com/watch?v=Gm0QOZFn3a8
2:54-nél a mi Orbán Viktorunk is állva tapsolja Messit...feldobta az estémet ez a videó! :D
Nekem CR arckifejezései kifejezetten tetszenek... :twisted: Az az erőltetett vigyor :lol:
Kép

Titi - The Legend!
Balinho
Entrenador del Barça

2013.01.08. 01:03:36

Én vagyok az egyetlen, aki azon kattog, hogy hogyan lehetett DANI ALVEST a 2012-es év álomcsapatába beválasztani???

Egyébként ez a százalékosdi azért sem jó, mert ha úgy érzem, hogy Messi volt a legjobb és egy paraszthajszállal marad csak le mögötte Cé, vagy épp Iniesta, attól még ez a százalékokban nem fog kifejeződni. A 40-25-10-es arány vörös posztó mindenkinek, de ez nyilván nem jelenti azt, hogy Ininél 4x jobb szezonja volt Messinek.

Ha naptári évet nézünk - ami egyébként úgy fhasság ahogy van - akkor az ellenjelöltek bármelyikének aranylabdáját rossz szájízzel fogadnám. A komoly riválisok közül Casillasról épp most veszik le a keresztvizet Madridban, és az őszét joggal illetik komoly kritikával, CR önmagához (pláne Leohoz) képest megintcsak gyenge őszt fut, Iniesta kövezzetek meg, de már az EB-n sem volt annyira meghatározó, mint a korábbi világversenyeken, alapvetően a spanyol válogatott is inkább csak bedarálta, és úgy érzem, hogy Xavi és Ini képességeit sérteném, ha azt mondanám hogy azokhoz méltóan játszottak az EB-n. Pirlo a kiüresedett Serie A megnyerése ide, a csúfos zárópofon ellenére sikeres EB oda nem érzem realitásnak.

A sokak által előcitált érv, hogy a legtöbb gólra az aranycipőt osszák ki és ne az aranylabdát addig megállja a helyét, amíg 30-40 gólról beszélünk. De itt több mint 90 gólról van szó egy naptári évben. Ebben az évben a BL-győztesből és az EB-győztesből sem nyújtott senki igazán kiemelkedőt, a top bajnokságok közül a Madridból lehetett volna realitás valakit előhúzni, de ilyen ősz mellett Özil, Cé vagy Iker is kérdőjeles.

Alapjában véve azt gondolom, hogy a 2010-es év -egyébként nyilvánvaló - skandalluma után megszokásból, sikkből kérdőjelezik meg Leo tavalyi és idei aranylasztiját, pedig ha félreteszi az ember a szubjektivitását, legalább annyit el kell ismerjen, hogy nem érdemtelen...
Kardi
Capitá del Barça

2013.01.08. 00:57:47

http://www.youtube.com/watch?v=Gm0QOZFn3a8
2:54-nél a mi Orbán Viktorunk is állva tapsolja Messit...feldobta az estémet ez a videó! :D
Kép
.:El Barça es Mes Que un Club!:.
Dr.Dre
Capitá del Barça

2013.01.08. 00:45:15

Szerintem ez a TOP11 amit a FIFA állított össze elég unreális azért...Kezdjük azzal ,hogy az én top 11-em így nézne ki:

-------------------Casillas-------------------

-Lahm-----Ramos----Kompany-------Alba-

-------------------Pirlo------------------------

---------------Cesc---Iniesta----------------

------Messi-----v.Persie-----CR7-----------

Casillas - számomra vitathatatlan, egyszerűen szerintem Ő a legjobb hálóőr jelenleg.
Lahm - Nem is értem hogy hogyan tudták berakni Alvest. Idén bőven nem úgy játszott ahogy kellene, bármennyire is szeretem,de igaz.
Lahm pedig,számomra a legjobb szélsővédő. Persze Alves is jó, vagyis jó volt a maga idejében... (Sevillás korszak, Barcában az első 3 év)
Ramos - Néztem pár Real meccset,és hát hiába nem nagyon bírom, nagyon jó. Piqué ebben a szezonban fel sem ér hozzá,nem épp a legjobb formáját mutatja eddig Piqué...Persze volt sérülése,de akkor is...De ettől eltekintve Piqué az egyik kedvencem még mindig.
Kompany - Számomra Ő a best defender. És nem azért raktam be, mert én nagyon szimpatizálom őt, hanem azért,mert tényleg itt a helye. A City egyik alapembere, kapitánya. Sok City meccset nézek, és hát kijelenthetem, hogy Kompany igen jó spíler.
Alba - Nagyon sokat vaciláltam Adriano és Alba között. Mind a ketten asszem 7-7 gólt rúgtak,ha jól emlékszem.Emellett gyorsak,és védekezésben is megállják a helyüket. Végül Alba-t választottam. Nem azt mondom,hogy Alba a legjobb balszélsővédő,de ebbe a szezonban eddig szerintem ő hozza azt a minőségi szintet,amit el lehet várni egy balszélsővédőtől.Jól beilleszkedett a Barcába, igazi Barca játékos.
Pirlo - Nos. Nem is értem, Xabi mit keres a Top 11-ben? Pirlo oda-vissza veri. Elképesztő ember, jót tett neki ez a váltás,hogy a Juvéba igazolt. Az egyik legjobb a posztján, ez a szezonja idáig elég jól sikerült.
Cesc - Nem kell csodálkozni hogy Xavit kihagytam,de tényleg nem nagyon villogott Xavi eddig ebben a szezonban. Szeretem őt meg minden, de már kicsit kezd öregedni, általában meccsen ha nála volt a labda lassította a játékot... Nem is az a baj hogy öregszik,attól persze lehet jó játékos, de nem hozta azt a szintet amire képes lenne, mint pl tavaly-tavalyelőtt. Persze ettől függetlenül az egyik kedvencem,de általában én reálisan szoktam nézni a dolgokat.
Ezzel ellentétben pedig Fábregas amikor játszott, rugalmas volt a játékunk,osztogatott,adogatott,helyzeteket alakított. Úgy gondolom hogy méltó utód lesz majd.
Iniesta - Szerintem Ő nem is kérdéses,bérelt helye van.Az egyik legjobb.
Messi - Róla sem kell asszem semmit sem mondanom.Hi-he-tet-len a srác.
van Persie - Szerintem RvP megérdemli hogy benne legyen. Bár sokat gondolkodtam rajta,Falcao és Ibrahimovic közt, de szerintem ő érdemli meg. Bombaformában van idén,az MU egyik alapembere.RvP nélkül nem is tudom hogy mire menne a MU... Na de nem akarok okoskodni.
CR7 - Neki is bérelt helye van. Bármennyire nem szeretem, tud a srác. Lássuk be , Messi és CR7 uralja a mai futballvilágot.

Ez egy saját vélemény. Attól hogy nem raktam be Piquét, Xavit vagy akár Alvest ,úgyanúgy Barca Fan vagyok. Mivel NEM vagyok divatdrukker, igazságosan nézem a dolgokat.
Kösz ha elolvastátok, aki véleményt akar nyílvánítani ezzel az írással kapcsolatban nyugodtan írjon :mrgreen: :D
Kép

Titi - The Legend!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.07. 23:38:20

daffy írta:
csababarca írta: Persze hogy szubjektív. Mint az Oscar-díj. Legjobb film, de ott sincsenek kategóriák, ott meg egy vígjáték nem fog nyerni soha.
El kell fogadni a végeredményt és kész,változtatni nem lehet rajta.
Ugyan így örültem volna Iniesta sikerének is, ő is megérdemelte volna.
BL-ben díjazzák ezeket a posztokat külön,ott ugyanúgy megy a fújolás mindig,hogy miért ő,a másik jobb volt...
engem nem a viták érdekelnek. azért írtam,mert kimondva,kimondatlanul,ezt a díjat csak támadó kaphatja. ezért,legalább egy legjobb védekező játékos elismerést hoznék létre,mint az nba-ben,hogy legyen esélye a védőknek és a kapusoknak is nyerni valamit. nagyon nem szeretem a legjobb játékos kifejezést használni,mert nem mondjuk,hogy miben a legjobb. támadásban az. védekezésben,védésben nem. aki meg abban a legjobb,az nincs díjazva. én ezt szeretném
Ezzel nagyon egyet értek, én ezért sem "pörgök" ezen az Aranylabda dolgon, mert már alapból egy csapatsportban egyénid díjakat elég nehéz kiosztani, s ahogy írod is ezt a díjat támadó kaphatja "csak" meg.
Pedig pl viccet félre téve, Busquets pl tavalyi teljesítmény alapján bizony a dobogóhoz közel kopogtatott volna, de akár dobogóra is illett volna odarakni.Mert pl szerintem Ronaldonál jobb teljesítményt6 nyújtott, ahogy szerintem Iniesta meg Messinél, de ezek szubjektív dolgok, ha statokat vesszük akkor lehetne azt mondani hogy akkor számítson a gól, ha már arra játsszák, de akkor meg ott van az Aranycipő, szóval általános díjazás nem lehet.S igen egy kapus vagy védő nem tudom mit kéne alkosson hogy megkapja.....
Messinek grat, amilyen videójáték statokat hozott össze idén, azzal nem lehet ringbe szállni, megérdemelte a 4iket, ahogy Ini is megérdemelte volna.
Ezzel zsinór 4, nem utópisztikus, hogy akár még 10et is össze hozhat. :shock: Persze nem zsinórban, bár nála még az sem elképzelhetetlen. :D
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.07. 21:29:23

daffy írta:engem nem a viták érdekelnek. azért írtam,mert kimondva,kimondatlanul,ezt a díjat csak támadó kaphatja. ezért,legalább egy legjobb védekező játékos elismerést hoznék létre,mint az nba-ben,hogy legyen esélye a védőknek és a kapusoknak is nyerni valamit. nagyon nem szeretem a legjobb játékos kifejezést használni,mert nem mondjuk,hogy miben a legjobb. támadásban az. védekezésben,védésben nem. aki meg abban a legjobb,az nincs díjazva. én ezt szeretném
Igen, ezt adom. Szerintem is jobb lenne egy ilyen rendszer,lehet majd egyszer bevezetik.
De most ez van,ezt kell szeretni,elfogadni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
daffy
Madridista

2013.01.07. 21:22:23

csababarca írta: Persze hogy szubjektív. Mint az Oscar-díj. Legjobb film, de ott sincsenek kategóriák, ott meg egy vígjáték nem fog nyerni soha.
BL-ben díjazzák ezeket a posztokat külön,ott ugyanúgy megy a fújolás mindig,hogy miért ő,a másik jobb volt...
engem nem a viták érdekelnek. azért írtam,mert kimondva,kimondatlanul,ezt a díjat csak támadó kaphatja. ezért,legalább egy legjobb védekező játékos elismerést hoznék létre,mint az nba-ben,hogy legyen esélye a védőknek és a kapusoknak is nyerni valamit. nagyon nem szeretem a legjobb játékos kifejezést használni,mert nem mondjuk,hogy miben a legjobb. támadásban az. védekezésben,védésben nem. aki meg abban a legjobb,az nincs díjazva. én ezt szeretném
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.07. 21:14:42

daffy írta:számít itt minden,mivel nincsenek megállapítva szempontok,így mindenki szubjektíven azt vesz figyelembe,amit akar. messi a legjobb. igen,de miben? kapusnak esélye nincs. én megbontanám a díjat vagy valami díjat és külön adnék kapus,védő,kp-s és támadó elismerést. úgy is sok múlna az egyéni szimpátián,de legalább a nem támadó játékosoknak is megérné öltönyt húzni
Persze hogy szubjektív. Mint az Oscar-díj. Legjobb film, de ott sincsenek kategóriák, ott meg egy vígjáték nem fog nyerni soha.

olyan döntés úgy se lesz soha,amivel mindenki egyet ért.
Én csak azt utálom ebben az egészben,hogy megint megy a ködösítés sok helyen,hogy Messi semmit nem csinált,bezzeg Ronaldo...erre semmi szükség. egyéni megítélés.
De azért amikor ennyi ember szavaz,és kijön egy ilyen végeredmény az jelent valamit.
Mennyivel volt jobb, amikor csak újságírók szavaztak? szerintem semmivel. Csak amíg az volt,akkor Messi csak egyet kapott,ezért mindenki azt sírja vissza. Ha most is így lenne,akkor maximum 1el kevesebbje lenne Messinek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
detabarca
Capitá del Barça

2013.01.07. 21:13:34

Eritrea pedig olyannyira a világ egyik legszegényebb országa, hogy valószínűleg se tv-re, se újságra nem telik, mert Messi még a 3ba se került be...
Mondjuk az már jobban zavar, hogy a franciáknál se....és még van 1-2 ilyen tébolyult :x
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detabarca 2013.01.07. 21:15:53-kor.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Válasz küldése