Ez a Barca nem sokban különbözik a Pep-félétől.
Amit észrevettem az az, hogy sokkal türelmesebbek, nem kezdenek görcsölni, ha vezet az ellenfél.
A támadásokat ugyan nem eröltetik annyira, mint Pepnék, ez a türelemből is fakad szerintem. Keresik a rést, nem szórják el úgy a labdákat. Ha kell, akár hússzor is körbepasszolják a tizit, mielőtt lőnének. Én úgy érzem, hogy a tegnapi Barcába (noha szép játékkal) nyertek, hiányoztak a távoli lövések.
Egy ilyen betömörülő védelem ellen az átlövések nagyon jól jönnek.
A másik, ami feltünő volt, az a kontrák hiánya. Megszerezték a lasztit, beindultak, rágyorsítottak a védelemre, és aztán 20 méterre a kaputól megálltak. Nem ment senki a támadással, a többiek kicsit kényelmesre vették a figurát, és nem futottak fel a labdás játékossal. Egyedül Pedro volt az, aki végig ott volt elől, és volt olyan lehetőség, ahol kaphatta volna a lasztit, de nem kapta.
Szerintem ezt lehetne még tökéletesíteni. A Malaga azért olyan nagyon sosem nyílt ki, mindig volt hátul 3-4 játékosuk, de az a támadó sornak ilyenkor sokat segített, hogy a középpálya fent maradt.
Ha a kontrajátékot is tökéletesítenénk, akkor szerintem remek meglepetésben lehetne része néhány csapatnak. Pep is néha alkalmazta, emlékszem néhány meccsre, hogy VV előrevágott labdáiból milyen ziccerek alakultak ki.
Tito remek munkát végez, remélem ez így is marad.
A csapat lubickol a meccseken, élvezik a játékot.
És ezt látva mi is élvezzük.