Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az egyik olyan játékos a sok közül, akit nagyon sajnálok, hogy nem láthattam játszani. A videókból süt róla, hogy olyan szeme, esze volt a focihoz ennek a fickónak, hogy öröm nézni.
Ha Neymart viszi az a Barcának csak jó, ebben biztos vagyok. Nem értem továbbra sem mit látnak benne az emberek.sura írta:A sajtóhiénák az első napokban azt nyomatták, hogy Pep a Barcat fogja kifosztani. Ez elcsitult, most a rivális Dortmundról írják ugyanazt, plusz ott a Neymar - gumicsont.
Én meg elsősorban nem is a tiédre reagálva írtam, hanem inkább mess2009-re, aki bedobta ezt a pénzéhes témát és erősen sugallta a post-ja, h így gondolja.sjay írta:Én konkrétan nem jelentettem ki, hogy ez is pénzéhes húzás volt, csupán arra próbáltam reflektálni, hogy azért itt sem kis gázsik mozognak, és az anyagi alap szinte ugyanolyan biztos lábakon nyugszik, mint a Chelsea-nél, ahol sokkal több kockázatot is vállalt volna, mert hiába fejlődik a Bundesliga is, a PL még mindig előrébb tart.miihii írta:...
kis túlzással ott tartunk, hogy azért lett a barca b edzője, hogy később ő kershessen a legtöbbet...persze, túlzok.mess2009 írta:én soha nem ajnároztam Guardiolát de ha nehezen is végül becsültem, elhittem a személyisége és a szakmai kvalitásai hatását a barca sikereiben. de: nem vádoltam pénzéhséggel, nem mondtam azt sem hogy a pénz motiválta!! azt mondtam, hogy új kihívásokra, sikerekre és természetesen pénzre IS vágyott! ez utóbbi tulajdonképpen egyszerű tény: ha valaki a világ legjobb fizetését kapja, talán nem szarkazmus azt feltételezni, hogy nem otthon a szerződést olvasgatva jött rá , hogy ejnye?! itt ennyit fizetnek?! említetted a José-show-t, nem vitás ez komolyan sodorhatta a lelépés felé ezzel sincs semmi bajom. amit emberileg leginkább nehéz cáfolni az amit te is feszegetsz: ha meg volt győződve arról hogy itt már neki nem terem babér!!(ha már csak gátja vagyok a sikernek...?!) ez a gondolat engem is meggyőzött egészen addi amíg a hírt meg nem hallottam a visszatéréséről. leírtam nem ismétlem: briliáns döntés, tökéletesen előkészítve és végrehajtva. akkor hol a bibi? leírtam alább. valahogy elsikkadt egy név,FC: Barcelona.
én soha nem ajnároztam Guardiolát de ha nehezen is végül becsültem, elhittem a személyisége és a szakmai kvalitásai hatását a barca sikereiben. de: nem vádoltam pénzéhséggel, nem mondtam azt sem hogy a pénz motiválta!! azt mondtam, hogy új kihívásokra, sikerekre és természetesen pénzre IS vágyott! ez utóbbi tulajdonképpen egyszerű tény: ha valaki a világ legjobb fizetését kapja, talán nem szarkazmus azt feltételezni, hogy nem otthon a szerződést olvasgatva jött rá , hogy ejnye?! itt ennyit fizetnek?! említetted a José-show-t, nem vitás ez komolyan sodorhatta a lelépés felé ezzel sincs semmi bajom. amit emberileg leginkább nehéz cáfolni az amit te is feszegetsz: ha meg volt győződve arról hogy itt már neki nem terem babér!!(ha már csak gátja vagyok a sikernek...?!) ez a gondolat engem is meggyőzött egészen addi amíg a hírt meg nem hallottam a visszatéréséről. leírtam nem ismétlem: briliáns döntés, tökéletesen előkészítve és végrehajtva. akkor hol a bibi? leírtam alább. valahogy elsikkadt egy név,FC: Barcelona.B. Tamás írta:Ez nem hit kérdése. Játékosként azért hagyta el a klubot, mert a saját elnöke vádolta valótlan dolgokkal, és engedett terjedni többek közt olyan pletykákat, hogy Van Gaal miatt hagyott ki két évet, és nem a sérülése miatt. Az az időszak teljes zűrzavar volt a klub életében, még Xavi, Puyol is gondolkodtak a váltáson, pedig ők is ízig-vérig imádják ezt a klubot. Csak ők fiatalok voltak, még tudtak várni. Pepnek már nem volt mire, és nem volt ideje.mess2009 írta:..
Edzőként pedig a pénzéhségre gondolni eléggé poénos. Mikor a B csapat után az első csapat edzője lett, az első évben ugyanazokkal a kondíciókkal triplázott a csapattal, mint amilyen volt neki a B-nél. Pep egy folyamatosan kételkedő személyiség, minden egyes döntését 20-szor átgondolja, hogy jól tette-e azt, amit tett. Ez már önmagában rendkívül fárasztó, ehhez hozzájött a José-show, és a természet törvényszerűsége: hogy minél többet nyer egy játékos, annál kevésbé hajszolja a következő trófeát. Ráadásul ha tényleg a pénz számít, ami abszurd, akkor a Chelsea-hez ír alá, akár már Di Matteo kirúgása után.
Egy szurkoló számára elhagyni a Barçát nyilvánvalóan érthetetlen dolog, de ebben a klubban egy BL-döntő elveszítése is órási csalódás, pláne, ha az edző egy olyan személy, aki gyerekkora óta imádja a klubot. Ez szenvedés, mert ha látod veszíteni azt, akit imádsz, attól szenvedsz.
Szvsz ezért is kötött három éves szerződést a Bayernnel. Csodálja, tiszteli, de nem szereti, nem fűzi érzelmi kötelék a Münchenhez. Így a vereséget is "könnyebben" fel tudja majd dolgozni, még akkor is, ha a világ elitjében versenyző egyének nem arról híresek, hogy könnyen viselik, hiszen épp azért jutottak el oda, mert makacsul ragaszkodnak a győzelemhez, és képesek mindent megtenni érte.
Én konkrétan nem jelentettem ki, hogy ez is pénzéhes húzás volt, csupán arra próbáltam reflektálni, hogy azért itt sem kis gázsik mozognak, és az anyagi alap szinte ugyanolyan biztos lábakon nyugszik, mint a Chelsea-nél, ahol sokkal több kockázatot is vállalt volna, mert hiába fejlődik a Bundesliga is, a PL még mindig előrébb tart.miihii írta:...
Szerintem ez a pénzes feltételezés, miszerint nem az volt a legfontosabb, addig felelőtlen kijelentés, míg nem tudjuk pontosan a szerződése részleteit. Simán el tudom képzelni, hogy ez a gazdasági struktúrájában tökéletes Bayern legalább annyi pénzt ki tudott csengetni, mint a Chelsea - PSG duó, pláne ha megnézzük azt, hogy Martinezért is zsebből kicsaptak 40 milliót. Szóval igen, szerintem felesleges még azon vacillálni, hogy Pep akarata túlnőtt a pénzen.Sanama írta:Nyilván nem első szempont volt a pénz, de akkor is, egy ilyen szerződésnél ezt megemlíteni azért vicces.
Azt nagyon el tudom képzelni, hogy 3évet lehúz a Bayernben, aztán Fergie után megy a MU-ba, bár kérdéses, hogy Mou megy-e oda vagy sem.
Ez nem hit kérdése. Játékosként azért hagyta el a klubot, mert a saját elnöke vádolta valótlan dolgokkal, és engedett terjedni többek közt olyan pletykákat, hogy Van Gaal miatt hagyott ki két évet, és nem a sérülése miatt. Az az időszak teljes zűrzavar volt a klub életében, még Xavi, Puyol is gondolkodtak a váltáson, pedig ők is ízig-vérig imádják ezt a klubot. Csak ők fiatalok voltak, még tudtak várni. Pepnek már nem volt mire, és nem volt ideje.mess2009 írta:..