Valdes topicból
rhynn írta:
Spanyolok kb 3 és fél milliárd euro adóssággal rendelkeznek, s ez folyamatosan nő. Nem véletlen, hogy mindenki adja el a legjobbjait.
Falcaot kivéve igazi klasszis nem is játszik a Barca-Real pároson kívül, ők meg a tv-s pénzek 80%-át viszik, a BL pénzek nagy részét is, így megoldható, hogy a legjobbak ott játszanak. Ráadásul a külföldiek egészen decemberig nagyon kedvező adózást is választhattak, így töredékét fizették az angol/olasz jövedelemadónak.
Angliában is van adósság, csak ott tőkeerős tulajdonosok is, akik ezt leszarják.
Gazdaásgilag egyedül a német liga stabil.
Amúgy a csapatban Messin kívül szinte csak Busquets nélkülözhetetlen.
Pont az előbb olvastam egy cikket(elkezdtem utánanézni,ha már beszélünk róla),hogy a spanyol liga csapatainak 4,65 milliárd,míg az angoloknak 4,45 milliárd az adóssága.
A tőkeerős tulajdonosok gyönyörűen kiveszik a pénzeiket a csapatból szerintem amint komolyan betartatják a pénzügyi fair play-t (rövid távon sem lesz engedélyezett a veszteségesség,ami ugye egy befektetésnél,hááát,necces).
Amit írtam,hogy jobb a helyzet a spanyoloknál,így utána nézve a dolgoknak,annyiban megváltoztatnám,hogy nem rosszabb a helyzet a spanyoloknál.
Angliában is a legjobbak mostmár 3 csapatban játsszanak(City,Chelsea,MU),a többiben a futottak még kategória van,már a világelithez képest..(Arsenal,pool,stb..)
Viszont mind a Real,mind a Barca sokkal eladhatóbb mint a Uniteden kívül akármelyik..