miihii írta:Én meg azt érzem, h lesz egy erősen véleményes gólunk, legyen az kamu tizi után vagy les v akármi (, ami után megint lehet majd szénné oltani minket). Már a meccs után is ez ugrott be vmiért és azóta sem múlt el, tehát nevezhetjük meggyőződésnek is lassan
Hát nem tudom, ha rögtön meccs után beugrott, az intuíció, lehet benne valami.
Mondjuk ha választani kéne, hogy egy szabálytalan góllal jussunk tovább, vagy hatalmasat küzdve, erkölcsi győztesként essünk ki, akkor utóbbi. Nem bírnám elviselni a madridisták szurkálódását.
miihii írta:Az avád meg nagyon adja, csak ilyen szellemben lesz komoly keresnivalónk. Az egyetlen kérdés, h vajon a gyerekek a szöveg mellett most kivételesen a pályára is levetítik e majd a nagy fogadkozásokat vagy újfent nagyobb lesz a füstünk, mint a lángunk...
Pont az Interes visszavágó miatt rándul előre is már görcsbe a gyomrom kicsit, az egész felvezetése és a látottak után. Gondolom itt is hasonlóra lehet számítani majd, jön a szurkolók tüzelése, a fogadkozások és a többi, amitől én speciel olyan doppingállapotba kerültem anno a ""Remontada"" előtt, h annak a feléből simán kihajtottuk volna a továbbjutást. Sztem rengetegen voltunk még így, és elképzelni nem tudtunk borzasztóbb arcaesést ezután... Egy emberként álltunk a csapat mellett, hittünk és minden idegszálunkkal rajta voltunk a derbin. Csak sajnos a csapat nem nőtt fel a közelébe sem az ígéreteiknek, sem a tudásuknak...
Ez nagyon fájó pont még évek múltán is, mert így kiesni borzasztó, h még a csapat is cserben hagyta önmagát és minket.
Most itt lesz az újabb kör a bizonyításra. De akkor tényleg hektószám kell inni a vért a meccs előtt és játékkal produkálni, nem a szánkkal.
Én nagyon bízom abban, hogy Tito/Roura felidézik majd a játékosokban azt a meccset, akár meg is nézetik velük az egész drámát, benne José rohanásával, mindennel, és aztán hagyják, hadd gondolkozzanak el a srácok azon, min is kéne változtatni.
Aztán a nagy meccs előtt már napokkal nyomatni nekik azt, amiről beszéltünk, gyerünk srácok, nincs tilitoli, kimegyünk, küzdünk, harcolunk, hajtunk, és ha kell, meghalunk.
Puyol szerepe itt nagyon nagy lehet, őszintén szólva el tudom képzelni (sőt), hogy nagyobb a tekintélye az öltözőben, mint Rourának, ha a Kapitány magáévá teszi ezt a filozófiát, gondolkodást, akkor át tudja adni a többieknek is, ami szintén rengeteget számíthat.
Szóval ha minden jól megy, egy olyan csapat futhat ki a Camp Nou gyepére azon az estén (már most látom, hogy örökre bele fog égni az emlékezetembe), amelynek minden tagja csak egyre gondol:
DESTROY THEM ALL.
Ez lenne mindennek az alapja.
És a következő, hogy ha megvan ez a mentalitás, az megmutatkozik-e játékban, megmutatkozik-e gólokban... Mert szerintem az első gólig nagy lesz a szenvedés. De nem szabad feladni, menni kell előre, és ha egyet bekotor Messi vagy Villa, akkor átszakad a gát, kicsit fel lehet lélegezni (NEM lelazulni, NEM tilitolizni), aztán ugyanúgy nyomni tovább, hogy jöjjön még egy gól. Aztán még egy.
Viszont arról sem szabad megfeledkezni, hogy nagy hátrányba kerülünk egy újabb kapott góllal, szóval a szélsőhátvédek egyszerre lehetőleg ne menjenek fel támadni, főleg ne Alves (Alba inkább vissza szokott érni az ellenfél támadásaihoz), Busquets szerepe talán az eddiginél is fontosabb lesz, az esetleges kontrákat ugyanis írmagjukban el kell fojtani, és ki kell küszöbölni a tolódási hibákat, amire példa volt az odavágón Muntari találata.
Támadásban pedig... DESTROY THEM ALL filozófia az alap, direktebb játék kell, ha nem megy a ziccerek kialakítása (van egy olyan érzésem, hogy nem lesz olyan könnyű a busztaktika ellen), akkor lőni bátran távolról, gyorsan járatni a labdát, minden védelmi hibát kihasználni (ilyen brutális nyomás alatt biztos vagyok benne, hogy lesz), ha pedig véletlenül mégis kialakul egy ziccer, azt kíméletlenül be kell vágni. És itt jön a képbe Villa, akit most mindenképpen pályára küldenék, nem érdekel, hogy milyen formában volt, milyen formában lesz, ő mindig képes gólt lőni, a rutinja jól jöhet majd, meg persze azt se felejtsük el, hogy helyzetkihasználását tekintve hatékonyabb a többi támadónknál, legalábbis Alexisnél bizonyosan. Messit akár ki lehet tolni jobbra, ha szenved középen, Pedro ettől függően bal vagy jobb szél, esetleg közép, mögéjük meg Iniesta-Thiago, Xavit mellőzném ezúttal.
(Mondjuk itt a másik kérdés, hogy Rouráék bevállalják-e, hogy Thiagót kezdetik Xavi helyén... Mert az odavágón még cserélni sem mert a mester, így elég nehéz elképzelni, hogy egy ilyen fontos meccsen váratlant húzzon.)
És ott van Fortuna is, aki talán visszaadja nekünk azt, amit elvett tőlünk a Chelsea által.
Szóval sok mindennek kell megvalósulnia, ha tovább akarunk jutni, de a meccs utáni abszolút letargia és depresszió után már sokkal pozitívabban látom a dolgokat.
MEGCSINÁLJUK.
DESTROY THEM ALL.