Thiago Alcántara

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.03.03. 14:30:00

Szeretem ha gyorsabb a játék,de amíg nem kezdik akár folyamatosan kezdetni, sorsdöntő meccsekre felelőtlenség betenni őt. Bár most már jó formán csak a Milan elleni meccsünk maradt hátra a szezonból,ami egetverően fontos lenne,de 1000% nem fog beleférni egy eladott lasztijából szerzett gól. Márpedig hajlamos rá. Persze az egész csapat kritikán aluli sajnos mostanában,ez a fő gond.

Érthető,hiszen nem sokat játszik kezdőként, jövő szezontól, ill ha elbúcsúzunk a Bl-től, akkor már a maradék bajnokira mindenképp több lehetőséget kell adni neki, gondolva a jövőre. Talán akkor magabiztosabb lesz, mert most sem,és a következő szezonokban sem fog beleférni ezek az eladott lasztik. Főleg majd Blben 1-1 gólon továbbjutások dőlnek el a kieséses szakaszban már.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
barcelonaforever
Jugador del Barça

2013.03.03. 13:51:42

Hello! Nekem egyik nagy kedvencem Thiago, és látom sokan kritizálják hogy eladott labdák stb...! Szerintem, ha nem minden kb. "10.- ik" meccsen játszana és akkor sem valami harmadosztályú csapat ellen, akkor lehet , hogy egy kicsit labdabiztosabb is lenne. Mondjuk zsinorban 5 meccset végigjátszana egyszer az életben ( Fabre vagy épp Xavi helyett), véleményem szerint belejönne a ritmusba. De így ,hogy alig kap lehetőséget és mindenki azt várja Tőle, hogy egy mentálisan szétesett csapaton ennyi játékperc után segitsen Madridban, akkor nem is tudom mire számított Tőle.
Szép napot.
dekor
Jugador del Barça

2013.03.03. 12:45:18

Az egész csapat egy nagy nulla, annyi a rossz teljesítmény hogy egyszerűbb lenne csak a jobbakat megemlíteni. Semmi értelme a Thiagót elővenni.
Chino
Llegenda del Barça

2013.03.03. 10:42:42

Én most őt nem venném elő. Voltak eladott labdái, de nem ezen ment el a meccs. Alvest vagy a két középső védőt inkább okolnám az első gólért. A brazil 2 méterről nézte, hogyan adja be Morata, középen ,meg olyan tisztán volt Benzema, hogy még egy cigit is elszívhatott volna mielőtt belövi.
A sok eladott labda az egész csapatra jellemző volt, egyszerűen semmi mozgás nem volt, így pedig nagyon nehéz jó és pontos labdákat osztogatni, legyen az Xavi, Cesc vagy thiago.
Ő legalább viszonylag aktív volt, próbálta tisztára játszani magát, nem állva vártta a labdát, ami a csapat nagy részéről nem mondható el.
Nem mondom, hogy fantasztikusan teljesített, mert ő is sok hibával játszott, de most semmiképpen nem őt venném elő. Abban biztos vagyok, ha nem ilyen passzívan, lötyögősen játszunk neki se lett volna ennyi eladott labdája.
Forca Barca!!!!
thiagoalcantara
Jugador del Barça

2013.03.03. 09:29:06

Nagyon kevés labdát ad el, de ha azt eladja, az mindig kockázatos helyen történik, tegnap is nagyon szurkoltam nehogy gólt kapjunk belőle.
Az első gólért nem őt hibáztatnám, Messi felé ment a passz, aki nem lépett a labda felé, így ramos megelőzte, viszont ezen kívül volt 2-3 helyzete a madridnak, amit Thiago-n lehetett volna számon kérni :/
Piszok jó játékos, ha ezeket a felelőtlen dolgokat kinövi, akkor top10-es játékos lesz :)
recrea
Llegenda del Barça

2013.03.02. 21:52:39

kanty írta:Milan ellen pont az eladott labdák miatt nem szabad kezdenie. Ott elvileg az a lényeg, hogy ne kapjunk gólt. Thiágóval a pályán azért ezen a téren romlanának az esélyeink. Mondjuk Fabregas sem jobb, hatalmas alibi az ember.
Éppen ezért remélem, hogy Xavi visszatér. Mert még gyengébb formában is hasznosabb, mint az előbb említett kettő.
Ebben a témában már nem tudok okosat mondani. Vagyis egyet azért: Iniesta-t irányítónak, a középpályát és a támadórészleget pedig köréépíteni, és megmondani neki, h azt csinálsz a pályán, amit akarsz, vedd a válladra a csapatot és nyerd meg a meccset.
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.02. 21:03:46

Milan ellen pont az eladott labdák miatt nem szabad kezdenie. Ott elvileg az a lényeg, hogy ne kapjunk gólt. Thiágóval a pályán azért ezen a téren romlanának az esélyeink. Mondjuk Fabregas sem jobb, hatalmas alibi az ember.
Éppen ezért remélem, hogy Xavi visszatér. Mert még gyengébb formában is hasznosabb, mint az előbb említett kettő.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Stoichkov
Jugador d'estrella

2013.03.02. 20:25:04

ha jól számoltam 9-10 alkalommal adta el a labdát.
döbbenet.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2013.03.02. 20:19:24

a mai meccs megmutatta, hogy miért nem Thiago játszik a sérüléssel küszködő Xavi helyett. egy időzített bomba...neki inkább szélsőt kellene játszania. jól cselez, jól lát a pályán, és ha elől hagyja el a lasztit abból nincs akkora gond. simán megpróbálnám pedro helyett, de a pálya közepén életveszélyes, és nem az ellenfélre...persze ritkán játszik, ez is bele számít a gyengébb teljesítménybe.

imádom a srácot, de nem xavi típusú középpályás, nem bírja el ezt a felelősséget. sokkal inkább Iniesta típusú játékos, nem ő lesz az aki Xavit nyugdíjazni fogja.
socio66

2013.03.02. 20:10:28

nem értem miért dolgozik ennyi eladott labdával, akármekkora pozitív impact is támadásban, az nem pálya, hogy minden meccsen életveszélyes kontrák jönnek róla.
a milan ellen nagy rizikó lesz a játéka.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.03.02. 20:06:40

Nem tudom kinek mi tetszett az első félidei játékában, de a kapott gól egész egyszerűen az ő labdaeladásból jött (plusz Alves töketlenkedéséből).
Sok eladott labdája volt, második félidőről ne is beszéljünk, mert nagyjából olyan volt a játéka, mint a csapat hozzáállása.

Imádom a játékát, egyszer nagy mágus lesz, de az ilyen lehetőségekkel már élnie kellene.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.02. 20:03:40

igy van, ha jol emlekszem akkor miatta kaptuk megint az első golt. pontosabban az eladott labdájából. amugy jatszott idén 1200 percet: 2 gól, 6 assist... lehet h megy a flikk-flakk, de tulzottan nem érzem hasznosnak idén...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alexis9Sánchez
Jugador del Barça

2013.03.02. 19:59:26

Gareth Tello írta:Pedig az első félidőben kifejezetten tetszett a játéka, a második játékrészben aztán beleszürkült ő is a mezőnybe.
A Milan ellen viszont nem tudom, mi legyen...
Iniesta mellett kezdjen a középpályán
- egy nem éppen élete formájában lévő, ráadásul nem is teljesen 100%-os Xavi (már ha felépül addig)
- egy hetek óta gyenge Fabregas
- vagy Thiago, aki, mint említetted, sok labdát szór el? :D
A válasz szerintem azért Thiago, mert benne legalább megvan az ösztönös zsenialitás (szvsz nagyobb mértékben, mint a másik kettőben), ő tudna váratlant húzni, amivel talán továbbjuthatnánk. Aztán persze lehet, hogy pocsékul játszana... De kockáztatni kell, máshogy nincs esély. Cescet nem látnám szívesen a pályán, Xavi nem lesz 100%-os, muszáj berakni Thiagót, aztán hadd szóljon.
Első gólt is az ő eladott labdájából kaptuk!Egyébként szerintem is ő lenne talán a legjobb Milan ellen most!De ugyis Xavi fog kezdeni!Ha meg nem épül fel addigra akkor meg Fabregas!Ez nem is kérdéses,és az sem hogy Pedro is kezdeni fog! :D
Katalán szív, kék lélek, Barcelona drukker maradok, amíg csak élek !!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.02. 19:50:54

kanty írta:Imádom a srácot, hatalmas jövő előtt áll előtte. Viszont ma is megmutatta, hogy még messze nem kész játékos. Éppen ezért nagyon remélem, hogy a Milan ellen nem fog kezdeni. Nagyon sok labdát szór el, és teszi mindezt veszélyes helyzetekben.
Pedig az első félidőben kifejezetten tetszett a játéka, a második játékrészben aztán beleszürkült ő is a mezőnybe.
A Milan ellen viszont nem tudom, mi legyen...
Iniesta mellett kezdjen a középpályán
- egy nem éppen élete formájában lévő, ráadásul nem is teljesen 100%-os Xavi (már ha felépül addig)
- egy hetek óta gyenge Fabregas
- vagy Thiago, aki, mint említetted, sok labdát szór el? :D
A válasz szerintem azért Thiago, mert benne legalább megvan az ösztönös zsenialitás (szvsz nagyobb mértékben, mint a másik kettőben), ő tudna váratlant húzni, amivel talán továbbjuthatnánk. Aztán persze lehet, hogy pocsékul játszana... De kockáztatni kell, máshogy nincs esély. Cescet nem látnám szívesen a pályán, Xavi nem lesz 100%-os, muszáj berakni Thiagót, aztán hadd szóljon.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.03.02. 19:47:44

kanty írta:Imádom a srácot, hatalmas jövő előtt áll előtte. Viszont ma is megmutatta, hogy még messze nem kész játékos. Éppen ezért nagyon remélem, hogy a Milan ellen nem fog kezdeni. Nagyon sok labdát szór el, és teszi mindezt veszélyes helyzetekben.
Egyetértek, ráadásul ma sem fizikálisan, sem fejben nem bírta a második félidő közepétől már. Nagyon szétesett a játéka. Milan ellen marad Cesc mint Xavi.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.02. 19:43:43

Imádom a srácot, hatalmas jövő előtt áll előtte. Viszont ma is megmutatta, hogy még messze nem kész játékos. Éppen ezért nagyon remélem, hogy a Milan ellen nem fog kezdeni. Nagyon sok labdát szór el, és teszi mindezt veszélyes helyzetekben.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.17. 12:11:03

így van, nem az eladott labdái mennyiségével van baj, hanem azzal, ahogyan és amilyen helyzetben eladja őket.
pl. mu ellen volt egy barimeccs, ahol a félpályánk közepéről belsővel hazaemelte magasan valdesnek, majdnem gólt kaptunk belőle.

vagy most ezen a meccsen is ha egy képzettebb gyerek van ott aranda helyett, akkor abból a hátul elhülyéskedett szabadrúgásunkból nagyobb eséllyel gólt kaptunk volna.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.02.17. 11:30:05

18Barca99 írta:Sokan szerintem elfelejtik, hogy Xavi sem kezdett egyből olyan mutatókkal mint amilyenekkel mostanában játszik. Thiago pedig mindjárt az első évében (első olyan évében mikor már "tényleg" elérte a nagycsapat szintjét) hozzá hasonló adatokat tud produkálni.
Ezt fejtegettem a másik topikban, és ez itt a lényeg kérem szépen! A tudását kár firtatni. A túlzott lazaság viszont a jövőben még valóban visszaüthet, de bízom benne, hogy kinövi.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Mikaos
Director del Fútbol

2013.02.17. 11:28:31

Igen, akik látták Xavi-t fiatalon focizni, tudhatják, hogy Thiago jelenlegi szintje elég jó. És ez a meccsrutinnal csak fejlődni fog.

Egy helyen kell még javulnia: az eladott labdák terén.
Ugyanakkor sem a "kockáztatással", sem a "passzpontosság hiányával" nem értek egyet ebben az esetben. (Ezek a szavak dominálnak, úgy látom).
Az elsővel azért nem, mert az eladott labdái nem kockáztatás, hanem -szerintem- flegmaság okán "jönnek létre".
A másodikkal meg azért nem, mert a passzpontossága alig rosszabb a középpályás átlagunknál -ezt statisztikák is mutatják-.
Egyszerűen csak feltűnőek az eladott labdái, azon a poszton nem szabad lazulni.
18Barca99
Capitá del Barça

2013.02.17. 10:46:24

Sokan szerintem elfelejtik, hogy Xavi sem kezdett egyből olyan mutatókkal mint amilyenekkel mostanában játszik. Thiago pedig mindjárt az első évében (első olyan évében mikor már "tényleg" elérte a nagycsapat szintjét) hozzá hasonló adatokat tud produkálni. Xavinak kellett körülbelül 4-5 év mire ilyen szintre ért, és körülbelül Pep idejében teljesedett ki. Thiago állítom jobb lesz Xavinál. Lehet, hogy ez most túlzás, meg egy ketten majd lehurrognak de én nem a Maestro érdemeit kicsinyítem hanem Thiago ha nem kallódik el akkor ilyen környezetbe simán benne van, hogy világklasszissá éri ki magát. Xavival ellentétben ő képes nagyon gyors megindulásokra, cselekre, és a kapu előtt sem töketlen, beveri ha kell. Xaviban ez érzésem szerint ez nincs meg úgy, ő inkább többször meggondolja hova adja és azt centire oda is teszi. Thiago élénkebb viszont veszélyesebb is az eladott labda miatt. De ez a legkevesebb, ezen bőven lehet még fejleszteni viszont az előbb felsorolt adottságain nem lehetne ha nem lennének.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.17. 10:15:56

Total passes 123
Pass accuracy 93%
Total long balls 13
Accurate long balls 12
(WhoScored)

Persze ez nem minden, sőt, de egyelőre nagyon ígéretes, amit láthatunk tőle, és még bőven van ideje fejlődni is. 8) Xavi-szint szerintem meglesz, ha így folytatja.
noname
Llegenda del Barça

2013.02.17. 09:00:21

Ahogy a digi román kommentora mondta: Thiago egyre jobb.
A megindulásai eddig is megvoltak, a gond az volt, hogy egyedül nem tudta összetartani a kp-t. Nem tudott úgy uralkodni, mint Xavi vagy Iniesta. Az utóbbi meccsein viszont egyre inkább észrevehető, hogy ő parancsol. Ebben sokat fejlődött. Továbbá a megindulásait, zseniális megmonzdulásait is szállítja, továbbá egyre több labdát szerez. Amiben még sokat kell fejlődjön, az a passzpontosság. Egyáltalán nem rosszabb a legtöbb passza, mint Xavi vagy Ini passzai, de minden meccsen van 2-3 nagyon elrontott passz, ami ellenfélhez megy, sokszor veszélyes helyen.

Nem véletlen h már nem igazán jön szóba más kp érkezése. Thiago el fogja érni Xavi és Iniesta szintjét, de lehet h jobb is lesz.
A Fifa egy szégyen
kristop
Entrenador del Barça

2013.02.16. 22:45:42

westgergom, szerintem ez egyértelműen azért van, mert tényleg az ő kezében van xavi pálcája, mióta sérült. az előző idényben próbálkoztunk cescel xavi poszton, voltak is jó meccsei, de mostanában, ha nem tud játszani mindig thiago játszik ebben a pozícióban. megkell nézni ezeket a meccseken, általában mindig nyom ilyen 120passzt, kilencveniksz százalék pontosággal, most volt három szerelése és hat lefülelt labdája. tizenháromból tizenkettő jó hosszú labdája. látszik, hogy ő az aki a pálya közepén összeszedi a labdákat, nem cesc. szóval ő kapta meg a xavi örökséget, és szerintem cescre (mintahogy del bosque is) sokkal támadóbb szerepkört erőltetünk, meg iniestára is. szerintem mire xavi kifut, készen fog állni.
westerngom
Entrenador del Barça

2013.02.16. 22:22:22

Sanama írta:érzi a srác, de csak engem zavar, hogy amit ballal kéne passzolnia azt rendszeresen jobb külivel adja? itt a mecs végén, volt a szitu, mikor adhatta volna Ininek, de jobb külivel nem tudta odatenni, pedig vihette volna a kapusra.
- legutoljára gondolnék technikai képzetlenségre, nekem látod fel sem tűnt ilyen finom részlet.....(de ez minősítsen engem
A vérében van minden, nem a technika, inkább a saját egó-ja hátráltatja, amit kellő alázattal - mutat is az utóbbi időben - talán idővel levedli.
Bazi fiatal és csiszolatlan, DE! csak a kezében van már Xavi pálcája!!
Sokkal inkább úgy tűnt, hogy ő irányítja a csapatot mint Fabre, pedig az ágyusoknál és itthon is csinálta már a játék szervezést Cesc.
Ha! türelme kitart a kisgyereknek, itt minden álma megvalósulhat, mert eddig mindent megkap!
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.02.16. 22:07:01

Jó lesz ez, csak a szereléseket hanyagolja :lol: , mert így keményebb hangulatú meccseken könnyen odaadnak neki két sárgát ilyen elkésett talpalások miatt.
Lezárt