connor írta:
Azért érezhető a különbség,nem? Nem azért vezetünk 13 ponttal, mert olyan hű de jó a csapat.
De ha csak a statisztikákból indulunk ki, amiket előbb leírtál, akkor kijelenthetnénk, hogy a csapat pontosan ugyanúgy dolgozik minden évben. Ilyen téren az utóbbi 3 évben nincs is különbség. Ugyanakkor, mint te írtad: "ez a csapat a 2011-es szinte minden erősségét elveszítette."
És ezzel én egyet is értek, de nem tartom mindezt feltétlenül negatív folyamatnak. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a két csapat között van különbség, de a szezon jelenlegi szakaszában még nehéz megítélni, hogy melyik a jobb, melyik a rosszabb.
A játékunk nyíltabb lett, amiben több kockázat rejlik. Sok gólt lövünk - sok gólt kapunk. És igen, vannak gyengébb egyéni teljesítmények (bár szerintem akkor is volt), amik megnehezítik még ennek az amúgy is kockázatos taktikának az alkalmazását.
connor írta:És nem 3 peches meccsről van szó.
Az utóbbi évekkel szintén hasonlóság mutatkozik abban, hogy a február a legrosszabb hónapunk. Emellett azért tartom ezt a 3 meccset peches kimenetelűnek, mert pontosan ugyanennyi erővel mind3 meccset megnyerhettük volna. Ezek a csapatok nem voltak jobbak nálunk, annak ellenére, hogy mi hullámvölgyben vagyunk. Kevesebb helyzetük volt, alig volt náluk a labda, és bár mi nem alakítottunk ki 20 gólhelyzetet (mint ahogy normál esetben szoktunk), de ha azt a keveset értékesítjük, akkor jelenleg arról vitatkoznánk, hogy ez a Barca vajon minden idők legjobbja-e.
Mindössze ennyin múlik a megítélés: 3 ilyen meccs rövid idő alatt, és elfelejtődik az eddigi teljesítmény. Ráadásul ez nem akármilyen 3 meccs volt, hanem fontos dolgokról döntenek/döntöttek (vagy nagy értékeket képviselnek), így ezek nagyító alá kerülnek.
És hogy még egy hasonlóságot említsek a 2011-es (vagy akármelyik szezon) Barca-jával: a betömörülő, sokat futó, agresszíven játszó csapatok ellen mindig meggyűlt a bajunk. És igen: nüanszok számítottak akkor is, és most is (azok fognak).