Kultúra

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Ha olvasok akkor,

Csak nyomtatott könyvet
7
39%
E-book olvasón
0
0 szavazat
Számítógépen
3
17%
Vegyesen.
8
44%

Szavazatok száma: 18
sjay
Entrenador del Barça

2013.05.17. 22:44:44

Tarsi88 írta:Skandináv krimiket ajánlhatna nekem valami bennfentes, lehetnek klasszikusok is mert eddig csak a Jo Nesbo féle Hóembert végeztem ki.
Olvasd el a Vörösbegyet. Nesbo majd' összes könyvét olvastam, és kiemelkedően az a legjobb közülük. :wink:
Tim
Mezei fórumozó

2013.05.17. 22:23:37

Tarsi88 írta:Skandináv krimiket ajánlhatna nekem valami bennfentes, lehetnek klasszikusok is mert eddig csak a Jo Nesbo féle Hóembert végeztem ki.
Ha tetszett a Hóember,akkor bátran kezdj neki egy másik Nesbo könyvnek nem fogsz csalódni. A Millennium trilógiát gondolom ismered,de itt is körül nézhetsz,bele is olvashatsz némelyik könyvbe.
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.05.17. 21:26:41

sjd írta:Dmitrij Gluhovszkij - Szürkület
A Metro 2033/4-ek után jobbat vártam tőle ennél, ez valami olyasmi volt, mintha a Da Vinci-kód típusú misztikus thrillereket akarta volna majmolni. És ezzel csak annyi volt a baj, h ha még össze is jön (és többnyire össze is jött), akkor sem valami nagy durranás.
Leginkább a főszereplővel volt bajom, őszintén szólva ennyire passzív karaktert nem lehet megtenni főhősnek, mert nem fog semmiről sem szólni az egész, ráadásul ha már csak annyi a szerepe, h az eseményeket tolmácsolja, legalább ne jutott volna szögesen ellentétes következtetésekre hozzám képest. :D
Ezzel a könyvvel már én is szemeztem, a két Metro-t imádom, ezért is gondoltam, hogy csak nem lehet rossz, ha ugyanaz a szerző írta. Viszont akkor úgy tűnik, nem lett akkora durranás. Mindegy, talán magról kikölcsönzöm, egynek biztos elmegy.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
TT
Capitá del Barça

2013.05.17. 21:12:46

mondjatok nekem népies szójárással teletűzdelt könyveket legyetek szívesek. lehet full tájszólásos, parasztos etc
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.04.18. 23:51:47

Skandináv krimiket ajánlhatna nekem valami bennfentes, lehetnek klasszikusok is mert eddig csak a Jo Nesbo féle Hóembert végeztem ki.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.18. 23:31:27

Dmitrij Gluhovszkij - Szürkület
A Metro 2033/4-ek után jobbat vártam tőle ennél, ez valami olyasmi volt, mintha a Da Vinci-kód típusú misztikus thrillereket akarta volna majmolni. És ezzel csak annyi volt a baj, h ha még össze is jön (és többnyire össze is jött), akkor sem valami nagy durranás.
Leginkább a főszereplővel volt bajom, őszintén szólva ennyire passzív karaktert nem lehet megtenni főhősnek, mert nem fog semmiről sem szólni az egész, ráadásul ha már csak annyi a szerepe, h az eseményeket tolmácsolja, legalább ne jutott volna szögesen ellentétes következtetésekre hozzám képest. :D
fUtBoLiStA
Jugador d'estrella

2013.04.15. 15:37:42

Sziasztok!
Sajnos még nem volt alkalmam, de szívesen elolvasnám Graham Hunter Barcelonáról írt könyvét. Van esetleg olyan, akinek meg van valamilyen digitalizált formátumban és el is küldené nekem?
Remélem, akad aki tud segíteni!
Köszönöm!
„A Barcelona az a csapat, mely meg fogja nyerni a bajnokságot, az a gárda, melynek élvezni kell a játékát, mint rajongó, és szenvedni ellene a végsőkig, mint ellenfél.”

Miguel Angel Lotina
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.11. 18:33:04

Jo Nesbo - Hóember
Nagyon régen olvastam ilyen jó krimit, az első perctől kezdve megfogott, főleg ez a sötét, skandináv hangulata. Remekül van megírva, a karakterektől a legutolsó szófordulatig minden a helyén van, és mindennek jelentősége van. (A tetovált lánynak ehhez képest a felét simán ki lehetne szórni)
Viszont az író lehet h Tarantinotól tanult valamit, mert amilyen jól indít, idővel annyira ellaposodik a sztori, a red herringeket a szerző már meg sem próbálja elhitetni velünk, szándékosan leleplezi a gyilkost, innentől kezdve a végső leszámolásra szánt oldalakon már elég nehézkesen verekedtem át magam, egyszóval kifullad a végére. (Illetve sztem középtájon volt egy látványos hangulati váltás, a hátborzongató gyilkosságok helyett a szereplők közötti játszmák kaptak hangsúlyt, ez sem tett feltétlenül jót)
Ettől függetlenül így sem rossz összességében, én mindenkinek ajánlom, főleg annak, aki szerette A tetovált lányt, azt a könyvet még így is mérföldekkel veri.
messideco
Presidente del Barça

2013.04.08. 17:03:26

Még pár zh ezen a héten, és utána hétvégén hozzáfogok a regények olvasásának, szeretném a sorozatot behozni a következő évadra :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.04.08. 14:46:59

Facsy írta:...
1. Trónok harca
2. Királyok csatája
3. Kardok vihara
4. Varjak lakomája
5. Sárkányok tánca

És persze, hogy érdemes, jó időre bele lehet temetkezni, nagyon jól ír Martin.

Jó olvasást!
Facsy
Jugador d'estrella

2013.04.07. 22:17:23

Sanama írta:Igen, a regény neve az, hogy "Song of Ice and Fire".(Tűz és jég dala)
Az első kötet a Game of Thrones (Trónok Harca), csak a sorozatot így hagyták, hogy ne zavarja össze a nézőket.
Köszi :)
Sanama
Llegenda del Barça

2013.04.07. 22:15:19

Facsy írta:Sziasztok!
Eddig nem nagyon foglalkoztam a Trónok Harca című sorozat/könyvekkel (magam sem tudom miért mert szeretem a fantasyt) de most barátnőmmel megnéztük az első évadot így egy nap alatt és nekem nagyon megjött a regényekhez a kedvem mert tapasztalataim alapján a könyvek mindig jobbak mint a filmek.DE eddig először mindig a könyvet olvastam aztán néztem meg a filmeket. Szóval annyi lenne a kérdésem hogy sok új dolog van-e a könyvekben és, hogy télleg érdemes-e neki esni? illetve nézelődtem a neten és ha jó forrást találtam akkor a Trónok Harca című regény az első kötet? előre is köszönöm a válaszokat :) (Eddardot mért kellet lefejeztetni... :( )
Érdemes, sokkal részletesebb a könyv, és élvezhetőbb is.

Igen, a regény neve az, hogy "Song of Ice and Fire".(Tűz és jég dala)
Az első kötet a Game of Thrones (Trónok Harca), csak a sorozatot így hagyták, hogy ne zavarja össze a nézőket.
Facsy
Jugador d'estrella

2013.04.07. 22:06:35

Sziasztok!
Eddig nem nagyon foglalkoztam a Trónok Harca című sorozat/könyvekkel (magam sem tudom miért mert szeretem a fantasyt) de most barátnőmmel megnéztük az első évadot így egy nap alatt és nekem nagyon megjött a regényekhez a kedvem mert tapasztalataim alapján a könyvek mindig jobbak mint a filmek.DE eddig először mindig a könyvet olvastam aztán néztem meg a filmeket. Szóval annyi lenne a kérdésem hogy sok új dolog van-e a könyvekben és, hogy télleg érdemes-e neki esni? illetve nézelődtem a neten és ha jó forrást találtam akkor a Trónok Harca című regény az első kötet? előre is köszönöm a válaszokat :) (Eddardot mért kellet lefejeztetni... :( )
messideco
Presidente del Barça

2013.04.01. 12:39:08

Faustot keresd ecélból.
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2013.03.31. 17:55:26

Srácok, van aki szereti a Alien, Alien Vs Predator, Predator köteteket rajtam kívül? Érdekelne a Mindörökké éjfél (Midnight forever) c példány. Aki olvasta, mit mond róla? érdemes megvenni, v mást ajánl. (mindenképp beszerzem csak egyszerre annyi nem megy, így sorrendben pedig nem mindegy melyiket hozatom meg először)
Alien:-Acéltojás
Aliens VS Predator:-A préda; Háború; Vadászok Bolygója; Túlélők; Halál a Ragadozó ellen (film forgató könyve alapján)
Predator: A Nagy játszma, Szerepcsere, Vadászok szigete, Hőhullám New Yorkban

Ezek vannak meg.
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.29. 17:45:13

Cristopher Priest - The Prestige
Egész jó kis könyv, gondolom a történetet nem kell bemutatnom. Érdekes volt, hogy végig az egyes szereplők szemén keresztül láttuk a dolgokat, főleg a stílusváltások miatt, ugyanakkor kicsit úgy éreztem, hogy ez rontott is az élményen. Nagyon nehéz volt összekötnöm ugyanazt az eseményt Borden és Angier szemén keresztül, mert kb. 200 oldalnyi történet volt a kettő között. A másik meg, hogy a könyv kicsit elveszett a részletekben, a naplók autentikussága végett. Az összekötő sztori esküszöm, hogy csak 1 mondat miatt szerepelt, de alapvetően nagyon jól felépített műről beszélhetünk, és még a film ismeretében is tartalmazott meglepetéseket. (Nagyrészt annak köszönhetően, hogy Nolanék gyakorlatilag csak az egész vázát hagyták meg)
A napokban majd a filmet is csekkolom újra, de sztem alapvetően minden hiányossága ellenére a könyv is egészen szórakoztató.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.19. 20:33:32

Végéhez közeledik a Baricco-maraton, amivel már végeztem:
Tengeróceán
Selyem
Történet
Vértelenül

És most a Mr. Gwyn.

Zseniális, egészen egyedi a stílus, ahogyan Baricco ír, megfoghatatlan.
Nagyon jó írás a Mr. Gwynről: KATT
Nehéz szavakkal leírni Bariccót, olvasni kell. Olvassátok.
miihii
KHAL

2013.03.17. 15:27:45

Rímklub írta:
1. El fanático
2. albicelesteX
3. kanty
4. miihii

Nos, ha van rá igény és elég jelentkező, akkor hamarosan lenyomhatunk egy újabb évadot.
Aki ne tudná miről van szó, az első körös szabályok:

Minden tag bedob két témakört, amik később sorsolás útján adják meg az adott fordulók témáját.

A versek terjedelmére konkrét kötöttség nincs, csak annyi, h lehetőleg ne ilyen 4soros, de ne is oldalas terjedelmű legyen.

A versekre is vonatkoznak a fórum szabályai, tehát obszcén, trágár, stb kifejezéseket mellőzzünk.

A megírásra 5 nap áll rendelkezésre, majd 2 a pontozásra.

A pontozás során egy top5-öt kell összeállítani, mindenkinek a szerinte 5 legjobb versből. Ezek pontszámokat fognak kapni, majd ezek összessége adja meg a fordulók végeredményeit.

Az adott forduló helyezéseire szintén kap pontot a résztvevő, amit továbbvisz az összetett eredménybe, ami az évad végén kiadja a győztest és a további helyezéseket.

A miihii-nek kell nyernie.

Kb így néz ki a Rímklub szabályzat. Ehhez is lehet ötleteket hozzáfűzni, ha vki szerint változtatást igényelne. De első körben a nevezések... A korábbiakból okulva nem tudom érdemes e nekivágni 15 alatt, h maradjunk 5-en a végére...

sjd írta:David Mitchell - Felhőatlasz
mihii, ha emlékszel még arra, amit filmes topikban dumáltunk
Itt eleve teljesen más a jóslatok sorrendisége, az első tképpen a 3., és ott is arról van szó, h a konák előli menekülés közben a lassabb gázlót választják a gyorsabb híd helyett, ami leszakad a lovasok alatt. Szóval a torok elvágásos történet a második a sorban, és pont az a lényege, h ott Georgie-ra hallgat, amit meg is szív. És gondolom ezért volt lényeges, h 3. jóslatnál már ismét (és véglegesen) szembe mert fordulni vele.
Na, így már valóban érthetőbbé váltak a dolgok ezzel kapcsolatban, köszi a felhomályosítást ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.17. 13:53:09

albicelesteX írta:Ebbe beneveznék én is!

1. El fanático
2. albicelesteX
3. kanty
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.03.17. 13:30:03

Szívem szerint neveznék,de mégsem teszem meg,mert nem bírom felelősségteljesen kijelenteni,hogy nem hozok össze addig egy kitiltást,tekintve a főképp Madridos témákhoz való hozzáállásomat :D :D
Plusz új munkám van,és nemtudom,hogy mennyire fogja engedni az időm,de ha az számít valamit lelkes követője leszek az elkészült műveknek,mintahogy az előzőben is az voltam :) :D
messideco
Presidente del Barça

2013.03.17. 13:23:25

Mikor a szabályok és egyebek tisztázódnak, majd eldöntöm, de addig nem mondok semmi biztosat.

Három regényt olvastam újabban: Galaxis útikalauz stopposoknak, Szidhhárta és az Esőember c. műveket. Most a Tíz kicsi néger, a Pi élete és A hosszútávfutó magányossága van terítéken :)
Kép
albicelesteX
A Vadász

2013.03.17. 13:01:41

Ebbe beneveznék én is!

1. El fanático
2. albicelesteX
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2013.03.17. 12:45:49

A múltkor volt róla szó, hogy indulhatna a Rímklub 2. fordulója - amennyiben Miihii főnök tud időt szakítani a lebonyolításra - ismét :)

Egyelőre igényfelmérés - jelleggel : véssék föl a nevüket a listába, akik rím-faragnának, hogy lássuk, össze jön-e egy indulási létszám avagy sem.

A lista:

1. El fanático
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.08. 13:21:01

David Mitchell - Felhőatlasz
Kicsit nehéz számomra az összehasonlítás a filmmel, ugyanis történetileg rengeteg különbség található a két műben, az egyik szálon szinte csak a szereplők nevei és a világ egyeznek meg, szóval néhol nagyon különbözik a kettő, és a változtatásokat nézve azt is mondhatnám, h Wachowskiék/Tykwer talán pár helyen félre is értették.
Mégsem tudom azt mondani, hogy ez a történet könyv formájában jobb. Mitchell ugyan zseniálisan utánozza a különböző stílusokat, ami egészen élvezetes is tud lenni, ha valakit nem rettent el Adam Ewing modorossága vagy Zachry szinte értelmezhetetlen szlengje, és valamennyivel jobban is fejti ki műve üzenetét, illetve az összefüggéseket. Ami viszont nagyon hiányzik a művéből, az a hangulat. Ezen a Matrjoska-babák módjára széttördelt és egymásba ágyazott történetek sem segítenek (mire Ewing naplójának második feléig eljutottam, már el is felejtettem az első részét), de alapvetően a történeti összekötő elemeket leszámítva akár 6 teljesen különböző könyvet is olvashatnánk, amelyek önmagukban csak minimálisan tudtak megfogni. (És őszintén szólva 1973 még mindig borzalmasan felszínes és kilóg a sorból). Viszont filmen ez egyértelműen jobban összeáll, és jobbak az egyes történetek befejezései is. És talán ez nem az én sorrendiségem problémája, mert a Királyok csatája pl. nagyon meg tudott fogni az események ismeretében is.
Így hát papíron bármennyire is tűnt kevésbé hiányosnak és értelmesebbnek (mint minden könyv, amit brutálisan meg kell csonkítani, hogy egy emberi hosszúságú játékidőbe beleférjen), a vásznon ez mégiscsak nagyobb élmény volt.

mihii, ha emlékszel még arra, amit filmes topikban dumáltunk
Itt eleve teljesen más a jóslatok sorrendisége, az első tképpen a 3., és ott is arról van szó, h a konák előli menekülés közben a lassabb gázlót választják a gyorsabb híd helyett, ami leszakad a lovasok alatt. Szóval a torok elvágásos történet a második a sorban, és pont az a lényege, h ott Georgie-ra hallgat, amit meg is szív. És gondolom ezért volt lényeges, h 3. jóslatnál már ismét (és véglegesen) szembe mert fordulni vele.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.02. 15:40:16

Sanama írta:Juj, Tényleg, az a bizonyos Cersei-Tyrion dolgot el is felejtettem :twisted:
Pedig gyümölcse is lett a kapcsolatnak: hiszen Cersei és Tyrion közös gyermeke Óriásvész Tormund, aki örökölte Tyrion méreteit. :lol: :twisted:
Válasz küldése