Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Olvasd el a Vörösbegyet. Nesbo majd' összes könyvét olvastam, és kiemelkedően az a legjobb közülük.Tarsi88 írta:Skandináv krimiket ajánlhatna nekem valami bennfentes, lehetnek klasszikusok is mert eddig csak a Jo Nesbo féle Hóembert végeztem ki.
Ha tetszett a Hóember,akkor bátran kezdj neki egy másik Nesbo könyvnek nem fogsz csalódni. A Millennium trilógiát gondolom ismered,de itt is körül nézhetsz,bele is olvashatsz némelyik könyvbe.Tarsi88 írta:Skandináv krimiket ajánlhatna nekem valami bennfentes, lehetnek klasszikusok is mert eddig csak a Jo Nesbo féle Hóembert végeztem ki.
Ezzel a könyvvel már én is szemeztem, a két Metro-t imádom, ezért is gondoltam, hogy csak nem lehet rossz, ha ugyanaz a szerző írta. Viszont akkor úgy tűnik, nem lett akkora durranás. Mindegy, talán magról kikölcsönzöm, egynek biztos elmegy.sjd írta:Dmitrij Gluhovszkij - Szürkület
A Metro 2033/4-ek után jobbat vártam tőle ennél, ez valami olyasmi volt, mintha a Da Vinci-kód típusú misztikus thrillereket akarta volna majmolni. És ezzel csak annyi volt a baj, h ha még össze is jön (és többnyire össze is jött), akkor sem valami nagy durranás.
Leginkább a főszereplővel volt bajom, őszintén szólva ennyire passzív karaktert nem lehet megtenni főhősnek, mert nem fog semmiről sem szólni az egész, ráadásul ha már csak annyi a szerepe, h az eseményeket tolmácsolja, legalább ne jutott volna szögesen ellentétes következtetésekre hozzám képest.
1. Trónok harcaFacsy írta:...
KösziSanama írta:Igen, a regény neve az, hogy "Song of Ice and Fire".(Tűz és jég dala)
Az első kötet a Game of Thrones (Trónok Harca), csak a sorozatot így hagyták, hogy ne zavarja össze a nézőket.
Érdemes, sokkal részletesebb a könyv, és élvezhetőbb is.Facsy írta:Sziasztok!
Eddig nem nagyon foglalkoztam a Trónok Harca című sorozat/könyvekkel (magam sem tudom miért mert szeretem a fantasyt) de most barátnőmmel megnéztük az első évadot így egy nap alatt és nekem nagyon megjött a regényekhez a kedvem mert tapasztalataim alapján a könyvek mindig jobbak mint a filmek.DE eddig először mindig a könyvet olvastam aztán néztem meg a filmeket. Szóval annyi lenne a kérdésem hogy sok új dolog van-e a könyvekben és, hogy télleg érdemes-e neki esni? illetve nézelődtem a neten és ha jó forrást találtam akkor a Trónok Harca című regény az első kötet? előre is köszönöm a válaszokat(Eddardot mért kellet lefejeztetni...
)
Rímklub írta:
1. El fanático
2. albicelesteX
3. kanty
4. miihii
Na, így már valóban érthetőbbé váltak a dolgok ezzel kapcsolatban, köszi a felhomályosítástsjd írta:David Mitchell - Felhőatlasz
mihii, ha emlékszel még arra, amit filmes topikban dumáltunk
Itt eleve teljesen más a jóslatok sorrendisége, az első tképpen a 3., és ott is arról van szó, h a konák előli menekülés közben a lassabb gázlót választják a gyorsabb híd helyett, ami leszakad a lovasok alatt. Szóval a torok elvágásos történet a második a sorban, és pont az a lényege, h ott Georgie-ra hallgat, amit meg is szív. És gondolom ezért volt lényeges, h 3. jóslatnál már ismét (és véglegesen) szembe mert fordulni vele.
albicelesteX írta:Ebbe beneveznék én is!
1. El fanático
2. albicelesteX
3. kanty
Pedig gyümölcse is lett a kapcsolatnak: hiszen Cersei és Tyrion közös gyermeke Óriásvész Tormund, aki örökölte Tyrion méreteit.Sanama írta:Juj, Tényleg, az a bizonyos Cersei-Tyrion dolgot el is felejtettem![]()