Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ha tőlem kérdezed akkor válaszolok.messideco írta:Melyik a kedvenc filmed, van IMDB-toplistád? Majd válaszolj ha lesz időd
Na de itt is lehet mondani, h nem a legvégére kell gondolni, hanem amik közben történtek, pl.csababarca írta:Mások vagyunk,nekem a Prometheus teljesen kiszámítható volt, tudtam azt is,hogy mindenki meg fog halni,csak Noomi nem (nah jó,azt hittem a robot is meghal...tévedtem), és nagyjából sejtettem,hogy mikor.
egy szóval nem írtam, hogy kiszámítható, két dolog van, ami zavart benne: egyrészt, hogy sok alkotásból merítettek, a másik, hogy egyszerű. Értem itt azt ezalatt, hogy a karakterek elég egysíkúak voltak, a sztori egyértelműen haladt (mindig ki volt jelölve a cél, hogy most ezt és ezt kell csinálni, és nagyon semmi nem kavart be), konfliktus szinte alig volt, nem hogy még 2-3 érdekütközés lett volna mondjuk. Vagy pl. h szinte nem voltak dolgok, amik a törlés előttről visszajöttek. Azért egy ember életéből aligha hiszem, hogy csak egyetlen momentum volt az, amire ennyire emlékezetes lett volna, sokkal jobban át lehetett volna szőni több kis aprósággal.csababarca írta:ahogy emlékszem Te kötöttél bele abba,amit írtam először.
Ami írsz sárgával, az kajak az Elysium szinopszisacsababarca írta:egyébként hogy miért gondolom hogy nem kiszámítható:
alapesetben az ilyen filmekben az szokott lenni,hogy morganék játsszák a régimódiakat,akik nem akarják elhagyni a bolygót, és harcolni akarnak érte, amit a "gazdagék" akik már fent vannak a hajón nem támogatnak,és magukra hagyják őket. ezt megborították ezzel az egész memóriatörléssel, meg klónozással, és hogy nincsenek is emberek a hajón,soha nem is voltak.
Lehet nem egy kiszámíthatatlan valami,de így is több,mint amiket mostanában kinyomott scifi alatt magából hálivúd.
Akkor meg nem értem, h ez alapján a logika alapján az Oblivion miért nem lehet kiszámítható, ilyen nagy vonalakban tényleg elhiszem, hogy bármelyik film végét megmondod.csababarca írta:nyilván nem ilyen részletesen tudtam hogy mi fog történni benne. de tudtam hogy ugyanaz fog nagyjából mint az Alien 1ben, és igazam is lett.
Akkor miről és miért is vitatkozol velem éppen?csababarca írta: de nekem bejött az oblivion, a hibáival együtt is, és rég éreztem ilyen jól magam egy scifi nézése közben.
Úgy érted 20 perc után tudtad, hogy a bolygón (ami mellesleg a Tervezők fegyverraktára) egy óriási építményben (amely mellesleg a hajók kilövőállomása) egy fekete szmötyit fognak találni, amely mutánst csinál az emberekből? Valamint azt is tudtad, h Weyland (aki mellesleg a hajón van és Vickers apja) utasítására David be fogja ezt adni az egyik tudósnak, aki szexel a csajával, akiben így egy bazi nagy arctámadó fog elkezdeni fejlődni? Ő viszont ez kivágja egy műtéttel és miután Weylandot megölte az egyik Tervező, arra használja fel ezt a kis szörnyet, hogy elintézze vele a Space Jockeyt. Ez után meg az idegen űrhajóval elindul az idegenek bolygója felé. (Ja és közben a Prometheus teljes legénysége feláldozza magát, h megmentsék az emberiséget, de gondolom erre már számítottál)csababarca írta: sci-fikre értettem, pl Prometheus, na az kiszámítható volt, és még a látvány se volt olyan hú de nagy. hogy csak egyet említsek.
pl. ilyen fellengzős dolgok is elhangzanak, h "én minden filmről 20 perc után meg tudom mondani, mi a vége"csababarca írta:erről beszéltem pár hónapja,hogy milyen hangnem,meg fellengzés van itt.
igen,én már csak ilyen primitív vagyok, nem hiába nem írok ebbe a topicba sűrűbbensjd írta:Én már akkor tudtam a végét, amikor még moziba sem került:csababarca írta:Hogy miért mondom ezt? általában max 20 perc után tudom előre a filmek végét, ennél meg még az utolsó 20 perc is tartogatott fordulatokat.
Tom Cruise megmenti a világot és az emberiséget. Bejött, nem?
Amúgy (bocs, h ezt mondom, de) nagyon sablonos és kiszámítható filmeket nézhetsz, hogy 20 perc után mindegyiknek tudod a végét. Most így végiggondolva amiket néztem, azok közül 10-ből legalább 6-7 alkotás tartogatott valami olyan csavart, ami nem volt látható előre.
Én már akkor tudtam a végét, amikor még moziba sem került:csababarca írta:Hogy miért mondom ezt? általában max 20 perc után tudom előre a filmek végét, ennél meg még az utolsó 20 perc is tartogatott fordulatokat.
Nagyon kíváncsi leszek az értékelésedre.sjd írta:Oblivion
Gyúrjuk össze a világ összes sci-fijét, húzzuk fel őket egy kő egyszerűségű vázra és kész is ez a film. A probléma csak az, h egy elképesztően látványos és hangulatos művé sikerült mindezt alakítani, ami maga a Tökéletes Blockbuster.
Kritika majd hnap, figyeljétek a blogot.
Mondjuk ez nem szükségszerűen jelenti azt, h kiadják a kezükből kvázi az első forgatókönyvét, átírva a neveket és helyeket. Ráadásul rengeteg gyökérséggel megspékelve pl.kanty írta:Szerintem meg a második lett jobb. Mit vártatok tőle? Jó, hogy önismétlés. Ilyen címmel más nem is lehetne. Berúgnak, aztán nem tudják hol vannak, ebből jönnek a poénok.
Az első nagyon ütős kis filmecske volt, a második meg baromi nagy önismétlés. Nem tudom mit várjak ettől, a trailer eléggé erőltetettnek hat. Komolyan nem értem minek kell megint beletuszkolni ezt a kínai tagot..