FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.04.26. 17:36:48

kanty írta:Azzal a résszel egyetértek, hogy túlságosan Messi központú lett a játékunk, és ez baj. A többi pedig kicsit dél-amerikai szappanopera feeling.
Igen, a Messi-központúság egyértelmű, csak azt nem értem, hogy John miért okolja minden problémáért Messit...
A Messi-központúság pedig valamilyen szinten érthető, ha van egy gólok és asszisztok terén ennyire kiemelkedő játékos egy csapatban, adódik, hogy köré építik az együttest, aminek pozitív következménye, hogy így a lehető legjobban ki tudják aknázni az adott ember képességeit, hátránya viszont az illetőtől való túlzott függés. (Most ezt nem csak és nem elsősorban a Barçára és Messire értem, ott van a Spurs és Bale esete is.)

Van edzőnk, aki egy intelligens és taktikus ember, ki kell bővíteni a taktikai repertoárt, hogy ha Messi formája átmenetileg hanyatlik egy kicsit (mint az mostanában történik), akkor a szerkezet (enyhe fokú) átvariálásának révén ezt kevésbé szenvedje meg az egész csapat.
kanty
Llegenda del Barça

2013.04.26. 15:40:43

Azzal a résszel egyetértek, hogy túlságosan Messi központú lett a játékunk, és ez baj. A többi pedig kicsit dél-amerikai szappanopera feeling.
Azzal is egyetértek, hogy ez a Barca jelenleg egy játékostemető, legalábbis támadóposztokon. Abban is van valami, hogy ehhez Messinek is van köze. Persze csak közvetett módon. Innen pedig az egész cikk átmegy összeesküvés elméletbe. Fele csak találgatás, és ezek úgy vannak tálalva, mintha tények lennének.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Boixos
Llegenda del Barça

2013.04.26. 15:24:08

sörvirsli írta:
connor írta:Nem tudom, hogy volt-e már máshol, de ebben az írásban sok igazságot látok.
http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... keseruseg/
.
...
Vicc az egész iromány.

sztem sem frankó. nem hiszem, h bármilyen szinten is futtatni kellene messit, neki nem nagyon kell "magyarázkodnia" semmi miatt sem. korszakos játékosa a barcának, egyszerűen erről szól a történet. azt meg nem értem, h miért kell versenyeztetni puyollal v xavival, hogy messit azért fogadná el kevésbé a közönség, mert nem katalán? az fc barcelonában minden idők legnépszerűbb, legtöbbre becsült játékosa egy magyar ember volt, kubala lászló. vagy ott egy majdnem hasonló ikon, akinek a mai napig isszák a szavait, a holland cruyff. ennyit erről.
hogy villa és sanchez nem tudnak érvényesülni miatta? villa csórikám kétpercenként sérült, nincs is ideje kifutnia magát, sanchez meg udinében lehetett király, de itt egyszerűen szr. erről nem messi tehet.
tényleg nem kellene egy embert megtalálni a mostani helyzet miatt, ami ugye azért a bl legjobb négy csapata között következett be, azaz nem az a probléma, h nem jutottunk tovább a csoportból.
tény, h cipóra vertek minket, tény, h nem valószínű, h innen tovább megyünk, tény, h nem pörög úgy a brigád, mint ezelőtt, dehát ez van.
ahogy a sikereket is az egész csapatnak köszönhettük, úgy a balhét is ők viszik el együtt. reméljük, minél hamarabb átlendülnek ezen az időszakon.
PUYOL-XAVI-INIESTA
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.04.26. 15:04:42

Facsy írta:Bartomeu nyilatkozatából egyetlen egy dolgot emelnék ki de azt nagyon!
"Nem is értettem azt a rengeteg kritikát, amit kaptak, hiszen tegnap még ők voltak azok, akik a világ tetejére juttatták a Barçát."
Ezt nagyon sokan elfelejtik, pedig nem kéne.
Ez igaz, de szerintem ez is. :)
Léfe:De idejében frissiteni most kell, elkerülendő a nagyobb gondokat. Azt sokan irják, milyen szép volt az elmult korszak. nagyon igaz. De a multból nem lehet megélni. Az volt. De mi következik, arra kell figyelni.
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Facsy
Jugador d'estrella

2013.04.26. 14:57:59

Bartomeu nyilatkozatából egyetlen egy dolgot emelnék ki de azt nagyon!
"Nem is értettem azt a rengeteg kritikát, amit kaptak, hiszen tegnap még ők voltak azok, akik a világ tetejére juttatták a Barçát."
Ezt nagyon sokan elfelejtik, pedig nem kéne.
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.04.26. 14:35:04

connor írta:Nem tudom, hogy volt-e már máshol, de ebben az írásban sok igazságot látok.
.
Ez a cikk egy nagy marhaság!
Nehogy már Messi tehessen arról,hogy Rajta kíyül szinte senki más nem képes gólt szerzeni!
Meg mi az,hogy mindenki alá játszik?Hány gólpasszot is osztott ki az elmúlt években?Meg hány kulcs passzot adott amiivel ziccereket teremtett más támadók előtt?De ők még ezt is képesek voltak elhibázni!
Villa mielőtt súlyosan megsérült Messi mellett is ontotta gólokat. (a Barca-Real 5-0nál ő például duplázott míg Messi egy gólt sem lőtt!)
A sérülése után nem tudta visszahozni a formáját,ennyi.
Pedro meg Sanchez meg soha sem voltak nagy gólvágók de ebben a szezonban igazi mélyponton voltak.
Érdekes a kisgyerek Tello Messi mellett és nélküle képes gólokat lőni?
Akkor neki még sincs önbizalom hiány Messi miatt?
Meg mi az,hogy ő soha nem lesz olyan ikon mint Xavi meg Puyol?Azért mert nem katalán,röhej...
Meg mi az,hogy nem volt ott a csapattal amikor az gázban volt?
Mióta is van a klubnál?Ja csak 2000 óta...
Ritka egy csapnivaló egy cikk ez,mintha egy divatdrukker írta volna nagy sértődöttségében:ha Messinek megy a játék akkor istenitik ha nem akkor köpködik,mint sokan itt a fórumon,persze lehet őt is kritizálni,de amikor habzó szájjal válogatott alázásokat (a Bayern elleni meccs után volt pár) mondtok rá akkor el kéne gondolkodni hol tartana most a csapat nélküle...
Végszónak csak annyi:nem a Bayern elleni meccs miatt született a cikk,meg régóta érlelődött?perszeeeee, akkor miért nem a Milan elleni 4-0 után jelent meg?
Ja mert Messi akkor is továbblőtte a csapatot a 8 közé.
:roll:
Vicc az egész iromány.
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.26. 14:29:36

MQuC írta:Például azt nem értem, Adriano mitől jobb ABidalnal szélen. Azt leszámítva, hogy Abidal kihagyott egy évet, ha megerősödik, szerintem azért nem okoz csalódást. Igen, most Adriano van játékban, egyértelmű, hogy jobb "formában" van, a semmihez képest. de egyébként...
jobban támad, többet lő, és sokkal gyorsabb. abidal már marha lassú. ő szélen nem tudja már megcsinálni h fel le rohangál. ez sztem teljesen egyértelmű. adriano klasszikus, barcába való szélső, még abidal soha nem is volt az.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.04.26. 14:04:59

Például azt nem értem, Adriano mitől jobb ABidalnal szélen. Azt leszámítva, hogy Abidal kihagyott egy évet, ha megerősödik, szerintem azért nem okoz csalódást. Igen, most Adriano van játékban, egyértelmű, hogy jobb "formában" van, a semmihez képest. de egyébként...
Kép
connor
Jugador d'estrella

2013.04.26. 13:52:55

Nem tudom, hogy volt-e már máshol, de ebben az írásban sok igazságot látok.

Egyébként azt nem látom túlzásnak, hogy a távozó kapusunk helyett veszünk egy másikat, kiteszünk egy olyan saját nevelést, aki amúgy sem játszik soha (Dos Santos), igazolunk egy védőt és a 3 szinten alul teljesítő csatárunkból elküldünk 2-t és hozunk 2 embert a helyükre. Plusz én még Abidalnak is búcsút intenék, szép dolog, hogy visszatért, de a széleken Adriano és Alba is jobbak nála, középen meg ha érkezik egy középhátvéd, akkor ott is kb. utolsó lenne a sorban.
kanty
Llegenda del Barça

2013.04.26. 09:57:34

Boixos írta: így van! bár az olyan sikeres brigádnál, mint amilyen a barca, brutálisan nehéz lehet fölpörgetni a gyerekeket, de nincs más. olyan magasra tette a csapat a lécet, h egyszerűen maguk miatt sem lehet leállni. focizni tuti, h nem felejtettek el, tényleg a pár gyöngébb részt kell kijavítani, aztán menni előre. de ehhez egy legalább olyan intelligenciával és látással rendelkező edző kell, mint guardiola és egy olyan vezérkar, akik megcsinálják azt, amit az edző kér.
nem irigylem vilanovát, nagyon nem...
Ezért kellene egy minimális vérfrissítés. Egy-két olyan játékossal, akinek fontos lenne a szerepe a csapatban, de még nem nyert igazán semmit.
A magasra tette a lécet oké, de azt lehetett sejteni, hogy ilyen szinten futballozni nagyon sokáig nem lehet. Guardiola négy éve is már csodaszám.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Boixos
Llegenda del Barça

2013.04.26. 08:20:50

Léfe írta:Persze , hogy motivációs gondok vannak. Ezért kellenek személyi cserék. Ugy hajtani, mint a Bayern csak azok tudnak akik nem nyertek még nagyokat. De aki 3-4 alkalommal felment a Himalája tetejére minek menne még. Amit mondanak a Barcában, hogy nincs vége, meg hajtani kell - jó duma. Reikard is ezt mondta a végén. Minden lecsuszo ezt mondja. Persze, a bajnoki arannnyal nem sikertelen az idény. Ha csak 2-0 a németek ellen nincs pánik.
De idejében frissiteni most kell, elkerülendő a nagyobb gondokat. Azt sokan irják, milyen szép volt az elmult korszak. nagyon igaz. De a multból nem lehet megélni. Az volt. De mi következik, arra kell figyelni.
így van! bár az olyan sikeres brigádnál, mint amilyen a barca, brutálisan nehéz lehet fölpörgetni a gyerekeket, de nincs más. olyan magasra tette a csapat a lécet, h egyszerűen maguk miatt sem lehet leállni. focizni tuti, h nem felejtettek el, tényleg a pár gyöngébb részt kell kijavítani, aztán menni előre. de ehhez egy legalább olyan intelligenciával és látással rendelkező edző kell, mint guardiola és egy olyan vezérkar, akik megcsinálják azt, amit az edző kér.
nem irigylem vilanovát, nagyon nem...
PUYOL-XAVI-INIESTA
Léfe
Entrenador del Barça

2013.04.26. 07:19:38

Persze , hogy motivációs gondok vannak. Ezért kellenek személyi cserék. Ugy hajtani, mint a Bayern csak azok tudnak akik nem nyertek még nagyokat. De aki 3-4 alkalommal felment a Himalája tetejére minek menne még. Amit mondanak a Barcában, hogy nincs vége, meg hajtani kell - jó duma. Reikard is ezt mondta a végén. Minden lecsuszo ezt mondja. Persze, a bajnoki arannnyal nem sikertelen az idény. Ha csak 2-0 a németek ellen nincs pánik.
De idejében frissiteni most kell, elkerülendő a nagyobb gondokat. Azt sokan irják, milyen szép volt az elmult korszak. nagyon igaz. De a multból nem lehet megélni. Az volt. De mi következik, arra kell figyelni.
Fecó
miihii
KHAL

2013.04.26. 07:14:00

Skáccok! Ez nem az Igazolások topic, uh az álmodozásokat inkább ott vitassuk majd meg a jövőben, h ki lesz a megváltónk meg kinek kell mennie, stb... Tudom, h részben fedi egymást a téma meg a topic, de ne csináljunk még egy Igazolások rovatot, abból bőségesen elég az az egy is, ami van :) A többiről mehet a diskurzus, de az FM-ezést hagyjuk. Köszcsi.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
tossademar
Barça B

2013.04.26. 06:45:45

Roppant fontos, hogy itt mindenki annyira profi szakértő.

Valószínű én egy kicsit elfogultabb drukker vagyok, de azt gondolom hogy mégis tudom a helyén kezelni az eseményeket, bár lehet, hogy nem. Nem ülök minden nap Barcelonába, nem vagyok ott az edzőközpontban, ezért nem is tudom, hogy Tito, vagy Roura, vagy bármelyik másik szakvezető mit miért csinál, adott helyzetekben miért úgy dönt ahogy.

Szerintem Ti sem!

Elismerem, hogy ebben az idényben többször okozott csalódást a csapatom teljesítménye, de ilyenkor mindíg eszembe jut az elmúlt 5 év.
Bármelyik europai topcsapat szurkolója megirigyelné.

A Barcelona soha nem követte azt a folyamatot, hogy ha egy idényben nem ment, máris fél csapat el, szakvezetés el, aztán majd lesz valami.
Igazuk van. Minek kapkodni???

Egyébiránt maga Guardiola is elismerte anno, hogy abban a szakvezetésben Tito volt az AGY.
Hát hagyjunk neki időt, ez kell ahhoz, hogy bizonyítani tudjon. Ha ehhez az kell, hogy nem nyerünk BL-t oly gyakran, akkor ez van.

Természetesen a véleményetekhez jogotok van, csak kicsit úgy érzem, hogy első dühből és érzésből igazságtalanul kritikusak vagytok.
connor
Jugador d'estrella

2013.04.26. 03:32:15

tibor1158 írta:Vilanova marad az edző. de minek???????????? nem veszik észre hogy nem alkalmas a posztra. a Bayern ellen gőze nem volt hogy mit kell csinálni. 85. percben beküldi Villát 4-0-ás állásnál. nem akkor kellett volna mikor már eldőlt. a másik az hogy a B csapatból akarják pótolni VV-t. ez az ötlet annyit ért mint a cukrozott takony. gratulálok a vezetőségnek hülyébbnél hülyébbek dolgoznak ott. én már abban is kételkedek hogy Neymar jönni fog a nyáron. szerintem csak elhúzták a mézesmadzagot.
Erősen fogalmazol, de a vélemény lényegével egyetértek. Voltmár nekünk egy sikeres edzőpárosunk nem is olyan régen és a bukás onnantól kezdve indult meg amikor "szétváltak". Csak az akkora hangot nem kapott, mert Henk ten Cate másodedző volt Rijkaard mögött. Elég hasonló a felállás most is. A bajnokságban még megy, de pl. a Madrid ellen nem tudtunk mit kezdeni, egy X és egy vereség lett a vége, akárcsak most. A kupából egy hihetetlenül gyenge meccsen zúgtunk ki, a BL-ből pedig az első erős ellenfél ütött minket egy szégyenteljesebbnek mondható eredménnyel (barcelonai vereség a Liverpool-tól).
És újra ugyanazt a hibát elköveti a vezetőség. Hagyják a tovább süllyedni a csapatot.
Capon
Llegenda del Barça

2013.04.25. 21:57:28

Ki mit vesz észre vagy mi szúrja a szemét.
Valóban többször előfordul, hogy beindulnak, de mégsem kapnak labdát. Amikor meg megkapják visszafordulnak vele és vagy hátra passz Alveséknek vagy vissza rakják a kp-ra és nem kezdenek vele semmit. Vagy ugye 10 kiugratásból 9szer lessen van Alexis.

Ettől még abban is van igazság sajnos, hogy Xavi is kevesebbet próbálkozik a gyilkos passzokkal, de erősen hozzájárul ehhez az is, hogy tök felesleges az is amit kioszt Pedroéknak, mert úgy sem kezdenek azzal sem semmit.

Értem amit a képpel akarsz mondani, de nem látjuk azt, hogy kin hány ember állt az első 15 percben. Szerintem Titot is fogta egy hazai játékos a kispadon. Szóval ez is csalóka. Ha nincs kinek passzolni mert nincs elég mozgás, akkor nem fogják előrevágni hátha összeszedi az egyik gólgyárosunk.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.25. 20:16:16

Capon írta:barka amit Xavival és Inivel kapcsolatba mondasz részben igaz. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nekik sem egyszerű a helyzetük egy Alexisel, Villával és Pedroval az előre játékban. Ők 3 teljesen súlytalanok a pályán szinte semmi veszélyt nem jelentettek az ellenfelekre egész szezon során. Így nehéz jó labdákkal megjátszani őket, kiugratni vagy gólpasszt adni nekik. Ezzel Xavi és Ini játéka is rettentően sokat visszaesik. Jóformán ha akarnak valamit csinálni azt egyedül kell megoldaniuk előrefelé mivel minden labdát visszakapnak ettől a 3-astól, tök felesleges nekik labdát adni. Messin kívül egy labdatemető elől mindenki.
Mivel ilyen impotens támadóink vannak a védőknek is sokkal több idejük jut a Xavi Ini páros semlegesítésére.
Azt nem értem, h az, h egy támadó akárhány helyzetet is kihagy, miért jelenti automatikusan azt, h nem is lehet őket megjátszani. Egyszer nézd meg egy meccsen, Sancheznek, Pedronak hány bemozgása van, amíg Xavi teszi-veszi a labdát egyik lábáról a másikra. A legkockázatosabb passz, amit bevállal az utóbbi időben, h kirakja Alvesnek a jobbra.
Meg lehetett nézni tegnap a Dortmundot, néha csak vaktában vagdosták előre a labdákat, és 10ből 8 visszajött a védőkről, de a maradék 2 instant gólveszély volt. Két eltört labdából lőttek két gólt. Persze az a játék már túlzás lenne nekünk (főleg, mert utána FUTNI kéne visszaszerezni azokat az elvesztett labdákat, ahogyan a németek csinálták), de úgy baromira nehéz gólt lőni, h addig nem megy előrefelé a labda, amíg Ini-Xavi azt nem látja, h a 10 Bayern-védő közül nincs senki a csatárunkon.
Amúgy itt egy remek kép az első 15 percről, konkrétan a támadó harmadba nem sikerült elrúgni a labdát, de nem hogy nem sikerült, MEG SEM PRÓBÁLTUK:
Kép
tibor1158
Barça B

2013.04.25. 19:38:09

Vilanova marad az edző. de minek???????????? nem veszik észre hogy nem alkalmas a posztra. a Bayern ellen gőze nem volt hogy mit kell csinálni. 85. percben beküldi Villát 4-0-ás állásnál. nem akkor kellett volna mikor már eldőlt. a másik az hogy a B csapatból akarják pótolni VV-t. ez az ötlet annyit ért mint a cukrozott takony. gratulálok a vezetőségnek hülyébbnél hülyébbek dolgoznak ott. én már abban is kételkedek hogy Neymar jönni fog a nyáron. szerintem csak elhúzták a mézesmadzagot.
Brian 20

2013.04.25. 19:09:21

Világ - és Európabajnok spanyol válogatott több mint a fele plussz a világ legjobb játékosa a négyszeres aranylabdás Messi egy csapatban és eredménynek nevezik, hogy meglesz a spanyol bajnokság?
Január óta pocsék a csapat! A számok meg beszélnek.
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.04.25. 17:57:52

visca el barca írta: az a baj h itt nagyon sokan tévedésben élnek, és azt hiszik, hogy életük végéig kolbászból lesz a kerítés, minden évben 6 trofeat fogunk majd nyerni...

amugy meg nincs ebbena cikkben semmi meglepő, várható volt, h semmi változás nem lesz a nyáron.

én azt hiszem, hogy elhozzuk neymart, villa elmegy, illetve ha vitya lelép akkor jön egy kapus és ennyi. védő nem jön, tito marad
Teljesen egyértelmű volt számomra is ez a hír. Ebben semmi meglepetés nincs ennek a vezetőségnek a részéről, mindent tagadni kell és tenni a hülyét továbbra is (nehogy már az elnök úr és vezetőteamjén karcolás esen). :roll: Na de a remény hal meg utoljára, talán egyszer csak felébrednek ők is.:idea: Fabregas és Sánchez teljesitményének a megsüvegelése, az meg egyszerűen már tragikomikus (és Sánchezt nem csak a mutatott játéka, de az eredményessége is igazolja, mivel hogy csak egy támadóról van szó... ):roll: Mint ahogyan az is hogy VV-t, akár a b csapatból esetlegesen akarják majd pótolni.Akkor ez most nem foltozgatás továbbra is. :idea:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára JOseppe 2013.04.25. 19:42:28-kor.
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.04.25. 16:45:39

Új emberek mindig kellenek a keretbe. Kell a vérfrissítés ez nem kétséges, de amit sokan itt leművelnek kedd óta az túlzásnak érzem.

Itt elsősorban motivációs gondok vannak. Részben kiismerték a játékunkat, ez teljesen természetes, kellenek az apróbb változtatások, amikre szvsz Tito képes lesz nyáron. De ha motiváltan fut ki a gyepre a csapat, akkor továbbra is bárkit le tudunk söpörni szvsz. Viszont ez ebben az évben vajmi kevésszer történt meg és a legtöbb esetben ezért vesztettünk.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
connor
Jugador d'estrella

2013.04.25. 16:21:26

Egyébként idén annyival tudná kompenzálni a csapat a "remek" BL-teljesítményét, ha a maradék bajnokit meg tudnák nyerni és új rekordot állítanának fel. Az, ha összejönne a 102 pont elég nehezen megismételhető teljesítmény lenne. Plusz José-nak is kicsit odaböknének vele. Bár a portugál a tegnapi meccsen saját maga bevallása szerint sem volt képben (hatharom.com), ettől special one :roll:
Chino
Llegenda del Barça

2013.04.25. 15:58:24

Léfe írta:
Mind meg tudom indokolni, de nem akarok vitát gerjeszteni. Alapos frissités kell, nagyon leállunk.
Azért Bartra-ra és Adriano-ra rákérdeznék. Előbbi most kezd beépülni és bizonyítani, utóbbira max. annyi panaszunk lehet, hogy kicsit sérülékeny.
Forca Barca!!!!
connor
Jugador d'estrella

2013.04.25. 15:56:16

Capon írta:barka amit Xavival és Inivel kapcsolatba mondasz részben igaz. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nekik sem egyszerű a helyzetük egy Alexisel, Villával és Pedroval az előre játékban. Ők 3 teljesen súlytalanok a pályán szinte semmi veszélyt nem jelentettek az ellenfelekre egész szezon során. Így nehéz jó labdákkal megjátszani őket, kiugratni vagy gólpasszt adni nekik. Ezzel Xavi és Ini játéka is rettentően sokat visszaesik. Jóformán ha akarnak valamit csinálni azt egyedül kell megoldaniuk előrefelé mivel minden labdát visszakapnak ettől a 3-astól, tök felesleges nekik labdát adni. Messin kívül egy labdatemető elől mindenki.
Mivel ilyen impotens támadóink vannak a védőknek is sokkal több idejük jut a Xavi Ini páros semlegesítésére.
Csatlakoznék hozzád és az előtted szólóhoz, mert én is hasonlóan gondolom.
Kiegészíteném annyival, hogy anno ez a rendszer nem így lett "megteremtve". A lényege a labdabirtoklás és a kezdeményezés volt, hogy a kp. tartja a labdát, a CSATÁROK pedig sok mozgással, kiugrásokkal helyzetbe kerülnek. Ez egészült ki Alves felfutásaival, aki ezzel még több variációs lehetőséget teremtett a jobb oldalon. Messi szinte emiatt húzódhatott be gond nélkül középre, mert Alves egymaga megoldotta a jobb oldali széljátékot. Ehhez a rendszerhez viszont csatárok kellenek, nem szélsők. Illetve nem szabadna egy emberre játszani elöl, hiába akkora ász Messi. Nyilvánvalóan ő az "első számú sztár", de az már tavaly is rossz volt, hogy elöl csak rá épült a játékunk. A Chelsea ezt szépen ki is használta. Idén pedig már a Real Madrid, Milan, PSG és a Bayern is. A kisebb spanyol csapatok azért nem képesek erre, mert nincs meg hozzá a minőségi játékoskeretük, így "izomból" le tudjuk őket nyomni, ahogy a Levante-t is.
Lehet Villa-t szidni és való igaz, hogy nem a "régi", de Messi mögött még mindig benne van a legtöbb veszély a csapatból, mert a dupla annyi lehetőséget kapó Pedro és a jóval több játékpercet kapó lévő Sánchez együtt rúgta kannyi gólt, mint Villa egymaga. Ahogy az sem normális, hogy a góllövő listánkon a Messi mögött lévő 5 játékos összesen nem szerzett annyi gólt, mint Messi.
Jövőre a Pedro,Villa, Sánchez 3-asból 2 embert simán el kellene küldeni és 2 olyan csatárt hozni a kezdőbe, akik képesek felvenni a versenyt, az Eto'o-Henry párossal vagy a 2011-es Villa-Pedro párossal. Máshogy soha nem érünk fel újra a csúcsra.
Természetesen a védekezést is illene rendbe rakni, bár én itt egy igazolást találnék megfelelőnek, legyen az Hummels vagy más MEGFELELŐ játékos. A védekezésünkkel egyébként csapatszinten van probléma.
Ezeket a változásokat egy új edző tudná csak beváltani, aki nem 100%-ban MÁSOLJA a 2011-es Barca-t. Mert Tito semmi újat nem tesz a játékunkba, legfeljebb jobban engedi a távoli lövéseket. Motiválni pedig végképp képtelen, ami azért sem csoda, mert láthatóan még nem heverte ki a betegségét.

ÚJ EDZŐI STÁB (Roura is mehet ahova akar), 2 ÚJ CSATÁR, 1 ÚJ VÉDŐ, 1 ÚJ KAPUS(ha Valdes megy).
El KELLENE küldeni : Sánchez, Villa/Pedro (saját nevelés miatt érzem inkább Pedro-t esélyesnek a maradásra), Abidal, Dos Santos, Valdes + az ÖSSZES kölcsönben lévő játékos. El kellene gondolkodni mondjuk azon, hogy pl. Puyol-nak nem lenne-e inkább érdemes 1 évvel korábban nyugdíjba menni, mert lássuk be, ha Bartra-ból akarunk "valakit" kb. 25 éves korára, akkor nem lesz elég, ha 5. lesz a kh-ek közül. Illetve ha Piqué jövőre is így (nem) teljesít, akkor mehet ahova akar. Én kikötném még továbbá azt is, hogy Alves és Alba közül mindkettő ne lehessen egyszerre a BL tavaszi szakaszában a pályán, mert magára hagyják a két kh-et teljesen, ezzel kiszolgáltatottá teszik a hátsó alakzatot.

A fiatalok a B-ben pedig üljenek szépen a s.ggükön és várjanak még 1 évet, ha lehetőséget is akarnak kapni a nagyoknál, nem csak padot.

új kapus,Pinto - Alves,Montoya,Alba,Adriano,Piqué,Mascherano,új védő,Bartra,Puyol - Song,Busquets,Iniesta,Xavi,Fabregás,Thiago - Messi,Pedro/Villa,Tello,1. új csatár, 2. új csatár+ egy fiatal, Rafinha VAGY Deulofeu időnként, hasonló rendszerben mint Tello tavaly (papíron a B-be tartozik).
Ez így pont 23 ember, ami ideálisnak mondható.
Léfe
Entrenador del Barça

2013.04.25. 15:54:01

" visca el barca" : de igy müködik !!
Ráadásul azért is, mert az utlsó évek igazolása nem sikerültek,mint Alexis,Villa, Fabregas, pedig sokan akarták őket.
Nálam:

x

Alves ? Pique x Alba
Montoya x Puyol Abidal
Xavi Busi Iniesta
Thiago Mashcearano Fabrebas ?

x Messi x
Pedro ? Telló

Az X -el jelöltek helyére uj ember kell.
A kérdőjeleseket, ha jó összeget adnak értük vihetik.Persze akkor pótlás kell.
Xavit és főleg Puyolt kevesebbet játszatni.
Villa, Alexis, Barta, Adrianó mindenképpen menjen.
Delofeu, S. Robertó feljöhetne
A kölcsönbe lévők közül senki nem kellene.

Mind meg tudom indokolni, de nem akarok vitát gerjeszteni. Alapos frissités kell, nagyon leállunk.
Fecó
Lezárt