2013.05.27. 15:14:15
Azért ez az ár-téma közvetetten érinti a szurkolókat is. Ha "csupán" 28-ba fájt volna az emberünk, nem lenne gond akár TS-t + egy minőségi kapust leigazolni, de így hogy az átigazolásokra szánt büdzsét gyakorlatilag kiürítettük az eladásokból kell a továbbiakat fedezni. DE! Egyrészt senki sem ismeri a pontos összeget, amit a brazilért fizettünk. Lehet, hogy 50, 54, 28+barimeccs, 40+10 már kifizetett. Ezt egy jó ideig nem tudjuk meg, de lehet sosem. Ennek ellenére tény, hogy nem mi fizetjük és legyen Rosell-ék baja a többi.
Amivel a Real-szurkolók takaróznak, hogy mégis a pénzt választja, mert 824522556565521 millió euró a reklámbevétele, amit megtarthat, náluk meg csak a felét. Ezt az összeget 8 millióra taksálják ami így a madridi 11 millás fizetéséhez +4 millió euro lett volna. (összesen 15) Nálunk 7 milliós fizetéshez 8 milliót kap, ami ugyancsak 15. Szóval ott is megy a ferdítés nagyon.
Amúgy volt már olyan hír is hogy a Barca megkapja a reklámbevételek 20%-át, tehát itt sem teljesen tiszta az egész.
Én Neymart egy hosszútávú befektetésnek tartom. Első szezonjában nem várok tőle robbanást, nem hiszem hogy egyelőre olyan teljesítményt fog hozni mint sokan gondolják. Én abszolut mellette vagyok, és nagyon örülök a leigazolásának, de nála is meg kell találni az egyensúlyt a taktika és az egyéni megoldások között. Ez igénybe vehet egy kis időt, de hosszútávon nagyon meg fogja érni. Legalábbis ebben bízok. Senki ne várjon itt elsőre csodát, új közeg, új foci (ami nálun k különösen komplikált), nagy elvárások.
Sokak szerint a Reaílban sokkal jobban ki tudott volna bontakozni stb. Én ezzel is vitatkoznék. Kitolnák jobb szélre, ami nem a legoptimálisabb számára és Cr ugyanúgy "elnyomhatná" mint ahogy sokan itt Messiről gondolják. Ezért gondolom, hogy Bale sem lesz ott akkora király, mint sokan hiszik. Az egész Spurs rá épül, szintén jobbszélsőt csinálnának belőle, ami nem tudom hogy ízlene neki, azonkívül legalább akkora zsákbamacska mint Neymar. Egy igazi PL játékos, ahol egy egész csapat rá épült, könnyebb volt kitűnni, itt simán elnyomhatják és egy tipikus futóbolondot csinálnak belőle. (ez a Barcára és a realra egyaránt vonatkozik) Persze hogy a brazilról lecsúsztak muszáj Pereznek is lépni, de ez már kicsit off.
Forca Barca!!!!