Varatrix írta:
Sosem értettem ezt igazán. A marketing részét még elfogadom, de pl a 7-es és a 11-es között van marketing érték beli külömbség? A lelkiviláguknak miért fontos? Nem értem, kötődnek egy számhoz? Mert ugye így van, és mondjuk így nem érzem korrektnek, ha egy regnáló játékos mezszámát odaadják másnak, mert ezzel a másik játékos fölé helyezik. Tavalyelőtt is mi ment Alexis mez számával...
Amúgy én kíváncsi vagyok ha van olyan sportoló, vagy valaki aki ezt átérzi az mséljen, mert érdekel.
Rögbiben pl posztra kapsz mezszámot, szóval nincs állandó számod...
szerk: olyan mélységekig átérzem, hogy pl 2-be ne rohangáljon már egy csatár mert hülyén néz ki. Bár tényleg csak a hagyomány miatt gondolom ezt is.
Kedves Toquero

Marketing érték között nincs különbség, legalábbis nem hiszem, de a mezszámnak fontos jelentősége van

Alapból sokan szeretik a még klasszikus mezszámokat kiválasztani poszt szerint, illetve babona.
Én is mindig 6osban toltam, el sem tudtam volna képzelni mást, plusz hozzájön a balcipőt fűzöm be először,, utolsó előttinek mész ki a pályára, egyeseknél keresztvetés, a szekrény felcímkézése, belül mi hol van, melyik krém stb hóbortok

A számoknak azért van egyfajta "misztikája" a 10es az ugye legendás, de a 7-11 vagy éppen a 9-5 is mind-mind népszerű, s ha már az ember kiérdemli akkor attól nehezen válik meg.
A nem a mi pénzünk dologhoz meg még eszembe jutott, mikor pl itt is arról "vitáztak" emberek, hogy nincs szurkolás a meccsen stb, na pl mert pont hogy tele van turistákkal a stadion, ok-okozati tényező gyanánt, miután népszerűsítjük a klubbot, mert hát pénz kell