Bob_Marley írta:Az biztos, hogy nem egyszerű az időjárás, s a globális felmelegedésnek ennek már bőrünkön tapasztalható jele van.
Mondjuk én nem bánom egyáltalán, hogy nincs meleg, ma is pl ami volt 20 fok, abszolút vállalható volt, meg mondjuk én az esőt is nagyon szeretem, annak van egy megfoghatatlanul jó feelingje, meg az eső illata, ha lehetne választani inkább essen a hó Márciusban (ok nem olyan mint most volt), mint rohadjunk meg Júniustól-Szeptemberig.
Ezzel igazából az a baj, h már a felvetésed sem feltétlen helytálló az utóbbi években, konstans legalábbis tuti nem.
Mert ez a rohadjunk meg júniustól dolog is olyan, h egyik éven ez van, a következőn meg a heti 7 napból 2 csuttra esős, 4 meg kb 5ször fordul át. És igazából ez a durva, h nem lehet alkalmazkodni ehhez. Ha az ember elmegy otthonról egy fél napra, esernyőtől rövidgatyán keresztül a vastag pulcsiig, napszemüvegben és kesztyűben kell útnak indulni, mert fél óránként változik a klíma.
De ettől függetlenül is nagyon durva ez, ami mostanában van, h nagyjából 3 évszak maradt, amiből az egyik két részletben jelentkezik

Van a hideg tél, ezt átvezeti egy esős időszak a tavaszba, ami már-már nyári klímával tódul ránk, majd a melegebb (, de változékony) szakasz, amit szintén átvezet a hidegbe az esős szürkeség.
A tél, ami már régen nem a december-február időintervallumra tehető, hanem eltolódott már vagy 1-másfél hónapot. November-decemberben csak kicsit mutogatja magát, aztán mire véget kellene érjen, akkor durvul be csak... Utána meg a tavasz kb egy hónapig, ami alatt gyakran tovább kapjuk a csapadékot, csak mivel melegebb van, már nem hó formában. Majd hirtelen átvált nyárba, aminek a tartománya megint változó, mert ugye tavaly is néha zavarta meg a napsütés az esőzést, főleg augusztus körül ha jól emlékszem. Aztán ez az esős téma megy egy darabig, de közben hivatalosan már ősznek hívjuk, csak az átmenetet nem lehet érzékelni.
Szal a nyár folyamán is megvan a perzselő meleg, ami tényleg kicsit túlzásba tud esni időnként. Pedig én nagyon bírom ezt az évszakot, de azért na... Aztán 2 hét 40 fok után jön a borongós, változékony, semmirevaló szakasz, ami azért nyomokban klasszikus nyarat is tartalmaz (

) , csak már nehéz kimatekozni, h ez mikor és meddig esedékes.
Uh az időjárás monnyon le! Elég tré, h ennyire összevisszaság van. Egyik évben kiég minden, a következőben meg annyi esik, h a halak is vízbe fulladnak már

H egy haveromat idézzem: "Mire lemegy a nap, kisüt."