lui1698 írta:
1. Statham nekem mára pontosan, hogy egy tucatfilmes lett. Nem rossz színésze, mert a Blöffben pl. jó volt, de ezek az egy sablonra nyomott gagyi akciói amikből kijön évente 3-4-5... hááát, szinte egyáltalán nem érdekelnek, sőt.
2. Azért ne mond már nekem, hogy a 90-es években nem nyomták a filmeket, mint a barom. Volt akkor is hálivúd, voltak akkor is színészek (sőt, sok kedvencem akkor élte fénykorát)
3. Manapság is jön ki azért elég szép számmal jó akció, csak nem feltétlenül kell Statham nevével fémjelzett darabok között kell keresni. Ott van amiről épp te írtál a Raid. Na, az pont egy istenkirály film, és nálam ronggyá veri az összes ilyen tucatot.
1. Statham-mel azért példálóztam, mert kb elsőként jut eszembe, ha mai akcióhősről van szó. Én szeretem a filmjeit, de ez szubjektív. Sok más játékos meg nem ugrik be hirtelen, aki legalább ilyen jó cuccost tol. Mert ugyan mondhatnám az Elrabolva filmet, ami kifejezetten pozitívan lóg ki a mezőnyből, de ettől még Neeson nem lesz akcióhős

Szal érted, azért írtam őt, mert nekem egy erős szint ő, illetve a filmjei a mai mezőnyben. Ezen kívül ugyan vannak jó filmek, de ki kell fogni, na...
2. Nem azt mondtam, h akkoriban nem tolták a filmeket, hanem azt, h mostanra azért bőven több helyről érkeznek a filmek, irdatlan mennyiségben a nagyobb stúdióktól a noname csapatokig. Csak akkoriban virágkorát élte mondjuk az akciófilm, amihez adott volt Arnie-Sly-JCVD-Norris-stb... De velük nagyjából le is áldozott ez a műfaj. Nem teljesen, de bőven kevesebb ilyen stílusú film van, ami jó vagy nem jó, döntse el mindenki magának. Mindenesetre akkoriban ezek igen kiváló filmek voltak, manapság meg kevés hasonló jön ki.
3. Igen, ott van a Raid meg az említett Elrabolva, meg még tuti van azért pár, amit érdemes megemlíteni, de a nagy számok törvénye alapján kell születnie épkézláb műveknek is

Viszont én nem nagyon találkoztam túl sokkal, ami igazán megragadt bennem. Pedig jönnek ki azért próbálkozások gazdagon, de valahogy sztem nem igazán sikerül sűrűn előállni vmi érdemlegessel.
Am szívesen fogadom azokat a címeket, amiket érdemes lehet megnézni, mert biztos van, ami kimaradt nekem, mert esetleg a leírása már elrettentett vagy valami

Uh jöhetnek a jó akciófilmek, vevő vagyok rájuk.
sjd írta:Mihii, azt még mindig értem, h ez akkor miért volt nagy szám, csak azt nem, h ma miért az még mindig. Túlhaladtuk, és legkevésbé sem csak technikai szempontból.
Amúgy meg lui-nál a pont: régen is voltak sorozatgyártott hulladékok, ma is vannak, csak az emberek szemében valamiért a 80-as években összesen kb. 10 film készült és az mind jó volt, ma meg "futószalagon jön ki a sok hulladék"
Azért jók ma is, mert klasszikusok

És mivel kb arról szólnak, h van egy kemény csávó, aki egymaga levadássza egy kisebb ország lakosságának megfelelő rosszfiút mindennel, ami robban vagy lő, így időtállóak is. És mivel nem egy nagy gondolkodtatós filmek, így kikapcsolnak, szórakoztatnak a mai napig.
Bizony, régen is voltak gagyik, sőt, az idő múlásával még gagyibbnak hatnak, pont a technika, a lehetőségek fejlődése miatt.
A másik részre meg tényleg csak azt tudom mondani, h ha szted akár csak megközelítőleg annyi film jött ki akkoriban, mint manapság, akkor rendben

Főleg, h egyre inkább teret kapnak a külföldi, kisebb (filmes múlttal rendelkező) országok produkciói is...
És nem azt mondtam, h azok régen mind jók voltak, de ilyen akció vonalon sokkal erősebb volt a hőskor, mint a mai produkciók. De ez csak az én megítélésem, nem kell általános gondolkodásnak lennie
Viszont én tényleg csak arányokról beszélek. Régen mondjuk kijött 300 film, amiből
akkoriban jónak számított 20 (, de mára ezeknek nagy része alaposan megkopott már, viszont vannak továbbra is időtálló alkotások), ma meg kijön mondjuk 1000, amiből 40 élvezhető. Most csak így hasra ütve akarom érzékeltetni, h mire gondolok