Azért az érdekes, hogy Thiago-ról a sport.es lehozta, hogy tuti megy, miközben azt nyilatkozta, hogy az Eb után dönt. Annak meg ugye ma lesz a döntője. Kétlem, hogy pont a döntő előtt foglalkozna ezzel.
Egyébként érdekes a helyzete, ahogy jó pár fiatalnak is.
Thiago, Bartra, Montoya, Tello, Dos Santos jelenleg a csapat tagjai, kölcsönben van Bojan, Cuenca és Fontás a saját nevelésű játékosok közül. A B- csapatból pedig Muniesa, Rafinha, Sergi Roberto, Oier, Masip és Deulofeu akik egyelőre "tűz közelben" lehetnek.
Ez így elsőre elég sok név, de nyilvánvaló, hogy ugyanazon a poszton lévő játékosok közül majd választani kell.
1. Oier és Masip. Valószínűleg igazolni fogunk egy kapust a kezdőbe, így az egyik fiatal is csak cserének kerülhet az első csapathoz és minden bizonnyal az egyikük Pinto visszavonulása miatt fel is fog kerülni jövő nyáron. Nem láttam őket sűrűn védeni, így nem tudom megítélni melyikük lehet a jobb.
2. Muniesa, Bartra és Fontás közül egyértelműen Bartra a favorit, a másik kettő valószínűleg már a nyáron távozni fog. Bartra-ban látom én is a legtöbbet, azt sem tartom véletlennek, hogy az U21-es EB-n is ő a kezdő és nem Muniesa.
3. Montoya helyzete könnyebb, mert neki Alves pozíciójában nincs hasonló korú versenytársa a csapatnál. Ettől függetlenül neki is van jövője a csapatnál.
4. Thiago, Dos Santos és Sergi Roberto. Az szinte biztos, hogy a mecikói távozik a nyáron, mert ő 3 játékos közül a "leggyengébb". Innentől viszont elég nehéz a kérdés, mert az biztos, hogy mindkét fiatal nem fér be a csapatba. Én Sergi Roberto-t keveset láttam játszani ahhoz, hogy megítélhessem, mennyivel gyengébb vagy jobb, mint Thiago. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy Thiago miatt azért nem izgul a vezetőség, mert Roberto-ban látják a megfelelő pótlást.
Más kérdés, hogy lehet, hogy 4-5 év múlva majd 50 millió körüli összegért vásároljuk vissza Thiago-t.
5. Végül a csatársor, ahol a legnehezebb a dolgunk. Tello, Bojan, Cuenca, Deulofeu és Rafinha 5ös közül Bojan úgy tűnik "eltűnik a süllyesztőben", de visszatérni biztosan nem fog. Cuenca a sérülései miatt most úgy néz ki, hogy távozni fog, kölcsönbe vagy végleg. A másik három csatár közül Rafinha és Deulofeu még nagyon fiatalok (U20) még Tello-hoz képest is, így nekik akár egy kölcsön is megfelelő továbblépés lehet. Messi és egyelőre Neymar helye hosszabb távon is megkérdőjelezhetetlen, de mellettük 3 csatárnak még van hely a csapatban. Jelenleg ez a 3 Sánchez, Pedro és Tello trióból áll, de akár Rafinha, akár Deulofeu ha jó teljesítményt nyújtanak könnyen odakerülhetnek.
Az jó, hogy sok a tehetségünk és jó az utánpótlásunk, de a szakmai stáb munkáját nem feltétlenül könnyíti meg, ha sokan akarnak több lehetőséghez jutni.