Tito Vilanova

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.07.21. 19:57:59

kristop írta: én ugyan nem szeretnék nagy változást, de ezzel a részével egyetértek. az egyetlen amit nem értek, hogy miért a 'szegény ember bielsáját' akarjuk hozni, ha a sima bielsa is csapat nélkül van.
Azért nagyon vigyázni kell az ilyen edzőkkel. Tipikusan a Bielsa, Van Gaal szindróma jut eszembe. A stílusukkal nagyon össze tudnak rakni egy csapatot (lásd Bilbao, Bayern), de ha vmi nem úgy alakul (fekete bárány, rossz eredmények), akkor pillanatok alatt felbomlik minden, és rosszabbak az állapotok, mint előtte. Csak nézzük meg az idei Bilbaot, vagy a BL-döntő utáni Bayernt. :wink:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
kristop
Entrenador del Barça

2013.07.21. 19:54:19

visca el barca írta:ha meg tényleg csak ez a két komoly lehetőség van (tata, LE), inkább az első.
én ugyan nem szeretnék nagy változást, de ezzel a részével egyetértek. az egyetlen amit nem értek, hogy miért a 'szegény ember bielsáját' akarjuk hozni, ha a sima bielsa is csapat nélkül van.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
visca el barca
Presidente del Barça

2013.07.21. 19:44:57

jó persze, nekem se ez a tata az álmom (frusztrál is h a madridnak kellett egy ancelotti é meg is szerezték...)

de akármennyire is volt egy b-terv tito kiesésére, gondolom nincs idő tárgyalgatni az anzsival v bárkivel heteken át...

ha meg tényleg csak ez a két komoly lehetőség van (tata, LE), inkább az első. francnak sincs kedve ahhoz h jön egy ujabb edző és ugyanazt a tili-tolit próbálja erőltetni, mikor láthatólag nem megy...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Stopjuk
Barça C

2013.07.21. 19:44:17

Üdv mindenkinek én már láttam pár meccsét Tata Martinonak a Newell's-nél és nagyon is szép focit játszatott a csapatával nem bunkerfocit inkább a gyors játékot sok passzal én ezért is gondolom úgy,hogy nem lenne annyira rossz választás.Meg persze aki ilyen "állat" :) edző nem lennének olyan gondolatai a játékosoknak,hogy nem teszem magam annyira oda úgyse szól az edző. Kell az ilyen ember a kispadra aki kellő határozottsággal és tűzzel vezényli a csapatot.
Varatrix
Director del Fútbol

2013.07.21. 19:39:36

socio66 írta:Egy ismeretlen emberről beszélünk, akit eddig valamiért egy elitklub sem foglalkoztatott még.
Más olvasatban, lehet hogy egy ismeretlen ember, de valamiért őt akarja a világ egyik legjobb klubbja. :roll:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
socio66

2013.07.21. 19:20:06

[quote="JOseppe"][/quote]
Azt írtam, hogy egyébként sem százas az ember a hírek szerint, amit a videó is alátámaszt, nem kizárólag abból következtetek.
De rakjad a nevető fejeket, minél többet.
Egy ismeretlen emberről beszélünk, akit eddig valamiért egy elitklub sem foglalkoztatott még, ezek után ha valaki megkérdezi, hogy 'nem értem miért féltek az újtól', a felkészülés közepén, abszolút s.o.s. helyzetben..hát tényleg, érthetetlen.
:)
Robcsyy
Entrenador del Barça

2013.07.21. 19:19:21

shutterisland írta:kicsit felpezsdülne az élet. :)
nem is lenne gond, ha valaki odalépne ezeknek a bohóc spanyol bíróknak :D
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
Dos Santos
Jugador d'estrella

2013.07.21. 19:12:17

Elnézve a lent linkelt videót,ez egy olyan típusú ürgének tűnik,aki alatt, ha a helyzet úgy hozza,felgyullad még a kispad is. Többen leírták már,hogy a keret alapvetően jó.Ez tiszta sor.Tul képpen a világverő taktika(tiki taka) is adott.Viszont ahhoz,hogy megint reális esélyünk legyen a CL-re,vissza kéne hozni az agresszív letámadást,a csapatvédekezést,plusz kéne egy jó motivátor,aki átlendíti a srácokat a holtponton.Ebben segíthet nekünk a TATA. :D Tito-t leszámítva a technikai személyzet összetétele változatlan marad.Ez jó húzásnak tűnik,mert így az edzőnek is könnyebb lehet a beilleszkedés.Plusz,ez egy elég rendhagyó idénykezdet lesz,mivel az összes rivális új edzővel fut neki az idénynek.Úgyhogy mikor,ha nem most próbáljunk meg valami újat.
A legnagyobb probléma az, amikor a hülyeség akaraterővel párosul.
A vélemény olyan, mint a segglyuk.Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
Sipi24
Jugador del Barça

2013.07.21. 18:59:28

Szerintem is jobb lenne egy külső edző. Mert ha LE jön vagy házon belül valaki akkor marad ugyanaz ami tavaly volt. BL-be meg az első komolyabb csapat ellen jönne sz.pás valószínűleg.
Amúgy szerintem ez a Tata kb olyan mint a Neymar téma, vagy be válik vagy nem, egy próbát szerintem mindenféleképpen megérne :)
Ha meg nem válna be akkor gondolom a következő szezontól úgyis hoznának valaki mást helyette
shutterisland
Director del Fútbol

2013.07.21. 18:56:52

kicsit felpezsdülne az élet. :)
Varatrix
Director del Fútbol

2013.07.21. 18:50:32

Nem akarom elkiabálni, de nem a semmiért utaznak Argentináig... Akinek nem tetszik jobb ha szokja a gondolatot!?

Holnapra lehozzák az újságok, keddre hivatalos.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
blaugrana99
Jugador del Barça

2013.07.21. 18:41:46

shutterisland
Director del Fútbol

2013.07.21. 18:41:07

Egy külsős edző sokkal bátrabban fog belenyúlni a dolgokba, és szerintem most ez kell
így van.
fcb: tata?
madrid:ancelotti
b.monaco:pep

remélem,érezni a különbséget.
fcb : tito/enrique
madrid : mou/ancelotti
bayern : heynckess/pep

így is lehetne ám érezni..
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.07.21. 18:37:55

socio66 írta: Most itt egy ismeretlen fazon, ötven évesen még nem volt komoly európai csapata, és a hírek szerint nem százas, amit ez a videó is alátámaszt.
Miért attól már elmebeteg valaki, hogyha esetleg nem fapofával áll és tűri a látottakat. :wink: :lol: Hány ilyen eset van az edzőknél, akkor most mindegyik edző elmebetegségben szenved.Azért mert nem lehajtott fejjel, tanácstalan módon nézi az eseményeket maga körül és ez probléma???. :) Ilyen szituból volt elég szerintem, most másra is szükség van. :D :lol:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára JOseppe 2013.07.21. 18:44:30-kor.
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Boixos
Llegenda del Barça

2013.07.21. 18:26:13

fcb: tata?
madrid:ancelotti
b.monaco:pep

remélem,érezni a különbséget.
legalábbis így elsőre.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Sanama
Llegenda del Barça

2013.07.21. 18:24:40

Boixos írta:pep esetében nem féltem az újtól v mondjuk úgy a tapasztalat hiányától, úgy voltam vele, vagy orbitálisat égünk, vagy agyonverünk mindenkit. tudjuk mi lett.
most attól tartok, h a nagy akarásban mellényúl a vezérkar, akik egyébként eddig is töketlenül kezelték ezt a szitut(is).
azt szeretném, h olyan döntést hozzanak, ami által visszaelőzhetjük az ellépett brigádo(ka)t. az ilyen tatáktól kicsit fosok.
Én meg pont attól tartok, hogy jön LE, és marad minden a régi kerékvágásban, aztán ráhúzzák azt a magyarázatot, hogy de ez a klub filozófiája, így kell játszani, nem kell változtatni, nincs semmi gond...Ami persze koránt sem igaz.
Egy külsős edző sokkal bátrabban fog belenyúlni a dolgokba, és szerintem most ez kell
shutterisland
Director del Fútbol

2013.07.21. 18:18:52

Egy-két újdonságot hozhat, de az alap koncepció marad.
de hiszen pont ez kell.
az alapot megfűszerezni valami egyedi stílusjeggyel, és hozzátenni néhány olyan elemet, amivel javulhatunk, vagy meglephetjük az ellenfelet.

emlékeztek a szezon elejére ? hogy örültünk, hogy tito jobban húzza a széleket, és hogy több a távoli lövés...aztán csak kijött egy olyan első félszezon, hogy mind a 10 ujjunkat megnyalhattuk.
aztán a szezon érdemi részére meg szépen eltűntek az újítások, és enervált, gyenge passzolgatás, láthatjuk is, szét is esett a csapat, a nagy meccseken pedig béka popója alatt voltunk taktikailag több esetben is.
socio66

2013.07.21. 18:17:17

visca el barca írta: nem, de azért egy vidóból leszűrni a dolgokat elég vicces.
Amióta én követem a csapatot, intelligens edzők ültek a kispadunkon, akik miatt soha nem kellett szégyenkeznünk, nem kellett félnünk, hogy miattuk megbélyegzik a csapatot.
Most itt egy ismeretlen fazon, ötven évesen még nem volt komoly európai csapata, és a hírek szerint nem százas, amit ez a videó is alátámaszt.
Hát ez engem nem hoz lázba, enyhén szólva.
Andris
Adminisztrátor

2013.07.21. 18:13:25

Tisztelt Egybegyűltek, ha jól látom akkor azon a videon egy komoly reklamáció (ami minden edzőnél előfordul) miatt a bíró az aki elég rendesen meglöki az emberünket, és csak ezután akar nekimenni. És szerintem ezzel nincs is olyan hatalmas gond.

kristop, ez számomra elég gyenge így, neharagudj :) teszek rá, hogy mi lesz az első tétmeccsen, vagy akár a többin, mi irgalmatlan módon el voltunk kényeztetve. Normál esetben egy edző első évében nem képes megnyerni semmit a csapattal, nem várhatunk azonnali eredményt. Éppen az a lényeg, hogy hosszabb távon kialakuljon valami jó és új (vagy részben új), nem az hogy jön valami Barca múzeumból előrángatott újabb arc, aki ugyanazt csinálja amit előtte mindenki eddig, és egyre kevésbé élvezhető+hatékony a téma.

a második rész meg számomra teljesen értelmezhetetlen. Abból, hogy nem a klub korábbi játékosát/edzőjét/portását nevezzük ki edzőnek, még nem következik megközelítőleg sem, hogy nem illik a csapathoz.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Boixos
Llegenda del Barça

2013.07.21. 18:12:37

pep esetében nem féltem az újtól v mondjuk úgy a tapasztalat hiányától, úgy voltam vele, vagy orbitálisat égünk, vagy agyonverünk mindenkit. tudjuk mi lett.
most attól tartok, h a nagy akarásban mellényúl a vezérkar, akik egyébként eddig is töketlenül kezelték ezt a szitut(is).
azt szeretném, h olyan döntést hozzanak, ami által visszaelőzhetjük az ellépett brigádo(ka)t. az ilyen tatáktól kicsit fosok.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Varatrix
Director del Fútbol

2013.07.21. 18:06:29

visca el barca írta:nem, de azért egy vidóból leszűrni a dolgokat elég vicces. ez kb olyan mintha bevágnák valakinek airxanyi két golját kahnnak... attól még nem lesz világsztár...
Szerintem a legoptimálisabb példa talán Zizu fejelése lenne a VB döntőn. Ha valakinek csak az alapján kéne megítélnie, hát... :roll: Nyilván tök más ember.

Bocsánat de ez a féltek az újtól duma... Miből gondoljátok, hogy ha Tata jön akkor itt fenekestül felfordul minden? Egy-két újdonságot hozhat, de az alap koncepció marad.

Engem is jobban érdekel az Argentin remélem jön, de senki ne várjon kontra futballt. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2013.07.21. 18:00:20

socio66 írta:
csababarca írta: tenyleg jobbak az olyan edzok, akiknek megalszik a tej a szajukban, plusz tatott szajjal lehorgasztott fejjel nezik vegig, ahogy felnyalatjak a gyepet a csapataval.
Tehát ez a két véglet van.
Rendben.
nem, de azért egy vidóból leszűrni a dolgokat elég vicces. ez kb olyan mintha bevágnák valakinek airxanyi két golját kahnnak... attól még nem lesz világsztár...

továbbra sem értem miért féltek ennyire az ujtól...

de mindegy is, az idő majd uis ledönti :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2013.07.21. 18:00:10

pep esetében nem féltem az újtól v mondjuk úgy a tapasztalat hiányától, úgy voltam vele, vagy orbitálisat égünk, vagy agyonverünk mindenkit. tudjuk mi lett.
PUYOL-XAVI-INIESTA
kristop
Entrenador del Barça

2013.07.21. 17:56:44

Andris írta:Valaki leírja nekem, hogy miért olyan fontos az, hogy egy edző ismerje pontosan a belső viszonyokat? Miért olyan hatalmas tényező ez tapasztalattal, szélesebb taktikai repertoárral, új-más látásmóddal etc. szemben?
szerintem pl azért annyira fontos, mert úgy veszi át a csapatot, hogy a legközelebbi tétmeccs 1 hónap (!) múlva lesz, és ha egy olyan edző jön, aki csak nézőként ült mondjuk a camp nouban, annak is ugyanúgy kell idő a beilleszkedéshez, mint egy játékosnak, nem beszélve, hogyha más stílust akar, akkor még a játékosoknak is. és ha még tegyük fel a nyelvet se beszéli, mert hozunk valami hatalmas külföldi taktikai zsenit, akkor kábé annyira dobhatjuk a kukába a szezon első felét, mint az előző idényben a madrid.

a tapasztalatot, a szélesebb taktikai repertoárt, az új látásmódot pedig kidobhatja a kukába, ha egyszerűen nem illik a csapathoz. mintahogy nyilván mou is nagyon jó edző, az egyik legjobb, mégis kimondhatjuk hogy megbukott a madridnál és két nullkilométeres edző (pep és tito) is elverte. pep mindenhol, tito meg behúzta előle a bajnokságot.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
shutterisland
Director del Fútbol

2013.07.21. 17:55:36

én örülnék egy ilyen palinak, gatyába rázna az elkényeztetett, jóllakott srácokat.
kezdhetné például pedrokával vagy pique-vel. :)
lehet, kevésbé lenne alibi a meccseinken.
Lezárt