Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
Alcantara
Director del Fútbol

2013.08.19. 17:18:20

http://www.futballista.hu/2013/08/19/bl ... szerencse/

A "nagy" PSG két forduló után sem tudott győzni! :lol:
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.08.14. 22:23:43

A portugálok barátságos meccsen is gyökerek.
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
20tek
Jugador del Barça

2013.08.14. 20:40:29

A brazíl meccshez nem tud valaki működő stream-et adni?
Köszi!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2013.08.14. 08:24:03

http://www.nemzetisport.hu/sportszelep/ ... an-2270821

Csak azt nem értem, miért nem büntetik meg őket? :-k Na mindegy...
"...a klub játékosai és edzői a labdarúgás legnagyobb alakjainak nevét vették fel (törvényesen), megalkotva minden idők legerősebb futballcsapatát. Papíron." Ebből legalább megtudtam, milyen lenne, ha Messi az angol hatodosztályban játszana. :roll:
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.08.12. 12:29:43

Kíváncsi voltam az új Monacóra, így megnéztem a Bordeaux elleni meccsüket.
Bár tényleg sok a pénz, de nem mondható, hogy hülyén igazoltak volna. Tele van a csapat 19-20 éves srácokkal, akik elég szépen játszottak: James Rodriguez, Carasco, Fabinho stb. Plusz melléjük hoztak rutinos játékosokat is: Abidal, Toulalan, Carvalho. És persze ott van Falcao is, aki rögtön góllal kezdett, bár mezőnyben elég gyenge volt.

Bajnoki címért nem hiszem, hogy versenyben lesznek, de a BL-EL hely mindenképp sanszos. De a PSG ellen még kevesek lesznek idén.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.08.12. 02:38:59

Nyitóforduló:

Guingamp-OM 1-3 !
Az új szerzemény Payet 2 góllal nyitott, rajta kívül még Imbula (aki pont egykori csapata ellen) és Mendy is kezdett! Khelifa nem vt nevezve.
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2013.08.10. 08:30:05

Lisandro Lopez

Lyon :arrow: Al Gharafa (Qatar)

Vételár: 7 millió euró

"Személyes okok" miatt távozott Lisandro... Persze. $$$
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2013.08.07. 18:24:41

visca el barca írta:jaja jó kis játékos, én idén fedeztem fel (ahogy nézem a statjait nem véletlenül, idén kirobbano formaban volt), ennyit talán megér. kérdés hol fog játszani, mert ahogy nézem balos és ott idén a nagyobb ayew volt leginkább. lehet amalfitanot teszik a padra mert csorikámnak borzalmas idénye volt.

Payet jobblábas (inkább kétlábas) és egyébként mindkét szélen bevethető, nagyon robbanékony és technikás játékos. Jó igazolásnak tartom az OM-től :)
Deeperintodark
Barça B

2013.08.07. 17:41:15

most amugy a "nagy" nyári vásárlás során ezt találtam, bár még soha nem rendeltem semmit netről, ezt vhogy meg kell szereznem Cool

http://images.kitbag.com/om-127073.jpg? ... quality=95
Ha rendeltek szóljatok nekem is , beszereznék egy ilyet.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.08.07. 17:32:57

A 26 éves Saber Khelifa-t szerződtette az OM!
Csatár poszton bevethető, ott elkél az erősítés, idán jól tolta az Evianban. 2,5m ért jött, az nem vészes, de Songout kölcsönbe adtuk érte egy évre. Azért nem rossz üzlet, a szenegáli nem hiszem, h sok sót evett volna meg idén, bár a többfrontos terhelés miatt nyilván nem maradt volna meccsek nélkül. Mindenesetre ha Khelifa hozza a tavalyi formáját már csak megközelítőleg, stabil csereként nagyon jó üzletnek lehet majd mondani.
Castiel
Capitá del Barça

2013.07.23. 14:07:16

Kép

Fellaini :arrow: Man.United

szerk.: miért nem jó? fogalmam sincs... :evil:
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Alcantara
Director del Fútbol

2013.07.15. 06:46:12

http://www.focimagazin.hu/2013/07/d%C3% ... vide%C3%B3

Ez nem egy tétmeccs, de jól mutatja, hogy nem túl könnyű csak pénzzel boldogulni a labdarúgásban. Ráfér még némi erősítés az új "szupercsapatra", főleg a védelemben! :lol:
bali 15
Director del Fútbol

2013.07.07. 20:29:51

Usain Bolt :arrow: Manchester United

Nekünk ez miért nem jutott eszünkbe? :D :D
zola8787
Director del Fútbol

2013.07.01. 20:34:58

Úgyvélem hogy a jövőben a Német, Brazil, Holland generáció lesz a világ elit része. :)
Spanyolországot is ide venném, hiszen az utánpótlás Eb/Vb-ken rendre ők nyernek. Igaz, hogy már most beépültek az általad említett emberek (Pl. Boateng, Hummels, Paulinho, Oscar), de a spanyol válogatottnál VDB a régi nagy sztárokat favorizálja. Jól láttuk mit műveltek idén a védők, Piqué vagy Arbeloa és így is bérelt helyük volt a nagyban. Aztán láthattuk Iker-t, jajj mégse, szerencsétlen srác még klub szinten se védhetett, erre csak a neve miatt betette a kezdőbe. Le a kalappal előtte, de aki nincs játékban az ne játsszon a válogatottban. Reménykedek a spanyolok vérfrissítésében, Isco-ékkal kiegészülve elég jó kis világverő csapat alakulhat ott is (megint :twisted: )
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.07.01. 19:29:34

JOseppe írta:
Lionel85 írta:Vége a spanyol világuralomnak?
Egyértelműen igen.A Xavi féle generáció eddig futott sajnos, akikre még szerintem lehet épiteni az Ini,Cesc,Busi,Ramos akik maradtak. Xavi, Cassilas, Arbeloa, Torres, Villa, Soldado, Puyi, Marchena, Xabi A, hát az van hogy sajnos szerintem eljárt felettük az idő, és már a tudásuk utolsó fázisát taposák. Ami már sajnos nagyban a koruknak is köszönhető, ami sajnos a mutatott játékban ennyire mérvadó az ellenfelekéhez képest.Úgyvélem hogy a jövőben a Német, Brazil, Holland generáció lesz a világ elit része. :) Ezzel nem azt mondom hogy a spanyolok nem lesznek sehol, de szerintem ez a 3 ország utánpótlása, és a jelenlegi korosztálya is fejlődőképessebbnek látszik az előbbinél.Oscar,Paulinho, 20-23 éves emberekről beszélünk, akik már ilyen szinten vannak egy világbajnokokból álló társulathoz képest is. :roll: De mondhatnám Draxlert, Götzét, Kroost, Gündogant, Mahert, Clasiet, Van Ginkelt, Casemirot, Neymart, Holtbyt, Lucast, Hummelst, Boatenget, Höwedest, Der Vrijt, Jaanmatot, Leandro Damiaot.stb.stb.stb...Az övéké a jövő, és már nagyban a jelen is. :!:
De hiszen a spanyol utánpótlás is rendkívül jó játékosokat hordoz magában. Morata, Deulofeu, Jesé, Thiago, Inigo Martínez, De Gea, Montoya, Bartra, Isco, Tello, Muniain és még sorolhatnám. Az más kérdés, hogy ebből hány játékos képes beépülni a felnőttek közé, de hirtelen nem is lehet. Folyamatos generációváltás kell. A többi nemzet sem dobja be a srácokat csak úgy be a mélyvízbe. Szerintem a spanyolok is fejlődőképesek eléggé, hogy a világ elitjében maradjanak.
Kép
Kép
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2013.07.01. 18:05:46

Messa írta:Remélem kipiheni magát a nyáron, aztán nagyon gyorsan elfelejti ezt a szezont.
ezt hány éve mondjuk el minden szezonja után? kettő, vagy van már három? :lol:

egyébként szerintem nálunk még mindig nincs nagy gond, jók vagyunk, jók leszünk, top csapat, bajnokságra, blre esélyes. egyszerűen pep már nincs itt, így nem mi vagyunk egyértelműen a legjobb és az utolérhetetlen csapat.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
TT
Capitá del Barça

2013.07.01. 17:53:31

Messa írta:...
nagyjából jogos, amit elmondtál Piquéről, idén aki akarta megette. viszont hirtelen eszembe jutott a német elődöntő visszavágó a bl-ben. az első 20 percben felülmúlta az egész éves teljesítményét, meccsben tartotta a meccsben tarthatatlant és olyan szerelései, megelőzései voltak, mint a régi pikének (más kérdés, hogy sajnos nem mentünk vele semmire, aztán a nagy szerencséjére még vert is egy öngólt). szóval ezzel csak annyit akarok mondani, ha nagyon akar, fel tud javulni arra a szintre, amit illene hoznia, és amit elvárunk tőle sokan. Puyollal az oldalán egy teljesen másik embert látunk, de ki kellene nőnie ebből a szerepből.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.07.01. 16:53:16

Bestbarca írta:A tiki takának vége,ettől tudok a falra mászni...
Teljesen, minden szavaddal egyetértek. Pedroval egyszerűen nem tudom mi történt, minden meccsen egyre rosszabb nagyjából 1 éve. Torrest tényleg hagyjuk, szép, Haitinek lőtt 4 gólt köszi. Nagyon remélem hogy Tito fejében meg se fordult hogy leigazoljuk. Akkor már inkább Rooney. De hogy ne legyen off, Torrest egy időre, Villát meg akár végleg jegelni lehetne a válogatottnál. Villa nem fiatal, szerintem nem lesz már jobb, semmit nem látok benne.

Amit mellett még nem lehet elmenni, az Piqué "teljesítménye". Ennyire enerváltan, lassan mozogni mint tegnap, még a sz.rabb Barcás meccsein sem láttam. Meggyőződésem ha tegnap Neymar 10-szer akarja átfűzni, akkor 10-szer át is fűzi. És most ne csak Neymart vegyük példának, akár mondjuk Riberyt, Robbent, vagy tudomisén akármelyik klasszis szélsőt. Simán bohócot csinálnak belőle. Remélem kipiheni magát a nyáron, aztán nagyon gyorsan elfelejti ezt a szezont.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.07.01. 16:41:35

Lionel85 írta:Vége a spanyol világuralomnak?
Egyértelműen igen.A Xavi féle generáció eddig futott sajnos, akikre még szerintem lehet épiteni az Ini,Cesc,Busi,Ramos akik maradtak. Xavi, Cassilas, Arbeloa, Torres, Villa, Soldado, Puyi, Marchena, Xabi A, hát az van hogy sajnos szerintem eljárt felettük az idő, és már a tudásuk utolsó fázisát taposák. Ami már sajnos nagyban a koruknak is köszönhető, ami sajnos a mutatott játékban ennyire mérvadó az ellenfelekéhez képest.Úgyvélem hogy a jövőben a Német, Brazil, Holland generáció lesz a világ elit része. :) Ezzel nem azt mondom hogy a spanyolok nem lesznek sehol, de szerintem ez a 3 ország utánpótlása, és a jelenlegi korosztálya is fejlődőképessebbnek látszik az előbbinél.Oscar,Paulinho, 20-23 éves emberekről beszélünk, akik már ilyen szinten vannak egy világbajnokokból álló társulathoz képest is. :roll: De mondhatnám Draxlert, Götzét, Kroost, Gündogant, Mahert, Clasiet, Van Ginkelt, Casemirot, Neymart, Holtbyt, Lucast, Hummelst, Boatenget, Höwedest, Der Vrijt, Jaanmatot, Leandro Damiaot.stb.stb.stb...Az övéké a jövő, és már nagyban a jelen is. :!:
A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára JOseppe 2013.07.01. 17:17:16-kor.
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.07.01. 15:48:58

Vége a spanyol világuralomnak? Jövőre izgi vb lesz, mert hazai pályán nagyon, de nagyon motiváltak lesznek a brazilok. Már most is azok voltak, a meccseket nem láttam, de az eredmények önmagukért beszélnek. Arra a kérdésre, hogy miért egy gyökérnek kell rúgnia a tizenegyest, aki még a kaput sem találja el, szerintem még a szövetségi kapitány sem tudja a választ. Piqué pedig összeteheti a két kezét, hogy többet fog Neymar oldalán játszani, mint ellene. :)
Kép
Kép
Kép
pep71
Entrenador del Barça

2013.07.01. 14:54:03

Bestbarca írta:A tiki takának vége,ettől tudok a falra mászni...Hogy megvan az ellenszere,a terület szűkítés,a fegyelmezett védekezés és a kontrajáték...Aham...Az utóbbi 8 évben hányan próbálkoztak ezzel a Barca ellen...Azért nem most találták fel a spanyol viaszt...Mióta elkezdtünk így játszani,mindenki így akar minket megfogni,és sosem sikerült eddig...Ennek egy oka van,hogy sokkal jobban gyorsabban játszottuk...És ez érvényes a spanyol válogatottra meg a Barcára is(Kb ugyan az jelenleg)...

A tiki taka ellenszere a fáradt középpálya - Xavi,Ini,Busi - és befásult beszürkült Villa meg Pedro...

Elején Urugauy ellen álomfutbal,félgőzzel röhögve lefocizták őket...ÉS nem Urugauy volt ennyire gyenge...Csak akkor volt mozgás mezőnyben,folyamatosan mozogtak az emberek,keresték az üres területet,visszamentek labdákért...A tiki taka arra alapszik hogy folyamatosan 3szögeket alakítanak ki a jétékosok és így mindíg van hova passzolni...Továbbá közel állnak egymáshoz,így mindezt meg lehet tenni gyorsan és pontosan...Ellenszer nincs...Deha a mozgás leáll nem alakulnak ki háromszögek meghalt az egész...Ezt láthattuk Brazília ellen...És hogy miért is állt le a mozgás...Hát elfáradtak...Az első meccsen még volt egy kis pihentség...a végére kifulladtak...De már az olaszok ellen is enerváltan mozogtak a játékosok...

Uruguay is ugyan úgy letámadt szűkítette a területet,csak ott pörögtek a játékosok,volt hogy 2 másodpercen belül 4 passz is volt,sokkal gyorsabb volt a játék ez ellen nincs ellenszer...Amint lelassult ez vége lett...

Arról nem is beszélve,amikor a Barca elkezdte ezt játszani elől Egy Eto-R10 rohangált,akik minden pillanatban kiugrásra készen voltak,kaput keresték,üres területre futottak,mozgatták az ellenfél védelmét...Később Eto-Henry-Messi hát no komment...Aztán ennek a lebutított változata,Villa: Henry helyén, Eto helyett Pedroval...Akik egy szezon ereéig egész jól mozogtak...Amíg elől vérbeli támadók futkároztak csúcsformában nem volt semmi baj...Aztán jött az hogy elől középpályásokat kezdünk bevetni,sokszor kényszerből...Villa lábtörés teljes formavesztés,Pedro impotenssége...ÉS jajj hát kiismertek...Hát nem...Csak sokkal rosszabbak lettünk...

És a drága Del Bosque meg ahogy a Titonk,szintén nem akart változtatni a "barcelonán" így ugyan azok a bajok jöttek ki mint nálunk idén...Spanyoloknál is amíg elől atom Torres-Villa volt nem volt baj,2 csúcsformában lévő támadó,ment a dolog...amint töketlen Pedro vége lett...És hiába rakta be egy meccs eréig Soldadot,aki kb soha nem játszott együtt a barcásokkal,sokat nem ért...Fabregas még egész jól mozgott mint visszavont támadó,erre ő meg lesérült...És aztán maradt töketlen Pedro,meg töketlen Torres...És a középpályán elfáradtak az emberek még emellett, azt egyre rosszabb játék...

10emberrel is tudtak azért helyzeteket kialakítani a spanyolok,amint bejött Jesus Navas az abszolút hátrafelé nézegető Pedro helyett egyből más lett...És Villa is viszonylag jól mozgott mégha nem is talált be,de azért veszélyesebb volt mint Torres...Kell előre legalább 2 veszélyes ember egyből más...

2 tanulság a Barcának és Del Bosquenek is...
-Egyrészről fáradt enervált játékosokkal nem lehet sokkal frissebb ellenfeleket megverni...A tiki taka csak ha gyors ér vmit...Inkább játszon más,pláne ha van más opció,mint egy félig sérült vagy fáradt játékos,mert az megöli a tiki takát...
-Másrészt előre veszélyes vérbeli csatárok kellenek,mert akkor nem harap a tiki taka...A labda megvan de ha elől nincs akinek adják,ha nincs aki kiugrojon aki veszélyeztet akkor vége...a labdatártás szép dolog,de kell ki berúgja...2 veszélyes ember minimum kell...És ha elől van mozgás akkor lehet mélységi passzokat is adni,egyből mehetnek a gyilkos passzok...Ha nincs kinek adni,eltűnnek a csatárok,sokra nem mennek Xaviék sem...

A barca ezt úgy érzem Neymarral megoldotta...Messi ameg adott...

A spanyoloknál viszont elgondolkodtató,hogy mi legyen...Villa talán ha eligazol még magára találhat újra...De Torres pl sztem teljesen halott...Pedrot hagyjuk...Silvat,meg Matat kéne beépíteni,mert ők jók lennénk csak bele kéne szokniuk kicsit ebbe a csapatba...Többet kellene játszani őket,és akkor menne ez sztem...Vagy Fabregast erőltetni...De Pedrot sűrgősen ki kell hajítani...Torrest is felejteni az tuti...

Egyetértek teljesen. A Barca most óriásit húzott Neymarral, kellenek az ilyen dinamikus vagány játékosok, különben teljesen ellustulna a csapat. Középpályán Xavi helyett, többször kéne Iniestát játszatni, Ini helyére pedig Fabregas, így gyorsulna ott is egy kicsit a játék. Spanyolok meg ilyen támadósorral nem tudom mit akartak a brazilok ellen, nevetséges egy ilyen edzőtől, hogy egy szerencsétlen Torrest meg Pedrot küld fel akik a klubcsapataikban is csak szédelegtek egész idényben, nem tudom mit várt..
Bestbarca
Entrenador del Barça

2013.07.01. 14:19:49

A tiki takának vége,ettől tudok a falra mászni...Hogy megvan az ellenszere,a terület szűkítés,a fegyelmezett védekezés és a kontrajáték...Aham...Az utóbbi 8 évben hányan próbálkoztak ezzel a Barca ellen...Azért nem most találták fel a spanyol viaszt...Mióta elkezdtünk így játszani,mindenki így akar minket megfogni,és sosem sikerült eddig...Ennek egy oka van,hogy sokkal jobban gyorsabban játszottuk...És ez érvényes a spanyol válogatottra meg a Barcára is(Kb ugyan az jelenleg)...

A tiki taka ellenszere a fáradt középpálya - Xavi,Ini,Busi - és befásult beszürkült Villa meg Pedro...

Elején Urugauy ellen álomfutbal,félgőzzel röhögve lefocizták őket...ÉS nem Urugauy volt ennyire gyenge...Csak akkor volt mozgás mezőnyben,folyamatosan mozogtak az emberek,keresték az üres területet,visszamentek labdákért...A tiki taka arra alapszik hogy folyamatosan 3szögeket alakítanak ki a jétékosok és így mindíg van hova passzolni...Továbbá közel állnak egymáshoz,így mindezt meg lehet tenni gyorsan és pontosan...Ellenszer nincs...Deha a mozgás leáll nem alakulnak ki háromszögek meghalt az egész...Ezt láthattuk Brazília ellen...És hogy miért is állt le a mozgás...Hát elfáradtak...Az első meccsen még volt egy kis pihentség...a végére kifulladtak...De már az olaszok ellen is enerváltan mozogtak a játékosok...

Uruguay is ugyan úgy letámadt szűkítette a területet,csak ott pörögtek a játékosok,volt hogy 2 másodpercen belül 4 passz is volt,sokkal gyorsabb volt a játék ez ellen nincs ellenszer...Amint lelassult ez vége lett...

Arról nem is beszélve,amikor a Barca elkezdte ezt játszani elől Egy Eto-R10 rohangált,akik minden pillanatban kiugrásra készen voltak,kaput keresték,üres területre futottak,mozgatták az ellenfél védelmét...Később Eto-Henry-Messi hát no komment...Aztán ennek a lebutított változata,Villa: Henry helyén, Eto helyett Pedroval...Akik egy szezon ereéig egész jól mozogtak...Amíg elől vérbeli támadók futkároztak csúcsformában nem volt semmi baj...Aztán jött az hogy elől középpályásokat kezdünk bevetni,sokszor kényszerből...Villa lábtörés teljes formavesztés,Pedro impotenssége...ÉS jajj hát kiismertek...Hát nem...Csak sokkal rosszabbak lettünk...

És a drága Del Bosque meg ahogy a Titonk,szintén nem akart változtatni a "barcelonán" így ugyan azok a bajok jöttek ki mint nálunk idén...Spanyoloknál is amíg elől atom Torres-Villa volt nem volt baj,2 csúcsformában lévő támadó,ment a dolog...amint töketlen Pedro vége lett...És hiába rakta be egy meccs eréig Soldadot,aki kb soha nem játszott együtt a barcásokkal,sokat nem ért...Fabregas még egész jól mozgott mint visszavont támadó,erre ő meg lesérült...És aztán maradt töketlen Pedro,meg töketlen Torres...És a középpályán elfáradtak az emberek még emellett, azt egyre rosszabb játék...

10emberrel is tudtak azért helyzeteket kialakítani a spanyolok,amint bejött Jesus Navas az abszolút hátrafelé nézegető Pedro helyett egyből más lett...És Villa is viszonylag jól mozgott mégha nem is talált be,de azért veszélyesebb volt mint Torres...Kell előre legalább 2 veszélyes ember egyből más...

2 tanulság a Barcának és Del Bosquenek is...
-Egyrészről fáradt enervált játékosokkal nem lehet sokkal frissebb ellenfeleket megverni...A tiki taka csak ha gyors ér vmit...Inkább játszon más,pláne ha van más opció,mint egy félig sérült vagy fáradt játékos,mert az megöli a tiki takát...
-Másrészt előre veszélyes vérbeli csatárok kellenek,mert akkor nem harap a tiki taka...A labda megvan de ha elől nincs akinek adják,ha nincs aki kiugrojon aki veszélyeztet akkor vége...a labdatártás szép dolog,de kell ki berúgja...2 veszélyes ember minimum kell...És ha elől van mozgás akkor lehet mélységi passzokat is adni,egyből mehetnek a gyilkos passzok...Ha nincs kinek adni,eltűnnek a csatárok,sokra nem mennek Xaviék sem...

A barca ezt úgy érzem Neymarral megoldotta...Messi ameg adott...

A spanyoloknál viszont elgondolkodtató,hogy mi legyen...Villa talán ha eligazol még magára találhat újra...De Torres pl sztem teljesen halott...Pedrot hagyjuk...Silvat,meg Matat kéne beépíteni,mert ők jók lennénk csak bele kéne szokniuk kicsit ebbe a csapatba...Többet kellene játszani őket,és akkor menne ez sztem...Vagy Fabregast erőltetni...De Pedrot sűrgősen ki kell hajítani...Torrest is felejteni az tuti...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.07.01. 14:11:53

visca el barca írta:
DonAndres írta:a sima "tiki-taka" korszaknak vége...Valamit újítani kell,mert ez jövőre nálunk sem fog menni...
fú erről, órákat meg oldalakat lehetne beszélni/írni... csak egy rövid gondolat

- igen, ennek a korszaknak vége. a meccsek 90%-át azonban még így is lehet nyerni, de épp a maradék 10%-on múlhatnak a kupák.

- vilanova 1000% h nem fog váltani semmit, max az embereket probalja majd cserélgetni. ő szerintem ugy van vele, minek változtasson egy olyan rendszeren ami 5-6 éve folyamatosan hozza sikereket, egy olyanra ami lehet hogy totális betli lesz. egy normalis edző lehet kockáztatna valami minimálisat, de ő nem fog.

- a mi 4-3-3-as játékrendszerünkkel ez a fajta játék játszható, ahhoz h váltsunk, valószinuleg szerkezeti váltás is kellene, amit ugy szintén nem fog bevállalni

- nalunk akkor lesz vége a tikitaka korszaknak, mikor kiesünk a bl nyolcaddöntőben, meg 3. leszünk a bajnokságban és mindenki belátja h váltani kell.

senkinek ne legyenek kétségei, jövőre is ugyanazt fogjuk játszani mint tavaly.

a kupák sorsa CSAK ÉS KIZÁRÓLAG azon fog mulni, hogy a jatekosok mennyire tudják maguk mögött hagyni a 'teszek mindenre' mentalitást.

ezért is örülök mondjuk h a spanyolok kikaptak tegnap, hátha feltüzel egy két játékost a vereség.
Anélkül, hogy nagy komolyan belemennék a részletekbe. Ilyen, hogy a tiki-taka megbukott ilyen nincsen. Egy olyan játékrendszer nem tud megbukni, amelynek az az alapja, hogy nálunk van a labda, az ellenfélnél nincs. A problémát az adja, hogy idővel egyes csapatok megtanultak ellene védekezni. A kulcs, hogy szervezetten egész csapattal ráállnak a szoros emberfogásra és fizikálisan elnyomnak minket. Ha nem változtatunk, akkor ugyanúgy járunk, mint tavaly, vagy most a spanyolok.

1. Neymarra nagy szükség volt, de ha minden változatlan marad, akkor a kicsik elleni még jobban fogunk brillírozni, a nagyok ellen továbbra is szenvedni fogunk.
2. Hogy felvehessük a versenyt a játékot direktebbé kell tenni, ergo sokkal gyorsabban föl kell játszani a labdát a csatárokra. Persze az alibi visszapasszokat hanyagolva (nézzétek meg a Bayernt, vagy most a brazilokat mennyit passzolgattak vissza a csatárok, majd hasonlítsátok össze Villával/Pedroval).
3. Fizikálisan erősíteni kell a csapatot. Az a minimum, hogy a védelem közepére kell egy Thiago Silva/David Luiz féle védő. Én bevallom nekem tetszene egy izomkolosszus emberke balra Adriano helyett, de ebből úgyse lesz semmi.
4. Adottak a lehetőségek, használjuk ki őket. Itt van Song Sergio mellett, a nagy meccseken simán át kéne állni a 2 vkp-s játékra. Persze eből sem hiszem, hogy bármi lesz.

Úgy ennyi lenne. Ebből a 4-ből, ha 2 megvalósul, akkor már lehet sokat mondok. Pedig a hiányosságaink szemmel láthatóak. Egyébként nem értem, hogy Del Bosque minek adta fel a 2 vkp-s játékot? Javi Martinez tolta volna Pedro helyett, akkor messze nem ez lett volna az eredmény.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
recrea
Llegenda del Barça

2013.07.01. 14:02:48

visca el barca írta:a kupák sorsa CSAK ÉS KIZÁRÓLAG azon fog mulni, hogy a jatekosok mennyire tudják maguk mögött hagyni a 'teszek mindenre' mentalitást
Te is még álomvilágban élsz veb.

A motiváltságnak szerintem is nagy szerepe van, de ez egy óriási túlzás. Másrészt nemcsak a játékosokon múlik.
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.07.01. 13:39:02

Mikaos írta:
Tiki-taka korszak vége? Ezt mondják már 3-4 éve az emberek. Előbb-utóbb biztos igazuk lesz :)
Ha már a Barca is szóba került: épp Neymar érkezése lehet a kulcs abban, hogy a tiki-taka egy másik szintre jusson.
Teljesen egyértelmű.És az is hogy a brazil újkapukat nyithat meg a játékon belül.Csak nekem az a véleményem, hogy a Tiki-taka egy újabb szintre emeléséhez, sajnos szerintem nem ez a menedzsment a legmegfelelőbb választás. :roll:
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Válasz küldése