Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
jenooo
Madridista

2013.08.19. 19:33:12

Az azért túlzás, hogy feleslegesen érkeztek középpályások. Az elmúlt évek egyik legnagyobb problémája a középpálya (vagy éppen annak hiánya) volt. Egy Xabi-Khedira duó önmagában minden, csak nem kielégítő. Ugye ezért érkezett Modric tavaly, de Jóska valamiért alig játszatta és ha igen, akkor is rossz helyen. Viszont most megkapja végre a megfelelő játékperceket a megfelelő helyen, ennek köszönhetően szemmel láthatóan feljavult a játékunk a pálya közepén. Azzal sem értek egyet, hogy a horvát felesleges lenne de kíváncsi vagyok, hogy te kivel pótolnád akkor. Emellett szerintem Khedira távozni fog, de csak jövőre az kicsit túlzás lett volna, ha a fél/egész középpálya kicserélődik hirtelen kicserélődik. Emellett Xabi sem fog fiatalodni, még 1, maximum 2 szezont jósolnék neki. Casemiro pedig bagóért jött, gyakorlatilag nem lehet vele bukni.
A másik téma amivel nem értek egyet, az a csatárkérdés. Benzem ugyan valóban nem egy brazil Ronaldo, de amíg egy két lábon járó gólgép rohangál a bal oldalon, addig nem is lesz rá szükség. De szerintem ezt itt nem kell magyaráznom. Valamint itt van Jesé, aki még szintén beválhat.
Emellett azt írod, hogy nincs koncepció a csapatépítésben. Most anélkül, hogy bármilyen feszültséget generálnék itt, de abban véleményed szerint mi a koncepció, hogy itt van ugye a csapatotok egyik legnagyobb ikonja (Puyol), aki nagy valószínűséggel már nem képes arra, hogy magas szinten, sérülésmentesen lehozzon egy 60+ meccsből álló szezont, viszont ennek ellenére az ottani vezetőség nem igazán próbálja megoldani ezt a szituációt. Tudom, hogy vannak hírek ezzel kapcsolatban, de szerintem ezt már régóta (úgy értem a szezonkezdés előtt hónapokkal) meg kellett (lehetett?) volna oldani. De ugyanezt a problémát rávetíthetném Xavi-ra is, bár még neki azért lehet 1-2 jó éve. Viszont ő is egyre sérülékenyebb lesz, a pótlása Thiago elengedésével meg csak tovább nehezedett. Szóval abban mi a koncepció, ha a hiányposztokra nem vásárolnak embereket? Persze kevésbé valószínű, hogy idén is ilyen pechesek lesztek a sérülések terén, de azért mégis...
Carvajal pedig én sem hiszem, hogy valaha klasszis védő lesz, viszont Arbeloánál 1000szer jobb megoldás, ráadásul nem hentes és fiatalabb is. A Bale témáról pedig csak annyit, hogy ezek a 120milliós hírek azért eléggé hápognak szerintem, tekintettel arra, hogy Perez lenyilatkozta, hogy senkiért sem akarnak/fognak ekkora összeget rááldozni.
h3x0r
Madridista

2013.08.19. 19:06:26

Bestbarca írta:...
A tavalyi szezon alapjan ket posztra kellett erosites: a Khedira-Alonso kozeppalyat megerositeni es a jobbhatved posztra hozni valakit Arbeloa ele. (amennyiben pedig Higuain tavozik, akkor a helyere is kell valaki)

- a JH posztra Carvajal volt a leginkabb eselyes: sajat neveles, olcso es fiatal, fejlodokepes. Tamadasban eg es fold a kulonbseg kozte es Arbeloa kozott, az viszont igaz, hogy vedekezesben JELENLEG nem jobb mint Arbeloa. Viszont tavaly ota sokat fejlodott (parszor lattam jatszani a castillaba), en ugy erzem, hogy idovel be fog valni. Ha azt mondod, hogy Arbeloa eleg oda, akkor a tavalyi szezonbol nezz meg par Real meccset. Tamadasba 0, a vedekezest regebben megoldotta, de evrol evre nagyobb paraszt.

- Tavaly 4 ember volt a kozeppalya kozepere: Xabi, Khedira, Essien es Modric.
(Ugye Modric-ot nem uj igazolaskent szamoltad? :)) )
Kozuluk Essien visszatert kolcsonbol a Chelsea-hez, Xabi 32 eves es szezon vegen megmutottek, maradt Modric es Khedira. Khedirat a magyar madridistak 99%-a zavarna el a csapattol.
Ezek utan nem veletlen, hogy ez a csapatresz szorult ra leginkabb az erositesre. Egyertelmu, hogy Ancelotti egy Vidal/Gundogan, Xabi/Verratti, Modric kozeppalyat szeretett volna, viszont mivel egyik se volt mozdithato, ezert B tervkent erkezett Illarramendi Xabi utodjakent (szerintem is tul nagy az ara, de nala csak gyengebbeket lehetett volna megszerezni), Casemiro szinte ingyen jott (eleinte arrol is szo volt, hogy kolcsonadjuk, de az eloszezonban meggyozte Ancelottit, ugyhogy maradt Khedira ele/melle).
Ezen felul a legtobben ugy gondoltuk, hogy vagy jon Bale 70 millioert vagy Isco 30 korul a jobb szelre. Bale-t nem sikerult nyar elejen megszerezni, ezert Isco erkezett. (eddig nagyon jo vetelnek tunik)

A csatar poszt... madridomon is errol ment a legtobb vita, hogy jo lesz-e Benzema ha megkapja a bizalmat, es eleg lesz-e moge Moratta es Jese vagy hozzunk egy csatart Benzema ele. A vezetoseg ugy gondolta, hogy megkapja Benzema es a ket kicsi a bizalmat (egyebkent a felkeszules alatt Kaka is jatszott csatar poszton), ha pedig nem elnek vele, akkor jovore jon valaki a helyere.

Azt, hogy a vezetoseg mennyire jo munkat vegzett a nyaron, azt egy ev mulva fogjuk megtudni. Mindenesetre tobb jatekos is aron felul ment el (higu 37, albiol 11, callejon 10), tobben is jo aron erkeztek (isco 27, casemiro 5.3, carvajal 6.5), Illarramendi az, aki a 32 milliojaval draganak szamit. Igaz, hogy nem azok jottek, akiket nyar elejen vartunk, viszont egy egesz jo kis keret jott ossze, spanyolok, fiatalok is, az utanpotlasbol is tobben feljottek.

Szerintem mar nem fog erkezni Bale.
En szemely szerint megadnam a bizalmat ennek a keretnek, nalam Benzema, Di Maria es Ozil is megkapjak az utolso eselyt a bizonyitasra. Jovore pedig elvalik, hogy ki az aki elt is vele.
Kép
Bestbarca
Entrenador del Barça

2013.08.19. 18:12:58

ferninho-nak válaszolva...

Alapvetően igen meg lehet magyarázni egykét dolgot...Csakhogy

"láttad 1 azaz 1 meccsüket, de lehordod az egész Madridot..."

Láttam én a felkészületi meccseiteket is...Én nem látom taktikailag azt az átütő erőt a madridban...Mint ahogy Ancelotti PSGjében sem volt meg,vagy amikor a Chelseanél volt ott sem volt meg...Főleg ezért húzom le úgymondd a madridot...De persze a jövőben lehet akármi,de ismerve Carlot én nem várok nagy csodákat...

Az esztelenséget,és az fölös igazolásokat én úgy értem,hogy:

Számomra ordító hiba hogy elől egy féldilettáns Benzema van,és mellé egy ifi Morata...Ezt kellett volna előszőr megoldani...Ehhez képest kb 100millát költöttetek a középpályára,eddig...Amivel nem volt akkora ordító hiba,ha maradt volna minden sem baj...És még akartok további 100at,de előre továbbra is senki...No ez az esztelenség...

Carvajal - belejöhet még okés...De nem érzem jobbnak mint Arbeolat,belejbb nem lesztek tőle...Akkor minek,de jó legalább olcsó volt...

-Modrics minek,2-3 játékos is van aki bőven megoldaná...

-Illarramendi okés értem,hogy Xabi öreg már...Jó rendben ő még belefér...

-Akkor jött Isco,aki úgy néz ki nagyon beválik...Node szintén,egy csatárt sokkal fontosabbnak éreztem volna helyette,az árából...Hamár ott van Modrics,ott van pl Özil,akkor minek még egy ember,amikor elől meg hiányzik egy...Okés bevált,de az ötletet nem értem,hamár van Özil,Modrics,elől meg egy nagy hiány,miért nem oda igazoltatok...
De jó van lé...

-Bale meg aztán pláne...1000000000milliárdért...Szal egyrészt nem fog beválni sztem,de jó ez magán vélemény...Amúgy nem hasonlítsuk Neymarhoz,ő a plből jönne,sokkal érettebb játékos,természetes hogy nagyobb egoval...És igen láttam játszani rengetegszer...De nem őt kéne körbe nyalni,hanem venni előre vkit továbbra is...Fele annyiért...Sokkal hasznosabb igazolás lenne,pláne hogy Di Maria bőven megfelelne...CSak kell neki egy kis bizalom és nem a nyakára egy Bale...

Szal azért érzem esztelennek a dologt,mert a világon mindenhova hoztatok embert,olyan helyekre ahol megvoltatok minőségben mennyiségben...És közben előle elment Higany,és nem pótoltátok...Pedig volt baj már a Higany-Benzema kettőssel is...Nem is kevés...Ha még teszem azt jön Bale akkor a középpályásaitok 300millába lesznek sacc,míg elől Benzema félmegoldás max...Morata meg még fiatal, kevés...Sokkal többre mennétek egy minőségi csatárral mint a középpályára igazolt 3-4emberrel...De pont az fog kimaradni...No ez az esztelenség...

Elől viszont Cavanit simán hozhattátok volna ha nem Balere spóroltok 100millát egész nyáron...Inkább rá 63,ezerszer értelmesebb lett volna...De Suarez is...Okés bolond,meg ego...De legalább lett volna egy rendes csatárotok,és nem olyan posztra kockáztatjátok meg egy sztár igazolását,ami mindíg kockázatot jelent,ahova nem kell...Amúgy meg 100millából kb bárkit megvehettetek volna előre,nehogy már nem lett volna jobb mint Benzema vagy Morata...De nem az Balere kell...No pláne értelmes dolog lesz,ha még ráadásul a végén nem is jön...

És amennyire mindenki itt parázott Ancelotti miatt,én pont miatta nem parázok...Nálam nagy edző.Volt...Milanoban...Azóta 2 korlátlan pénz projektet vitt,és parádés játékoskeretekkel semmi extra nem volt képes...Persze jók voltak a csapatai,ilyen keretekkel nehéz [auto_cenzúra] lenni...De többet kellett volna domborítania pont emiatt...Semmi extrát nem láttam...Most CR aki azért egy plusz faktor,szal miatta beljebb lesz Ancelotti,és persze marha erős a madrid,hogyne lenne az...De sztem itt se fog összeségében sokra menni Carlo...Okés ez magánvélemény,ez majd elválik...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
h3x0r
Madridista

2013.08.19. 18:06:38

kanty írta:HAmúgy, mi volt ez az hányadék frizura? :D
Akkor mit szolsz Ramos eloszezonbeli frizurajahoz? ( http://bit.ly/18FGuMp )
Szerencsere azota normalisabbra valtott ( http://bit.ly/1eXmKFE )
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.19. 17:59:26

kanty írta:HAmúgy, mi volt ez az hányadék frizura? :D
foci helyett neki ez a fontos :? én azért sem szeretem mert igy kivulrol egy nagyképű valakinek tűnik, teljesítmény meg nem igazán van mögötte. sztem marhára nem tesz jót neki az sem, hogy em hoztak a nyakára senkit, igy mégtöbbet lazsálhat. de legyen ez az ő bajuk... :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
h3x0r
Madridista

2013.08.19. 17:59:09

shutterisland írta:jó, de például ronaldo folyamatosan lő, nem egy, nem két meccs képe van előttem, mikor legalább 10x próbálkozott.
még a leghalványabb meccsein is elsüti 3-4x, ha más nem, szabadrúgásból.
A masik meg, hogy amikor megakad a tamadas, akkor nalatok sok esetben megy a visszapassz a hatvedekig es onnan Xaviek ujra felepitik a tamadast, mig nalunk Ronaldo vagy Di Maria rarugjak 20-22 meterrol.
Rinku írta:Azért Casillast szépen lassan, de tökre leépítik és kiutálják Madridból, ahogy tették azt Raúllal is. Ez az Ember nem ezt érdemelné, akárhogy is véd most López. Nekem Casillas azért Casillas marad. Nem nézek Real meccset, nem szerepelek az edzéseken és nem tudom mi folyik a csapat háza táján, de hogy még ennyi bizalmat már Ancelotti sem szavaz meg neki, az nekem már böki a csőröm. Jo5é oké, olyan amilyen, ismerjük, de hogy Ancelotti sem játszatja már... Felháborító. Nyilván nem szabad görcsösen ragaszkodni mindenhez, de Casillasból egy van. Tősgyökeres FC Barcelona drukkerként tiltakozom rohadtul, hogy egy ilyen legenda és egy ilyen nagyszerű játékos a padot koptassa. Fáj látni.
Azert Raul esete teljesen mas. O a tipikus koran ero jatekos, nem veletlen, hogy mar 17 evesen (94-05) a nagy csapatban jatszott. 2005-be volt egy sulyos serulese, utana elegge maga alatt teljesitett. 07-08 es 08-09 volt az amikor valamelyest feljavult a jateka. A 09-10-es szezonba pedig Benzema es Higuain is elotte voltak, ket fiatal, tehetseges csatar. (az mar mas kerdes, hogy azota mennyit fejlodtek) Nem azert ment el Raul, mert Mourinho eluldozte, hanem mert megmondta neki, hogy a francia es az argentin is elotte van a sorban, ennek ellenere orulne ha a csapatnal maradna, mint materazzi is tette az Internel. Kapott volna lehetoseget, de messze nem annyit mint azt szerette volna. 33 evesen meg ugy erezte, hogy meg jatszani szeretne, volt is 2 eredmenyes eve a Schalke-nal, azota meg arab foldon szorakozik.

Casillas meg az utobbi 2 evben messze maga alatt teljesit, tavaly osszel szinte minden meccsen hibazot, amik bekapott golokbn is megmutatkoztak. Jogosan kerult ki a kezdobol 2 meccsre, utana egyebket visszatert es eleg jol is teljesitett, csak sajnos leserult tobb honapra. Az mar mas kerdes, hogy Diego Lopez jo formaja es Mou-val valo kapcsolata miatt nem is kapott lehetoseget a szezon tobabbi reszeben. Az eloszezonban Lopez vegig jol teljesitett, mig Iker 2 hettel kesobb tert vissza a csapathoz (konf kupa miatt), meg messze nincs meg olyan formaban es hetkozbe meg valogatott meccsen jatszott. Hetvegen logikus volt Lopez jatszatasa. Ennek ellenere Casillas is megfogja kapni a lehetoseget a bizonyitasra, legkozelebb csutortokon a Bernabeu kupan, amit pont Raul jelenlegi csapata ellen jatszunk. (Raul mindket csapatban fog jatszani egy felidot)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára h3x0r 2013.08.19. 18:01:48-kor.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.08.19. 17:51:47

Ha valamelyik madridista erre jár megkérem mondja már el, hogy tényleg mi a szitu Ikerrel? Azt hittem, hogy Ancelottinál simán ő lesz az első számú kapus.

Tegnapi meccset nézve Isco elég nagy fogás lehet. Érzi a focit nagyon a srác, Benzema lőtt egyet, rá is kíváncsi vagyok, hogy ha idén sem tud valami kiemelkedőt alkotni, akkor vele sem lehet komolyabban számolni. Amúgy, mi volt ez az hányadék frizura? :D
Ja, és mi, Barca drukkerek is kezdhetünk aggódni, Khedira lesérült.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Rinku
Director del Fútbol

2013.08.19. 17:15:01

Azért Casillast szépen lassan, de tökre leépítik és kiutálják Madridból, ahogy tették azt Raúllal is. Ez az Ember nem ezt érdemelné, akárhogy is véd most López. Nekem Casillas azért Casillas marad. Nem nézek Real meccset, nem szerepelek az edzéseken és nem tudom mi folyik a csapat háza táján, de hogy még ennyi bizalmat már Ancelotti sem szavaz meg neki, az nekem már böki a csőröm. Jo5é oké, olyan amilyen, ismerjük, de hogy Ancelotti sem játszatja már... Felháborító. Nyilván nem szabad görcsösen ragaszkodni mindenhez, de Casillasból egy van. Tősgyökeres FC Barcelona drukkerként tiltakozom rohadtul, hogy egy ilyen legenda és egy ilyen nagyszerű játékos a padot koptassa. Fáj látni.
Football, bloody hell. /SAF/
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.19. 16:10:18

jó, de például ronaldo folyamatosan lő, nem egy, nem két meccs képe van előttem, mikor legalább 10x próbálkozott.
még a leghalványabb meccsein is elsüti 3-4x, ha más nem, szabadrúgásból.
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.19. 16:03:04

shutterisland írta:Kép

egy ilyenbe botlottam facebookon.
mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy csak ennyit lőnek kapura.
Egyáltalán nem irreális, itt van pl. egy összehasonlítás Soldado kapcsán:
http://www.eplindex.com/epl-news/35950/ ... rison.html
Szóval egy 25%-os gól/lövés arány egészen átlagosnak mondható, Messi lóg ki nagyon felfelé. (De ezt meg a Barca játéka jól magyarázza.)
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.19. 15:31:14

Kép

egy ilyenbe botlottam facebookon.
mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy csak ennyit lőnek kapura.
Maxi
Entrenador del Barça

2013.08.19. 15:16:48

Chino írta:
Itt nem erről van szó, hanem, hogy ha a spanyol csapatok is ennyit tudnának költeni, az olyan csapatok, mint a Valencia, Atletico, Sevilla stb. nem ott tartanának, ahol, hanem tényezők lennének európai szinten
Ha mondjuk a Betis költhetne 50 millió eurot nem hiszeem, hogy a szentek szintjén állnának.
Jó példa erre a Malaga. Kaptak egy kis lét az araboktól és csúnyán megszorongatták a Dortmundot is a Bl kieséses szakaszában.
Épp ezt próbáltam elmondani.
Semmivel sem jobbak a szentek attól, hogy költöttek 40 milliót.Ott a Te példád is.
Csak elegem van, hogy az Angol bajnoskág az etalon, pedig kanyarba nincsenek ott sem 4-5 csapaton kívül.Ide jó példa QPR...mennyit is költöttek tavaly?Hol is vannak most?Vagy a Newcastle.
Persze tudom én, hogy gyengül a Liga, de ne hozzuk fel ellenpéldának az angol kiscsapatokat, hogy bezzeg ők mivel nagyon nagyon mellérúgunk azzal.
De elnézhetünk Németországba is, hogy a bayernen és a dortmundon(megjegyezve:remek vezetéssel)kívül ki az aki jó?vagy elért valamint nemzetközi szinten.
Forca Barca
Chino
Llegenda del Barça

2013.08.19. 15:00:39

Maxi írta:
REMY írta:
Angliában a leggyengébb csapat is képes kiadni 10 milliót 1-1 játékosért, itthon a két nagyon, és az Atleticon kívül ez nem mondható el. Nincs pénz, nem tudnak igazolni, és nem erősödnek.

ÉS????
Ott Southampton...azt hiszem 40 milliót költöttek a nyáron, de bármibe fogadnék, hogy az első 12-ben nem lesznek benne.És nem hogy Angliában, de még itt sem lennének!
Az, hogy ők ennyiért meg annyiért vesznek játékosokat, még nem jelent semmit, főleg, hogy tudjuk milyen minőségiek...
Mindig Angliával jöttök, holott az utóbbi 10 évben ha ezt a két országot hasonlítanánk össze Anglia elbújhatna nagyon mélyre.
Bár, tény gyengül a Liga, de ez kb egyenesen arányos azzal, hogy a két nagy igen komoly erőt képvisel...
Itt nem erről van szó, hanem, hogy ha a spanyol csapatok is ennyit tudnának költeni, az olyan csapatok, mint a Valencia, Atletico, Sevilla stb. nem ott tartanának, ahol, hanem tényezők lennének európai szinten
Ha mondjuk a Betis költhetne 50 millió eurot nem hiszeem, hogy a szentek szintjén állnának.
Jó példa erre a Malaga. Kaptak egy kis lét az araboktól és csúnyán megszorongatták a Dortmundot is a Bl kieséses szakaszában.
Forca Barca!!!!
Maxi
Entrenador del Barça

2013.08.19. 14:24:53

REMY írta:
Angliában a leggyengébb csapat is képes kiadni 10 milliót 1-1 játékosért, itthon a két nagyon, és az Atleticon kívül ez nem mondható el. Nincs pénz, nem tudnak igazolni, és nem erősödnek.

ÉS????
Ott Southampton...azt hiszem 40 milliót költöttek a nyáron, de bármibe fogadnék, hogy az első 12-ben nem lesznek benne.És nem hogy Angliában, de még itt sem lennének!
Az, hogy ők ennyiért meg annyiért vesznek játékosokat, még nem jelent semmit, főleg, hogy tudjuk milyen minőségiek...
Mindig Angliával jöttök, holott az utóbbi 10 évben ha ezt a két országot hasonlítanánk össze Anglia elbújhatna nagyon mélyre.
Bár, tény gyengül a Liga, de ez kb egyenesen arányos azzal, hogy a két nagy igen komoly erőt képvisel...
Forca Barca
Chino
Llegenda del Barça

2013.08.19. 13:02:12

A Reaél meccséből kb. annyit lehet leszűrni, mint a mi tegnapi meccsünkből.
az biztos, hogy a tegnapi meccsük szánalmas volt, de ez még csak egy meccs. Lehet, hogy a következő forduló pont az ellenkezője lesz.

Én azok közé tartozom, akik teljesen elhatárolódtak attól, hogy a Mardid mennyit erősödött, mi meg gyengültünk, agyba-főbe vernek minnket meg hasonlók, de most mégis sok mindenben egyetértek ferninho-val. Isco és Ancelotti valóban nagy erősítés, akárki akármit mond az olaszról egy rutinos, sok csatát megért edző, akinek van tekintélye és nem fogalmatlan.
Carvajalért én sosem voltam annyira elszállva, mint odaát az emberek, ennek többször hangot is adtam.
A középpályájukat meg kellett erősíteniük, ez tény. Illarramendi ki tudja mennyire lesz elég, mindenesetre egy hasonló játékos kellett, az hogy ő lesz-e az nagy kérdőjel. Főleg ennyiért, de a Napolinak köszönhetően lett bevételük. Én miatta nem aggódom.
Viszont ennyire nem sajnálnám le a Realt, nagyon erősek, én továbbra is 50-50%-ot adok a két csapatnak a bajnokságra és a kupára. Amiben gyengének érzem őket, az a Benzema-Morata páros. A francia ki tudja milyen formában lesz, tavaly igaz hogy nem játszott minden meccsen, de az a 11(?) gól így is-úgyis karcsú, normális helyettese pedig nincs. Tegnap is elég rosszul játszott és csak egy Morata-t tudtak behozni helyette. Mi lesz ha lesérül vagy eltiltják?
A másik pedig bármilyen meglepő is a hátvédsor. Az Arbeloa-Carvajal páros nem a legizmosabb, középső két helyre pedig három ember van. Igaz minőségiek, de egy 50-60 meccses szezonra elég karcsú, Varane most is kidőlt, akár hónapokig is eltarthat míg 100 %-os lesz.

Modricot én nem fikáznám. Tényleg a kp-juk egyik legjobbja, nagyon jó kis univerzális játékos. Azért annyira nem vagyok tőle elszállva mint odaát, de azzal nem lehet vitatkozni, hogy nélküle nagyon meggyengülnének.

Szóval én óvatos lennék. Úgy érzem itt nagyon két véglet van a Reallal kapcsolatban. Valaki össze-vissza tojja magát tőlük, van aki lesajnálja és alábecsüli őket. Az igazság szerintem a kettő között van. 8-10 forduló múlva vissza lehet keresni ezeket a hsz-eket és meglátjuk kinek lesz igaza. És tényleg ne vonjunk le hosszútávú következtéseket ebből a két meccsből.

Nem vagyok moderátor vagy hasonló, de szerintem nem kéne nekiesni egyből ha egy realos elmondja a véleményét (ez nem feltétlen a jelenlegire vonatkozik), én például nagyon szívesen olvasom ferninho vagy Remy hozzászólásait, akkor is ha nem értek vele egyet.
Forca Barca!!!!
REMY
Madridista

2013.08.19. 09:36:33

socio66 írta:De hiányzott már sokaknak az utálkozás, mindkét oldalon. :)
Nekem a kedvencem egyébként Remy, élmény olvasni a méltatlankodásait minden egyes nagyobb arányú győzelmünkkor. :)
Ezek szerint neki még nem tűnt fel, hogy a két csapat ugyanazon bajnokságban játszik, ugyanazon ellenfelekkel.
:)
szevasz :)

fordított esetben is leszólnám a spanyol bajnokságot, mert szánalmas ami itt megy. Egyszerűen a két nagyon kívül a többi csapat annyira gyenge, hogy arra nincsenek szavak. Tavaly se voltak olyan erősek, de idén még tovább gyengültek, mert az összes valamirevaló játékos eligazolt. Navas, Negredo, Soldado, Falcao...

Nem az a problémám, hogy 7-0-ra nyertetek, hanem az, hogy a bajnokság ismét nem változott semmit. És hidd el ezek a sörmeccsek még visszaüthetnek a BL-ben.
socio66

2013.08.19. 08:41:43

De hiányzott már sokaknak az utálkozás, mindkét oldalon. :)
Nekem a kedvencem egyébként Remy, élmény olvasni a méltatlankodásait minden egyes nagyobb arányú győzelmünkkor. :)
Ezek szerint neki még nem tűnt fel, hogy a két csapat ugyanazon bajnokságban játszik, ugyanazon ellenfelekkel.
:)
Alcantara
Director del Fútbol

2013.08.19. 08:08:03

Én végigolvastam! :lol:
ferninho
Madridista

2013.08.19. 05:17:20

jézusom... nagy kihívás elé állítom magamat, de megpróbálom a lehetetlent.
No így a madrid úgy a madrid,Ancelotti...Láttam a meccsüket,hát siralmasak...A mi játékunk után büntetés volt nézni...Ettől még persze hatékony védekezéssel megverhetnek akár majd minket tudja a fene mi lesz,de inkább tegyék mint így játszunk,és ezt kelljen nézzem hétről hétre...
láttad 1 azaz 1 meccsüket, de lehordod az egész Madridot... :lol:
jött egy Betis, felszívták magukat, hajtottak, támadtak, tökéletes lestaktikát hoztak össze és a Realnál nem igen mentek be a ziccerek és a leseknél is mindig csak egy kicsi hiányzott... ok, a Betisnek is voltak helyzetei, de a Realnak több volt bőven. Most tényleg nem akarom felhozni a Levantét, de szánalmas volt, ahogy felmentek a pályára és tripla nullák voltak, a 7. gólotok tényleg kellően jellemezte a meccset... jól játszottatok, élményszámba mentek a gólok, jó volt nézni, de nem volt ellenfél. Most ha a Real játszik velük és nyer a Madrid is ilyen 5-6 góllal, akkor nem lenne semmi probléma. Abban biztos vagyok, hogy a Barca a mai játékával ezt a Betist legyőzte volna, de közel sem 7 góllal.
Amúgy az a véleményem,hogy Mou elment,egy szétvert csapatot otthagyott mint anno az Internél is volt...Ancelotti meg Milanoban isten volt,azóta nem látom egyik csapatában sem a pluszt...Én arra számítok hogy csúnyán betlizni fog ez a madrid...Nem a mai meccs miatt,ezt gondolom amióta elment Mou és jött Carlo...No meg Perec ostobasága is hihetelen...
nincs ez a csapat annyira szétverve, itt Mourinhoval voltak a bajok, még CR is rosszban volt vele, a csapaton belül nem voltak vészesek a dolgok.
a komment 2. részére meg majd az idő ad választ :)
Azt se értem minek vettek 23db középpályást...Okés Iscoval jól jártak,azt adom...De illarramendi minek,hova?
remélem ez 2-3 db akart lenni.
most had idézzem R.M.C.F kolléga egy nagyon jó meglátását a Real középpályájáról, remélem ez nem nagy probléma.
JM amikor a real élére került,analizált,és azt láthatta,hogy a madriddal szemben(ebben benne lehet a nagy egója is)csak a barca az ellenfél.....ők voltak a csúcs.
Szval JM azt gondolta ki,hogy akkor vagy kpán tusakodunk,mert a barca ott a legjobb,vagy okosba ezt a területet kihagyjuk és átjátsszuk. Erre épült fel az alonso és khedira kettős,ami azt mondta nekünk real drukkereknek,hogy a kp-ás focit elhagytuk. JM ott vétett,hogy nem vette figyelembe a többi csapatot(bm vagy mu stb...).
most ezt akarja megváltoztatni Ancelotti.
volt egy Khedira-Xabi kettős és még Modricot is néha berakták ide, ami egyáltalán nem az ő posztja.
jött Illarramendi, egyik alapembere volt az U21es EB-t nyerő spanyol csapatnak. drága volt, én se látok bele még semmi extrát, de ne ítélkezzünk még. Xabi is 32 lesz idén, látszik rajta a kor, Illarraban lehet annyi, hogy az utódja legyen, de majd kiderül mi is lesz belőle.
jött egy Casemiro még télen, fél évet a Castillában játszott és most feljött a nagy csapathoz és olyan teljesítményt nyújtott, hogy nem tartották fontosnak Ancelottiék még egy ember igazolását a KP-ra, mert amúgy tervbe volt.
jött egy Isco, akinek a támadások segítése mellett még ezt a fentebb vázolt űrt is be kell tölteni a KP-n
most jelenleg van egy Khedira+ Casemiro kombó védekező szerepbe, mert Xabi és Illarra se 100%os, meg ők nekik ugye nem a védekezés a fő erősségük és előttük ott van általában egy Isco és Modric, mely azt az űrt tölti be, amiről R.M.C.F is írt.
az, hogy is lesz ez az egész, miután visszatért Xabi és Illarra is jó kérdés, de ezek a KP-s igazolások azért kellettek, hogy rendbe tegyék a középpályát, mert az nem volt a Realnak.
Carvajal mit akar a csapatban?Arbeola is elég tré de hozzá képest még ő is istenes...
Carvajalnak kell egy kis idő, mintha meg lenne még illetődve...
azt végre jó látni, hogy jobb szélen egy olyan emberke van, akinél nem sír a labda és tud is beadni... a védekezésén még kell csiszolgatni, meg még össze kell szokni a társakkal is, de nem lesz vele sztem nagy probléma, sokkal jobb őt ott látni, mint Arbeloát.
Casemiro hogy kerül a pályára ha bajban vannak és hogyhogy Di Maria később jön mint ő?
Khedira megsérült, nagyon nézhetted a meccset... :lol:
Casemiro bejövetele után várt Carlo bő 10 percet, hogy is megy majd vele a játék és hozta is be Di Mariát.
Khedira egyáltalán hogy lehet madrid játékos...?Ezerszer jobbakat vehettek volna...
José valamiért bele volt .uzulva, senki se érti, nyugodj meg...
de idén még lehet hiba lett volna eladni, így is nagyon új lett a középpálya, kockázatos lett volna őt is elpasszolni, miközben Xabi sérült Illarával egyetemben és egy szinte nullkilométeres Casemiro van még a posztra...
én is rühellem Khedirát, de ez van... amúgy nem lenne vele nagy baj, ha csak a védekezéssel foglalkozna, de folyamatosan támad... az meg nem igen megy neki... a mostani meccsen is ez volt, Modricnak sokszor vissza kellett emiatt maradnia és nem tudta segíteni a támadásokat... Khedira meg azért, mert nem képes rá, hiába játszott sokszor csatárt... és még ehhez hozzájött Özil szélen játszatása, ami nem az ő helye.
Értelmetlenül költekeznek és nem oda vesznek embereket ahova kell,nem látom a tudatos építkezést már megint...
nézzük csak kit vett a Real...
jobbhátvédet, visszavették a Leverkusentől 6.5 milláért, mert oda kevés volt Arbeloa... hol itt a probléma?
vett a Real egy Iscot, ezt nem kell ecsetelnem, ő kellett.
meg lett véve Casemiro valószínűleg Khedira konkurenciájának, 5.3 millió volt, ezzel se tudom mi a probléma...
még jött egy Illarra... ez az egy igazolást nem lehet még hova tenni, de ha Xabi pótlásának szánják, vagy hogy Xabiról vegyenek le egy kis terhet érthető, mondjuk az ára még akkor sem...
feljött még végérvényesen az első csapathoz Morata 2. számú csatárnak (aki eddig még engem sem győzött meg) és Jesé is, aki még nagy rejtély olyan szempontból, mit is akar vele kezdeni Ancelotti, de benne sokkal több van, mint Moratában.
első kommented végét meg nem is tudom hova tenni, ez a véleményed, nem tudok mit hozzáfűzni.

Objektívan nézve évek óta kellene egy rendes csatár neketek előre...
Kellett volna, de csak itt volt egy Higu-Benz kettős...

José elkezdte rotálni Higuaint meg Benzemát erőteljesen és egyiknek se tett ez jót... Benzemában benne van a potenciál meg a képességek ,hogy top csatár legyen és húzzon egy Realt, most kap egy szezont, meg lehet mutatni, ha nem él vele, akkor tényleg kelleni fog már egy csatár, mondjuk már idén is jól jött volna egy, de ez még valamelyest érthető, bár van benne rizikó.
Modric fölös volt...Di Maria vagy Özil tud annyit mint ő,sőt...
Modricot én nem tudom miért nézik le ennyire, már az első Realos meccsein is látszott, hogy egy nagyon jó játékos, sajnos későn csatlakozott a kerethez, José sem bízott benne az elején és az igazi helyét se találta meg neki a csapatban, de nekem Modriccal sosem volt bajom ,itt van a lehetősége bizonyítani a többieknek is, hogy lássák mit is tud igazán,
remélhetőleg rá lesz építve ez a Madrid.
amúgy Modric a Barcában kiskirály lenne, lehet röhögni, de hozzátok borzasztóan illene, akik normálisan nézik a Real meccseit ezt láthatják is és nekik eszükbe nem jut olyan, hogy Özil és Di Maria is tud annyit mint ő, miközben full más poszt mind a három ember.
nem is értem, hogy gondoltad ezt.... meg hogy Modric fölös volt...

Bale
Roncika mellett esélytelen hogy megférjen rendesen...
Bale is tök fölös,csak szétfogja húzni a csapatot egy újabb egohős sztár...Márpedig Balenek van egoja...És fölös,nem lesztek beljebb tőle...Jó ez magánvélemény...
mert te aztán annyira ismered Bale-t... :lol: Neymar is ellett hordva mindennek ilyen téren, miközben egy értelmes, rendes emberke...
és Bale ha jön, tényleg széthúzza majd a csapatot, egy szélsőnek elég sokszor ez a dolga :P
most jobb oldalon jelenleg van egy Di Maria, aki megfelelne, szenzációs mikre képes, csak egyszerűen ezt sosem képes hozni, kevésnek tűnik nagyon... most Özilt próbálgatják ott... siralmas... nem az az ő posztja és van még oda elvileg egy Jesé, akiből többet kéne látni, hogy mire is képes.
ez elég karcsú sztem, főleg, ha megnézzük a baloldalt Marceloval és CR-rel... lenne helye Bale-nek bőven.

Messi meg Neymar se fér meg egy csapatba... vagy várjál csak...
De hogyha azt a pénzt centerre fordítanátok beljebb lennétek...Azért ezt nehéz cáfolni...
most mindenki bízik Benzemában, hogy nem lesz rotálás.
ha jött volna valaki, akkor megint ott lettünk volna, mint Higuainnal...
volt a piacon 3 csatár, Falcao alapból kilőve az Atletico miatt, Cavani 65 milliója vicc (tudom, hogy Bale mennyi lenne, de az is az).
Maradt Suarez, nagyon jó csatár, de van rengeteg érdekes dolga... :lol:
Most azt megkockáztatni ,hogy a Real elhozza 45ért, azt majd eltiltatja magát ki tudja hány meccsre... lehet megint rotálás lenne, és lehet kevesebbet is játszana Karim, mint amennyit Higuval... "ingyen" itt van Benzema, én hiszem, hogy most ő mutathat valamit egyértelműen kezdőként. Moratával én se vagyok kibékülve, de Jesét is kilehet próbálni csatár poszton.
nagy rizikó ez, ez tagadhatatlan, de itt is majd kiderül, hogy mi lesz belőle, jól is elsülhet, meg rosszul is.

Felkészülési időszakban jól látszódtak, hogy mikkel is próbálkozik Ancelotti, sőt nagyon is jól játszott a Real és elég komoly csapatok ellen.
nem jött össze az első bajnoki úgy, ahogy kellettek volna (3 pont azért meg lett és teszem hozzá válogatott meccsek voltak, az sose segít) és már te itt temeted a Realt 1 azaz 1 meccs után...

ilyen hosszú kommentet még sosem írtam, valószínűelg senki se olvassa el, de sebaj... :lol:
madridista
Bestbarca
Entrenador del Barça

2013.08.19. 02:28:28

Raul Madrid írta:Bestbarca az objektivitás nem a te kenyered, igaz. :lol:
De abszolút az...Utálom a Realt,ez tény...De ettől még mikor Mouval nekiáltatok építkezni akkor láttam elképzelést a dologban,és jó irányba is haladtatok...Egy ideig...De most vhogy nagyon nem érzem ezt...Amúgy Ancelottitól sosem voltam elájulva,sztem nem lesz ő jó madridba...

Objektívan nézve évek óta kellene egy rendes csatár neketek előre...

Modric fölös volt...Di Maria vagy Özil tud annyit mint ő,sőt...

Bale is tök fölös,csak szétfogja húzni a csapatot egy újabb egohős sztár...Márpedig Balenek van egoja...És fölös,nem lesztek beljebb tőle...Jó ez magánvélemény...

De hogyha azt a pénzt centerre fordítanátok beljebb lennétek...Azért ezt nehéz cáfolni...

Ha jön Bale akkor,egy 300miliós középpálya elött egy Benzema Morata meg no komment...

Illarramendi meg mi a ráknak?Szintén árából miért nem jött egy csatár?

Khedira mikor volt madrid szint?

Ancelotti meg a privát véleményem,de tartom...

Mou meg nagy csapat bomlasztó ahonnan megy ott dőlnek a dolog...

A mai játék meg kinek tetszett?Eleve évek óta ha vmi eredmény van is,általában a játék siralmas...Ezt idéző jelbe is tehetném,egy madrid szurkoló haverom mondta...Sztem ez sokat elmondd...

Azt ettől még lehet sikeres a madrid mert erős csapat,de lehetnétek jobbak is,ha ügyesebben keveritek a kártyákat...És sztem de ez már magánvélemény ezek miatt nem lesztak annyira erősek idén...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

Raul Madrid
Barça B

2013.08.19. 01:46:54

Bestbarca az objektivitás nem a te kenyered, igaz. :lol:
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.19. 01:19:01

isco az fantasztikus húzás volt, intelligens, technikás, és még szemtelenül fiatal.
carvajal viszont nekem sem valami meggyőző, pár felkészülési meccsen és ma láttam, eddig arbeloa szint.

jó lesz azért ez a real, ez a casemiro,modric,isco vonal a középpályára összeforrhat, szó se róla.
viszont én bízom a mieinkben.

ja igen, a pozitívum, hogy messi - ronaldo 2:0.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2013.08.19. 01:07:30

No így a madrid úgy a madrid,Ancelotti...Láttam a meccsüket,hát siralmasak...A mi játékunk után büntetés volt nézni...Ettől még persze hatékony védekezéssel megverhetnek akár majd minket tudja a fene mi lesz,de inkább tegyék mint így játszunk,és ezt kelljen nézzem hétről hétre...

Amúgy az a véleményem,hogy Mou elment,egy szétvert csapatot otthagyott mint anno az Internél is volt...Ancelotti meg Milanoban isten volt,azóta nem látom egyik csapatában sem a pluszt...Én arra számítok hogy csúnyán betlizni fog ez a madrid...Nem a mai meccs miatt,ezt gondolom amióta elment Mou és jött Carlo...No meg Perec ostobasága is hihetelen...

Azt se értem minek vettek 23db középpályást...Okés Iscoval jól jártak,azt adom...De illarramendi minek,hova?Bale minek hova?Miért nem vettek egy rendes csatárt...Teszem azt Suarez,Cavani,Falcao...Ha nem Balet nyalnák körbe akkor már rég megvehették volna vmelyiket...Utóbbi 2 már elkelt,Suarezt se fogják már megmozdítani de lehetett volna...Pénzük van...De nem Bale kell,mert Perec most ráizgult...És minek?Roncika mellett esélytelen hogy megférjen rendesen...És kit szorít akkor ki?Eladják Özilt, Di Mariat...Miért is?Jah Modric miben jobb mint ők...?És tényleg Elől meg van Benzema azt kifújt,jó meg Morata...De mögöttük lesz egy 300millából összerakott középpálya,elől meg egy ifi meg egy félkegyelmű...

Carvajal mit akar a csapatban?Arbeola is elég tré de hozzá képest még ő is istenes...

Casemiro hogy kerül a pályára ha bajban vannak és hogyhogy Di Maria később jön mint ő?

Khedira egyáltalán hogy lehet madrid játékos...?Ezerszer jobbakat vehettek volna...

Értelmetlenül költekeznek és nem oda vesznek embereket ahova kell,nem látom a tudatos építkezést már megint...

Kész káosz ez a madrid...Én örülök csak nem értem mit csinálnak és sztem ők sem...Perec megint elszabadult,Ancelotti meg azt se tudja hol van...Csak maradjon így én örülni fogok,de nem értem őket komolyan mondom...De gyanús hogy sok Real szurkoló sem...Persze ettől még lehet bármi a szezon során,de amennyire pozitívak a jelek nálunk annyira vészjóslóak náluk...És a sok értelemtlenség előbb utóbb megbosszúlja magát...Szezon eleje ide szezon eleje oda...

És persze erős ez a madrid meg erős is lesz,de sztem sokkal jobban is okoskodhattak volna...Lehetnének jobbak...És jók lesznek de sztem közel nem kell félni tőlük...Mouval erősebbek voltak...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bestbarca 2013.08.19. 01:28:36-kor.

mess2009
Director del Fútbol

2013.08.18. 23:04:42

kissé mellé fogtam beismerem, erősebb Madridot és gyengébb Betist vártam...ami az összképet illeti azért inkább a Madrid győzelme lógott a levegőben, de benne volt az is hogy kihúzza a kis csapat. volt négy öt olyan kidolgozott támadása a Madridnak amiből máskor 2-3 bemegy, most nem jött össze. így idény elején nehéz viszonyítani de azthiszem nem nyúlok mellé, ha aztmondom a Betis jóval erősebb lesz mint a Levante. én is beérem annyival, hogy a zselés -2-vel indul.(ez is valami)
ferninho
Madridista

2013.08.18. 22:59:31

ozsimiki írta:
Legalább CR nem lőtt gólt :lol:
lőtt két kapufát, 3ból 1 szabad kaput talált, de az se volt a legjobb, meg volt még 1-2 lövése... a végére el is ment a kedve mindentől...
nyögvenyelős volt erőteljesen, de Isco eldöntötte.

a Betis meg valami elképesztően jól alkalmazta a lestaktikát, kb 9-10 lese volt a Realnak, amiből 3-4 olyan volt, hogy lazán 1v1 lett volna, sőt be is lőtte ezeket a kapuba Benzema, meg egyet Morata is, meg volt két Betis öngól is, csak mindkettő előtt Real les volt... :lol: meg is lepődtem, hogy a partjelző egyet se nézett félre, pedig voltak neccesebbek is.
madridista
Válasz küldése