davi10 írta:
Rinku!
Levágtam, hogy te nagyon elfogult vagy a Breaking Baddel kapcsolatban, pedig ott is voltak nem kicsit unalmas részek, szálak. Az első kétévad szerintem is ott elég unalmas, a 3.-4.-eddigi 5. már jó, de itt is azért elég sok unalmas rész volt ("A LÉGY", a Skyler - Marie hisztik, Marie-t egyszerűen nem is értem miért van a sorozatban. Csak kellett egy összekötő kapocs, hogy legyen abban irónia, hogy Walt "drogbáró" lesz, miközben a családtag meg pont ezekre utazik, de ha már Marie karakterét nem tudták megcsinálni, (szerintem semmit nem adott hozzá a történetszálhoz) jobban meg lehetett volna csinálni, hogy Hank mondjuk a szomszédjuk és úgy haverok Walt-tal.
Én alapvetően szeretem a Dextert, mert a sztori az jó, vannak benne jópofa karakterek és az egész úgy ahogy van, egy jó történet. De! Túlságosan elnyújtott. Megpróbálják a lehető legtöbb pénzt kipasszírozni, kipréselni az egészből, húzzák, halasszák, mert vérszemet kaptak, tipikus mohó genyák az írói, pénzhajhász az egész. Már rég vége kellett volna legyen. Erőlködnek itt ezzel az előző évados szőke csajjal, aminek totál semmi értelme nincs,
kellett futni hét évadot, mire Dexter "alkotóanyja" felbukkan, hogy amúgy cső, én is itt vagyok, meg még egy, s más dolog. Elrontják az egészet azzal, hogy nem zárták le, hanem csak a pénzükre koncentrálnak.
Szeretem a BrBa-t minden hibája ellenére. De megnyugtatlak, én is rohadtul idegesítőnek találom mind Skylert, mind Marie-t. A két legunalmasabb, legértékelhetetlenebb senkik az egész műsorban, Marie állandóan lilában van, egy nagy kád lila zománcfestékbe kéne ültetni, Skyler meg egy idióta hárpia, utálom mindkettőt. Szóval igen, igazat adok, van benne sok felesleges hülyeség, van benne sok oda nem illő rész, amire a kutya sem kíváncsi, tudom, de ha a fő szálat nézzük, az egyszerűen baromi jó. Mert van egy szál, van egy sztori, ami ritka jól megszervezett, megtervezett és izgi, illetve aminek legalább látjuk is a végét. Le. Lesz. Zárva. Tudjuk, hogy vége lesz. Nem az hogy Walt most szembetalálkozik valami eddig árnyékban lévő nagymenő szakácsmesterrel, aki randomban előlép, és egymás ellen főznek, meg ölik egymást, nem, hanem kész, vége lesz. Öt évad az egész. Minek csűrni, csavarni még jobban? Ennyi, finito. És pont ezért jó! Mert nem esnek abba a hibába, amibe a sorozatok 85%-a önként dalolva beleugrik. Lehet erről még vitázni sokat, írni lehet hosszú-hosszú sorokat, de értelmetlen. Nem bírom, amikor minden tekintélyét és értelmét tönkrevágják egy sorozatnak, mert telhetetlen barom az író, vagy az írói stáb.