Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem is mondtam, h van. És igazad van, nincs.Mihu írta:Oké, legyen mentális probléma. De addig mit akarunk mint egy vb-n, ha egy sorsdöntő selejtezőn nem tudunk két egyeneset rúgni a labdába? És most irreleváns, hogy ennek mi az oka. Semmi keresnivalónk nincs addig egy komoly világversenyen, amíg így játszunk ZS-kategóriás válogatottak ellen.recrea írta:
A válogatott legtöbb játékosa külföldön focizik, némelyik kifejezetten jó csapatban, kemény ellenfelek ellen, küzdve a csapatba kerülésért, felejtsd most el a Fradi-Vidit, vajmi kevés köze van ehhez a válogatotthoz, attól függetlenül, h ebben igazad van, csak most nem ide tartozik.
Elmondom, én is képes vagyok rá technikailag, csak a körülmény nem mindegy.
Oké, legyen mentális probléma. De addig mit akarunk mint egy vb-n, ha egy sorsdöntő selejtezőn nem tudunk két egyeneset rúgni a labdába? És most irreleváns, hogy ennek mi az oka. Semmi keresnivalónk nincs addig egy komoly világversenyen, amíg így játszunk ZS-kategóriás válogatottak ellen.recrea írta:
A válogatott legtöbb játékosa külföldön focizik, némelyik kifejezetten jó csapatban, kemény ellenfelek ellen, küzdve a csapatba kerülésért, felejtsd most el a Fradi-Vidit, vajmi kevés köze van ehhez a válogatotthoz, attól függetlenül, h ebben igazad van, csak most nem ide tartozik.
Elmondom, én is képes vagyok rá technikailag, csak a körülmény nem mindegy.
Az is gond amit Te írsz,de látod,Vilike is akar,Varga is,de ennyire elég. Akiknek lenne tudása,azok meg nem akarnak.recrea írta:Rendben, elfogadom, de 5, 10, 15 és 20 éve sem volt olyan válogatottunk, amelyik kijutott volna valamelyik világeseményre. Pedig más játékosok játszottak. Nem a tudás itt a gond, de nem küzdök emellett tovább, inkább bontok még egy sört.csababarca írta:Recrea,
Nem mindegy,hogy egy Böde áll melletted,vagy egy Huntelaar.
Dzsudzsák meg a többi akiket írtál már rég nem tényező egy csapatban sem.
Rendben, elfogadom, de 5, 10, 15 és 20 éve sem volt olyan válogatottunk, amelyik kijutott volna valamelyik világeseményre. Pedig más játékosok játszottak. Nem a tudás itt a gond, de nem küzdök emellett tovább, inkább bontok még egy sört.csababarca írta:Recrea,
Nem mindegy,hogy egy Böde áll melletted,vagy egy Huntelaar.
Dzsudzsák meg a többi akiket írtál már rég nem tényező egy csapatban sem.
A válogatott legtöbb játékosa külföldön focizik, némelyik kifejezetten jó csapatban, kemény ellenfelek ellen, küzdve a csapatba kerülésért, felejtsd most el a Fradi-Vidit, vajmi kevés köze van ehhez a válogatotthoz, attól függetlenül, h ebben igazad van, csak most nem ide tartozik.Mihu írta:Az első...mert nem képes rá technikailag...ezek a játékosok olyan messze vannak az világ labdarúgásától, mint Anelka a klubhűségtől...Nézek egy MB1es bajnokit, ráadásul Fradi-Videoton, amelyek elvileg a legjobb csapatok közé tartoznak, és tudatosan felépített támadást nem látok. Nem látok 10-15 passzt egymás után az ellenfél térfelén...recrea írta: Te tényleg nem érted?!
Szerinted a mi az oka annak, amit feltettél a kérdésben? Azért nem tudja odapasszolni, mert nem képes rá tudásban, technikailag vagy mert mentálisan, fejben gyenge, képtelen koncentrálni és nem hisz magában?!
Az első...mert nem képes rá technikailag...ezek a játékosok olyan messze vannak az világ labdarúgásától, mint Anelka a klubhűségtől...Nézek egy MB1es bajnokit, ráadásul Fradi-Videoton, amelyek elvileg a legjobb csapatok közé tartoznak, és tudatosan felépített támadást nem látok. Nem látok 10-15 passzt egymás után az ellenfél térfelén...recrea írta: Te tényleg nem érted?!
Szerinted a mi az oka annak, amit feltettél a kérdésben? Azért nem tudja odapasszolni, mert nem képes rá tudásban, technikailag vagy mert mentálisan, fejben gyenge, képtelen koncentrálni és nem hisz magában?!
Akkor a klubcsapatában ugyanazon játékos miért tudja megcsinálni?!MyShadow írta:Hát őszintén szólva, sztem elég sanszos mindkettő:Drecrea írta:
Te tényleg nem érted?!
Valahogy így. Lelketlen botlábú csürhe. Esküszöm, ha fognál Pestről 11 közmunkást és kicserélnéd ezekre, észre se vennéd. Max. azt, hogy a Dzsudzsák gyerek eléggé lebarnult.MyShadow írta:Hát őszintén szólva, sztem elég sanszos mindkettő:D
Hát őszintén szólva, sztem elég sanszos mindkettő:Drecrea írta:Te tényleg nem érted?!Mihu írta:De most amúgy többen a fórumon is vakon vannak, már ne is haragudjatok. Beszéltek itt arról, hogy nem akarnak, meg hogy nem hiszik el, hogy győzni tudnak, meg stb. Feltennék egy nagyon egyszerű kérdést:
Ezeknek mi köze van ahhoz, hogy egyetlen egy játékosunk sem tud a társához passzolni, bármilyen távolságra is álljon tőle?
Sőt...nem az, hogy a társához nem tud passzolni...a társa áll a kezdőponton, és a passz valahoa a 16-os vonalához megy...Meg a középen álló Szalait kéne megjátszani, erre belövik egy olyan üres területre, hogy ott még fű sincs, nem hogy magyar játékos...
Te tényleg nem érted?!Mihu írta:De most amúgy többen a fórumon is vakon vannak, már ne is haragudjatok. Beszéltek itt arról, hogy nem akarnak, meg hogy nem hiszik el, hogy győzni tudnak, meg stb. Feltennék egy nagyon egyszerű kérdést:
Ezeknek mi köze van ahhoz, hogy egyetlen egy játékosunk sem tud a társához passzolni, bármilyen távolságra is álljon tőle?
Sőt...nem az, hogy a társához nem tud passzolni...a társa áll a kezdőponton, és a passz valahoa a 16-os vonalához megy...Meg a középen álló Szalait kéne megjátszani, erre belövik egy olyan üres területre, hogy ott még fű sincs, nem hogy magyar játékos...
Teljesen egyetértek veled. Az egyik legjobb példa erre pont a tavalyi Celtic-Barca meccs. A két csapat játékosainak a technikai szintje között óriási volt a különbség, lelkesedéssel, szervezettséggel, akarással és a csapat saját erősségeinek a kiaknázásával mégis komoly fejtörést tudtak okozni a világ egyik legjobbjának. Sajnos a magyar válogatottnál ilyet szinte soha nem lehet látni. Már a taktikai felállásunk is teljes csőd volt. Beállunk védekezni, mert nekünk jó a döntetlen is, úgy, hogy erre a típusú játékra gyakorlatilag nincs emberünk. Egy ilyen felfokozott meccsre középső védőnek nevezni egy 4x-es válogatott játékost hatalmas szakmai baklövés. Közpen pedig a legerősebb csapatrészünk játkosai elöl örlődnek teljesen elszigetelve. Aki kicsit is ért ehhez a játékhoz, az tisztában lehetett vele, hogy a románok meg fogják nyomi az első félórát, több okból is. Először is a hazai pálya miatt, másodszor mert a múltban ez már többször bejött nekik ellenünk, tehát tisztában vannak vele, hogy rezeg a gatyánk az első percekben. Harmadrészt pedig azt is tudták, hogy pár nap múlva egy még ennél is keményebb meccset játszanak, kell tehát az előny a második félidőre, hogy tartalékolhassanak. Teljesen tudatosan építették fel a játékukat és ehhez minden lehetőséget meg is adtunk nekik. Amíg fejben nem lesznek gyökeres változások, addig mindig így fogunk szívni. Ezek a román játékosok semmivel sem jobbak, de teljesen tudatosan játszanak, kicsattanak az önbizalomtól és hihetetlenül akarnak. Ez a 3 dolog már elég sokmindenre elég.MyShadow írta:Én is ezt próbáltam kifejteni: nem látok akarást!
Ugyanis ha már nincs vkiben akkora tehetség, azt kemény munkával kompenzálható, és ahhoz akaraterő kell, aminek pont egy ilyen meccsen kellene kicsúcsosodnia, de sajnos én ezt nem látom a játékosokon!
Nem izgatna, ha hibázik - persze nem az ilyen Guzmics-félékre értem -, ha hajtana, menne az eladott labda után, de ahhoz futni kell, és bírni 90+ percen keresztül, és hát 25 perc alibizés után a frissítő, az ilyen "melegben" vicces:D
Nem ez a baj, ne haragudj, fejben és lélekben van probléma az összes magyar focistával, meg amit az előbb leírtam röviden.MyShadow írta:Ha nem tudnám, h nem érdemes ilyen meccset bundázni, simán azt mondanám, h eladtuk...
Ennyi hibát, győzelmi kényszerben alibizést, passzív játékot, sétálgatást ilyen felvezetés, szurkolás, támogatás mellett, röhejes!
Ilyen embereket a címeres mez közelébe nem szabadna engedni!
Az hagyján, hogy tehetséges nem sok szorult beléjük, technikailag, erőnlétileg, a béka segge alatt van a játékosok jó része, a taktikai felkészültségről nem is beszélve! De amilyen az edzősködés itthon, az már luxusnak számít!
És talán sokat várok, de nálam minimum, hogy valaki küzd, ha már odakerült, szívét lelkét beleteszi, ha nem is megy, fut, rohan, mint az őrült, ha már hibázott! Persze, ennek nem kell a fegyelmezettség rovására történnie!
De 2-0nál szerintem teljesen mindegy, mindent vagy semmit a döntetlenig legalább!
Persze,mert ott mindenki tejel,úgy könnyebb:)recrea írta:Csak mondják, h ki akarnak jutni, de valójában nem hisznek benne, nem tartják magukat képesnek rá, csak álarcot vesznek fel. Nincs csapatunk.Mihu írta:De most komolyanEz a csapat úgy néz ki, mint amelyik megérdemelne bármilyen szurkolást is?
Meg ezek akarnak kijutni a vb-re?
Ne vicceljünk már
![]()
Nem tanítják meg a magyar gyerekeket győzni, nem verik a fejébe kiskorában, h csak a győzelem számít, semmi más! Ja, és nem az játszik, aki ügyes, hanem az, akinek apukája tejel az edzőnek és/vagy az elnöknek. Képzeljük már el ezt Hollandiában, Ausztriában, ugyan?!
Csak mondják, h ki akarnak jutni, de valójában nem hisznek benne, nem tartják magukat képesnek rá, csak álarcot vesznek fel. Nincs csapatunk.Mihu írta:De most komolyanEz a csapat úgy néz ki, mint amelyik megérdemelne bármilyen szurkolást is?
Meg ezek akarnak kijutni a vb-re?
Ne vicceljünk már
![]()