Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Miért, mégis kik voltak közülük tehetségesek? Két kategóriát adtunk kölcsön:Chino írta: Mert azt el ne mondja már valaki, hogy nem volt egy igazán tehetséges játékos se azok között akiket mi az utóbbi években kölcsönadtunk.
Az a gond, hogy túl sok jelölt van, ennyien egyszerűen nem férnek be a csapatba. Nézzük például ezt a Deulofeu-Rafinha-Thiago-féle generációt.Chino írta:Nem az a gond, hogy nincsenek tehetségek, hanem hogy elszórjuk őket. Ne mondd már, hogy egy Thiago-Rafinha-Deulofeu trió minden bokorban terem. Csak annyi a gáz, hogy manapság kölcsönadjuk aztán mehet amerre lát.
kamcore írta: Igen, azt leszögezhetjük, hogy az utánpótlás rendszerünk nem gyengén holland szinten mozog, tehát marhajók vagyunk.
Viszont szerintem nem akkora para, hogy kölcsönbe mennek a fiatalaok. Ittvan a non plus ultra, a tökéletes generáció, és most próbáld meg mellette játszatni azt a játékost (mondjuk Deu), akinek minnél nagyobb szüksége van a percekre. Szerintem jó döntés volt kölcsönbe vágni.
Thiago más tészta, máig nem értem miért nem ment bele abba, hogy kölcsönbe megy valahova...
Igen, azt leszögezhetjük, hogy az utánpótlás rendszerünk nem gyengén holland szinten mozog, tehát marhajók vagyunk.Chino írta: Nem az a gond, hogy nincsenek tehetségek, hanem hogy elszórjuk őket. Ne mondd már, hogy egy Thiago-Rafinha-Deulofeu trió minden bokorban terem. Csak annyi a gáz, hogy manapság kölcsönadjuk aztán mehet amerre lát. Thiago kapott lehetőséget élt is vele, az egy másik dolog, hogy ő nem volt türelmes. Kérdés, hogy az edzők mennyire figyelnek és mennyire türelmesek. Ha már említetted Messit-Cesct-Piquét. Messi nyilván adja magát, nem kell róla beszélni. Fabret Wengernek köszönhetjük, mert jó eséllyel őt is küldtük volna valahova, de a francia elkezdte nyomatni, nevelte és kijött belőle a tudás. Piquét pedig Pep-nek köszönhetjük. Nem hiszem, hogy rajta kívül lett volna-e olyan edző, aki visszahozza egy nem túl eredményes MU-s pályafutás után, ráadásul kitart mellette. Mert az első szezonja neki sem volt a legjobb. Busi is egy szürke játékosként érkezett, akit mindenki ki akart vágni a csapatból.
Persze nem azt mondom, hogy minden korosztály tele van Messikkel, Fabregasokkal, Inikkel, de sokan vannak akik úgy tűnnek el a süllyesztőben, hogy tudásuk alapján akár a felnőtt csapatba is befértek volna.
És nyilván nem vagyunk óvoda, de azt nem hiszem, hogy évek óta nem termeltünk ki Thiagon kívül egy olyan emberkét sem aki igazán megütötte volna a szintet, pedig minden évben feljön 3 játékos. Talán Tellot lehetne jóindulattal mondani, de nem mérhető Thiagohoz, Cesc-hez stb.
Talán erről a Deulofeu-Rafinha duóról nem feledkeznek meg, mert kicsit nagyobb hype volt körülöttük, vagy Sergi Roberto megmutathatja magát. Ha ebből a 3 játékosból egy is megragadna a felnőtt csapatnál, már boldog lennék.
Nem az a gond, hogy nincsenek tehetségek, hanem hogy elszórjuk őket. Ne mondd már, hogy egy Thiago-Rafinha-Deulofeu trió minden bokorban terem. Csak annyi a gáz, hogy manapság kölcsönadjuk aztán mehet amerre lát. Thiago kapott lehetőséget élt is vele, az egy másik dolog, hogy ő nem volt türelmes. Kérdés, hogy az edzők mennyire figyelnek és mennyire türelmesek. Ha már említetted Messit-Cesct-Piquét. Messi nyilván adja magát, nem kell róla beszélni. Fabret Wengernek köszönhetjük, mert jó eséllyel őt is küldtük volna valahova, de a francia elkezdte nyomatni, nevelte és kijött belőle a tudás. Piquét pedig Pep-nek köszönhetjük. Nem hiszem, hogy rajta kívül lett volna-e olyan edző, aki visszahozza egy nem túl eredményes MU-s pályafutás után, ráadásul kitart mellette. Mert az első szezonja neki sem volt a legjobb. Busi is egy szürke játékosként érkezett, akit mindenki ki akart vágni a csapatból.kamcore írta:Töredékükből, ha lesz valaki, akkor már jók, sajnos. Azért ekkora tökéletesen kitermelt csapat, mint a Messi-Fab-Piqué, szóval mint ami most is van, 15-20 évente, ha egyszer összejön... és akkor is szétszélednek.koczan.attila írta:Ez egy egész jó kis összefoglaló: http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... csillagai/
Lee Seung Woora kell talán a legjobban odafigyelni. Elég pengének tartják a srácot.koczan.attila írta:Ez egy egész jó kis összefoglaló: http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... csillagai/
Töredékükből, ha lesz valaki, akkor már jók, sajnos. Azért ekkora tökéletesen kitermelt csapat, mint a Messi-Fab-Piqué, szóval mint ami most is van, 15-20 évente, ha egyszer összejön... és akkor is szétszélednek.koczan.attila írta:Ez egy egész jó kis összefoglaló: http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... csillagai/
Úgy látom, hogy az Atlétic védelme sem áll mindig a helyzet magaslatán. A videó elején az a két hiba durva volt. Ha kicsit több rutinja lenne a srácoknak, akkor az ilyen hibákat ki lehetne védekezni. Pl. a második tenerifei gólt is le lehetett volna reagálni jól egy közbelépéssel. Sebaj, lesz még jobb is! Eddig Dani Nieto az ász.Erxy írta:Játszottak ma is a fiatalok egy meccset, a Tenerife otthonába egy 2-2-t. Denis Suárez egy félidőt játszott, nem láttam a meccset, viszont azt olvastam, hogy igencsak megváltozott a meccs képe azután, hogy becserélte őt az edző. A két gólt egyébként Espinosa és Dani Nieto szerezte. A Clasícó amúgy vasárnap délben lesz, a sport2 közvetíti is.
shutterisland írta:úgy néz ki, hogy egy stabil középcsapat megleszünk idén is.
ez azért nem rossz annak tükrében, hogy többek között deulofeu, alberto, rafinha, muniesa és roberto is távoztak a nyáron a b-ből.
a castillát például sokkal jobban megviselte jesé-ék távozása, 4-ből 4-et veszítettek eddig.
Gareth Tello írta:Dani Nieto eddig elég jó vételnek tűnik.![]()
Ahogy olvastam róla, még az Atléticbe sem fért be igazán. Vagy sérülés miatt, vagy egyszerűen azért, mert volt nála jobb játékos azon a poszton. Anno nagy reményekkel jött az Hérculestől, aztán beszürkült, szerintem ne sajnáljuk.Chino írta:Nem igazán figyeltem a fiatalok nyári felkészülését, de Kiko mióta leigazoltuk hatalmas flop volt. Semmit sem tudott hozzátenni a játékhoz, nem azt mondom, hogy fék volt, de annak ellenére, hogy nem a legfiatalabbak közé tartozott és már felnőtt csapat tagjaként érkezett nem alkotott semmi kiemelkedőt. Voltak jó meccsei, de többnyire beleszürkült a mezőnybe, pedig sokat vártam tőle.Sanama írta:Kiko Femenía dologról tud valaki valamit? Előszezonban még emlékszem, hogy játszott, most meg az írja a sport.es hogy felbontotta a szerződését, és már az orvosi teszteket végzi a Real Madridnál.
Mi történt? Mármint azt látom, hogy írtátok. De miért kellett vele felbontatni a szerződést? Épp nyáron írtam, amikor a fiatalok játszottak, hogy ő volt az egyik legmagabiztosabb közöttük.. Erre meg lelép, érdekes
Nem igazán figyeltem a fiatalok nyári felkészülését, de Kiko mióta leigazoltuk hatalmas flop volt. Semmit sem tudott hozzátenni a játékhoz, nem azt mondom, hogy fék volt, de annak ellenére, hogy nem a legfiatalabbak közé tartozott és már felnőtt csapat tagjaként érkezett nem alkotott semmi kiemelkedőt. Voltak jó meccsei, de többnyire beleszürkült a mezőnybe, pedig sokat vártam tőle.Sanama írta:Kiko Femenía dologról tud valaki valamit? Előszezonban még emlékszem, hogy játszott, most meg az írja a sport.es hogy felbontotta a szerződését, és már az orvosi teszteket végzi a Real Madridnál.
Mi történt? Mármint azt látom, hogy írtátok. De miért kellett vele felbontatni a szerződést? Épp nyáron írtam, amikor a fiatalok játszottak, hogy ő volt az egyik legmagabiztosabb közöttük.. Erre meg lelép, érdekes