Gerard Piqué
Nem értem, hogy miért formál véleményt CR piros lapjáról. Az oké, hogy megkérdezik az újságírók, de nem kellene neki ebben állást foglalnia, elegánsan lepasszolhatná, semmitmondó válasszal. A saját teljesítményével kellene törődnie, valamint a sokszori lélektelen játékával és bugyuta helyezkedési hibáival.
- maister6000cm3
- Jugador d'estrella
- Kapcsolat:
Az utóbbi időben én is úgy látom, hogy jobban teljesít. Jól helyezkedik, jól fejel és jönnek a váratlan megindulások is. Idén ő a legjobb védőnk, és ez most nem elsősorban a többiek negatív minősítése, bár tény, hogy nem túl acélos a felhozatal hátul. 

- Capon
- Llegenda del Barça
Valóban jól játszott és kellett is nagyon a jó teljesítmény tőle a tegnapi napon. Jó lenne ha ismét tudná állandósítani a jó formáját ami az elmúlt években nem sikerült.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Ilyen az, amikor egy játékos a védelem oszlopa. Ez a teljesítmény kell tőle hosszú távon is majd, mert Puyol hiányában kell egy vezér. Lehet, hogy Piqué nem ilyen alkat, de az is lehet, hogy idővel benő a feje lágya. Még csak most lesz 26 éves, védőknél fokozottan igaz, hogy most jöhetnek a legjobb évei. Fizikálisan toppon, rutinos minden szinten, csak a focival kéne törődni és minden adott ahhoz, hogy megoldja és ne fokozza a fejetlenséget, ami sokszor előjön a védelemben.
Az egyik legjobb volt a Real ellen is, és tegnap is. Mi lehet vele, idén kevesebbett celebkedik?
Tegnap végre újra topformában láttam játszani, irányított, támadásokkal is fellépett, és afféle hátravont irányító szerepkörben osztogatott. Pacsi. 

- Barcaman14
- Director del Fútbol
Nálam Piquénél az első évében mutatott játéka a mérce. Akkor hosszú időn keresztül topformában játszott, sőt az a Piqué megkockáztatom a világ egyik legjobb középső védője lenne még most is. Akkor még csak és kizárólag a játékkal foglalkozott, de azóta egy kicsit elszállt és ezzel párhuzamosan fokozatosan romlott a teljesítménye is.
Én idén sem vagyok megélegedve vele. Tavalyoz képest javult, de bőven a tudása alatt játszik továbbra is.
Én idén sem vagyok megélegedve vele. Tavalyoz képest javult, de bőven a tudása alatt játszik továbbra is.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
- shutterisland
- Director del Fútbol
áthoztam ide tata topicjából.barca99 írta:Valószínűleg Piqué celebkedik kevesebbett.shutterisland írta:de mégis bíztató, hogy nem zörgeti meg a hálónkat boldog-boldogtalan úgy, mint tavaly.
ezt nem tudom, kinek köszönhetjük
Ez előbb emlegetett gyenge Piqué igazából tegnap is MoM lett, szerintem elég jól látható, hogy neki kifejezetten jól jött, hogy többször vagyunk normális csapat, aki egyre többször áll fel normálisan védekezni, ergo olyan feladatokkal néz szembe, mint egy normális védő. Az nem igazán normális, hogy a félpályán állsz, 50 méteres területtel mögötted.
hát nem tudom, szerintem idén is nagyobb a szája, mint amit letesz a pályán.
most is beszólt a realnak.
- Barcaman14
- Director del Fútbol
http://barcanoticias.blog.hu/2013/10/16 ... a_hetvegen" target="_blank
Éppen itt az ideje, hogy ő is sorra kerüljön. Nem árt egy kis pihenő. Gondolom Mascherano fog Bartra mellé kerülni, nem hinném, hogy Puyol egyből 90 percet fog játszani.
Éppen itt az ideje, hogy ő is sorra kerüljön. Nem árt egy kis pihenő. Gondolom Mascherano fog Bartra mellé kerülni, nem hinném, hogy Puyol egyből 90 percet fog játszani.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Miksi Józsefné írta:Nekem Pique tegnapi beszéde meg kell mondjam,hogy tetszett. A jövedelmekről szólva igaza volt, végülis a massiásokra nem kellett költeni a Barcának, de az azért nevetséges hogy Iniesta jövedelmének az emelése probléma, ugyanakkor a másik csapat korlátlanul költi a pénzét kipróbálatlanul az ujabb és ujabb játékosokra. A legjobb játékosaink a pénzpiacon rohamosan csusznak lefelé mert nálunk nincs pénz , Messi is már a 4-ik helyre csuszott vissza Iniesta meg gondolom még lejjebb , már lassan mindenki megelőzi őket. Jó tudom a pénz nem minden de ők ebből fognak megélni ha befejeződik a játékos pályafutások és őszintén szólva mivel különb a real játékosgárdája akik semmit nem nyertek de fizetésben bőven felette állnak a barcának.
Megint sikerült egy épületes marhaságot írnod, a Barca játékosai ponthogy sokkal jobban keresnek mint a fehéreké, Messi a világ második legjobban fizetett focistája (amelyik évben hozzájönnek a prémiumok abban a legjobb) nálunk még a szertáros is 6milliót keres, míg ott egy Özil pl. 4-et kapott, mintahogy Ramos sem kap 6nál többet.... elképesztő mennyire utánanézés nélkül írsz, és mekkora hülyeségeket.. A fizukban mi vagyunk nagyon elszállva, sajnos ez tény..
-
- Barça B
Nekem Pique tegnapi beszéde meg kell mondjam,hogy tetszett. A jövedelmekről szólva igaza volt, végülis a massiásokra nem kellett költeni a Barcának, de az azért nevetséges hogy Iniesta jövedelmének az emelése probléma, ugyanakkor a másik csapat korlátlanul költi a pénzét kipróbálatlanul az ujabb és ujabb játékosokra. A legjobb játékosaink a pénzpiacon rohamosan csusznak lefelé mert nálunk nincs pénz , Messi is már a 4-ik helyre csuszott vissza Iniesta meg gondolom még lejjebb , már lassan mindenki megelőzi őket. Jó tudom a pénz nem minden de ők ebből fognak megélni ha befejeződik a játékos pályafutások és őszintén szólva mivel különb a real játékosgárdája akik semmit nem nyertek de fizetésben bőven felette állnak a barcának.
Sosem értettem, hogy akik huzamosabb ideje néznek focit, azok hogy tudnak néha ilyen butaságokat írni. Piqué csak ezért vehető elő a gólnál, mert a tavalyi gyengébb formája miatt divat lett szidni, valaki kitalálta egyszer ezt a celeb birkaságot, azóta fújja boldog-boldogtalan.
Úristen, lassabb, mint egy támadó, ez tényleg borzalmas. Az első gólnál Mascheranonak nem sikerült se takarítani, se szabálytalankodni, majd Busquets megette a lövőcselt, jött Piqué, akinek tempóból kellett megállni, így is közel maradt, de hát nagy test nagy lendület, nem kellett rajta sokat tolni, hogy megcsússzon, de a passz után Adriano is belevetődhetett volna a lövésbe. A védekező szekcióból kb. mindenkit elő lehetne venni annyira, mint Piquét, de persze csak ő lett megemlítve, mert celeb. Az nem zavar senkit, hogy egyébként nincs az újságok címlapján, de hát Shakirával jár, így nyilván az.
Addig jó, amíg nem kell gondolkozni, csak fújni a sablont.
Érdemes amúgy megnézni az etalonokat is, akikkel erősíteni akartunk a nyáron, Marquinhosnál megalázóbb bőrt nem igazán lehet kapni, Silva is szépen lefekeküdt a cselre, és mindezt egy Weisstől, akinél 99 jobb támadó biztosan szaladgál Európában. Az Everton hétvégi góljánál Jamie Redknapp ismét megjegyezte mennyire ostobán tud helyezkedni David Luiz, de Shelvey első góljánál Sakho is csak figyelte az eseményeket. Szóval lehet ennyire felnagyítani a dolgokat, de bárki jön, nagyon hasonló lesz a szituáció.
Egyébként egyáltalán nem rossz idén, persze csinál hibákat, és Mascherano is jobb volt nála hétvégén, de azért nem ártana helyén kezelni a dolgokat.

Úristen, lassabb, mint egy támadó, ez tényleg borzalmas. Az első gólnál Mascheranonak nem sikerült se takarítani, se szabálytalankodni, majd Busquets megette a lövőcselt, jött Piqué, akinek tempóból kellett megállni, így is közel maradt, de hát nagy test nagy lendület, nem kellett rajta sokat tolni, hogy megcsússzon, de a passz után Adriano is belevetődhetett volna a lövésbe. A védekező szekcióból kb. mindenkit elő lehetne venni annyira, mint Piquét, de persze csak ő lett megemlítve, mert celeb. Az nem zavar senkit, hogy egyébként nincs az újságok címlapján, de hát Shakirával jár, így nyilván az.

Érdemes amúgy megnézni az etalonokat is, akikkel erősíteni akartunk a nyáron, Marquinhosnál megalázóbb bőrt nem igazán lehet kapni, Silva is szépen lefekeküdt a cselre, és mindezt egy Weisstől, akinél 99 jobb támadó biztosan szaladgál Európában. Az Everton hétvégi góljánál Jamie Redknapp ismét megjegyezte mennyire ostobán tud helyezkedni David Luiz, de Shelvey első góljánál Sakho is csak figyelte az eseményeket. Szóval lehet ennyire felnagyítani a dolgokat, de bárki jön, nagyon hasonló lesz a szituáció.
Egyébként egyáltalán nem rossz idén, persze csinál hibákat, és Mascherano is jobb volt nála hétvégén, de azért nem ártana helyén kezelni a dolgokat.
az sem túl jó, hogy az ezévi teljesítményét enyhénszólva kissé túlértékli de a Madriddal kapcsolatos kiszólás érdemben sem túl meggyőző! ma a profi foci alapja a nemzetközi játékos kereskedelem, ha ebben egy klub kiemelkedően teljesít(jól ad és vesz) az a klub erjét demonstrálja. az utánpótlásnevelés (amiben amúgy a Madrid nem teljesít rosszul) jószerével szintén a piacra termel. ugyhogy Piqué spori én úgy érzem nálad egy kissé "savanyú a szőlő...." a másik bajom ezzel a szöveggel az, hogy nem kerülhet ki győztesen belőle, vagyis a Barcának biztosan nem ez a jó sajtó!
- visca el barca
- Presidente del Barça
olvastam a nyilatkozatot és kajak nem értem h a játékosoknak miért jó h fikázzák a madridot (ettől függetlenül örülök neki, ha a pályán nem megy neki, legalább a szájkarate okés
)

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Köszönöm szépen a kioktatást.zola8787 írta:Mert olyan, mintha Gyepes Gabit hasonlítanád Buzánszkyhoz. Össze lehet hasonlítani, csak Piqué nem jönne ki jól belőleEgyszerűen nem értem mi lett vele, visszajött a MU-s időszaka :S

Ezt az összehasonlítást meg sztem gondold át újra. Maradjunk annyiban, hogy ha legjobb formában lévő Piquét hasonlítom, a legjobb formában lévő Puyolhoz képest, akkor a Capitano nem jön ki jól a dologból. De gondolom Puyol nem nyelte volna be azt a cselt, sőt Puyol jóval gyorsabban megfordult volna, mint Piqué. És azt elég sokan hangoztatjátok, hogy Piqué milyen formában van... Nincs a legjobban, de úgy állítjátok be Puyolt, mintha a zenitjén lenne, pedig aztán amilyen formában letolta a legutóbbi 2 szezont, az sem volt éppen a legveretesebb színvonal.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Mert olyan, mintha Gyepes Gabit hasonlítanád Buzánszkyhoz. Össze lehet hasonlítani, csak Piqué nem jönne ki jól belőleBarcaman1993 írta:Hiába játszik a Barcában, fizikával nincs mit tenni...Sanama írta:Én benyelném a cselt, csak én nem a Barcelonaban játszom havi több millió euróért.
Puyolhoz meg aztán kár is hasonlítani már ne haragudj
Miért is ne hasonlítsam?

- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Hiába játszik a Barcában, fizikával nincs mit tenni...Sanama írta:Én benyelném a cselt, csak én nem a Barcelonaban játszom havi több millió euróért.
Miért is ne hasonlítsam?
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Én benyelném a cselt, csak én nem a Barcelonaban játszom havi több millió euróért. Ráadásul nem azért szidtam mert benyelte a cselt, hanem azért, mert 15mp alatt fordult meg.
És igenis, egy kalap ... volt tegnap is. Volt egy 15perce talán az első félidő végén, amikor szerzett 2-3 labdát, és indított egyet, de a többi továbbra is katasztrófa volt tőle.
A tanár pedig Mascherano volt, nem Piqué
És igenis, egy kalap ... volt tegnap is. Volt egy 15perce talán az első félidő végén, amikor szerzett 2-3 labdát, és indított egyet, de a többi továbbra is katasztrófa volt tőle.
A tanár pedig Mascherano volt, nem Piqué
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Miről beszéltek gyerekek? Ne szórakozzatok márSanama írta:remélem minél hamarabb jön Puyol és váltja ezt a celeb madarat.
Ma is mit csinált? Mire megfordult kétszer átmentek a csapaton, aztán a végén meg elesik ...

Azt meg nem mondom, hogy amikor Puyol csúszott el, sokkal előnyösebb helyzetben Di Maria ellen, akkor senki sem tüntetett. Mellesleg nem értem a kritikát, mert ahogy írtam Mascheranóval meglepően jól védekeznek ebben a szezonban. Lehet vitatkozni, de érdemes megfigyelni, hogy 2-en hány akciót akadályoznak meg.

A védekezésünkkel nincs baj. Busquets jól szűr, Adriano és Alves jól védekezett. Mascherano világklasszis módjára teljesített. Csak Pique hozta megint a formáját... Esett össze vissza és annyira lassú volt, mint kb Oleguer
94:39 6 - 1
-
- Jugador d'estrella
a másik topikban már leírtam, szerintem nincs baj a védekezésünkkel.
Sztem ez a mai Piqué Masc páros a világ bármely csapatában megállná a helyét. Csak ne felejtsük el, hogy a középpályán nincsenek védekező játékosaink ( Busin kívül), a két szélső hátvéd meg kevesebbet törődik a védekezéssel mint más csapatban. Támadó felfogású csapat vagyunk, és amikor lekontráznak minket egy az egybe baromi nehéz megoldani a világ legjobb védőjének is egy átlagosan jó csatárral szemben. Nézzétek vissza a meccset: rengetegszer szerelt fontos szituációban Piqué. Nem akarom magasztalni, de rossz az tuti nem volt, sőőt, sztem jól játszott. Csak egyszerüen mit vártok, hogy masc-val ketten megoldanak mindent ( meg a néha-néha besegítő Busival, Adrianoval, Alvessal). A stílusunk támadó, ha a középpályára tennénk +2 védekező középpályást, és 2 csatárral játszanánk akkor azt írnátok itt hogy a piqué masc páros a világ legjobb 2 védője, csak a csatáraink bénák mert nem tudnak gólokat rúgni. Valamit valamiért....
Sztem ez a mai Piqué Masc páros a világ bármely csapatában megállná a helyét. Csak ne felejtsük el, hogy a középpályán nincsenek védekező játékosaink ( Busin kívül), a két szélső hátvéd meg kevesebbet törődik a védekezéssel mint más csapatban. Támadó felfogású csapat vagyunk, és amikor lekontráznak minket egy az egybe baromi nehéz megoldani a világ legjobb védőjének is egy átlagosan jó csatárral szemben. Nézzétek vissza a meccset: rengetegszer szerelt fontos szituációban Piqué. Nem akarom magasztalni, de rossz az tuti nem volt, sőőt, sztem jól játszott. Csak egyszerüen mit vártok, hogy masc-val ketten megoldanak mindent ( meg a néha-néha besegítő Busival, Adrianoval, Alvessal). A stílusunk támadó, ha a középpályára tennénk +2 védekező középpályást, és 2 csatárral játszanánk akkor azt írnátok itt hogy a piqué masc páros a világ legjobb 2 védője, csak a csatáraink bénák mert nem tudnak gólokat rúgni. Valamit valamiért....
Azért annyira nem rossz, mint ahogy sokan itt leírják, de nem képes végig koncentrálni a meccset, ezért volt jó anno Puyol mellett, mert nem hagyta "aludni":D
Mentális problémák vannak, nem csak nála, többeknél is, nincs meg a kellő magabiztosság, az első hiba után rohamosan esik a teljesítmény, görcsössé válik, és rossz döntéseket hoz... és nála ez sajnos elég gyakori, hogy 50-60 perc tanári játék után egyik pillanatról a másikra bohócot csinál magából:( mert nem az ellenfél teszi ezt többnyire, ő asszisztál hozzá elég rendesen, de ismétlem, ez nem csak nála vehető észre, elől is hasonló a helyzet, sőt középen is!
Kellő magabiztossággal ez legyőzhető, de ahhoz idő és eredményesség kell, bízni a társakban, hogy ki tudják javítani a hibát, és ilyen győzelmek!
Ami most sikerült szerencsére
Mentális problémák vannak, nem csak nála, többeknél is, nincs meg a kellő magabiztosság, az első hiba után rohamosan esik a teljesítmény, görcsössé válik, és rossz döntéseket hoz... és nála ez sajnos elég gyakori, hogy 50-60 perc tanári játék után egyik pillanatról a másikra bohócot csinál magából:( mert nem az ellenfél teszi ezt többnyire, ő asszisztál hozzá elég rendesen, de ismétlem, ez nem csak nála vehető észre, elől is hasonló a helyzet, sőt középen is!
Kellő magabiztossággal ez legyőzhető, de ahhoz idő és eredményesség kell, bízni a társakban, hogy ki tudják javítani a hibát, és ilyen győzelmek!
Ami most sikerült szerencsére

Csapatbú ki, most... a múltból nem lehet megélni, ő már második éve kőkeményen ezt teszi, nincs több pardon, jöjjön Bartra !
remélem minél hamarabb jön Puyol és váltja ezt a celeb madarat.
Ma is mit csinált? Mire megfordult kétszer átmentek a csapaton, aztán a végén meg elesik ...