Dave87 írta:
A tegnapi Rayo-ban pl. egyetlen épkézláb játékos nem volt, még egy kiöregedett róka sem, aki legalább minőséget képviselt volna. Senki.
Tegnap sikerült lehúzniuk a saját szintjükre, a 0:4 csalóka.
Először is szeretném leszögezni, hogy nem kötekedésnek szánom a mondandómat, és elnézést kérek, ha megbántalak vele. Már rengeteg embertől olvastam/hallottam ezt a színvonallal foglalkozó gondolatot.
Attól, hogy egy csapatban nincsenek sztárok, szerintem nem szabad őket alacsonyabb rendűnek tekinteni. Azt írod, hogy gyenge meccs volt, gyenge színvonallal. Nem tudom, hogy mire gondoltál pontosan. Az első félidő szerintem kifejezetten izgalmas volt, szinte teljesen kiegyenlített volt a játék, és még akármi lehetett volna a második félidőben az első alapján. Én úgy gondolom, hogy ilyen egy jó meccs (egy semleges szurkolónak legalábbis biztosan, egyelőre arról nem beszélek, hogy a Barca mit mutatott, erről majd később).
Nem a te hozzászólásodra reagálva, de hasonló témában elejtve ütött szöget a fejembe a minap egy ismerősöm gondolata. Mikor meglátta, hogy a Real Sociedad bejutott a BL-be, felháborodva közölte, hogy a spanyol bajnokság színvonaltalan, mivel még egy Real Sociedad is be tud jutni a legrangosabb európai kupába. Értetlenül meredtem rá, szerintem ugyanis a bajnokság arról szól, hogy a csapatok játszanak egymással, és a teljesítményük alapján jön létre egy rangsor. Nem pedig az alapján, hogy melyik klubnak milyen múltja van, vagy éppen hány sztárjátékost tud felvonultatni. Elég sokan vannak, akik ez alapján ítélnek, és elfelejtik közben, hogy az erőviszonyok könnyedén változhatnak, és emiatt cserélődnek a csapatok is.
Na, és akkor a meccsről is.
Pedro három góljának nagyon örültem, ő is megmutatta, hogy tud azért okosan játszani (főleg helyezkedni), nem hiába van még itt. Neymar sajna megint nem talált be, iszonyatos pechje volt tegnap. Már-már túl önzetlennek találom néha, szerintem vállalhatna kicsit többet simán, és jönnének a gólok is.
A védelem elég zilált volt megint, Valdés előtt le a kalappal. Sokat szidtam tavaly, de ennek szerintem világos, hogy oka volt. Ha így védett volna az előző szezonban is, nem szóltam volna egy rossz szót sem. Elég nehezen lehet úgy értékelni őt, hogy tudjuk, hogy nem marad jövőre.