barca99 írta:
Igen, de hol is írtam arról, hogy lehetetlen megverni őket? Jól látod, sehol. Azt írtam nehéz. Mindenkinek. Tartom.
Azért egy stabil csoportharmadik, néha második csapatra, akik a nyolcaddöntőn nem igazán jutnak túl, még azt sem mondanám, hogy nehéz megverni. A nemzetközi szereplésük alapján elég jó százalékkal sikerül ez az ellenfeleiknek.
barca99 írta:És igazából az sem elképzelhetetlen, hogy ennyire csak ellenünk védekeznek, a Juve ellen például sokkal nyíltabbak voltak. A labda az odavágón 49, a visszavágón 46 százalékban volt náluk, gondolom azt belátod, hogy az ment ugyanilyen védekező játékkal. (Elküldés előtt csak megnéztem a tavalyi BL statjukat: Benfica(o) 53, Szpartak(i) 43, Barca(i) 27, Barca(o) 11, Benfica(i) 39, Szpartak(o) 40% - szóval de, igazából simán lehet, hogy csak ellenünk van busz a pályán.)
A kettő nem feltétlenül következik egymásból, abban pl. biztos vagyok, hogy a Benfica vagy a Szpartak nem alkalmaz olyan labdatartós focit, mint a Barca. De most tekintsünk el ettől a két csapattól, az azért egyáltalán nem reális, hogy egy Bayern vagy egy Manchester ellen úgy mennek fel a pályára, hogy "levegőt sem hagyjuk őket venni, kőkeményen letámadunk", a Barca ellen meg úgy, hogy nem jönnek ki a 16osról. Egész egyszerűen más ezeknek a csapatoknak a játéka, őket nem lehet ezzel a módszerrel teljesen megfojtani.
(Azért akármennyire is értelmetlen szerinted az ívelgetős foci egy ilyen taktika ellen, a Bayern mégiscsak egy ilyen góllal mentette meg a SZK-t etc.)
barca99 írta:
Az ötleted akár lehet jó is, de azt figyelembe kell venni, hogy a Rayo egy labdabirtokós csapat, velük könnyebb ezt eljátszani, mert stílusuknál fogva akarják a labdát, míg a Celticben ezt nem látod a Barca ellen. Ők minél több rögzített helyzetet akarnak kiharcolni, más tervük nem nagyon van.
Éppenséggel ezt is a javunkra lehet fordítani, mert rögzített helyzetekből lehet a legjobban kontrázni, csak ugye a csapat átlagmagasságával, meg Valdes beadásoknál mutatott teljesítményével ez kész öngyilkosság. (Ennek ellenére talán pont a Rayo ellen volt nagyon sok szabálytalanságunk, és ellenfélnek sok szabadrúgása, és mindet sikerült kivédekezni.)
De az a helyzet, hogy az ilyen meccseken mindenképpen kockázatot kell vállalni, szép 0-0kat lehetne úgy csinálni, hogy Valdes-Pique-Bartra passzolgat egymásnak hátul, csak nem ez a cél. Úgy ezen a szinten már nem lehet behúzni a győzelmet, hogy az ellenfél át sem jön a félpályán.
barca99 írta: Aki nem az utobbi öt év Barcáján szocializálódott, annak ez végülis normális, csak mi akarunk mindenkit szépen játszva, oda-vissza verni.
Mondjuk az utóbbi 5 év Barcájából kiindulva ez szerintem teljesen reális is, azért már nem Olegeuerek rohangálnak a csapatban elöl kiegészülve a 17 évesen mélyvízbe dobott Bojannal.
Egyébként nem kell mindenkit dupla győzelmekkel megverni, mert tavaly is pont az volt a problémám, hogy az első komolyabb csapat ellen meg fogunk égni ezzel a játékkal. A Milan ellen még az év meccsén ezt sikerült elkerülni, PSG ellen is, de a Bayern könyörtelenül learatta ennek az életképtelenségnek az eredményét.
Szóval felőlem túlmehetünk mindenkin 0-0, 1-1gyel a döntőig, csak jelenleg még erre sem látok semmi biztosítékot. (És egyébként ez egy Real, Bayern stb. ellen még korrekt eredmény is lenne, de amikor már a Celtic is megnehezíti a dolgunkat, azért azon érdemes elgondolkodni)