Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
Initom
Entrenador del Barça

2013.10.16. 22:37:44

Szerintem jelenleg a világon egy komoly riválisa van a spanyoloknak (papíron) a németek :D Na ha valakitől, tőlük aztán reszkethet a világ !
Abi & Tito
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.16. 22:31:06

Gareth Tello írta:
bence-barca írta: A Spurst elhiszem, hisz aligha szurkolhatsz nekik 20-30éve, mikor utoljára nyerhettek valamit. :mrgreen:
18 évesen simán szurkolhatok nekik 30 éve. :mrgreen:
De értékelem a humorod. :lol:
Vagy én fogalmaztam rosszul (bár nekem nem tűnik úgy, de lehet) vagy te értettél félre szimplán.
Pont azt írtam, h a Spursnél elhiszem (azt, h régebb óta szurkolsz), mert ugye aligha éltél olyan régen. Verstehen ? :D

Angolok valahogy nekem soha nem vtak szimpik. Nem mondom, h rühellem őket, mint te, de nem fogtak meg sose, teljesen hidegen hagynak. Súlytalanok egyszerűen. Persze örülnék, ha lenne még vki, akivel lehetne számolni (persze csak akkor, ha azok, akiknek szorítok így is átlépnének rajtuk). :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.16. 22:23:38

bence-barca írta:Persze, mint ahogy a Barcának is már a triplázás előtt szurkoltál. :wink:
A Spurst elhiszem, hisz aligha szurkolhatsz nekik 20-30éve, mikor utoljára nyerhettek valamit. :mrgreen:
Persze, ahogy a regisztrációm ideje is mutatja, 2012-ben lettem Barça-drukker. :) Úgyhogy ne gyertek nekem Ronaldinhóval, Decóval meg Giulyvel, mert nem ismerem őket.

18 évesen simán szurkolhatok nekik 30 éve. :mrgreen:
De értékelem a humorod. :lol:
bence-barca írta:Én ugyan nem néztem az angolok elleni meccset, de egyik oszttársam azt mondta jó meccs vt, szóval lehet benne vmi.
(Most az angol játékosok twitter üzeneteiből nem indulok ki, mert ők nyilván cédázzák magukat. :D )
Csak összerakja őket Hodgson papa, Sturridge elöl, mögötte Rooney, a jobboson Townsend, nem lesz ez rossz csapat, bármennyire is rühellem őket. :mrgreen:
Várom már a vébét. :P
bence-barca írta:Persze, h nem mivel még nem találkoztak nagy csapatokkal. Ha VBn kiejetenék sokak kedvenceit [pl olasz, spanyol, német, argentin, stb stb (ezek csak példák, nem gondolom, h németeket v spanyolokat kiejtenék)] akkor azért nagy véleményváltozások lennének. :D
Ebben van valami. :D Előre látom, hogy ki fogják ejteni a hollandokat, Előd meg nagy belgaellenes lesz. :mrgreen: (Amúgy ez simán benne lehet a pakliban, mármint, hogy elverik az Oranjét.)
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.16. 21:19:33

Gareth Tello írta: Így igaz, bár engem nem érint ez a kérdés, én már 2003 óta nekik szurkolok. :mrgreen:

Amúgy az angolok meccsét nézte valaki? Tényleg ilyen jól játszottak?
Persze, mint ahogy a Barcának is már a triplázás előtt szurkoltál. :wink:
A Spurst elhiszem, hisz aligha szurkolhatsz nekik 20-30éve, mikor utoljára nyerhettek valamit. :mrgreen:

Én ugyan nem néztem az angolok elleni meccset, de egyik oszttársam azt mondta jó meccs vt, szóval lehet benne vmi.
(Most az angol játékosok twitter üzeneteiből nem indulok ki, mert ők nyilván cédázzák magukat. :D )
messideco írta: És az az érdekes, hogy nincs olyan, vagyis én még nem találtam olyan embert, aki azt mondja, hogy nem szereti őket.
Persze, h nem mivel még nem találkoztak nagy csapatokkal. Ha VBn kiejetenék sokak kedvenceit [pl olasz, spanyol, német, argentin, stb stb (ezek csak példák, nem gondolom, h németeket v spanyolokat kiejtenék)] akkor azért nagy véleményváltozások lennének. :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.16. 21:13:24

messideco írta:Januzaj
Kíváncsi vagyok, melyik válogatottban fog szerepelni végül.
messideco írta:Depay
Kép
:mrgreen:
messideco írta:Reszkethet a világ...
Azért ne túlozzunk... :mrgreen: Nem rosszak ezek a hollandok, de én egyelőre nem sorolom őket a fő esélyesek közé a vébén. A nyolcban szerintem ott lesznek, de többre nem számítok tőlük, persze lehet, hogy megkapnak egy gyengébb csapatot és bekerülnek a négybe.
De arra nem sok esélyt látok, hogy pl. döntőzni fognak.

No mindegy, meglátjuk, elvégre addig még sok idő van hátra. :)
messideco
Presidente del Barça

2013.10.16. 21:00:06

Kiarad a felsorolásokól talán Bakkali és Januzaj, akik elsősorban a 16-os EB-n lehetnek fontos tényezők.

Jók a belgák, meg kell hagyni. És az az érdekes, hogy nincs olyan, vagyis én még nem találtam olyan embert, aki azt mondja, hogy nem szereti őket.

Kiss holland körkép:
PSV: Depay, Villems, Bruma, Schaars, Brenet, Rekik (18-19 éves tehetségek), Zoet, Maher, Locadia... nem rossz névsor, mind hosszútávon alapemberek lehetnek Schaars kivételével talán =D>

Ajax: Denswil (rá nagyon kíváncsi vagyok, milyen szezont hoz le), Duarte (óriási talány), Siem de Jong(neki kifele áll a rúdja a válogatottból), Cillessen (egyértelműen ő a favorit Vermeer kárára), Blind, van Rhijn, utóbbi kettő talán ott lesz Brazíliában.

Feyenoord: (nem holland, de Graziano Pellé 9 meccs, 10 gól stattal rendelkezik, 28 gól, Luca Toni reloaded?), Clasie, Vilhena(U19), de Vrij, Janmaat, Martins Indi,

Twente: esetleg Castagnios

Plusz ugye a légiósok, akik a vázat alkotják. Reszkethet a világ...
Kép
"And my heart will leave you never."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.16. 08:39:21

bence-barca írta:Mé most el kell kezdeni szurkolni nekik, h pár év múlva ne divatozzanak be. :mrgreen:
Amúgy szimpatikus csapat nekem is, '16-os EBre nem bocsátkoznék jóslatokba, de egyelőre azért 'az egyik legnagyobb esélyest' túlzásnak tartanám, szimplán csak esélyesek lehetnek és könnyen okozhatnak meglepetést. (noha itt nem a végső győzelemre gondolok)
Így igaz, bár engem nem érint ez a kérdés, én már 2003 óta nekik szurkolok. :mrgreen:
Szimpatikus együttes számomra is, főleg a spursös különítmény miatt, te Bentekét is bírom. :D Nemrég nézegettem oddsokat egy angol oldalon, ők a belgákat tartják az ötödik legesélyesebbnek a vb-címre (akik így megelőzik az olaszokat, a hollandokat, stb.). :shock: Azért ezt túlzásnak tartom, szerintem a nyolcba bekerülhetnek, de onnan már nagyon nehéz dolguk lesz.

De tényleg elég komoly, hogy Courtois az első számú kapus, a padon Mignolet, a védelem majdnem egy az egyben a PL-ben tolja, Fellaini, Dembélé, De Bruyne, Hazard, Chadli, Benteke és Lukaku szintén.

Amúgy az angolok meccsét nézte valaki? Csak mert 2-0-ra megverték a lengyeleket, kijutottak a vébére, ma meg az összes angol lap áradozik róluk, "the world at England's feet" stb. :D
Tényleg ilyen jól játszottak? Valahogy nem tudom elképzelni róluk. :lol: Mondjuk Townsend kezdő volt, szóval talán mégis. :mrgreen:
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.16. 06:54:25

Game90 írta: Belgákat nagyon bírom, fel is pattantam a bandwagon-ra :P
Mé most el kell kezdeni szurkolni nekik, h pár év múlva ne divatozzanak be. :mrgreen:
Amúgy szimpatikus csapat nekem is, '16-os EBre nem bocsátkoznék jóslatokba, de egyelőre azért 'az egyik legnagyobb esélyest' túlzásnak tartanám, szimplán csak esélyesek lehetnek és könnyen okozhatnak meglepetést. (noha itt nem a végső győzelemre gondolok)
PCsabi
aka Game90

2013.10.16. 01:10:19

VictorValdes19 írta:a 2016-os eb-n az egyik legnagyobb esélyesek között lehetnek a belgák mellett
Belgákat nagyon bírom, fel is pattantam a bandwagon-ra :P

Gyilkos ez a csapat (mondjuk ők általában 4-3-3at játszanak, de nincs szívem kihagyni a Benteke - Lukaku kettős egyikét): Courtois - Alderweireld, Kompany, Vermaelen, Vertonghen - De Bruyne, Dembélé, Fellaini, Hazard - Lukaku, Benteke. És akkor még ott van Witsel, Defour, Chadli, Mirallas, Mertens...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.10.15. 22:38:36

messideco írta:A Clasie-Strootman-Maher hármashoz mit szólnál, kell mindenféleképpen egy/a vadállat a gépezetbe?
Brazíliába vagy a távolabbi jövőben? :) A vb-re én még inkább egy de Jong-Strootman-Sneijder/vdV kp-vel kezdenék. Mahert (egyébként nem tudom, hogy hagytam ki őt az előző hsz-omban :oops: ) még nem érzem késznek komolyabb ellenfél ellen. Clasie-t nagyon szeretem, de idén gyenge a Feyenoordba. De egy könnyebb csapat ellen belehet rakni őt már most is, de a keményebb ellenfelek ellen (spanyol, német, portugál, brazil) kell még de Jong, aki előre játékban nem olyan jó, mint Clasie, de védekezésben felülmúlja.

Kell egy állat, főleg, hogy a védelem ilyen fiatal. 2010-es vb-n is az volt a kulcs, hogy a védelem hiányosságait a de Jong-van Bommel páros nagy munkája kompenzálta :)
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
messideco
Presidente del Barça

2013.10.15. 22:30:35

A Clasie-Strootman-Maher hármashoz mit szólnál, kell mindenféleképpen egy/a vadállat a gépezetbe?
Kép
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.10.15. 22:25:53

messideco írta:Jót tesz kapusposzton a konkurrencia: Vorm,Krul,Stekelenburg,Zoet, Cilessen-Vermeer(értelemszerűen csak az egyik).
Nagyon jó az Oranje kapusposzton (is). Cilessent tehetségesebbnek tartom, mint Vermeert, de a vb-n lehet, hogy egyikük se lesz ott. Vorm helye nálam biztos, Stekit is kivinném, és akkor marad Krul/Cilessen nálam.

A szélsőhátvéd probléma szerintem megoldódott, Janmaat és Blind személyében. Mellettük ott lehet még vdW, van Rhijn, Willems. Büttner el lett felejtve, nem tudom, hogy muzsikál a MU-ban (ha játszik egyáltalán). A 2 középhátvéd a nagy kérdés. De Vrij, Martins Indi, Vlaar és Bruma. Van még pár jelölt, de ők a legesélyesebbek szvsz.
Kp-n ha N.de Jong tudja tartani a formáját, akkor Ő, mellette Strootman és hát nagy kérdés az irányító. Sneijder lenne a legjobb, de ahhoz az kéne, hogy újra formába lendüljön a vb-ig és kerüljék el a sérülések. vdV nem rossz, de inkonzis játékos. Még ott van lehetőségnek Clasie, Fer, Anita, de Guzman, de ők inkább a következő eb-n kaphatnak nagyobb szerepet.

Támadószekció szerintem a legegyértelműbb. Lens-RvP-Robben :)
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.15. 22:14:27

messideco írta: Történelem! Depay debütált a holland csapatban. Messit kiálították két percre rá, őt nem...
Depay pályára lépett a holland nemzeti tizenegyben. Messi nem.
messideco
Presidente del Barça

2013.10.15. 22:09:22

Hollandia 8)
A törökök ostromoltak, gyűrtek, de vagy akadt egy Dugovics Titusz, vagy egy Hunyadi vagy Bornemissza :D

Az előny birtokában már csak kontrázgattak a srácok, érződött rajtuk, hogy már nem nyomja semmi a vállukat.

Robben: Wereldklasse! Még mindig nagyon tud a kopasz, a vb-n nagy szükség lesz rá.

Történelem! Depay debütált a holland csapatban. Messit kiálították két percre rá, őt nem...
2013.10.15

Ha nagyon igyekeztek volna a fiúk, lehetett volna nagyobb különbség is. Hatékony...volt...a...holland...védelem. Ahol esetleg lövésig jutott az otomán horda, ott Cilessen kapus kivédett mindent. Jót tesz kapusposzton a konkurrencia: Vorm,Krul,Stekelenburg,Zoet, Cilessen-Vermeer(értelemszerűen csak az egyik).

Brazília, jövünk... 8)

(Jah, és még mindig veretlenek...)
Kép
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.10.15. 22:08:41

Hollandok ezt is behúzták. Keményebb meccsre számítottam, bár éreztem, hogy a hollandok nyernek, meg is pakoltam őket mixen, de a törökök játéka csalódás volt számomra.
Mindenesetre az Oranje nagyon biztató teljesítményt nyújtott a selejtezők során. Nagyon fiatal a csapat, épp ezért a vb-n 16/8 között kifognak esni szvsz, de a 2016-os eb-n az egyik legnagyobb esélyesek között lehetnek a belgák mellett, ha továbbra is ilyen ütemben fognak fejlődni a fiatalok. Csak azt sajnálom, hogy van Gaal a vb után távozik. De jár neki a pacsi, amiért összerakta a csapatot =D>
PUNK'S NOT DEAD!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.15. 21:26:07

bence-barca írta:Itt van egy ilyen zsíroskenyér meccs, de persze, h 5 játékosnak is kezdenie kell a Barcaból a válogatott meccsen. Kissé azért zavaró, pont ezen a meccsen próbálgathatna VdB.
Ugyan már, VdB-t ismerve teljesen esélytelen, hogy egy ilyen meccsen ne a legjobb csapatot küldje pályára.
Koke, Inigo Martínez... Padozzanak csak.

Remélem, nem sérül le egyik játékosunk sem...

szerk.: Negredo, ott is van.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.15. 21:13:50

Itt van egy ilyen zsíroskenyér meccs, de persze, h 5 játékosnak is kezdenie kell a Barcaból a válogatott meccsen. Kissé azért zavaró, pont ezen a meccsen próbálgathatna VdB.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.15. 15:54:51

Brazília - Zambia 2-0. A brazilok simán hozták a meccset, Neymar ismét varázsolt. Adott egy gólpasszt, de csak azért nem 4-et, 5-öt, mert a többiek mindent kihagytak. Egyébként nagyon egysíkú meccs volt.

Érdekességképp jegyzem meg, hogy pályára lépett a brazil csapatban az a Henrique, akit Pep az első nyáron igazolt és kölcsönadtuk a Leverkusennek, majd a Racingnak. Lehet, hogy mégsem olyan rossz a srác.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.13. 21:26:10

Gareth Tello írta:Kamerun 0-0-t játszott Tunéziával a világbajnoki selejtezők rájátszásán, az első mérkőzésen. Song végigjátszotta a találkozót, Bagnack sajnos nem kapott lehetőséget.

Nigéria meg Emenike 90. percben szerzett góljával (büntetőből) verte Etiópiát idegenben 2-1-re.
Oléé olléé Nigéria !! :)

Teljesség kedvéért leírom, tegnap Burkina Faso 3-2re győzte le Algériát, az elefántok meg 3-1es győzelemmel Szenegál felett tették meg a maguk lépését Brazília felé.

Kamerun behúzza és eddigi eredményeket tekintve mindenki mehet is a Vbre. Esetleg egy nagy meglepetésként nem bánkódnék, ha Szenegál vmi csoda folytán túljutna Elefántcsontparton, de azért Dorgbáékat is szívesen látom majd.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.13. 21:03:05

Kamerun 0-0-t játszott Tunéziával a világbajnoki selejtezők rájátszásán, az első mérkőzésen. Song végigjátszotta a találkozót, Bagnack sajnos nem kapott lehetőséget.

Nigéria meg Emenike 90. percben szerzett góljával (büntetőből) verte Etiópiát idegenben 2-1-re.
bence-barca írta:Kíváncsi vagyok magyarok kit kapnak. :mrgreen:
A portugálokat, nagyon sima lesz. 8)
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.12. 20:43:31

Gareth Tello írta: Október 21-én (Zürichben).
Dánke.
Kíváncsi vagyok magyarok kit kapnak. :mrgreen:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.12. 20:14:38

bence-barca írta:A pótselejtezők párosítását mikor sorsolják ki?
Október 21-én (Zürichben).
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.12. 19:51:19

A pótselejtezők párosítását mikor sorsolják ki?
barca99
Llegenda del Barça

2013.10.12. 10:22:49

Én viszont nem értem Costát, a spanyolok most jönnek le a csúcsról, a braziloknak meg ha nem is biztos a csúcs, de úgy tűnik felszállóágban vannak. Másrészt a sajátjai között nem igazán akad konkurencia, a spanyoloknál meg egy City meg egy Spurs csatár, mégha most mindkettőnél jobb formában is van. Pont a braziloknak hiányzott volna egy ilyen állat előlről, a többi poszton nagyjából rendben vannak. Mondjuk Scolari sem túl okos, behívhatta volna már korábban, ahelyett, hogy Freddel vagy Patoval bohóckodik. Kíváncsi vagyok, eljut-e 10+ válogatottságig.
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.12. 08:40:10

Gareth Tello írta:Nem kedvelem különösebben Diego Costát (sőt :D ), de véleményem szerint nagyon jól fog jönni egy ilyen szintű középcsatár a spanyoloknak, én Torresnél, Negredónál stb. jobb játékosnak tartom DC-t. A spanyol csapat pedig ismételten brutál erős lesz a vébén, pláne, ha kiviszi Del Bosque a Thiago-Isco-Koke-féle vonalat is.

-------------Casillas-------------
Carvajal--Ramos--Piqué--Alba
--------------Busquets----------
---Fabregas------------Isco-----
Mata----------DC--------Iniesta
[-o<

(A védelem B változata: Ramos-Piqué-Bartra-Alba.)
a tegnapi meccsük alapján én éppenhogy fordítva gondolom. tény: magas szinvonalon fociznak de a hatékonyságuk ugyanúgy gyenge, mint a Barcáé és egy gyors támadófelfogású csapat átgázolhat rajtuk. Costa kétségtelenül sokat segíthet, miközben Fabregast el kellene felejteni, - szerintem, tegnap is harmat gyenge volt.
Válasz küldése