Yaya(07-10) írta:Egyre inkább az az érzésem, hogy most már nekünk is racionális célokat kell kitűznünk magunk elé, és ebben nincs benne a BL győzelem. amikor a topon voltunk, akkor is csak kínkeservesen jutottunk el a döntőig, hát még most, hogy az etalonhoz képest sokkal gyengébbek vagyunk. ráadásul a mostani mezőny erősebbnek tűnik, mint mondjuk a 2011-es.
Még bízom abban, hogy ez csak az a játék, ami az x-hez feltétlen szükséges, nem az ami ebben a csapatban jelenleg benne van. Az látszott, hogy messi nagyon vigyázott magára. Nem futott sokat, nem védekezett, remélem csak a real elleni meccsre tartalékolt, mert ebben a szezonban sokkal jobban futbalozott a sérülése előttig, mint a tavalyiban. Messinek ez egy jó felhozómérkőzés volt, a hétvégén tényleg kiderül jelenleg hol tartunk. mivel tegnap nem kellett megszakadni a győzelemért, még nem temetném magunkat, de tavaly ilyenkor is hasonló formát mutattunk, és nagyon csúnya véget ért a BL szezon.
Én tegnap nem mertem kritikus lenni, a hozzászólásom második felét ki is töröltem és meghagytam szimplán a "jó az iksz" sablont.
De hogy látom más nagyon is mer kritikus lenni, pl. te is, így leírom akkor már én is amit gondolok, nem lesz felemelő, de ugyanezt írtam tavaly a PSG meccs után valamikor és sajnos nem változott a véleményem.
Szóval én tavaly a PSG elleni "éppenhogy" továbbjutásnál mondtam először, hogy ez a csapat lejtmenetben van. Nem nagy lejtmenetben, meg továbbra is ott vagyunk a szűk elitben, de akkor is lassan, szépen lefelé megy a Barca. A Milan elleni meccs is alátámasztotta ezt számomra. És lesz még rosszabb attól tartok, mert meg kell érteni hogy Xavi, Iniesta és Puyol egyszerűen nem lesznek már jobbak, de még csak nem is stagnálnak hanem lassan szépen kiöregszenek. Az egyik legnagyobb hibának tartom amit el lehet követni, hogy a vezetés asszisztál ehhez és végignézi ahogy azok akik 2-3 évvel ezelőtt biztosították a sikereket már nem tudják ezt megtenni ma, miközben semmiféle alternatívának még csak nyoma sincs a 33 éves Xavi pótlására pl. Hoztuk Neymart aki kitűnő játékos és semmi baj vele, de szerény véleményem szerint a világon semmit nem fog megoldani mert nem az a poszt a probléma alapvetően ahova ő jött, hanem a középpálya és a védelem közepe.
Tegnap a Milannak két olyan ordító helyzete volt ahol örülhettünk hogy nem kaptunk gólt 1-1-nél a második félidőben, persze, megvolt a mezőnyfölény, de meglehetősen meddő volt. Nekünk is volt óriási helyzetünk ez igaz ( Adriano ), de szerintem nem érdemeltük meg a győzelmet. És ez a Milan, bár tegnap kitűnően játszott önmagához képest, még egy alakuló Milan amely 2-3 év múlva lehet a csúcson.
Azt mondtam a most következő két meccs lesz az igazi erőfelmérő, a Milan és a Real elleni, az egyik megvolt és engem nem győzött meg a csapat, nem maga az iksz hanem a mutatott játék miatt. A Real ellen lehet javítani, még szerencse hogy ők sincsenek éppen bombaformában.
A BL győzelem megmondom őszintén nem nekünk áll, ha holnap szembe jönne egy Bayern München sajnos már egyértelműen ők lennének az esélyesek, de még egy PSG vagy Chelsea esetén is 50-50%-ot mondanék.
Persze fordítva is lehet nyílván látni, vagyis hogy félig tele a pohár, mert a bajnokságban nyertünk 8-ból 8-at, utána jött egy iksz, a BL csoportot vezetjük, mit akarok akkor. Meglátjuk. Nagyon remélem, hogy én látom rosszul tényleg.