Barcaman1993 írta:
Messi idén először játszott szélen. 1-2 meccs erejéig lehet értelme kitolni, de középen egyértelműen hatékonyabb. Másrészt nem hiszem, hogy ő belemenne abba, hogy szélen legyen. Alexist meg felejtsük már a középcsatár posztján! Ne vedd magadra, mert ezt már jó pár embertől hallottam, de nem értem milyen tapasztalat miatt kéne ott játszania? Az első szezonjában is a szélen tündökölt és most is azt teszi. Teljesen értelmetlen bevinni középre. Ha meg hosszútávon vmi "csoda" folytán mégis Messi szélsőt játszana, akkor tényleg el kéne egy középcsatár (Lewandovski?). De mondom, sztem már a Celta ellen mindenki visszakerül majd a helyére.
Tündökölt a szélen? Szerintem ez kicsit erős, idén jól megy neki, az tény. Amiatt lenne érdemes megpróbálni, mert a komoly csapatok már megtanultak ellenünk védekezni. Ha Messi középen van, akkor adja magát a helyzet, hogy betömörüljenek, ezt ragyogóan meg is teszik, aztán látjuk, hogy mennyi lehetőségünk szokott lenni olyankor komoly meccseken, lásd Milan, tavalyi klasszikusok...Igen, az volt a fő szempont a Guardiola-féle koncepció megfogalmazáskor, hogy Messi hol a leghatékonyabb, csak azóta eltelt pár év, és az akkor hatalmas újítás már minden ellenfél számára egyértelmű és kiszámítható. Jobb napjukon kisebb csapatok is levédekezik és szenvedünk, a BL-ben meg láttuk, hogy mi volt tavaly. Ha azt vesszük hatékonyságnak, hogy gyengébb ellenfél nem tud vele mit kezdeni és mesterhármasokat lő, akkor igen, értelmetlen kitenni szélre, csak akkor nézzük meg azt is, hogy mikor játszottunk komoly meccsen jól ebben a felállásban. Nem mellesleg Neymar hatékonyságát is jelentősen befolyásolja, hogy Messi középről indulva tolja a bal lába felé és ott van a balon egy halom ember. Persze, ha olyanokat is figyelembe kell venni, hogy neki nincs kedve szélen játszani, esetleg visszalépni védekezni, akkor nincs miről beszélni.
Nem azt mondom, hogy biztosan bejönne a dolog, csak azt nem értem, hogy miért lenne hülyeség próbálkozni vele, amikor egyértelmű, hogy nem olyan hatékonyságú már a játékunk Messivel, mint hamis 9es. Egyébként meg ahhoz, hogy anno így űrfocit játszunk kellett egy Guardiola is, aki már nincs. Az fel sem merül, hogy egy másik edző, adott esetben Tata nem tudja úgy kiaknázni ezt? Ez Pep rendszere, mással nem működhet úgy.