Wall témához. Azért az megesik, hogy NBA játékosok hülyeségeket mondanak, nem olyan nagy szám ez.
Néztem néhány Wizzards meccset az utóbbi időben, és azért az elmondható, hogy Wall elég jó kis játékos. Kicsit szerintem alá is van becsülve, főleg az irányítóképességeit tekintve. Első lépést tekintve talán az egész liga leggyorsabb játékosa, és a betörései is nagyon ott vannak, elég csak megnézni, hogy közvetlenül a gyűrű közelében 65%-al dob. Igazából két gyengébb pontja van a játékának: az eladott labdák és a közép távoli dobása. Most volt azt hiszem talán egy két-három meccses sorozata, amikor elég sok gólpasszt osztott ki, és erre jutott egy eladott labda. Nyilván ez hosszútávon nem hozható, de a meccsenkénti több, mint három eladott labda, azért sok.
Ha jelenleg az irányítókat nézzük, akkor Paul és Parker mindenképp előtte van. Westbrook talán jobb egyes, mint Wall, de mint irányító szerintem a washingtoni jobb. Curry-t is elébe lehet tenni. Egyrészt jobban dob, mint irányító pedig nem sokkal marad el tőle, és azért egy jóval erősebb csapat vezére, mint Wall. Amúgy Curry statisztikáit is érdemes figyelni. 5-9 láb között 20(!)%-al dob, míg 20-24 láb között 56-al, 25-29 között is 35-el. Kis túlzással minél távolabb megy a gyűrűtől annál hatékonyabb.
Még Irving jöhet szóba, de ő is inkább a pontszerző irányítók közé tartozik, bár azért szerencsére nem egy Westy típus. De idén - az elmúlt meccseket leszámítva - eddig neki sem megy azért annyira, és ugye a Cavs is kuka.
Összegezve nálam Wall jelenleg a liga 3-4 negyedik legjobb irányítója. Tudom, hogy ezt senki sem kérdőjelezte meg, de kicsit elmerülve a statisztikákban meg kellett írjam ezt a hozzászólást.
Amúgy a megújult nba stats oldalt csapassátok, nagyon hasznos.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.