Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.19. 11:17:30

Gareth Tello írta:https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 6035_n.jpg

Indulhat a fejlődés, a 2018-as vébén már benne leszünk a top4-ben. 8)
Oh wait. #-o
A selejtező 4. helye talán meglesz. :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.12.19. 11:17:03

Anyagilag biztosan jobban megérte az MLSZ-nek.Hamarosan kezdődik az ígérgetés időszaka és minden bizonnyal később ismét elfog jönni a csalódottságé is. Szerintem igenis számított volna, hogy ki a szövetségi kapitány. Nem mondom, hogy egy világklasszis edzővel rögtön ott lettünk volna az élmezőnyben, de Pintérrel valószínűleg megint csak egy helyben fogunk toporogni, amíg Csányiék meg nem unják, aztán jöhet a következő delikvens.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.19. 11:11:20

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 6035_n.jpg" target="_blank

Indulhat a fejlődés, a 2018-as vébén már benne leszünk a top4-ben. 8)
Oh wait. #-o
albicelesteX
A Vadász

2013.12.19. 10:55:29

Teljesen jó választás.Olcsó, a feleadatra alkalmas papírjai megvannak hozzá.Azt cső!
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.12.19. 10:07:09

Rajta legalább nem lehet számon kérni semmit. Mindenki tudja a megválasztása napján, hogy alkalmatlan. Egynek örülök: nem a Mészöly klán jutott oda!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.19. 09:59:05

A legkiválóbb szakember a legjobb válogatott élére. :D =D> #-o Mintha nem lenne tök mindegy, hogy ki lenne a szövetségi kapitány...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Alcantara
Director del Fútbol

2013.12.19. 09:54:28

Ne nevess! A legnagyobb motivátort választották meg. Gondolj bele:egy gyengébb válogatott meccs után begyűjti a slusszkulcsokat, mehet az összes légiós gyalog vagy tömegközlekedéssel haza. Szerintem Dzsudzsák is meggondolja, hogy teljesít, hiszen Moszkva nem a szomszéd utcában van! :mrgreen: :mrgreen:
salas9
Entrenador del Barça

2013.12.19. 09:52:21

Hahahahaha, 10 perce szakadok :lol: ETObú KI!!! Beszélni sem tud az Atika... Óriási döntés Csányi papa =D>

Álítólag Mourinho és Guardiola volt még versenyben a posztért, de végül döntött a szakértelem! :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára salas9 2013.12.19. 09:54:58-kor.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.12.19. 09:49:54

Elkezdődött a magyar foci felemelkedése a mai naptól. :mrgreen:
Pintér Attila a szövetségi kapitány! #-o
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.12.16. 09:18:24

Bölöni azt mondta szívesen vállalta volna simán, csak hát, mikor mondta, hogy mit szeretne lépni, akkor mondták neki, hogy ja, köszi, de nem.
Kép
socio66

2013.12.13. 18:28:41

Azért valljuk be, ez egy nagyon kényelmes pozíció, elmondom hogy minden rossz, mindenki korrupt, amit csak a nép hallani akar, és én bizony mindent és mindenkit helyretennék, de amikor konkrétan jön a felkérés, akkor már kihátrálok.
Természetesen nem ismerem a körülményeket, ez csak az érem másik oldala, de jó lenne ha valaki már ténylegesen is tenne a futballunkért, mert megmondóemberekkel már remekül állunk.
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.12.13. 17:59:37

Bölöni: Már nem jegyzik a magyar futballt Európában

Bölöni László szerint a magyar futballban rengeteg a probléma, de ha jó irányba haladna a hazai foci, akkor is nyolc év kellene a felemelkedéshez. Bölöni szerint a magyar válogatottnak nem elsősorban szövetségi kapitányra van szüksége, hanem egy olyan tekintélyes szakemberre, akinek hozzáértése segítene a problémák megoldásában. Úgy véli, nyolc évre lenne szükség a magyar foci felemelkedéséhez, persze csak abban az esetben, ha jó irányba haladnának a dolgok. Az erdélyi edző a klubfutball és az utánpótlás fontosságára hívta fel a figyelmet, véleménye szerint nagyobb teret kellene adni a fiatal tehetségeknek.

http://mno.hu/sport/boloni-mar-nem-jegy ... an-1200414" target="_blank
Szerintem ezek után már ő sem lesz sohasem szkp. :oops: :?
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
albicelesteX
A Vadász

2013.12.08. 15:12:01

Pont azért mondom,hogy ide nem kellett volna/kellene semmilyen magasan kvalifikált edző.Ide elég egy műkedvelő aki az összeállítást megcsinálja aztán szórakozásból hagy menjenek ki játszani.Mondandóm lényege ez lett volna, hogy nem kéne zsák pénzért kapitány,valakit jelöljenek ki,mondják,hogy lesz ami lesz aztán csáó.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.12.08. 13:41:36

albicelesteX írta:Ez megint csak arra lesz jó, hogy egy csomó pénzt levegyen...
mér? ha bölöni/specialfive/trapattoni/tökmind1 idejön akkor az mire lett volna jó? 2 csomó pénzt vett volna fel...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.12.08. 13:11:08

Barcaman1993 írta: Ha meg már annyira kibővítik a VB és EB kijutó csapatok számát, hogy a lakatlan szigetek válogatottján kívül mindenki kijut, akkor mi is ott leszünk.
Ez nagyon tetszik! =D>

Egyébként ahogyan először ennek a palinak a nevét meghallottam nem ugrott be róla semmi. Általában képben vagyok az európai labdarúgással, de azonkívül, hogy valahol olvastam már a nevét, semmi konkrét dolgot nem tudtam volna mondani.
Miután utánaolvastam az "eredményeinek" és hozzá olvastam az ittlevő kommenteket, már annyira nem is tartom szégyennek a tudatlanságomat.

Mit lehet egy ilyen edzőtől elvárni egyébként?Nyilván, hogy tegyen egy-két ígéretet, majd a selejtezőbeli "öldöklő küzdelmek" után, minden különösebb eredmény nélkül, sértődve távozzon egy táska pénzzel az országból.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.08. 12:02:06

albicelesteX írta:Ez megint csak arra lesz jó, hogy egy csomó pénzt levegyen...Én nem raknék bele egy forintot se a Magyar labdarúgásba...Annyiszor el lett már mondva mit hogy kéne, annyi pénz lett beleölve és semmi eredmény.Focizgassanak,elvárás nélkül,kedvtelésből,hobbiból azt viszlát.Aki ki akar menni meccsre kimegy aki meg nem az nem...Felesleges ide új stadion mikor nézők sincsenek a lelátókon...El kell ismerni a múltunkat, de az a baj mi még mindig ahhoz nyúlkálunk vissza, jelenleg a világ focijában sehol nem jegyeznek bennünket...és elnézve a játékunkat semmi helyünk egy világeseményen se...Minek is mennének ki?Hogy ott is eldorbézoljanak egy halom lóvét azt szégyenszemre kiessenek..a magyar szurkolók meg megint idegbajt kapjanak...
Ennél szebben mondani nem lehetett volna. Abszolút egyetértek. A focink továbbra is trágya és az is marad, jöhet ide akárki. Ha meg már annyira kibővítik a VB és EB kijutó csapatok számát, hogy a lakatlan szigetek válogatottján kívül mindenki kijut, akkor mi is ott leszünk. De minek is? A játékunk ugyanúgy egy nézhetetlen förmedvény lesz, csak most ezzel nem csak a selejtezőket teszik nézhetetlenné, hanem a világeseményeket is.
albicelesteX
A Vadász

2013.12.08. 11:34:17

Ez megint csak arra lesz jó, hogy egy csomó pénzt levegyen...Én nem raknék bele egy forintot se a Magyar labdarúgásba...Annyiszor el lett már mondva mit hogy kéne, annyi pénz lett beleölve és semmi eredmény.Focizgassanak,elvárás nélkül,kedvtelésből,hobbiból azt viszlát.Aki ki akar menni meccsre kimegy aki meg nem az nem...Felesleges ide új stadion mikor nézők sincsenek a lelátókon...El kell ismerni a múltunkat, de az a baj mi még mindig ahhoz nyúlkálunk vissza, jelenleg a világ focijában sehol nem jegyeznek bennünket...és elnézve a játékunkat semmi helyünk egy világeseményen se...Minek is mennének ki?Hogy ott is eldorbézoljanak egy halom lóvét azt szégyenszemre kiessenek..a magyar szurkolók meg megint idegbajt kapjanak...
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.12.08. 10:33:51

én nem néztem utána, de állitolag akkoriban mikor ott volt a psv-nél, egy bajnokságot sem tudott nyerni. azért az elég szégyen.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.12.08. 09:39:22

Amikor a PSV-nél volt, akkor szinte az összes meccsüket megnéztem.Dzsudzsák miatt, nem miatta. :)

A lényeg, hogy az a csapat egy az egyben azt a képet festette le róla, hogy egy elképzelés nélküli edző. Ide pedig egy karakteres edzőt kellett volna hozni, nem egy újabb halvérű egyént, aki abszolút nem tudja felspannolni a játékosokat illetve elképzelése sincs, mit akar játszatni a csapattal. Sikerült megtalálni Egervári külföldi hasonmását, csak valamivel nagyobb a szaktekintélye és még Dzsudzsák is örömmel fogja nyugtázni a döntést. :roll:

Annak a csapatnak se íze, se bűze nem volt, úgyhogy túl sok jót nem várok tőle, ha valóban ráesett a választás.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
socio66

2013.12.08. 09:18:11

visca el barca írta:de ki? nevet irjatok már könyörgöm. a magyar valogatott kispadja egy külföldinek kb. annyit ér mint ha albánia hívta volna...
Elcsépelt dolog, de ide is igaz, van az a pénz, szerintem a szűk eliten kívül senki nem mozdíthatatlan még számunka sem.
Egyébként nem örültem volna ennek a megoldásnak sem igazán, de ahogy Zozzy írta, legalább kicsit izgalomba jön az ember, kicsit elkezd bizakodni, hogy meglehet így bővített létszámmal az eb.
A másik megoldás az lett volna, hogy elkezdünk alulról reformálni, építkezni, az utánpótlásba tesszük a pénzt, és hagyjuk egy időre a 'kijutási reményeket', a 'sorsdöntő meccseket', meg a többi önámítást.
Ez a középszer viszont a legrosszabb, Rutten nem akkora kaliber, hogy szignifikáns változást hozzon magával, cserébe elég jó a problémák háttérbe tolására, és a profi légkör látszatának fenntartására.
Rinku
Director del Fútbol

2013.12.08. 00:25:31

Itt az egész magyar mentalitáson kell változtatni. Hogy ne habzsidőzsi, könnyűlóvés gyökszik kerüljenek ki az akadémiákról, hanem ténylegesen ígéretes játékosok. De ha már itt tartunk, akkor az egész utánpótlásnak át kéne alakulnia. Nem a Q7-s barom kicsi fiacskája játsszon, hanem az a gyerek, akiben tényleg van is tehetség. De ki meri berakni az utóbbit és nem az előbbit? Örül az ember, ha van munkája... Mernek itt szólni is valamit. Ha meg valahol tényleg nincs ilyen, akkor meg általában teljesen pocsék szakemberek irányítanak. A kölyköt arra nevelik, hogy csakis kizárólag a győzelem elfogadható - röhejes, ha arra gondolok, amit a magyar "futball" csinál 40 éve -, hogy a gyerekkel ne úgy beszéljenek, mint a kutyával és ne mindenki a külsőségekre építsen és ne 2 perc után mondja meg, hogy xy az új Ronaldo, vagy az a kis nyuziga gyerek egy selejtes szr...

Itt az egész magyar gondolkodásmódot kellene megreformálni. Erre pedig senki nem képes. Jöhet ide Heynckes, van Gaal, Guardiola, del Bosque, Mourinho, a kutyaúristen, bárki bármekkora edzőtehetség, taktikai zseni, ebből nem lesz semmi. Tehetségben nincs hiány, de a fülek között bizony óriási a hiány. Ha akar valamit az ember, ilyen apró dolgokat, mint egy EB-selejtezőn csopotmásodikként a selejtezőn egy gólos különbséggel pont behúzni is a dolgot, de kint lenni legalább, akkor ahhoz le kell menni egészen a 7-9 éves gyerekek szintjére és ott teljesen újrareformálni az egész rendszert, ahogy van, közben pedig elzárni őket a magyar valóságtól. Amíg ilyen állapotban van a morál az országban, jönnek még a 8:1-k sorra. A hollandok egyedül a gondolkodásmódban vannak előrébb nálunk, nem hiszem, hogy egy holland kisfiú tehetségesebb lenne egy magyarnál. Csak a végig járt út a nem mindegy, hogy mit hall és lát a gyerek, míg ezt végig járja. Lehetne nekünk VB döntős csapatunk ismét, de nyaktól felfelé alkalmatlan rá a magyarság. Slussz-passz, ne várjatok semmit, még döntetlent sem. Nem lesz min csalódni.
Football, bloody hell. /SAF/
Lego
Jugador del Barça

2013.12.08. 00:03:15

socio66 írta:Én azt szerettem volna, ha vagy olyan edző jön, akivel hosszútávra tervezhetünk, és akivel megreformálhatjuk az egész futballunkat végre, vagy ha nem, akkor egy akkora kaliber, aki a szakmai tudásával és profizmusával össze tudja kapni ezt a brigádot, és kivisz minket az eb-re.
Na hát Rutten nem tudom melyik irányt képviseli, nálam egyiket sem, megint csak az időt és a pénzt vesztegetjük.
Nem a válogatott edzője fogja gatyába rázni a magyar focit. Szakemberek kellenek ide, de nem a felnőtt csapatokba, mert ott már nem sokat taníthat egy "kifejlett" játékosnak. Az utánpótláshoz kellenek a külföldi trénerek, illetve én örülnék, ha a vezetésbe is érkezne pár szaki (gondolok itt a klubokra és magába az MLSZ-be, de ez sajna sohasem fog megtörténni).
Azért számít keveset az új edző kiléte, mert magas színvonalú edző nem fog leülni hozzánk, vmint nagyon sovány játékosállomány amiből válogathat (sajna most még fiataloknál is egy harmat gyenge generáció van kijövőben)...1-2 kivétellel ugyanaz lesz a keret, mint Egervárinál és amíg nincs versenyhelyzet még csak a kezdőbe kerülésért se, addig nem lesz vért izzadós, hajtós és talán tetszetős foci.
Lehet itt szakmai tudásról meg profizmusról beszélni, de ehhez kellenek olyan játékosok is. Nem véletlen, hogy a topligákba Huszti kivételével senki sem játszik, vmint az sem, hogy egy neve nincs balkáni játékos többek fantáziáját megmozgatja mint egy magyar. :(
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
hank1ee
Director del Fútbol

2013.12.07. 23:18:16

Szvsz idehozhattuk volna Pepet is, itt ő se tudna mit kezdeni. Egy nagyon radikális szemléletváltásra van szükség itt a magyar futballban, ami a megfelelő utánpótlásképzésen kívül kiterjed a futball iránti szenvedélyre, fanatizmusra, az edzőképzésre, a klubok játékospolitikájára, a nemzeti érzelmekre. Ez, ha a közeljövőben el is kezdődne (Isten adja, én ezt kérem karácsonyra [-o< ) vagy legalább lennének változások, minimum 10 éves folyamat. Körülbelül mint a belgáknál, de mi nem vagyunk belgák. A mi futballunk sokkal mélyebben van, mint az övék kb. 10 évvel ezelőtt. Nagyon sajnálom ezt, őszintén mondom. Nagy álom, de szeretném látni, hogy megnyerjük egyszer a világbajnokságot. Pont.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
visca el barca
Presidente del Barça

2013.12.07. 22:51:08

de ki? nevet irjatok már könyörgöm. a magyar valogatott kispadja egy külföldinek kb. annyit ér mint ha albánia hívta volna...
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2013.12.07. 22:36:56

Egy teljesen középutas, langyos, reményekkel nem kecsegtető megoldás. Szóval a szokásos, izzadságszagúra sikeredett a külföldi kapitány keresés. Mondjuk még nem nyert semmit, úgyhogy pont illik ide. Nem mondom, hogy nagyobb kaliberű edzővel, esetleg Bölönivel feltétlenül dörzsölhettük volna a tenyerünket ilyen szinten hulladék játékosállománnyal, de legalább egy tizedmásodpercig izgalomba jöttem volna már csak a státusza meg neve miatt, így még ez sincs.
Válasz küldése