shutterisland írta:itt a csúszópénzekkel van elvileg a gubanc.
a santos meg a másik, jogokat birtokló cég ki volt akadva, hogy 57-ről volt szó, holott ők csak 17-et kaptak, tehát akkor elvileg 40 milla lehetett a kenőpénz, hívjuk aláíráspénznek.
viszont egyesek szerint még valahol el van rejtve olyan bő 80 millió euró a bizniszben, nem túl legálisan.
a másik meg az, hogy elvileg perez azt mondta, neymart nem lehetett elhozni 100 alatt, sokan ebből indulnak ki.
Kicsit nem sok ebben a ha?
1. Csúszó pénzek: Ha csak az 57 milliós árat vesszük alapul, az már maga egy komoly pénzösszeg, amiből a spanyol és a brazil állam is szépen tejel. Bárki szerint is nem szálltak rá rögtön a Santosra és a Barcelonára, hogy a lehető legtöbb pénzt kicsikarják belőlük? Minimum azért, ha be nem vallott adóról van szó, akkor hatalmas bírságot lehetett volna kiszabni a klubokra.
2. A papírokat az átigazolások után el kell küldeni az UEFA-nak. Sztem nekik is feltűnhetett volna, hogy nem stimmel vmi.
3. 40 millió aláíráspénz? Mintha ezt bárki is megkapná napjaink labdarúgásában... Ez konkrétan Messi 3 évi nettó keresete lenne. Nagyon logikus...
4. Egyesek mit tudnak abból, hogy mi van a szerződésben? A madridi pletyka lapok aligha... Megint vkinek ez kipattant a fejéből.
5. 57 milliót mondtak be transzfer díjként. Azonban mindenki tudta, hogy 1 évvel korábban 10 milliót letettünk foglalóba. Aki meg kívánta venni, annak 40 milliót nekünk kellett volna fizetnie, meg, ha jól emlékszem, akkor a játékosnak is. Utóbbiban nem vagyok biztos, de előbbiben igen, ugyanis ezt is bejelentették. Illetve lekötöttünk 2 barátságos meccset, ami megint pénz mindkét csapatnak. Egyszerű matekkal kijön, hogy ha vki túllicitál minket és legalább 40-et még nekünk kell perkálni, akkor az már 100 millió euró körüli összeg...
6. Ha már itt NOKIA dobozos pénzekről van szó, akkor azt hiszem, hogy mindenhol lehetne vizsgálódni. Gareth Bale kezdésnek, aztán Ronaldo, folytatva Cavanival, Hulk, stb...
Itt az eredeti eurobarca-féle hír:
http://www.eurobarca.hu/index.php?menu=hir&id=14997
Egyébként milyen érdekes. Néhány nap leforgása alatt Martino el akar menni, Neymar sokszorosába került, mint amit állítanak, majd Messiék a kolumbia maffiózók drogpénzét játsszák tisztára a világ körüli turnéjukon. Csak nekem gyanús ez egy picit?