Yokozuna írta:
Én nem Alexis képességeit vitatom. A Barcelona szintről beszélek. Amikor egy Eto'o-t el akart üldözni Pep, és abban a szezonban ha jól emlékszem 28 gólt termelt, mint megtűrt játékos. Ibrahimovicsot is kiutálta, pedig fél idényben 21 gólt termelt. Hát ezért nem értem ezt a fene nagy bizalmat, és rengeteg játéklehetőséget. Alexis zavarban van a kapu előtt, kevés gólt lő, és nem hoz mérkőzéseket, ezt te sem vitathatod. De tiszta szívemből drukkolok neki.
Azért azt ne feledd, hogy Pep a csapat érdekében hozta meg ezeket a döntéseket, és nem is vallott kudarcot. Mind a két játékost bírtam, Eto'o ikonikus alak volt, a maga nemében Ibra se teljesített itt rosszul, de az elküldésüket a csapat, az öltöző, a játék érdekében meg kellett lépni. Alexis már a harmadik szezonját kezdte itt, mégis, közel sem annyira fontos játékos mint mondjuk Neymar, aki viszont gólok tekintetében körülbelül ugyanúgy áll, mint a chilei. Igaz szerzett már egy mesterhármast, gólt rúgott a Madrid ellen, de azt a meccset a kettejük zsenialitása döntötte el a javunkra, ha nincs Alexis emelése, az az önbizalom, vagy vállalkozó kedv ami meghozta az átütőerőt ott a csapatban, nem nyerjük meg a meccset.
Pedro nagyon fontos láncszeme a csapatnak, példát mutat a munkájával és kitartásával, a chileiben pedig hatalmas a potenciál, fontos szerepe van az öltözőben és képes jól és nagyon rosszul is dönteni egy-egy fontos szituációban, ami mindkettejükre igaz. Pedrot az idény eleji teljesítménye alapján eladtam volna, de jött ez a fordítás, ahogy kihúzta a mélyből a csapatot, és rá kellett döbbennem, hogy bizony van neki itt helye, nekik meg kell majd küzdeni egymással a csapatba kerülésért, akkor is, ha a spanyolt inkább kicsit szabadabban, Messihez hasonlóan játszatnám, mivel a válogatottban és nálunk is bizonyította, hogy enyhén szélről, középre beindulva életveszély, míg Sanchez játékában a széleken több lehetőség van.
Idővel kiderül majd, melyikük a fontosabb játékos, talán Sanchez lesz az, de ne feledjük, Pedro nagyon releváns játékos volt a chilei érkezése előtt.